Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2385349

Regisztrált felhasználók
száma:
23677

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1630

Utolsó 5 látogatónk:
Csabesz
2019-08-22 15:10:09
Darkk_Pain
2019-08-22 15:01:39
SoulOfCinder
2019-08-22 13:23:24
Grimlock
2019-08-22 11:58:20
kacsa288
2019-08-22 10:57:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Attack No. 1 (TV)
Mila, a szupersztár * * * *
アタックNo. 1

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-03-31 19:11:12
Létrehozás időpontja: 2008-07-29 15:34:25
Eddig megtekintve: 5890 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Shoujo; Sport;
Epizódok száma:
104
Japán megjelenés éve: 1969

Ismertető:

Ezt az animét gondolom, többeknek nem kell bemutatni, hiszen azon kevesek közé tartozott, amelyet hazánkban is vetítettek, még az Animax csatorna megjelenése előtti, animékben igen szűkös korszakban. Ez az igen régi sorozat még abból az időszakból származik, amikor csak éppen kezdett felvirágozni az anime, mint műfaj. Urano Chikako 1968-as, azonos című mangájából készült egy olyan korban, amikor a shoujo műfaj még túlnyomó többségben a gyereklány-közönséget célzó magical girl animékből állt. Ez az anime a legelső televízióban bemutatott shoujo kategóriás sport anime – ez alapozta meg ezeknek a népszerűségét, és rengeteg hasonló receptre épült társa követte, követi egészen napjainkig. A sorozat bemutatásának egyik célja éppen az volt, hogy a kicsit idősebb manga-rajongó lánykorosztály figyelmét is ráirányítsák az animékre, ugyanakkor tőkét kovácsoltak az 1964-es tokiói nyári olimpián a japán női röplabdacsapat által learatott győzelemből is. A téma már önmagában is biztosította a kitűnést az akkoriban főleg domináló shounen és sci-fi jellegű animék között, és Európa számos országában szintén lelkes fogadtatásra talált még egy évtizeddel később is.


A történet egy – kezdetben 12 éves – lányról, Ayuhara Kozuéról szól (keresztnevét számos európai verzió Milára változtatta), aki Tokióból vidékre költözik családjával betegsége miatt, és beiratkozik a Fujimi iskolába. Itt először lázadásával tűnik ki, ám egyszer csak fény derül röplabda-tehetségére – és bármennyire tagadja kezdetben vonzalmát a sporthoz, végülis belép a Fujimi női röplabdacsapatába. Úgy tűnik, idővel a sport az, ami visszaadja egészségét, ám számos akadály vár rá a röplabdapályán és a magánéletben is. Miközben egyre magasabb célokat tűz ki maga elé, fejlődik, míg végső álma, hogy Japán első számú női támadójátékosa legyen, számos buktató is útját állja – csapaton belüli irigység és ellenségeskedés, kemény és nem mindig tisztán játszó ellenfelek, testi és lelki sérülések, és legfőképpen a legnehezebb akadály: saját maga, túlzó elvárásaival, időnkénti dicsekvő gőgjével, máskor pedig elveszített önbizalmával. Az animében végigkísérhetjük Kozue sorsát, csalódásait és beteljesülő vágyait, miközben hol rokonszenvezünk vele, hol némileg elítéljük viselkedését.


Én személy szerint többször láttam ezt az animét, bár nem tartom éppen különösen jónak – hibái részben megbocsáthatóak kora miatt. Rendelkezik az átlag sportanimék jellegzetes hibáival, és a rajzolása sem túl igényes. Viszont azt az érdemet mindenképpen meg kell adni neki, hogy képes lekötni a bakfis-korosztály figyelmét, és hogy gyakorlatilag ez a sorozat a felelős a shoujo animék robbanásszerű elterjedéséért a hatvanas évektől kezdve. Mély hatása nem csupán a sportszellemű Japán animeiparában érzékelhető, hanem ez az anime inspirált több későbbi professzionális röplabdajátékosnőt (pl. az olasz Francesca Piccinini) is, hogy elkezdje ezt a sportot.

A történet mind manga, mind anime formában folytatódott, ám ezeknek már nem volt nagy visszhangja. 2003-ban digitálisan felújított változatban DVD kiadásra került. 1970-71. között négy Movie is elkészült belőle, majd 2005-ben egy történetileg némiképp átdolgozott LiveAction változat is. Szintén az új évezredben a díjazók is felfigyeltek rá, csak egy példa: 2006-ban japán hírességek 100 neves sorozat közül a 9. helyre voksolták a „Kedvenc japán TV anime” kategóriában. :)


Néhány szereplő, a teljesség igénye nélkül:

Ayuhara Kozue:
A főszereplő. Kezdetben kissé makrancos, csak a saját szórakozásával törődő lánynak tűnik. Órán nem figyel, és egy csomó tiltott dolgot csinál – például magnót hallgat az iskolában. Kiderül, hogy ennek hátterében részben az áll, hogy unatkozik – régi iskolájában, amely egy elitsuli volt, jóval előrébb álltak a tananyagban. Hozzá hasonlóan a többiektől kissé elütő, „rebellis” lányokkal barátkozik össze, a röplabdában is az az első tevékenysége, hogy ezekből a barátnőkből összeállított csapattal kiáll a Fujimi hivatalos röpcsapata ellen, akiket korábban meglehetősen leszólt ügyetlenségükért. A végeredmény pedig oda vezet, hogy ők is röplabdások lesznek, innentől kezdve Kozue egyre inkább kitűnik támadójátékosként mutatott tehetségével – hamarosan ő lesz az iskola „sztárja”, ami fejébe is száll, amíg egy hideg zuhany le nem hűti.

Hayakawa Midori:
Vörös hajú, és kezdetben nem túl jótermészetű lány. Tehetséges röplabdás, ám eleinte igen féltékeny Kozuéra. Midori egy elkényeztetett gazdag lány, aki mindig a középpontban szeretne lenni, és csúnya dolgokra is képes, hogy megkapja, amit akar. Idővel azonban a röplabda szeretete összehozza őt Kozuéval, akivel sülve-főve barátnők lesznek, ezután lassan elfogadja, hogy Kozue a tehetségesebb, és igen lojális lesz hozzá.

Ichinose Tsutomu:
Voltaképpen Kozue unokafivére – kedves, intelligens, megfontolt és megbízható, amolyan tipikus rendes fiú. Kezdetben Kozue ővele sem bánik barátságosan, ám később igazán szoros kapcsolatuk lesz egymással, ahogy belépnek a kamaszkorba, szerelem bontakozik ki közöttük, noha érzéseik többé-kevésbé kimondatlanok maradnak. Tsutomu nem tanulhat tovább, mert az édesapja betegsége miatt át kell vennie a családi üzlet, egy zöldség-gyümölcs kereskedés vezetését, ugyanakkor továbbra is Kozue lelkes szurkolója marad, és ő érti meg legjobban a lány ambícióit. Sajnos szerencsétlenség történik vele.

Hongo edző:
A Fujimi röplabdacsapat igen modern szellemű edzője. Bár eredetileg nem ért a röplabdához, a sportkészségek fejlesztéséhez és a csapatszellem kibontakoztatásához azonban igen, és miután megnyeri a lányok bizalmát, igen nagy szerepe van a későbbi hazai sikerek elérésében.

Inokuma Daigou:
Az ifjúsági női röplabdacsapat edzője, első ránézésre egy szörnyeteg, aki nem mutat érzelmeket, csak zsarnoki módon „röplabdagépezetekké” akarja képezni a lányokat. A jobb karja lebénult, ezért saját röplabdapályafutása kettétörött – állítólag saját magának köszönheti. Ő lesz az edzője Kozuénak és Midorinak, amikor a lányokat beválogatják a nemzetközi csapatba.

Sherenina:
Orosz röplabdás, a világ éljátékosának tartják, és Kozue legnagyobb riválisa, aki számos esetben inspirálja a továbbfejlődésben. A rivalizálás mellett barátnők is lesznek.

Yujima Jiro:
Fiatal röplabdázó és edző, akivel a 17 éves Kozue egy lábsérülésből való lábadozásakor a hegyekben találkozik – a fiatalember megmenti őt. Kozue a húgára emlékezteti, ő pedig Kozuét Tsutomura – ám a későbbiekben saját magáért is megszeretik a másikat. Kozue támogatást vár Yujimától, bár néha úgy érzi, az inkább elárulja őt.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

anee18

2013-01-20 12:49:38

hol tudom ezt megnezni magyarul?

2.

Androsama

2011-08-26 16:27:56

Én nagyon szerettem. Többször láttam magyarul és németül is. Szerintem fantasztikus anime, nekem nagyon tetszett. ^^

1.

Barbara-chan

2008-08-02 12:05:36

én is szerettem nagyon