Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2321683

Regisztrált felhasználók
száma:
22997

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1605

Utolsó 5 látogatónk:
alvinxd
2019-02-22 21:57:52
csviki18
2019-02-22 21:51:58
shaman8
2019-02-22 21:47:09
Kanade
2019-02-22 21:16:02
telescope
2019-02-22 20:53:07
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Katanagatari (TV)
* * * *
刀語

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-04-07 19:09:58
Létrehozás időpontja: 2010-04-01 22:55:46
Eddig megtekintve: 2164 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Ingrid

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Kaland; Romantika; Történelmi;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2010

Ismertető:

Adott egy erős ambíciókkal megáldott lány és egy ostoba, de kiváló harcos fiú, akik együtt indulnak el egy hosszú útra. Hogy ebből mi fog kisülni? Semmi jó...

Na de kezdjük az elején a történetet!
Még a nagy háborúk előtt élt egy legendás kardkovács, Shikizaki Kiki. Élete során ezer tökéletes kardot kovácsolt, de az utolsó 12 kardnak természetfeletti ereje van. Az egymással hadakozó tartományurak vágytak ezen kardok birtoklására, hisz akinek a tulajdonában vannak, annak győzelmet és dicsőséget hoznak. A harcok elcsitultak már, de a sogun hatalma megszilárdításának céljából még mindig vágyik a 12 legendás kardra. A birtokában lévő 988 kard közül egyik sem tartozik a misztikus kardok közé. Ezért az ország legjobb 12 ninjáját fogadja fel a kardok megtalálására. A kardok előkerülnek ugyan, de a ninják elárulják urukat és a kardok holléte ismét a homályba vész. Márpedig a 12 kard megtalálása egyre sürgetőbbé válik, mert a sogun hatalma meginogni látszik. Ráadásul a háttérből is leselkedik egy fekete árny, aki talán ismét a háborúk évét hozza magával.

Togame, a "háborús taktikus" lesz az a személy, aki a soguntól a kardok megtalálásának feladatát kapja. Viszont Togame nem rendelkezik semmiféle harci tapasztalattal (és előszeretettel hangoztatja azt is, hogy milyen gyenge), felkeresi Yasuri Mutsumét, az ország legnagyobb kardforgató mesterét, aki kard nélkül harcol (fura, ugye?). Mutsume mestert egy véres tette után egy szigetre száműzik. Mikor Togame megérkezik a szigetre már csak a fiát Shichikát és húgát találja ott. Szerencséjére Shichika megtanulta apja "kardforgatási"-technikáit, így az útja nem volt hiábavaló. Így Togame megkéri Shichikát, segítsen neki a kardok felkutatásában. Azonban, mióta a ninják elárulták a sogunt, Togame sem bízik az emberekben. Ezért Shichikának szerelemből kell Togaméért harcolnia. Ez a kijelentés már önmagában elég fura, nem? Hisze Togame ezt egy vadidegen embertől kéri. De az igazán fura az, hogy Shichika kijelenti Togaménak, hogy szerelmes belé, és vele tart! Na igen...
Shichikának egyből alkalma is lesz bizonyítani szerelmét, hisze az egyik ninja megtámadja őket a szigeten. Akinek ráadásul birtokában van az egyik legendás kard! Hőseink persze kapva kapnak az alkalmon, hogy megszerezzék első kardjukat. És ezzel kezdetét veszi közös kalandjuk!

Az anime bővelkedik harcban, kalandokban, és humorban. Bár előre szólok, a poénok többsége igen fárasztó... A másik dolog, amiben formabontó az anime, hogy a szereplők rengeteget beszélnek. Szinte már fárasztóan sokat. De ennek köszönhetően még arról a szereplőről is mindent megtudhatunk, aki csak pár percig tündököl a rivaldafényben. A harcok amilyen látványosak, olyan gyorsak is. Shichika eszméletlen gyorsasággal győzi le az ellent, tehát a harc során nagyon oda kell figyelni, nehogy lemaradjunk róla. Viszont rendkívül látványosak, ez Togame kérésének köszönhető.^^"

A sorozatot 12 részesre tervezték és Nishio Ishin (írói álnevén: NisiOisiN) 12 kötetes light novel-je alapján készült. A regényt Take illusztrálta, akinek karakterdesign-ját az anime is átvette. Ettől egy különleges képi megjelenést kapott az egész sorozat. Bár az elején még furcsa, de hamar hozzá lehet szokni és a történet hangulatához is remekül illik. A történet nem túl bonyolult (győzzük le az ellenfelet és szerezzük meg a 12 kardot!), de leköti a néző a figyelmét. Viszont a Nishio mestertől megszokott párbeszédek gyorsan követik egymást a rövid akció- és drámai jelenetek között. Ennek oka egyrészt az is, hogy a Studio az 1kötet/1 rész megoldást választotta a megvalósításnál. Hogy minden beleférjen, a 25 perces részektől eltérően itt egy rész 50 perces. De még így is húzós. A részeket ráadásul a szokatlan hosszúságuk miatt havi rendszerességgel adják le. Még egy különlegessége az animének, hogy minden egyes rész végén különböző ED-k hallhatóak, míg az OP az egész sorozat folyamán fix. Az aláfestő zenékre ugyanúgy nem lehet panasz, hiszen a GITS-ből már ismerős dallamok csendülnek fel itt is.
Bár az anime egy kicsit fárasztó (én a sok olvasástól mindig elfáradok >.<), de a harcok legalább annyira változatosak, mint a felvonuló szereplőgárda. Minden egyes részben új kardot és új harcosokat ismerhetünk meg, ráadásul a zene és a látványvilág is gondoskodik a néző szórakoztatásáról. Mindent összevetve, bár először gyengének hat a sorozat, ez mégis egy vérbeli shounen-fight! És szerintem megéri tenni vele egy próbát, talán nem bánjátok meg.^___^

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Ingrid

2010-04-12 00:07:09

nanafan, igen a grafika először engem is nagyon zavart, de az első rész végére már meg is szoktam. Most már azt hiszem, furcsa lenne másmilyen grafikával ^^"
Különben jó pár olyan fanart van, ahol nagyon szépen, igényesen vannak megrajzolva a szereplők. Kövesd a példám, és te is legeltesd rajtuk a szemed egy kicsit az anime megnézése után :D - nagy mosoly

2.

Ingrid

2010-04-12 00:03:51

Hát ha már ilyen átéléssel írtam a Katanagatariról, az a minimum, hogy meghozom hozzá a kedved XD - fetrengo nevetés

1.

nanafan

2010-04-09 21:01:54

hát én nemtom
a történet teccik nekem is mert télleg jó
de mik ezek a fejek??
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
nem értem, h ez mire volt jó
én nagyon sokra tartom a szép grafikát, de ez vmi olyan őskori hatást kelt h kikészít :S - zavar
sorry