Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2407769

Regisztrált felhasználók
száma:
23836

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
funda
2019-11-14 22:44:01
mpoi54
2019-11-14 20:37:24
TimeLord
2019-11-14 20:24:03
kizu
2019-11-14 19:42:56
Grimlock
2019-11-14 19:37:44
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Fushigi Yuugi (OVA)
The Mysterious Play * * * *
ふしぎ遊戯

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-04-21 11:08:13
Létrehozás időpontja: 2008-08-01 09:32:34
Eddig megtekintve: 1635 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Narumi

Típus: OVA
Műfaj: Dráma; Fantasy; Komédia; Romantika; Shoujo; Természetfeletti;
Epizódok száma:
3
Japán megjelenés éve: 1996

Ismertető:

Tudvalevő, hogy a fősorozat 52 része nem dolgozza fel a teljes mangát, így várható volt, hogy legalább egy OVA készül a sorozathoz.

Azonban az első OVA kilóg a sorból. A történet nem kötődik a mangához, tulajdonképpen egy melléktörténet, pontosabban egy átkötő történet a sorozat vége és a második OVA között. Ha valaki kihagyja, mondjuk úgy, nem veszít vele semmit, viszont önmagában nem állja meg a helyét, ahhoz hogy megértsük, ismerni kell a fősorozatot.

Miaka, Tamahome, Keisuke és Tetsuya útban vannak Morioka felé, hogy meglátogassák Suzuno és Takiko, azaz Byakko és Genbu papnőinek sírját. Azonban a látogatás nem várt eseményekkel jár. Takiko sírjánál Tamahome meghallja az elhunyt papnő hívó szavát, hogy segítsen rajta, különben végleg eltűnik. Vörös fény veszi körbe Tamahomét, a könyv világa visszahívja őt.
Míg Miakáék teljesen értetlenül állnak és csak találgatni tudnak, hogy mi történhetett, addig Tamahome Konan fővárosában találja magát. Egyetlen értelmes dolognak azt látja, hogy felkeresi a császári palotát, hogy találkozzék Hotohori feleségével és fiával. A palotában nagy örömmel fogadják, azonban Tamahome nem Hotohori fiával, hanem a néhai császár dédunokájával találkozik.
Hősünket elvezetik Suzaku szentélyéhez, ahol a hét harcos relikviáit őrzik. Amikor Tamahome közelebb lép a szentélyhez, egy vörös fény visszalöki őt. A korábbi bizalomnak nyoma veszett, csalónak titulálják, és elűzik a városból.
Tamahome nem ülhet a babérjain, megpróbálja felkeresni Taiitsukunt a Taikyoku hegyen, ahol azonban csak sivár pusztaság fogadja. Eszébe jut Taiitsukun intelme, miszerint ha egy gonosz lélek jár erre, az csak sziklás hegyet talál itt. Ekkor feltűnik egy idegen lány és Nakagóként üdvözli Tamahomét. Bizony, úgy tűnik Tamahome most Nakago lelkét birtokolja…

Helycserés támadás. De vajon ki áll emögött? Ha kíváncsi vagy, hogy mi sül ki az első OVA történetéből, nézd meg, de érdemes úgy kezelni, mint egy alternatív melléksztorit, ne pedig úgy, mint a történet egy fő vonalát. Így talán elkerülheted azt, hogy teljesen rossznak találd a történetet, bár tény és való, hogy a fősorozatnak a nyomába se ér az OVA-k színvonala. Ez többek között annak is köszönhető, hogy az események gyorsan peregnek, nem hagytak időt arra, hogy a cselekmények jobban kibontakozzanak.

Mindenesetre egy próbálkozást megér, a megszállott Fushigi Yuugi-fanoknak pedig kötelező, de tényleg ne várj tőle túl sokat (ha szabad ilyet mondanom).

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.