Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2505116

Regisztrált felhasználók
száma:
24816

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1656

Utolsó 5 látogatónk:
darajavahus36
2020-11-27 20:03:19
Grimlock
2020-11-27 18:33:50
Csixie
2020-11-27 14:47:57
Szaszke
2020-11-27 14:12:59
Rolack
2020-11-27 12:58:24
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Chrno Crusade (TV)
Chrono Crusade * Chrno Crusade: Mary Magdalene * * *
クロノクルセイド

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-07-05 16:33:29
Létrehozás időpontja: 2008-07-16 11:15:31
Eddig megtekintve: 5122 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Keiko

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Kaland; Romantika; Természetfeletti; Történelmi;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

A történet az 1920-as években játszódik, Amerikában. Az I. Világháborúnak vége, itt lenne az ideje a változtatásoknak, ám az emberek mégsem élhetnek nyugodtan. Különféle alakokban, szinte mindenhol ott rejtőzik a gonosz, akiket démonoknak neveznek. Persze az egyház ezeket nem tűrheti, ezért megalakítják a Magdaléna Rendet, hogy az ide tartozó nővérek és papok kezükbe vegyék az irányítást. Szerencsére tanultak tapasztalataikból, miszerint Drakulát sem lehetett hagymával vagy kereszttel elpusztítani, így inkább gépfegyvereket vesznek a kezükbe (nem is akármilyen töltényekkel) és tisztítják az utcákat.
Ebbe a rendbe tartoznak főszereplőink is, Rosette Christopher és partnere, Chrno, aki valójában egy démon, bár a többitől eltérően őt más célok vezérlik. Mindketten azért csatlakoztak, hogy megtalálják Joshuá-t, Rosette öccsét, akit 4 évvel történetünk kezdete előtt elvitt Aion, a démonok egyik csoportjának vezére. Rosette és Chrno között különös kötelék van, hiszen a démonunk elvesztette „szarvait” (persze nem direkt és nem is fájdalommentesen), így hősnőnk életéből további perceket vesz el, akárhányszor kioldják a zárat Rosette óráján.
Viszont nem csak ők lesznek a főszereplőink. Csatlakozik hozzájuk Azmaria Hendric, aki az énekén keresztül embereket tud gyógyítani. Később kiderül hogy egy Apostol, ezért a démonoknak is szüksége lenne rá (az Apostol jelentése a lenti "szótárban" található). A negyedik főszereplő pedig egy német származású ékkő boszorkány személyében érkezik, a neve pedig Satella Harvenheit. Ő is démokra vadászik, viszont egyedül, bármilyen rendtől vagy csoporttól függetlenül és különösen egy démont keres, mégpedig azt a „Szarvnélküli” démont, aki elvitte a nővérét. Nem igazán akar társulni Rosetté-kkal hiszen Chrno is démon, de végül mindig olyan szituációba kerül a 3-as csapat, hogy neki kell kisegítenie őket, mivel vannak kapcsolatai és pénze hozzá.
A történet első fele főleg New York-ban játszódik, majd mikor kapnak egy képet Joshuá-ról, San Frasisco-ba veszik az irányt és sok mindenre fény derül. A grafika nagyon szép, az opening energikus és vidám, az ending pedig rendkívül szép (mellesleg Azmaria szinkronhangja énekli, a zeneszerző pedig Kajiura Yuki, amiből már csakis jóra lehet következtetni).
Az animét megelőzően készült a manga adaptáció ami 1998-2004-ig futott és 8 kötet jött ki. Mivel az anime 2003-2004-ben készült, nyilván a vége máshogy sikerült, bár kicsivel hamarabb kezdett a mangától eltérni. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott is Moriyama Daisuke, a manga rajzolója, aki szerint az anime és a manga különböző módon mutatja be a főszereplők sorsát. Természetesen mindkettő Rosette és Chrno kötelékéről és az idő fogyásáról szól, viszont amíg a sorozat a sorsokat és hiteket (nem egyházi értelemben) veszi figyelemben, a manga addig főleg Rosette gondolatairól és az adott helyzetekben való erejének változásait tartja szem előtt. De nem pont ezért ajánlom hozzá a mangát is, csakis ugyanabból az okokból, mint a 24 részes történetet: mert valami biztosan megfog benne, nem maradnak el a humoros részek sem és megérint mindenkit a szereplők személyisége és sorsa. Tehát aki egy emlékezetes történetre vágyik, annak hajrá! ^_^

Főszereplők:

Rosette Christopher (ロゼット・クリストファ):
16 éves makacs, de vidám lány. Sokszor okoz bajt Kate nővérnek, a Magdaléna Rend vezetőjének, azzal, hogy kapkodásával összetör egy kocsit vagy lerombol egy épületet a küldetései során. Pont ezért az sem lenne csoda, ha állandóan bocsánatkérő levelek írása közben látnánk, viszont a naiv külső megértő belsőt takar. Könnyen fel tud bárkit vidítani, de ha mégis meggondolatlanságból rosszat mondana, ott van Chrno, hogy leállítsa. ^.^
12 éves korábban (tehát a történetünk kezdete előtt 4 évvel) még egy árvaházban volt öccsével, Joshuá-val, mivel elvesztették szüleiket (a mangából kiderül, hogy elsüllyedt a hajó, amin a szüleik voltak). Rosette megfogadta, hogy mindig vigyázni fog rá, aki egészségileg gyenge volt. Egy napon az erdőben rátalálnak egy kriptára, ahol Chrno aludt és felébresztették „álmából” (szegény téli medve ^_^). Rosette azóta sem tekinti őt démonként, egyedül neki mondta el titkos álmát, hogy orvos akar lenni Joshua érdekében. Azokat a napokat utána mindig hármasban töltötték, amíg egyszer Aion fel nem bukkant Chrno szarvaival, majd Joshuá-nak adta, aki ezek után fejfájdító zajokat hallott a fejében és megfagyasztott mindenkit az árvaházban. Sajnos Chrno-ék későn érkeztek, de Rosette mindenképpen szerződést akart kötni Chrno-val, hogy az életének perceit felhasználva démonunk igazi erejét használhassa. Ennek jelképeként kapja hősnőnk az órát, ami a nyakában lóg mindvégig és mutatja az idejét. Rosette sokszor könnyelműnek tűnhet, de ha barátai életéről van szó, bármit képes feláldozni értük. Kezdetben ellenszenves volt Remington atyával szemben, amiért el akarta vinni Joshuá-t az árvaházból, de később már megbízik benne mivel ő segít nekik eljutni New York-ig és támogatja mindvégig őket. Fontos számára Azmaria, mivel emlékezteti sajátmagára, mikor annyi idős volt, mint ő is. Satellá-val pedig mindig jót marakodnak, bár ez pont azt mutatja, hogy nagyon is kedvelik egymást:) Rosette tipikusan az a hősnő, aki felrázza a történetet poénos megmozdulásaival, még a lehangoló események ellenére is. Igaz, ez a történet közepétől el fog tűnni, hiszen egyre szomorúbb dolgok történnek.
- Seiyuu: Kawakami Tomoko (Air – Kamio Misuzu, Elfen Lied – Mariko)

Satella Harvenheit (サテラ・ハーベンハイト):
Egy 19 éves ékkő boszorkány, aki Németországból jött Amerikába. 9 éves korában még a családjával élt, elég tehetősek voltak, akik az ékkövek használatára specializálódtak. A szülei rosszul bántak vele, amiért nem volt elég jó, így csak a nővére, Florette, volt egyedül kedves hozzá. Egy napon viszont megtámadta őket egy ismeretlen, szarvnélküli démon, aki a szüleit megölte, a nővérét pedig magával vitte. Egyedül Satella és Steiner, a család komornyikja élte túl a támadást. Majd Amerikába megy, hogy bosszúból démonokra vadásszon fizetségért és hogy megtalálja nővérét az elrablójával együtt. Az egyik esete kapcsán találkozik Rosetté-kkal, majd miután együtt végeznek a démonnal, rögtön Chrno-t veszi célba, hiszen az egyszerű emberek nem sérülnek meg a szenteltvíztől. Végül Azmaria kimenti démonunkat, és Satella is hazamegy. Később visszatér a helyszínre, ott is találja a furcsa hármast, majd egy üldözéses rész után mindannyian kidőlve végzik egy parkban, ahol elmondja nekik, miért gyűlöli a démonokat. Viszont mikor már elterelődne a gyanúja Chrno-ról, feltűnnek a legyőznek hitt démonok és elfajulnak a dolgok.
Közben démonunk megmenti Satellá-t, aki kijelenti rögtön, hogy ez nem azt jelenti, hogy megbízik benne. Ezek után úton-útfélen mindig a hármasba botlik, és akaratlanul, de mindig segít nekik, főleg mikor San Fransisco-ba mennek, hiszen nála szállnak meg. Igazán jól összedolgoznak, és anélkül, hogy észrevenné, barátokra talál bennük (főleg Azmaria a csodálója :)). Ahogy az események pörögnek, az is kiderül, hogy Aion volt az, aki megölte a családját és elvitte Florette-t, majd Fiore néven a saját szolgálójává tette, kitörölve az emlékeit. Hogy sikerül-e neki visszaszerezni nővérét, azt mindenki derítse ki maga ;)
- Seiyuu: Neya Michiko (Full Metal Panic – Melissa Mao)

Azmaria Hendric (アズマリア・ヘンドリック):
12 éves énekes. Fátimá-ban született (Portugália), de a szülei meghaltak az I. Világháborúban, ezért több család is örökbe fogadta. Mikor Rosette és Chrno rátalálnak Vegas-ban, éppen Ricardo Hendrick a nevelője, de ő inkább ki akarja használni Azmaria erejét, ezért is megy megmenteni a furcsa páros. Lenyűgözően szép hangja van, mikor énekel, képes meggyógyítani az embereket, viszont ő úgy hiszi, hogy a szárnyai balszerencsét hoznak, így magát hibáztatja a szülei haláláért is. Miután Rosetté-k megmentik őt Ricardo-tól, a Magdaléna Rend veszi magához, ahol csatlakozik az ottani kórushoz. Rendkívül felnéz Rosette-re, főleg miután megtudja, hogy ő képes volt az életét is feladni azért, hogy megmentse a bátyját. Épp ezért olyan erős akar lenni mint ő, meg is kéri Kate nővért, hogy tesztelhesse magát, bár a dolgok eléggé a visszájára sülnek el... de ezt majd meglátja az is, aki megnézi :) Rendkívül segítőkész és csendes, mindig gondol másokra. Általában Rosette-tel és Chrno-val kószál, velük tart mindenhova. Kissé ügyetlen, ha feltűnik egy démon, de akkor is nagy segítség nekik. Mikor Satella felbukkan, ő védi meg Chrno-t, majd később a boszorkányunkkal együtt próbálják „összeboronálni” Rosetté-kat :))
- Seiyuu: Chiba Saeko (My-Hime – Kuga Natsuki)

Chrno (クロノ ):
Bár 12 éves külseje kitűnően takarja, de igazából démon. Rosette és Joshua ébreszti föl őt 50 éves álmából. Sok történetet mesél el nekik, miközben együtt töltik a napokat, de sajnos saját maga is érezte, hogy nem tart sokáig ez a békés idő. Fel is bukkan Aion a szarvaival, viszont már Joshuá-nak adta őket, ezért saját magát hibáztatja, mindenképp segíteni akar rajta. Csakhogy elkésnek és hiába javasolja Rosette-nek, hogy keressenek más utat a megmentésére mint a szerződés, a hősnőnk szavai megérintik őt. Neki adja az órát a szerződés jelképeként, majd Remington atyával New York-ba mennek, ahol mindennap keményen (vagy elnagyolva XD) harcolnak a démonokkal. Chrno gyengepontja a szenteltvíz, és hogy 12 éves alakjában kell „szaladgálnia”, mivel spórol mindenféle értelemben az energiáival. Általában ő cipeli Rosette-nek a fegyvereket és közben hasznosítja is a dolgokat, amiket egyes démonokról tud. Mindig megőrzi a nyugodt természetét, viszont ha valami történik Rosette-el, rögtön elveszti a fejét és magától démonná változik, még ha nagyon is szívén viseli hősnőnk sorsát. Szereti Rosette-t és nem akarja pazarolni a lány perceit, csak a nagyon végső esetben egyezik bele, de akkor se könnyen. Szégyelli, hogy démon, főleg a tettei miatt. Közel állt egykor Magdalénához, akinek sorsa hasonló volt, mint a Rosette-é.
- Seiyuu: Ishida Akira (D.N Angel – Hiwatari Satoshi)

Magdaléna Rend:

Kate Valentine Nővér (ケイト・ヴァレンタイン):
A Magdaléna Rend vezetője, aki elég szigorúnak tűnik, de igazából csak aggódik, főleg Rosette miatt. Erős jellem, aki ha kell, a harcmezőre is kimegy személyesen. Sokszor lefárasztja a hősnőnk sorozatos baklövései. :)
- Seiyuu: Sakakibara Yoshiko (Sailor Moon Supers / Stars – Queen Nehellenia)

Edward Hamilton (エドワード・ハミルトン):
Általában mindenki csak „Öreg”-nek nevezi (mivel igaz is XD), csak Kate nővér hívja a nevén. Ő az, aki készíti a töltényeket, fegyvereket, vagy épp feltalál valami újat. Imádja a lányokat (inkább nézni a fehérneműjüket), amitől kissé perverznek tűnhet, de igazából nagyon is törődik velük.:)) A laboratóriuma külön van a főépülettől, ezért ott alszik Chrno. De neki is sokat segít a démonunk. :)
- Seiyuu: Nishimura Tomomichi ( Full Metal Panic – Mardukas)

Ewan Remington atya (ユアン・レミントン):
Kate nővér jobbkeze, aki New York-ba hozta Rosette-t és Chrno-t. Pár évvel ezelőtt, mikor Joshua még önmaga volt, gyakran látogatott el hozzá, hogy magával vigye a Rendbe. Azért is, mert tudta, hogy ő is Apostol, vagyis biztonságban akarta tudni. Viszont Joshua erősebbé akart válni, hogy ne keljen Rosette-nek mindig érte aggódnia, ezért beleegyezik az ajánlatába. Nem sokkal ezután feltűnik Aion és megtörténik a tragédia, mire Remington atya visszaér, már csak Chrno-ékat találja a helyszínen. 27 évesnek látszik, de az igazi korát csak tippelni lehet, mivel még 54 évvel ezelőtt a Rendnél védelmezte Mária Magdaléná-t, mikor Chrno elrabolta a szentet. Bár nem konkrétan, de bevallja, hogy ő egy angyal, aki úgy döntött, ember lesz. Ezen kívül még sok titkot rejteget, de a személyisége miatt ez nem mindig látszik. Szeret flörtölni a lányokkal, főképp Rosette-tel. Harcokban erős ellenfél, bár ez csak az anime vége felé derül ki.
- Seiyuu: Hayami Shou (Mirage of Blaze – Nobutsuna Naoe)

Anna, Mary, Claire Nővér:
Nem tudni róluk sokat, afféle mellékszereplők, akik a háttérből támogatják főhősnőnket. Mindig vidámak és őket is „terrorizája” az „Öreg”. XD

Mary (Mária) Magdalena (マリア〮マグダレーナ):
Róla nevezték el a Rendet és fontos szerepet tölt be. 54 évvel történetünk előtt a Rend vette védelme alá, mivel ő volt Isten kiválasztottja, aki viselte a bélyegeket, jeleket (stigmákat). Mivel szent volt, ismerte a többi ember álmait, de ezek között annyira elveszett, hogy végül nem emlékezett a saját szüleire sem. Kivételnek számított egyetlen saját álma, amiben egy sötét démont látott, aki meg fogja őt ölni. Viszont mindenképp találkozni akart gyilkosával, hogy megtudja, miért sír. Ez a démon pedig nem más mint Chrno, aki el is jön, hogy magával vigye, hiszen kell a céljuk eléréséhez. Magdaléna örül is, hogy végre kiszabadítják kalitkájából, és segít Aion-éknak. Ahogy az idő telt Chrno jobban megismerte Magdaléná-t, aki elmondja neki, hogy a tervük a Bűnösökkel megbukik mert démonunk próbál senkit sem megbántani. Aion kihallgatja őket és arra parancsolja Chrno-t, hogy ölje meg a szentet. Ezt viszont nem bírja megtenni, így Aion letépi a szarvait és súlyosan megsebzi. Egy dombra zuhannak Magdaléná-nak köszönhetően, akihez hozzákerült az óra, majd szerződést köt démonunk akaratának ellenére, hogy megmenthesse őt. Végül Chrno túléli 12 éves formájában, viszont Magdaléna meghal és ezek után 50 évig őrzi a koporsóját, amíg Rosetté-k nem jönnek. Így már érthető, miért hibáztatja démonunk magát annyiszor. Magdaléna érdekessége, hogy ugyanaz a hangja, mint Rosette-nek és ennek meg is lesz az oka. :)
- Seiyuu: Kawakami Tomoko (Air – Kamio Misuzu, Elfen Lied – Mariko)

Bűnösök:

Aion (アイオーン):
A történet főellensége, ő kavar bele mindenkinek az életébe. A múltban szabadságot kínált Chrno-nak és ehhez kellet nekik a Zűrzavar feje, aki minden démon anyja. Szeretné a mennyországot lehozni a Földre, ezért a többi démon szeretné őket megállítani. Chrno persze megöli azokat, akik az útjukban állnak, így sikerül nekik elhozni a fejet. Később a rituáléhoz kell nekik Magdaléna, viszont nem gondolná főgonoszunk, hogy veszélyt hoz rájuk azzal, hogy elmondja Chrno-nak, Aion talán nem tekinti őt annyira a társának, mint ahogyan démonunk. Magdaléna halála után a háttérbe szorul és csak 50 évvel utána bukkan fel, hogy visszacsalogassa hozzájuk Chrno-t. Mivel terve nem sikerül, neki adja Joshuá-nak a szarvait, aki erőssé akart válni, ezért elfogadta az ajánlatát. De Satella családját sem kíméli, elviszi Florette-t, kitörli az emlékezetét és a szolgájává teszi. Szeret piszkos játékokat űzni, amikhez képes feláldozni másokat, akár a saját társait is. Célja az összes Apostol megszerzése, akik kellenek a rituáléhoz, ezért is pályáz Azmaria-ra. Sokszor sas formájában jelenik meg és szinte semmilyen fegyver nem hat rá.
- Seiyuu: Inoue Kazuhiko (Fruits Basket – Sohma Hatori)

Joshua Christopher (ヨシュア・クリストファ):
Rosette öccse, aki tudott másokat gyógyítani, viszont a saját betegségét nem. Az álmuk az volt, hogy olyan helyre utazzanak ketten, ahol még más ember nem járt. Félt attól, hogy túlságosan támaszkodik nővérére és ezért erősebbé akart válni. Ezt a kívánságot Aion hallotta meg, aki neki adta Chrno szarvait. Ezek után zajokat hallott, sőt az emberek gondolatait is. Rájött, hogy ha megállítja őket, elmúlik a zaj, így mindenkit megfagyasztott az árvaházban. Mikor Rosetté-k odaértnek, nem volt önmaga, csak egyetlen mondatra tér magához: -Ez nem te vagy, Joshua! Visszanyeri az eszméletét, de már késő, nem tudta megállítani magát. Aion-nal San Fransisco-ba költöznek a tengerpart mellé, de a betegsége ugyanúgy megmarad. Mielőbb szeretne találkozni Rosette-tel és Chrno-val, hogy megmutathassa nekik, milyen erős lett. Fiore jelenti számára a menedéket, annyira, hogy végül nővére találkozásakor már őt tekinti nővérének, nem pedig Rosette-t.
- Seiyuu: Minagawa Junko (Loveless – Aoyagi Ritsuka, Tsubasa Chronicle – Ryuuoh)

Florette „Fiore” Harvenheit (フィオレ/フロレット・ハーベンハイト):
Satella nővére, akit Aion rabolt el, majd kitörölte az emlékezetét. Joshuá-hoz áll legközelebb és szívén viseli a fiú sorsát, teljesíti minden kívánságát. Mikor találkozik nővérével, nem emlékszik rá. Régen ő volt az egyetlen, aki törődött Satellá-val, mégis Aion tettei miatt egymás ellen harcolnak majd.
- Seiyuu: Kuwatani Natsuko (Suzumiya Haruhi no Yuutsu – Asakura Ryouko)

Rizelle (リゼール):
Egy pókszerű démon, aki először Remington atyát, majd Rosette-t csalja csapdába. Képes bábúként mozgatni az embereket. Minden vágya, hogy Aion-nak hasznára váljon (persze ő nem így tekint rá). Régebbről ismeri Chrno-t.
- Seiyuu: Suomi Youko (Bleach – Octupussy,Yoshi)

Shader (シェーダ):
Ő a zseni a Bűnösök között macskafarokkal, fülekkel. Shader számítja ki a múltban a rituálé időpontját és a hozzá szükséges dolgokat. Annyiban nagy szerepe van, hogy ő készíti Magdaléna/Rosette életmérő óráját. Leszámítva, melyik oldalon áll, kedvelhető szereplő ő is. :)
-Seiyuu: Sasamoto Yuko (Super Gals – Tsukino Kasumi)

Egyéb Bűnösök még: Genai, Viede

Chrno Crusade Szótár:

- Apostol:
Összesen 7 van belőlük a világon. Olyan emberek, akik képesek erejükkel előhívni az Astral Line-t (Csillagvonal). Tudnak szárnyaikkal repülni és az erejük egyben áldás és átok.

- Astral Line:
A spirituális energia folyója, ami láthatatlan az emberi szemnek, de minden élet forrása. A démonok is innen nyerik az erejüket, amihez kell a szarvuk is.

- Szerződés:
Egy egyezmény ember és démon között. Mivel az embereknek is az Astral Line szolgáltatja az energiát, egy démon elveheti attól, ha beleegyezik, de ehhez a személynek áldoznia kell az életéből.

- Démon:
Az emberek ellensége, persze nem mindegyik gonosz. Megvan a saját társadalmuk, ahol mindenkinek van egy rangja az erejétől függően. A magas rangú démonok, mint Chrno és Aion, hasonlítanak az emberekre gondolkodásban és kinézetre, viszont nem öregednek. Minden démonnak egyetlen anyja van, Zűrzavar (vagy másik néven Pandemonium).

- Üldözők:
Az olyan démonok, akik a Bűnösöket vadásszák.

- Bűnösök:
Olyanok, akik elárulták Zűrzavart, bár sokat megöltek közülük, 6-an maradtak: Aion, Chrno, Sheder, Rizelle, Genai, Viede.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 14
Korábbi hozzászólások:
1. 2. 3.

4.

Keiko

2008-08-04 21:52:58

Úgy találtam rá, hogy olyan AMV-ket kerestem, amik az Adobe Premier-rel készültek...én is imádom :P - nyelvel

3.

Aqualuna

2008-08-04 17:35:27

Ez az AMV zseniális.

2.

Keiko

2008-08-04 14:39:03

Én végig Chrno-nak írtam, csak Eszterék átmodosították...mondjuk ezt kevesen tudják, hogy az angolok átírták XD - fetrengo nevetés

1.

Barbara-chan

2008-08-04 12:28:14

jó lett a leírás :P - nyelvel
amúgy az eredeti cím Chrno Crusade és az angolok írták át Chrono Crusade-ra :S - zavar
na mind1 végülis így is jó a cím csak nem szereti a szemem a Chrono szót csak a Chrno-t XD - fetrengo nevetés