Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2321311

Regisztrált felhasználók
száma:
22996

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1605

Utolsó 5 látogatónk:
Aqualuna
2019-02-21 21:30:51
DarkShadow
2019-02-21 21:24:10
Liannachan
2019-02-21 21:21:20
shaman8
2019-02-21 20:45:52
Jáz8
2019-02-21 20:37:41
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Wolf's Rain (TV)
* * * *
ウルフズ・レイン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-07-19 08:55:08
Létrehozás időpontja: 2008-07-15 20:24:48
Eddig megtekintve: 1569 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Kaland; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

A történet szerzője Nobumoto Keiko. Középpontjában pedig farkasok állnak, akik a Lunar Flowers illatát követve vándorolnak a világban. Mindnyájan magányos természetűek, de összefognak a cél érdekében, hogy megtalálják a Flowers Maident és megnyithassák a Paradicsom kapuját. Útjuk során számos ellenséggel kell megküzdeniük, többek között egy elszánt farkasvadásszal és a nemesekkel, akik arra akarják használni a Flowers Maident, hogy megalkossák saját Paradicsomukat.

A történet 26 részét kiegészíti még 4 OVA rész is. A sorozatból adoptáltak egy rövidke mangát, ami mindössze 2 kötetes lett.
Japánban sokáig igen népszerű volt a sorozat, méghozzá olyannyira, hogy a Fuji Tv toplistájában szilárdan tartotta a 3. helyezést. Amerikában való megjelenése után a Bandai elnyerte a 2004 Anime vállalata díjat. A kritikusok pedig a karaktereket, a zenei világot, a látvány világot maximálisan pontozták.

A Wol's Rain története Freeze Cityben kezdődik, egy északi városban, ahol az emberek többsége, szegénységben él nehéz körülmények között. Egy régi legenda szerint, ha eljön a világvége a Paradicsom megjelenik, de csak a farkasok számára lesz elérhető. Bár úgy tartják, hogy a farkasokat 200 éve teljesen kiirtották a legendától való félelmükben, mégis van néhány példány, melyek emberi alakot öltve a városok falai között élnek.
Kiba egy sérült és magányos farkas, aki nem bízik senkiben. A Lunar Flowers illatát követve kerül Freeze Citybe, abban a reményben, hogy megtalálhatja a Paradicsomot. Ott találkozik Tsume-vel, Higével és Toboével, akik szintén a Lunar Flowers illatát követve érkeztek a városba. Nem sokkal ezután egy farkasvadász is megjelenik Yaiden Quent a kutyájával Blueval. mindeközben egy laboratóriumban Cheza a Flowers Maiden magához tér és kénytelen tűrni hogy vizsgálgatják, megpróbálva megfejteni a Paradicsomhoz vezető utat. Cheza érzi a farkasok közelségét, ami felkelti a tudósok figyelmét, de nem tudják mire vélni a reakciókat. Végül sikerül a farkasoknak megszöktetni Chezát Lord Darciától a Harmadiktól, aki tulajdonképpen Cheza megalkotója.
A farkasoknak nincs okuk maradni a városban ezért útra kelnek, hogy kövessék az illatot ami úgy csábítja őket. Útközben Lord Darcia és Cher Degré a laboratórium vezetője követi őket és megpróbálják visszaszerezni Chezát, amit a farkasok minden erejükkel megakadályoznak. Rengeteg kaland és érzelmekkel teli pillanat jellemzi a történetet. Elszánt küzdelemnek lehetünk szemtanúi, amiben a farkasok küzdenek emberek ellen, hogy elnyerjék végső jutalmukat, beléphessenek a Paradicsomba.

Szereplők:

Kiba:
Egy fehér farkas, aki talán az egyik legmagányosabb jellem. Célja, hogy megtalálja a Paradicsomot, és ennek érdekében bármire képes. Általában az ösztönei vezérlik, ami gyakran hirtelen cselekedetekre készteti. Büszke farkas létére és megveti azokat a farkasokat, akik emberi alakot öltenek hogy mentsék magukat, de végül ő is rákényszerül erre a lépésre. Ő áll legközelebb Chezához, ami gyakran megnyilvánul.

Tsume:
Szürke farkas, akinek a mellkasán egy sebhely éktelenkedik. Önálló természet, aki kegyetlen körülmények között éli életét. Ember alakban egy rablóbanda vezére. Inkább csak unalomból csatlakozik a csapathoz, mintsem igazán hinne a Paradicsomban. Talán csak a farkas falka szelleme hajtja. De végül annyit győzködi Kibát hogy megerősítse hitében, hogy ő maga is erősen hisz a Paradicsom létezésében.

Hige:
Barna farkas. Gondtalan természetű, aki kényelmesnek tartja, hogy emberi alakban élhet anélkül, hogy menekülnie kellene. A Paradicsomban ő is hisz, bár koránt sem olyan elszántan, mint Kiba. A csapatban neki van a legjobb szaglása, így gyakran ő az aki útbaigazítja a többieket.

Toboe:
Egy barna farkas, aki egyben a legfiatalabb is a csapatban. Egy idős néni vette magához még kölyökkorában és ő nevelte fel. A tőle kapott karpereceket mindvégig hordja, ebből is látszik, hogy mennyire fontos volt számára. Az emberekkel barátságos és nem szívesen bántja őket, de időnként a saját maga érdekében, vagy a csapat egy tagjáért, mégis kénytelen szembeszállni az emberekkel.

Cheza:
Ő a Flowers Maiden, akinek megvan a képessége arra, hogy kinyissa a Paradicsom kapuját. Alkímia útján hozták létre a Lunar Flowersből. Lábának mindig nedves helyen kell lennie, hogy életben tudjon maradni, mint egy virág. Ha farkasok vérét ontják az neki is fájdalmat okoz.

Yaiden Quent:
A farkas vadász, aki megszálltan üldözi a kis csapatot. Úgy véli, hogy a farkasoknak köszönhető, hogy ez emberek idáig jutottak és a farkasok lesznek az okai az emberiség pusztulásának. Ám a sors furcsa fintoraként mégis farkasok társaságában hal meg és utolsó pillanataiban ébred rá, hogy mennyire tévedett.

Blue:
Egy fekete fél-farkaslány, aki a farkasvadász hűséges követőjeként végzi feladatát, vagyis fajtársait üldözi. A végletekig hűséges gazdájához, de végül mégiscsak csatlakozik a csapathoz, ugyanis a Flowers Maiden hívásának ő sem tud ellentmondani, képtelen megtagadni farkas vérét.

Lord Darcia:
A Flowers Maiden megalkotója, aki azért hozta létre laborját, hogy a Lunar Flowersből megalkothassa a Flowers Maident, akinek segítségével megtalálhatta a Paradicsom bejáratát és minden esélye meglehetne erre, ugyanis az ő ereiben is csörgedezik farkas vér...

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

magus1

2009-07-20 12:35:39

egyik kedvenc animém :D - nagy mosoly