Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2332648

Regisztrált felhasználók
száma:
23078

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1608

Utolsó 5 látogatónk:
GG
2019-03-25 00:19:55
zoliman4
2019-03-24 23:15:36
Nester
2019-03-24 21:57:32
killus
2019-03-24 21:13:32
Vmi...
2019-03-24 20:53:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Final Fantasy VII: Advent Children (Movie)
* * * *
ファイナルファンタジーVII: アドベントチルドレン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-07-21 04:55:51
Létrehozás időpontja: 2008-07-19 11:43:47
Eddig megtekintve: 1702 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Ingrid

Típus: Movie
Műfaj: Akció; Fantasy; Kaland; Shounen Ai;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a CGI-történelem legnagyobb dobása! És hogy miért is mondom ezt? Azért mert az Advent Children az első olyan anmie-adaptáció, amit 100%-osan számítógéppel készítettek. De előbb lássuk a történetet.

A Final Fantasy VII. Playstation játékból ismert (vagy kevésbé ismert) események után járunk 2 évvel. Midgar újra békés mindennapjait éli, Cloud pedig visszavonult a hőstetteivel teli életből. Jelenleg Tifával vezetnek egy futárszolgálatot, és 2 árva gyermeket nevelnek. Ha úgy vesszük, gyakorlatilag családot alapítottak. De nem minden fenékig tejfel, mert egy rejtélyes kór üti fel a fejét, ami viharos gyorsasággal terjed, és fő célpontja a gyerekek. De ha ez még nem lenne elég, három különös ismeretlen is érkezik a városba, akik Anyát keresik, és (egyenlőre) érthetetlen okból Cloud-on kérik számon Anyjuk eltűnését. Hogy valahogy megpróbálja megérteni a bonyodalmak okát, Cloud felkeresi régi barátait. Ezzel meg is kezdődik hősünk új kalandja, amiben nem csak a várost, de barátait és családját is meg kell védenie. Valamint a végén felbukkan egy nem várt régi ismerős. Vajon hogyan birkózik meg Cloud a rá háruló feladattal? Ez kiderül az animéből!

És most egy kicsit nézzünk a kulisszák mögé is. Mint már fentebb említettem, ez az anime a Final Fantasy VII. Playstation játék folytatása. Ehhez méltóan a készítők egy egész estés (101perc) CGI-vel lepték meg a játék rajongóit. ha valaki nem tudná mi az a CGI, akkor gyorsan elmagyarázom: CGI, azaz Computer-Generated Imagery, vagyis számítógépen létrehozott mozgókép. Egyebek mellett ez az első teljesen CGI-vel készült anime, amit készítettek! Már csak ezért is érdemes belenézni. Persze nem csak ez a tény emeli naggyá az FFVII.-AC-t. A Square Enix Studió készítői úgy gondolták, hogy most valami igazán nagyot fognak alkotni, és ennek érdekében mindent megtettek. Lássuk, hogy mik is ezek. Az anime rendezője Tetsuya Nomura, társrendezője Takeshi Nozue, akik az FFVII. játékot is készítették. Ezzel is biztosítva, hogy az anime hozza a játék színvonalát. A forgatókönyvet Kazushige Nojima írta, aki az FFVI.-VII.-X. játékok forgatókönyvét is írta. A zenét Nobuo Uematsu szerezte, aki egy méltán elismert zeneszerző Japánban. Az AC esetében - ellentétben sok animével - a zenét kifejezetten a filmnek írta a zeneszerző. Ez azért érdekes, mert az animéknél általában az elkészülés után választanak egy zenét, ami a rendező szerint illik hozzá, de itt a zene szinte egy időben keletkezett az animével, mert Nobuo-san bizony végig ott volt a készítésnél. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a zene ilyen jól visszaadja az anime világát. A művészeti rendező Yusuke Naora, a karakterek megalkotásáért Takayuki Taketani felel. Ezek a nevek már számos Playstation játéknál felmerültek, egyebek között Final Fantasy játékoknál is. Tehát a stúdió mindent megtett azért, hogy a rajongóknak egy igazi FF-et adjon vissza. A részletek is gyönyörűen kidolgozottak. Ez köszönhető annak, hogy minden részletért más-más ember felel. Ezt úgy értem, hogy pl. Cloud motorját egy olyan ember készítette, aki egyéb játékok technikai cuccainak kidolgozásáért felel (vagyis egy autó-motor tervező, csak kicsiben^^); vagy a Barret karján látható tetoválás elkészítésére egy tetováló szakembert kértek fel, a Midgar városának főterén látható szobrot pedig egy igazi, echte szobrász tervezte. Persze még sorolhatnám. De hogy ne csak a látványvilág feleljen meg az elvárásoknak, a karekterek hangjait Japán legjobb seiyuu-i szolgáltatják (seiyuu= japán szinkronszínész). Ezzel csak azt próbáltam bemutatni, hogy a tervezők mennyire törekedtek a tökéletesre. És hogy ez mennyire sikerült, azt mindenki döntse el maga. A látvány lenyűgöző, az akciójelenetek pazarak, egyszóval remekmű! ^_^

Még megjegyezném, hogy az FFVII.-AC a Velencei Filmfesztiválon is szerepelt, és egy díjat is bezsebelt. Ja, és az anime megtekintése előtt ajánlott a Final Fantasy játékok minimális ismerete, hogy megértsük a szereplők belső világát, Cloud vívódását önmagával.
Ezek után jó szórakozást kívánok hozzá! XD

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.