Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2559909

Regisztrált felhasználók
száma:
25718

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1673

Utolsó 5 látogatónk:
Animeman5
2021-06-15 15:47:58
Grimlock
2021-06-15 09:40:31
Zsofus
2021-06-15 08:19:51
danitigi
2021-06-14 21:08:36
_eszter23
2021-06-14 18:18:38
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Full Metal Panic! (TV)
* * * *
フルメタル パニック!

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-04-01 19:47:01
Létrehozás időpontja: 2008-06-16 08:22:15
Eddig megtekintve: 4139 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: zsocaika

Típus: TV
Műfaj: Akció; Komédia; Mecha; Shounen;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2002

Ismertető:

Az anime manga formája 2000-ben vette kezdetét és a mai napig 9 kötetet számlál. Az elkövető Gatoh Shoji és Tateo Retsu, a manga önmagában is igen nagy sikert aratott a Kadokawa kiadó számára. Az animét 2002-ben vetítették először a japán TV-ben, a korhatárt illetően a CD-s változat „16 éven aluliak számára nem ajánlott” amíg a TV-ben csupán a 12 éves korhatárt tették rá. A készítők között megemlítendő a rendező Chigira Kouichi , a forgatókönyvet írta a manga alapján Douji Shiki és Koto Shoji. A szuper karakter designt Horiuchi Osamunak, Sahashi Toshihikónak pedig a fantasztikus háttérzenéket köszönhetjük. Az opening és ending theme egyaránt szép, a zene kicsit lassú tehát nem tartozik a pergősebb japán számok közé, de az énekesnőnek, Shimokawa Mikuninak nagyon szép hangja van. A stúdió pedig nem más, mint a Kiddy Grade-ről is jól elhíresült Gonzo. Az animét 3 sorozat és egy OVA alkotja.

Történetünk egy igen megosztott témát boncolgat, a készítők ügyeltek rá, hogy a vígjáték, a romantika és a Mecha a megfelelő mennyiségben ötvöződjön.
Főszereplőnk Chidori Kaname és Sagara Sousuke, akik egymástól életvitelben nagyon különbözőek. Kaname egy hétköznapi középiskolás lány, az osztály gyöngyszeme. Sagara Sousuke ezzel ellentétben hivatásos katona, harcra és háborús életre kiképezve, tehát nála nem meglepő, ha egy 8 mm-est szegez a fejedhez fegyelmező eszközként. Szóval kijelölik a feladatra Sousukét és két társát, feladatuk hogy Kaname tudta nélkül védelmezzék őt. Ez az ügy néha kicsit nehézkesnek számít, főleg Sousuke számára, akivel szegény osztályfőnök sem tudja megértetni „fegyvert nem hozzunk iskolába!„. A történet pár első epizódja Sousuke nehéz kezdését alkotja és bepillantást nyerhetünk Kaname mindennapjaiba is. Megtudjuk például, hogy egyedül él és hogy a minden tinédzserre jellemző módon az aktuális közösség nagyon meg tudja változtatni. Kezdetben „hülye! bunkó” szavakkal illeti meg Sousukét, de csak időbe telik mire rájön, hogy az a "hülye! bunkó!" sokkal többet jelent számára, mint gondolná.
Bonyodalomként lép fel amikor Kaname és osztálya egy repülőgépen utazik és a repülőt egy terrorista szervezet eltéríti. Nincs más megoldás, Sousukénak egyedül kell hatástalanítani a bombát mellyel a repülőgépet fel akarják robbantani. Segítséget kell hívnia, és megmenteni Kanamét a fájdalmas kínzástól. Sajnálatos módon azonban lemaradnak ők ketten a mentőrepülőről. A két fiatal együtt menekül, de hamarosan egy férfi tűnik fel Sousuke múltjából, ahova egy pillanatnyi bepillantást nyerhetünk.
Szóval a kis „milicistánk” a Mithril nevű terrorista elhárító szervezetnek dolgozik, a rangja őrmester, a Mithril jelenlegi parancsnoka Teletha.Testarossa Sousuke partnere Kurz Weber, közvetlen felettese Melissa Mao. Ahogy már korábban említettem ők kapják a meg azt a feladatot, hogy védelmezzék meg Chidori Kanamét. Kaname egy furcsának is mondható, bár tök normális lány. Imádja a napsütést, a nyugalmat, és igen szorgalmas tanuló, ezek mellett még osztályfelelős is.
Nah és most mi is áll a háttérben az animében? A terrorista szervezetek által kifejlesztett új harci eszköz, a lambda meghajtó. A lambda meghajtót védelmezőkbe építik be, a védelmező egy gépezet, mely egy embert rejt, és úgy próbál kinézni, mint egy hatalmas robot. Szóval, hogy érthető legyek, egy nagyméretű droid, amit arra alakítottak ki, hogy az ember a hétköznapi mozgást átvihesse a harcba (persze igen nagy erőnövelés mellett). Nos, a lambda meghajtó azért fontos, mert a segítségével már nem csak a mechanikai bigyók erősítik a támadásokat, a lambda meghajtó képes az érzelmekből erőt létrehozni sokszor igen földrengető erőséggel. Miután megalkották a lambdát, valahol tárolni kellett az adatokat, nem volt más választásuk, mint hogy gyermekek testébe építsék az információkat, őket nevezzük a suttogóknak. Kaname is egy ilyen suttogó. Szóval most térjünk vissza az animéhez, Sousukére esik a választás, őneki kell beépülni a lány közelébe, vagyis diákká kell válnia, amíg védelmezik. A sztori humoros oldalát Sousuke nehéz beilleszkedése alkotja, ami nagyon hosszú, hiszen a sorozat teljes hosszában tart mind a 3 évadon át. Szerencsére nincs hiány se humorban, sem pedig akcióban. Izgalmas szórakozást ígér, amikor Kaname folyton próbálja megnevelni Sousukét, és ahogy egyik osztálytársnője beleesik Sousukébe és próbálja megértetni vele, hogy Sousuke nem épp az ő esete. Persze szerelmi háromszögekben sincs hiány, ahogy ez az animékben lenni szokott. Sousuke szívéért több lány is harcba szál, de végülis a fő csata Tessa kisasszony (a Mithril vezetője) és Kaname között folyik, sajnos ez sosem dől el, de szerintem Kaname nyer ^^.
De ennyit a történetről nézze meg mindenki, aki még nem látta!

Mindenkinek csak ajánlani tudom az animét, kezdő animésektől a haladókig! Talán az egyik legnagyobb kedvencem. Személyes tapasztalat alapján felnőtt férfiak különösen rajonghatnak érte (édesapámból és keresztapámból okulva ^^).


Főbb szereplők:

Sagara Sousuke:
Amellett, hogy milicista, kicsit gyerekes is tud lenni néha, Kaname nem nagyon boldogul el milicista hajlamaival.
Rangja a Mithrilnél: őrmester
Hívójele: Urzu7
Bio : 17 éves, szemszín szürke, hajszín barna.
Magyar szinkronhangja: Markovics Tamás

Chidori Kaname:
Kicsit anyáskodó, könnyen felkapja a vizet és ilyenkor iszonyatos erejével csapkod vagy vagdalózik. Nagyon barátságos természetű, barátaira támaszkodik mindenben.
Bio : 16 éves, szemszín barna, hajszín kékes.
Magyar szinkronhangja: Molnár Ilona

Melissa Mao:
Kicsit alkoholista és életveszélyes hölgy, de önmagában véve igen barátságos.
Rangja a Mithrilnél: törzsőrmester
Hívójele: Urzu2
Bio : 25 éves, szemszíne rózsaszínszerű, hajszín fekete.
Magyar szinkronhangja: Nyirő Eszter

Kurz Weber:
Idegesítő típus, a néző számára kifejezetten hasznos a megjelenése (mert ilyenkor mindig lesz egy poén).
Rangja a Mithrilnél: őrmester
Hívójele: Urzu6
Bio : 19 éves, kék szemek, szőke haj, nagy vigyor… ^^
Magyar szinkronhangja: Varga Gábor

Teletha "Tessa" Testarossa:
A Mithril parancsnoka, meglepő módon egyidős Kanamével. A suliban eléggé stréber volt, de még így sem tudta utolérni a bátyját. Nagyon melegszívű.
Rangja a Mithrilnél: parancsnok
Bio : 16 éves, szürke szemszín, ősz haj.
Magyar szinkronhangja: Roatis Andrea

Tokiwa Kyoko:
Kaname osztálytársa, mániája a fényképezés, a suliban játszódó részekben szinte mindig jelen van.
Magyar szinkronhangja: Lamboni Anna

Mukai Maya:
Ő az, aki beleszeret Sousukébe, tudni kell róla, hogy szerintem nem 100-as és mindig pasizik a sorozat alatt.
A ciki az, hogy aki megtetszik neki, az legtöbbször már Kanamét szereti.
Magyar szinkronhangja: Kapu Hajnalka

Kazama Shinji:
Ő is Kaname osztálytársa. Édesapja a hadseregnél szolgál, de csak mint támogató (ők foglalkoznak az ellátmánnyal és a lőszerrel, meg a hasonló dolgokkal). Elégedetlen az apjával, hogy csak idáig jutott.
Magyar szinkronhangja: Steiner Kristóf

Gauron:
A híres főellenség, többször legyőzik, és mégis visszatér. Kegyetlen és roppant durva tud lenni. (Én kifejezetten pipa szoktam lenni rá, amikor Tessát lábtartónak használja…)
Magyar szinkronhangja: Megyeri János

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Shiratori kun

2010-01-16 17:58:43

Ez esetben ajánlom mindenkinek a figyelmébe a két folytatást: a FMP! Fumoffu-t és a FMP! The Second Raid-et.

2.

near-n

2009-07-21 12:14:01

naddon szeretem ezt az anime-t is, mert jó a grafika...
de aza a jó kérdés, hogy Kaname és Sousuke összejön, vagy nem????
(?) - kérdés

1.

Napsugar

2008-08-12 20:32:49

AZ EGGYIK KEDVENCEM
TETSZIK EZ A MEGOLDAS A HUMOR ES A SZERELEM TEMAJABAN!!!! KIRALY!!!!!!!!!!!!!