Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2472029

Regisztrált felhasználók
száma:
24474

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1648

Utolsó 5 látogatónk:
xdjut
2020-07-15 23:41:53
Barbossza
2020-07-15 23:03:15
Szusztibo
2020-07-15 21:22:03
Csabesz
2020-07-15 21:18:25
vegel2017
2020-07-15 19:51:24
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

School Days (TV)
* * * *
スクールデイズ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:56:15
Létrehozás időpontja: 2008-06-06 08:41:08
Eddig megtekintve: 3345 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Ecchi; Hárem; Pszichológiai; Romantika;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

A cím alapján arra gondolna az ember, hogy az iskolai hétköznapokról szól a történet a maga megszokott ritmusával, talán kisebb problémák leküzdésével. De akkor valószínűleg nem egy animéről lenne szó, ugyanis mint már megszokhattuk ettől a műfajtól, ezúttal is belekevertek a hétköznapokba olyan dolgokat, amik a kezdeti romantikus szerelmi háromszögből a végkifejletre egy megrázó szerelmi drámát formálnak. Épp ezért már az elején megjegyezném, hogy a látszat ellenére ez a történet csak 16 éven felülieknek való!

Az eredeti történet egy visual novel volt ami 2005-ben jelent meg, két évvel később pedig már az anime is követte elődjét.

Itou Makoto egy teljesen átlagos és meglehetősen félénk fiú a szerelem terén. Első látásra beleszeretett az iskolatársába, Katsura Kotonohába, de mivel sosem volt elég bátorsága, hogy megszólítsa, általában csak a vonaton nézte titokban. Makoto egy fényképet is csinált a telefonjával a lányról, amit az iskolában nézegetett, amikor éppen unta az előadásokat és így történt, hogy új padtársa, Saionji Sekai tudomást szerzett a dologról. Sekai elhatározta, hogy összehozza a két fiatalt és hamar siker is koronázta ténykedéseit, de mivel Makoto ügyetlennek bizonyult a kapcsolatok ápolása terén, a háttérből mindig igazgatta a dolgokat. Nem sokkal ezután azonban rá kellett döbbennie, hogy maga is beleszeretett a fiúba és bár erős lélekjelenlétének köszönhetően jól titkolta érzelmeit, időnként mégis elkövetett olyan butaságokat, mint pl. amikor megcsókolta Makotót. A fiú összezavarodott, ugyanis Kotonohával nem alakultak éppen jól a dolgai a lány túlzott, néha már abnormális félénksége miatt, míg Sekai mellett szabad lehetett és nem kellett visszafognia magát. Így „gyakorlás” címszó alatt lassan összemelegedett padtársával és kialakult egy szerelmi háromszög. Csakhogy egy idő után Sekainak nem volt elég, hogy a második lehet és követelte a fiútól, hogy szakítson Kotonohával, ám Makoto ismét túl gyávának bizonyult. Kotonoha mindeközben persze rájött a titkos légyottokra Makoto és Sekai között, de úgy döntött, hogy nem hagyja annyiban, és bár nem tett ellene semmit, de nem volt hajlandó szakítani a fiúval és görcsösen ragaszkodott a szerelmükhöz. A dráma elkezdődött, és csak fokozta a dolgot az, hogy több lány is kivetette hálóját Makotóra, aki megrészegülve a hirtelen jött népszerűségtől, gátlástalanul lefeküdt mindenkivel, aki csak az útjába került, nem gondolva a lányok érzéseire. Mindeközben Sekai és Kotonoha összetűzésbe keveredett és látszólag Sekai került ki győztesen a csatából, de még csak nem is sejtette, hogy a háta mögött a fiú őt is megcsalja, nem is egyszer. Kotonoha teljesen összeomlik és elveszti a józan eszét szó szerint. Üres tekintettel járja az utcákat, és úgy tesz mintha Makotóval beszélne telefonon, azt képzelve, hogy minden rendben van. Sekai nem sokkal ezután rájön, hogy Makoto mit művel a háta mögött, és úgy dönt, hogy szakít vele, de mint mindig, most is történik valami, ami megváltoztatja mindenki sorsát. Sekai teherbe esett, de amikor közli a fiúval, az nem hajlandó elfogadni azt. Természetesen Makoto szeretné elfelejteni a dolgot, de képtelen, mert minden lány elfordul tőle, és ezért Sekait hibáztatja. Egyedül Kotonoha áll mellé, hiszen az ő számára csak Makoto létezik egyetlen szerelmeként és bármit megbocsát neki. Sekainál azonban nem így áll a helyzet, és Makoto kérése, hogy vetesse el a gyereket, kiveri a biztosítékot… Hogy mi történik? Természetesen ehhez meg kell néznetek a filmet, hogy megtudjátok, de figyelmeztetek mindenkit, hogy nagyon megrázó képsorok következnek ezek után!

A történet iskolapéldája annak a szerelmi háromszögnek és néhol sokszögnek, amikor egy fiú nem képes felmérni a helyzetet és önző módon csak saját érzéseivel, életével törődik, elfelejtve azt, hogy a másik oldalon is érző emberi lények állnak. Számomra szinte elképzelhetetlen, hogy egy kedves, figyelmes fiúból hogy képes valaki ilyen szörnyeteggé válni, de mint tudjuk az élet gyakran furcsa dolgokat produkál.
A grafika szép és nem is sejteti a lelkiekben megviselő végkifejletet. A sorozat közben számos betétdal felcsendül, amik mind emelik a történet hangulatát.

Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Aqualuna

2014-02-14 12:21:55

Nagyon jól ábrázolt pszichológiai dráma, a lehető legellenszenvesebbé avanzsálódó főhőssel. Egy gyenge jellemű, könnyen hajló srácról van szó, aki mindig a könnyebb utat választja, nem hajlandó szembenézni semmi nehézséggel és vállalni kötelezettséget vagy felelősséget. Önző, gerinctelen, gyáva és gyenge alak lesz belőle, akin mellesleg én nem értem, mit esznek ennyire a lányok. És azt kell mondanom, hogy ami vele történik végül, jogos. Csak a lányokat lehet sajnálni.

2.

Shiratori kun

2011-04-10 13:08:36

Egészen fantasztikus és megrázó történet. Alaposan próbára teszi az ember érzelmeit. A tapasztaltabb animéseknek nagyon ajánlanám.

1.

livimusic

2008-07-05 19:30:57

a videoplayeren minden része megvan