Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2520784

Regisztrált felhasználók
száma:
25082

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1661

Utolsó 5 látogatónk:
mklsferike
2021-01-23 14:02:19
anyám
2021-01-23 13:56:40
Csixie
2021-01-23 13:55:15
csehdp
2021-01-23 13:48:19
Talitha
2021-01-23 13:47:51
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Rave Master (TV)
Groove Adventure Rave * * * *
レイヴ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-06-03 04:55:35
Létrehozás időpontja: 2008-05-28 07:56:38
Eddig megtekintve: 4299 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Akció; Fantasy; Kaland; Komédia; Romantika;
Epizódok száma:
51
Japán megjelenés éve: 2001

Ismertető:

A Rave Master manga változata japánban egyszerűen csak Rave címen jelent meg és alcímként kapta a The Groove Adventure Rave megjelölést. A mangát Mashima Hiro írta és a Shounen Magazinban jelent meg 1998-tól 2005-ig, valamint a Kodansha kiadó publikálásában 35 köteten át olvashatták a rajongói.
Az anime változatot Studio Deen adoptálta 51 részen keresztül és 2001 október 13.-án mutatták be a TBS csatornán, ahol egészen 2002 szeptember 28-ig futott. Az anime történet alapját a manga sorozat első 17 fejezete adja. A Tokyopop csak ennyit engedélyezett megfilmesíteni a történetből, így akinek tetszik, annak mindenképpen érdemes elolvasnia a mangát.

Minden 0015-ben kezdődött, amikor az „anya”-ként ismert Dark Bring, Sinclaire a világ létét fenyegette. Sinclairenek meg volt a hatalma ahhoz, hogy még több Dark Bringet hozzon létre, amik gonosz kövek voltak és hihetetlen erőt voltak képesek adni a birtokosuknak. Leagroove Királyság használta ezeket a köveket, arra hogy meghódítsa a szomszédos országokat és már csak egyetlen egy ország állta útját, Symphonia Királyság. Hogy megállítsák Leagrovve Királyságot létrehoztak egy másik követ, aminek a neve Holy Bring, vagy Rave, és egyedül ez képes legyőzni Dark Bringet. A Ravet egyedül csak egyvalaki volt képes irányítani, a Rave Master, akit Shibának hívtak.
Shiba volt az első Rave Master, aki kísérletet tette arra, hogy kardjával, a Ten Formsal pusztítsa el Sinclairt. Az ebből az összecsapásból származó robbanást később úgy emlegették, mint a Overdrive, ugyanis megsemmisítette az akkor ismert világ egytizedét. Persze ez valójában nem volt ekkora katasztrófa, hiszen az akkor ismert világ mérete jóval kevesebb volt, ugyanis a nagy részét még fel sem fedezték.

A Holy Bring a Rave becenevet alkotójáról kapta, akit Resha Valentinének hívtak. Az általa alkotott Rave hihetetlen erőt tartalmazott, amit Etherion néven ismertek. Ezt az erőt arra használták, hogy előhívják a kard végső alakját, de az összetört az Overdive-ban és a Rave 5 részre hullott. Shibának sikerült egy kis darabot megtartania, amivel képes volt a kardot manipulálni, de a többi része szétszóródott a világban. Shiba mégsem volt képes elpusztítani a Sinclairet, csak annyit ért el, hogy az is öt darabra hullott és szétszóródott a világban.

Ezt követően 50 évvel később egy új hős lép színre Glory Haru néven. Garage szigeten él nővérével és egy napon, horgászat közben találkozok egy furcsa fehér színű kis teremténnyel, akinek az orra úgy néz ki, mint egy répa. A Shabutaro nevet adja neki, de hamarosan találkozik egy öregemberrel, aki felismeri a kis lényt és kiderül, hogy az igazi neve Plue. Az öregember pedig nem más mint Shiba, az első Rave Master, Plue pedig a régen elveszett társa és egyben a Rave Barier.

Nem sokkal ezután Feber, a Demon Card nevű szervezet egy tagja arra próbálja használni a hatalmába kerülő Dark Bringet, hogy a világ felett uralkodhasson, és hogy megtalálva Shibát a Rave erejét is megszerezze. Shiba természetesen ellenáll és megpróbálja a Rave erejét segítségül hívni, ám a terve nem sikerül és Feber megsebesíti. Haru szemtanúja a jelenetnek és Shiba átadja neki a Ravet, utasítva hogy meneküljön. Haru természetesen nem akarja cserben hagyni újdonsült barátját így szembeszáll Faberrel. Mindenki meglepetésére a Rave új mesteréül fogadja a fiút, és így sikerül legyőznie Febert. Így kezdődik hát Haru küldetése, aminek célja, hogy legyőzze a Demon Cardot.

Fontosabb szereplők:
Glory Haru (Rave Master)
Beceneve: Rave Master
Kora: 16 éves
Születésnapja: 0050 Július 7
Vércsoport: B
Magasság: 169 cm
A főszereplő, akiből csak egy véletlen folytán lett Rave Master. A nővérével Glory Cattleyával élt egy házikóban Garage szigeten. Feladata, hogy megtalálja az összes Rave darabkát, és ezzel megteremtse a békét az egész világon. Édesapja még kiskorában elhagyta őket, hogy megtalálja a Rave köveket, de sosem tért vissza a küldetéséről, így Haru szinte nem is emlékszik rá, de hisz benne, hogy életben van. Vidám természetű és becsületes fiú, aki mindig mindenkinek segít a bajban. Könnyen barátkozik és nem szereti mások szenvedését látni. Nővére minden szavában hisz, és gyakran emlegeti jó tanácsait, amiket igyekszik maradéktalanul betartani.

Elie
Beceneve: 3173. kísérlet
Kor: 16 éves
Vércsoport: 0
Magasság: 160 cm
Egy lány, aki a történet kezdete előtt egy évvel elvesztette az emlékezetét. Célja, hogy megtalálja emlékeit és azt a férfit, aki miatt elvesztette azokat. Haruval véletlenül találkozik egy kaszinóban és hamar csetepatéba is keverednek, de kisegítik egymást, így barátság szövődik köztük. Tonfa fegyverekkel harcol, ami elég hatásos tud lenni, főleg ha ész nélkül használja. Nagy szerepe van a történetben, hiszen neki van meg a hatalma ahhoz, hogy a Rave darabokat ismét egyesíteni lehessen. Ráadásul megtévesztően hasonlít a Rave megalkotójára Resha Valentinére. Hirtelen természetű, de jó akaratú lány. Ha lehet kerüli az összetűzéseket és csak végső esetben nyúl fegyverhez.

Hamrio Musica
Beceneve: Silver-Claimer
Kor: 18 éves
Születésnap: 0048 Július 20.
Vércsoport: 0
Magassága: 174 cm
Egy Silver-Rithm nevezetű tolvaj csoport vezetője, akit természetesen köröznek. Szintén a véletlen hozta össze Haruval és hamar a legjobb barátok lettek. Különös képessége, hogy az ezüstöt bármilyen alakba és fegyverré tudja formálni, így ha bajban van, csak a nyaklánca után kell nyúlnia. Tolvaj létére jó természetű és becsületes jellem. Csak azt viszi el, amit keres. A családját állítólag kiirtották, de egy kis faluban mégis találkozik egy azonos családnévvel rendelkező öregemberrel és kiderül, hogy a nagyapja. Mégis, amikor tisztázhatnák a kötelékeket ő letagadja a rokonságot, arra hivatkozva, hogy egy öregembernek csak ártana egy tolvajjal való családi kötelék.

Plue
Egy furcsa teremtmény, akit Haru szó szerint kihorgászott a folyóból. Ő a Rave Bearer, aki arra hivatott, hogy a Rave jelenlétét érzékelje, vagyis jól jön a keresésben. Reszketeg természete ellenére, néha nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot. Imádja a nyalókákat és a pókokat, de utálja a pudingot.

Sieg Hart:
Becenév: Element Master, The Guradian of Time, High Mage
Kor: 24 éves
Vércsoport: AB
Magasság: 181 cm
Egy idővédelmező Mildeából, és egyben egy Element Master. Eredeti célja az, hogy megölje Eliet attól való félelmében, hogy ha felébred a lányban rejtőző erő, akkor az egész világot elpusztítja. De miután rájött, hogy Eliet inkább megmenteni kell, mint megölni, Haru csapatához csatlakozott. A Demon Card csapatába tartozott, mielőtt találkozott Haruval és másik célja a király megölése volt.

Shuuda:
A Shadow Guardok ex tagja. Miután haru legyőzi, megváltozik az életszemlélete és néhányszor visszatér a harcok folyamán támogatni a kis csapatot, így a végső harcban is akad számára szerep.

A manga és az anime adaptációjaként 6 játék került forgalomba különböző konzolokra.
- Rave Master (Nintendo),
- Groove Adventure Rave (Gameboy),
- Rave Master: Special Attack Force! vagy, Groove Adventure Rave: Hikari to Yami no Daikessen 2 (Gameboy),
- Groove Adventure Rave (PlayStation),
- Groove Adventure Rave: Mikan no Hiseki,
- Groove Adventure Rave: Plue no Daibouken.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.