Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2435021

Regisztrált felhasználók
száma:
24021

Online látogatók száma:
5

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1637

Utolsó 5 látogatónk:
vegel2017
2020-02-25 14:26:10
RekaGeorgina1
2020-02-25 11:09:50
0xkrisztian0x
2020-02-25 10:18:53
Nester
2020-02-25 09:59:00
Gman
2020-02-25 08:43:03
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Clover (Special)
* * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-07-28 04:40:10
Létrehozás időpontja: 2008-07-27 14:31:48
Eddig megtekintve: 1720 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Special
Műfaj: Dráma; Fantasy; Sci-fi;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1999

Ismertető:

Ez egy különleges anime, ezért ez a leírás is rendhagyó lesz egy picit, ugyanis nagyrészt az azonos című mangáról fog szólni. Ennek roppant egyszerű oka van: ez a rövidke, mindössze 6 és fél perces special voltaképpen a mangához készített zenés videó. Kousaka Kitarou rendezte és a Madhouse Studios készítette el, az 1999-es Card Captor Sakura movie előtt lett bemutatva a mozikban. DVD-n is kiadták 2007. október 26-án, a Clamp in Wonderland kollekció részeként.


A fentiekből már kiderülhetett, hogy a Clover manga a CLAMP alkotása, a Kodansha kiadó Amie című magazinjában került kiadásra 1997 és 1999 között, amikor is a magazin új kezekbe került. Ennek következtében a manga sajnos befejezetlen maradt, 4 kötet jelent meg belőle, melyből az első kettő mondja el a tulajdonképpeni történéseket a jelenben, míg a második kettő visszatekintés a múltba, amely bizonyos események hátterébe enged mélyebb bepillantást. Ohkawa Ageha – aki a CLAMP „direktora”, és főleg ő a felelős a sztorik írásáért – elmondta, hogy még további két kötet kellene a teljes befejezéshez. Úgy tűnik, talán megvalósulhat ez a folytatás, hiszen 2008. júliusában a Kodansha alatt működő Nakayoshi magazin égisze alatt az első két kötet új, deluxe kiadását tervezték. Én mindenesetre kíváncsi lennék a folytatásra, vagy akár egy rendes anime változatra is.


És most akkor a történet.
Egy futurisztikus világban a katonai jellegű kormány – amelynek vezetői erős pszichikus képességekkel rendelkező emberek, az ún. Wizardok [varázsló] – egy titkos kutatást folytatott, amit „Clover Projektnek” neveztek. Különleges, mágikus képességű gyerekeket kerestek – mint megtudjuk, ez a fajta az „igazi” mágia, és nem az a képesség, amit a Wizardok magukénak tudhatnak. Mágiájukkal például képesek a technológia sokrétű manipulálására, teleportálásra, fegyverek előteremtésére a semmiből… Ezeket a gyermekeket nevezték Clovereknek [lóhere], és aszerint, milyen erős képességekkel rendelkeztek, osztályokba sorolták és ennek megfelelően megbélyegezték őket. A tetoválás egy lóherét ábrázolt – egy, két, három, vagy négylevelűt. Összesen három „háromlevelű” Clover létezett, de ebből egy meghalt. Azt mondják, egy „háromlevelű” erejével csak 4-5 Wizard képes felérni, és a „négylevelűével” pedig senki. Összesen egyetlen egy „négylevelűt” találtak – egy Su nevű kislányt, akinek az erejét félték, hiszen nem lehettek képesek kontrollálni, ugyanakkor számos ellenség meg akarta kaparintani magának.

Minthogy a kormány félt, hogy Su érzelmeket fejleszthet ki magában valaki iránt, és valaki felhasználhatja ezeket, ami veszélyeztetheti a nemzetbiztonságot, ezért a lányt mindenkitől izolálva, elzárt magányban nevelték föl. Su vállalta ezt, csupán egyetlen kívánságát szerette volna még valóra váltani – az a vágya, hogy valaki vigye el a Tündérparkba. Aki elkíséri, Kazuhiko, egy valamikori katona – neki kell biztonságban eljuttatnia Sut a céljához, ám útközben számos támadással kell szembenézniük. Közben kiderül, miért pont Kazuhiko a kísérő, és beteljesedik a „négylevelű lóhere” sorsa is…


Egy szép és tragikus történet ez, aminek a hangulatát nagyon jól átadja a hozzá készült kis anime. Szóval tekintsétek ezt a videót étvágygerjesztőnek a mangához!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.