Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549981

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Eikoku Koi Monogatari Emma (TV)
Emma: A Victorian Romance * Victorian Romance Emma * * *
英國戀物語エマ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-07-11 04:53:07
Létrehozás időpontja: 2008-07-09 07:24:04
Eddig megtekintve: 4060 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Romantika;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

A történelmi jellegű romantikus drámát, ami ezt az animét teljességgel jellemzi Mori Kaoru írta manga formájában és a Monthly ComicBeam című lapban jelent meg, majd később 10 kötetben.
A történet maga a 19. századi viktoriánus Londonban játszódik, ahol a szegények és gazdagok közötti szakadékot már nem lehetett nem észrevenni. A főszereplő ezúttal azonban nem egy nemesi család sarja, hanem egy szegény szolgáló lány, aki alkalmazója jó szívének köszönheti sorsa jóra fordulását, amit nehéz és kegyetlen gyerekkor előzött meg. Az anime minden tekintetben jól kidolgozott, és hűen tükrözi a kor jellegzetességeit, kezdve a környezettől a viselkedésformákig. Az anime olyannyira elnyerte a rajongók tetszését, hogy egy igényes Emma jelmezt akár 45 000 yenért is vesztegetnek, ami nem éppen olcsó kategóriába tartozik ahhoz képest, hogy alapvetően nem bonyolult jelmez.

Emma még gyerekkorában kerül szülőfalujából Angliába egy gyermekkereskedő révén, aki elrabolta miközben a keservesen összegyűjtött kagylóival tartott a piac felé. Ám lélekjelenlétének és rátermettségének tanúbizonyságául sikerült kereket oldania, miközben éppen elakarták adni egy bordélyháznak. Mivel sem otthona, sem pénze nem volt, cselédekhez kéretszkedett be dolgozni cserében szállásért és kosztért. Később pedig egy Kelly Stowner nevü idősödő hölgy fogadta kegyeibe és így lett belőle házvezetőnő. A történet kezdetéig eltelt 5 évet az alkalmazója házának padlásszobájában élte meg és a ház gondozásával töltötte idejét. Egy napon azonban egy fiatal férfi kopogott az ajtón, aki Stowner asszony régi tanítványa volt. A fiatal férfit William Jones-nak hívták és azonnal megakadt Emmán a szeme. Így kezdődött kettejük ismeretsége, amiből hála a fiú heves udvarlásának hamarosan bimbózó szerelem vált. Ám a társadalmi különbségek közéjük álltak, amivel képtelenek voltak megbirkózni ezért a történet végkifejlete sem lehet éppen vidám.
A sorozat 12 része után az alkotók felbuzdulva a rajongók hadától belevágtak a folytatásba és így született meg az Emma: A Victorian Romance Second Act.

Szereplők:

Emma:
A hányattatott sorsú főszereplő, aki szegény származása ellenére beleszeret egy dúsgazdag nemesbe, William Jones-ba. Eredetileg Yorkshire-ből származik, ahol a nagynénjével élt szülei halála után, ám nem volt felhőtlen gyerekkora. Teherként kezelték, hiszen gyerekként kevés hasznát vették, ennek ellenére mindent megtett, hogy segítsen a családnak. Elrablása után Londonban szökött meg és ételért szegődött be egy házhoz szolgának. Később Kelly Stowner vette magához cselédlánynak és saját gyermekeként bánt vele. William-el való kapcsolata nehézkesen indult és nem ismerte fel az ezzel járó veszélyeket. Amikor azonban rájött, hogy ők sosem lehetnek boldogok, úgy döntött, hogy visszatér szülőfalujába.

William Jones:
Első látásra beleszeretett Emma-ba és azonnal udvarolni kezdett neki. Eleinte félénk és tapintatos volt, de burkoltan mindig jelezte a lány felé szándékait. Amikor barátja unszolására végre színt vallott végre úgy érezte semmi sem állhat szerelme útjába, ám nem számolt a társadalmi rétegek közötti áthatolhatatlan szakadékra, amit képtelenség volt leküzdeni. Családja egyértelműen ellenezték kapcsolatát Emma-val, csak barátja és néhány szolga volt az aki mellette állt, ám a ház urával senki nem mert ellenszegülni.

Kelly Stowner:
William házitanítója volt régebben. Emma-t magához fogadta mint cselédjét, de jóval többet jelentett neki. Gyermeke sosem volt, hiszen férjét még fiatalon elveszítette és özvegysége az egész életét beárnyékolta, így Emma érkezése szinte reménysugár volt a számára. Keveset beszélt és mindig rideg és kimért volt, de ugyanakkor mindenki tudta, hogy arany szíve van. Támogatta a két fiatal kapcsolatát, bár ezt sosem mondta ki, de ez ellenkezőjét sem, sőt mi több még biztatta is Emma-t. Halála súlyos veszteséget jelentett Emma számára.

Hakim Atawari:
William legjobb barátja, aki egy indiai herceg és látogatóba érkezett Angliába. Mindig körülötte sündörögnek saját szolgálólányai és szó nélkül teljesítik akár csak a gondolatait is. Különc természet, aki úgy gondolja mindent megtehet és némileg feltűnési mániája is van. Ő is szemet vet Emma-ra, de amikor rájön, hogy barátja gyengéd érzelmeket táplál a lány iránt és Emma ugyanígy érez, akkor félre áll az útból és biztatja barátját, hogy törjön ki az elnyomásból.

Eleanor Campbell:
Fiatal lány, aki első bálozóként találkozik Williammal és azonnal beleszeret. Anyja szeretné őket összeboronálni és ez a lánynak sincs ellenére, ám érzi, hogy a fiú nem így gondolja. Csendes, szelíd teremtés, aki önfeláldozóan vár arra a pillanatra, amikor William felé fordul.

Al:
Kelly Stowner elhunyt férjének jó barátja, aki az özvegy mellett maradt a tragikus esemény után és éveken át támogatta az asszonyt annak ellenére, hogy ő a szegényebb rétegben él. Hamar megkedveli Emma-t és Kelly halála után a pártfogásába veszi a lányt.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

GG

2008-07-11 04:56:24

Nekem a hihetetlenül gazdag háttérrajzok tetszenek benne.