Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542599

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Onegai Teacher (TV)
* * * *
おねてい

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-08-06 04:57:52
Létrehozás időpontja: 2008-08-05 17:52:10
Eddig megtekintve: 3239 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Ecchi; Komédia; Romantika; Sci-fi;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2001

Ismertető:

Képzeld el, hogy valahányszor valami szomorúság ér vagy lehangolt vagy, hirtelen egy tetszhalál-szerű állapotba zuhansz, amikor nem tudsz semmiről a világon, nem is lélegzel, és éppen csak létezel! Kusanagi Kei ettől a különös betegségtől szenved. Az állapotot, amibe ilyenkor kerül, „holtpontnak” nevezi, hiszen számára ilyenkor nem mozdul semmi. Fizikailag semmi okát nem sikerült kideríteni egyedi bajának, pedig egy alkalommal három teljes évet töltött el a „holtpontban”, ami alatt külsőleg semmit nem változott, nem öregedett. Ezért most, hiába 18 éves valójában, még mindig csak 15-nek néz ki. Hogy újrakezdje életét, eredeti otthonától és szüleitől távol, nagybátyjáéknál él – aki mellesleg orvos, tehát jól gondját tudja viselni a testileg nem túl erős fiúnak. A vidéki iskolában, ahol tanul, senki sincs tudatában állapotának.

A történet egy éjszakán kezdődik, amikor a tóparton heverésző, az univerzum rejtélyein töprengő Kei egyszerre csak különös jelenséget lát – valami becsapódik a vízbe, majd ragyogó fény keretében egy csodaszép fiatal nő jelenik meg. Persze a fiú elszalad. Másnap azonban nagy meglepetésére, az iskolában vadonatúj osztályfőnökük személyében felismeri a különös éjszakai „látogatót”. Mi több, az ifjú tanárnő, Kazami Mizuho pontosan Kei-ék szomszédságába költözik be, s amikor a fiú segít neki becipelni a holmiját, kisül, hogy a sensei valóban földönkívüli! ^^

Ennek aztán hatalmas kavarodás lesz a vége. Kei előbb menekülni próbál rémületében, ám ezt Mizuho-sensei nem hagyhatja, hiszen nagy bajba kerül, ha kitudódik személyazonossága, s amikor teleportációs technikája kissé félresikerül, a fiúval együtt – elég félreérthető pozitúrában – Kei nagybátyjáéknak fürdőkádjában találják magukat. A bácsi – aki maga is megéri a pénzét – persze rögvest levonja azt a következtetést, hogy a zöldfülű ifjonc csapja a szelet a tanárnéninek XD, és Kei, aki nem árulhatja el Mizuho földönkívüli voltát, törheti a fejét, milyen magyarázatot adjon, ami tisztázza. Másnap azonban közös gondjuk megbeszélése folytán a sensei meg ő bezáródnak az iskolai torna szertárba – és kínos módon rajta kapja őket az igazgató. Itt most már nem csak mindkettőjük jó híre, de Mizuho tanári állása – és a másik, földi megfigyelői megbízatása – is veszélybe kerül. Ekkor Kei bácsikája, hogy mentse a helyzetet, azt füllenti, hogy ők ketten – házasok.

Fény derül betegsége titkára, hiszen 15 évesen ugye még nem házasodhatna – és mivel az igazgatót a szavak nem győzik meg, még úgy sem, hogy a nagybácsiék fedezik a hazugságot, ezért hát pecsétes papírt kell szerezni, vagyis Kei és a sensei valóban összeházasodnak, és ennek megfelelően egy háztartásba is kell költözniük.

A viharos események persze tovább zajlanak. Keinek és Mizuhónak titkolnia kell kapcsolatát, miközben lassan mindkettőjükben kialakul az a vonzalom, ami által egyre inkább valódivá óhajtanák tenni ezt a frigyet – csakhogy vannak ebben akadályozó elemek. Közben megjelenik Mizuho fiatalos és némileg rámenős anyukája, valamint a Keit elszántan közellenségnek tekintő kishúga, és kiderül, hogy a fiú egyik osztálytársa, Herikawa Koishi, szerelmes belé. Mizuho féltékeny, Kei pedig kutyaszorítóba kerül, mert szíve hiába a tanárnőé, ha bizonyos körülmények arra késztetik, hogy legyen belátó Herikawával – és ott vannak még a „holtpont” rohamok, hiszen ha az ember számára nem látszik boldog kiút, megelőzheti a fájdalmat és szenvedést azzal, hogy egyszerűen kiszáll az életéből!?


Számomra nagyon kellemes csalódást jelentett ez az anime, és ez valószínűleg annak köszönhető, hogy sokkal inkább vannak túlsúlyban benne a romantikus és drámai elemek, mint az ecchi. Persze komikus jelenetek és fanservice is akad benne elegendő mennyiségben az ezt kedvelőknek, de nagy figyelmet szenteltek benne a történetnek is. Helyenként kifejezetten mély gondolatok fogalmazódnak meg, és a döntési szituációkkal kapcsolatos bonyodalmak érzelmi oldalát is sikerült jól megfogni – ami igen fontos abban is, hogy megértsük Kei betegségének lényegét. Természetesen összességében nem állítom, hogy egy mélyenszántó mű, de szerintem éppen elegendő van benne mindenből ahhoz, hogy bárki számára élvezetes kikapcsolódást nyújtson.

Ami a rajzolást illeti, a karakterek számomra lehettek volna jobban kidolgozottak, viszont a hátterek színvonala kiemelkedő! (A színhely valóságos, a Naganóban elhelyezkedő Kizaki tó területe.) Amit még kiemelnék, az a jó zene, különösen a lírai ending dal nyerte meg a tetszésemet.

Az animéből manga és light novel adaptáció is készült.


Szereplők:

Kusanagi Kei:
Kicsit visszahúzódó, komoly fiú – ami betegsége tükrében eléggé érthető. Nem emlékszik vissza, mi váltotta ki nála ezeket a „holtpont” rohamokat – csak az valószínű, hogy pszichés eredetűek, és mindig erős érzelmi stressz hatására jelentkeznek. 15 éves testének és tudásának megfelelően jár iskolába, és nem akarja, hogy társai – akik közül néhánnyal egy szoros baráti társaságot formálnak – megtudják valódi korát, betegségét, mert fél, hogy akkor csodabogárként kivetik maguk közül. Lényegében új életet kell építenie magának – hiszen, mint egyszer megjegyzi, régi barátai már felnőtt emberként élnek, és a három év kihagyásnak köszönhetően immár „más nyelvet beszélnek”, mint ő.
Kei udvarias, némileg szégyenlős, aki nehezen áll a sarkára, ezért aztán nem tudja magát kivágni/kibeszélni félreérthető vagy kínos szituációkból. Nagyon mély érzésű, akitől nem áll távol az önfeláldozás sem. Beleszeret Mizuhóba, de kissé nehezére esik a férji szerepkör – pláne, hogy titkolnia is kell – még ha a sensei nem is bánná, ha ezt komolyan vennék.

Kazami Mizuho:
A házasság folytán hamarosan tulajdonképpen Kusanagi Mizuho… khmm… de ez t-i-t-o-k. :)
A Galaktikus Föderáció legfiatalabb megfigyelőtisztje, aki némileg önhatalmúlag jön a Földre lakni, ahelyett, hogy csak távolról figyelné. Mizuho ugyanis csak félig földönkívüli, az apja földi ember volt, egy űrhajós, akinek a csapatát a Föderáció mentette meg az űrben, és Mizuho anyjával egymásba szerettek. Apjáról annyit lehet még tudni, hogy Shirou volt a neve, és nagyon szerette a Pochy márkájú csokoládés snacket – ami ezért Mizuho kedvence is -, valamint hogy már nem él. Viszont Mizuho szerette volna megtudni, milyen is az a bolygó, ahonnan származott, hát így került a Földre. Kezdetben nem bízik Keiben, aki megtudta identitását, ám miután kezdik megosztani egymással titkukat, kialakul a bizalom, a vonzalom, és idővel a szerelem is. 23 éves, de magánemberként néha nagyon gyerekesen tud viselkedni, különösen ha megsértődik, vagy féltékeny. A szavajárása – ami nyilván földönkívüli zsargon -, ha valami fontos vagy azonnal meg kell csinálni: „Egyes számú prioritás!”

Herikawa Koishi:
Kei osztálytársa és baráti társaságának tagja. Valójában többet is érez a fiú iránt barátságnál, ám eleinte a hallgatás és kivárás taktikáját alkalmazza – vagyis, mint barátnője, Ichigo megjegyzi, nem csinál semmit. Ichigo azonban tesz róla, hogy Koishi lépjen, még ha ehhez ravaszkodásra, és a lány meg Kei léprecsalására is van szükség.
Koishi csinos, kedves, vidám lány, aki lélekben is erős, és próbál akkor is nevető arcot mutatni barátainak, amikor majd széttörik a szíve. Szüleinek vegyeskereskedése van, és iskola után a lány végzi el a házhozszállításokat.

Morino Ichigo:
Kei baráti társaságának tagja. Alacsony, fejlődésben testileg eléggé visszamaradt, ugyanakkor viselkedésben koravénnek tűnő, sokszor szarkasztikus, cinikus lány. Ennek persze jó oka van…
Úgy tűnik, mindent észrevesz, vagy mert jó megfigyelő, vagy mert ösztönösen helyesen kombinálja össze a dolgokat. Így ő az első, aki gyanítja a Kei és Mizuho-sensei között fennálló kapcsolatot. Ichigo magával nem látszik törődni, a maga boldogságáért semmit se tesz, azonban a barátainak útját szívesen egyengeti – még ha erre senki nem is kérte. Ahogy maga mondja, ő csak figyelni akarja őket „a partvonalról”. A módszere nem feltétlenül patyolattiszta, ugyanakkor őszintén aggódik két barátnője boldogságáért, mert számára leginkább csak ők ketten számítanak, és nem bírja elviselni, ha egyikük is sír.
Bár mint kiderül, jómódú családból származik, de egyes-egyedül él, elég spártai körülmények között… és van valami, ami Keihez kapcsolja.

Misumi Kaede:
A harmadik lánytagja a baráti társaságnak. A legkevésbé „szem előtt levő” tagja, minthogy eléggé szégyenlősnek tűnik. Ichigo mesterkedése, és némi alkohol hatására azonban kiderül, hogy fülig szerelmes az egyik fiúba, Hyosukéba, akinek szó szerint a nyakába mászik… Némi kínszenvedés után sikerül tisztázniuk egymás iránti érzelmeiket.

Magumo Hyosuke:
A leghangosabb, legizgágább a csapatból, tipikus hetyke kamasz fiú, aki szereti, ha történik valami körülötte – az sem baj, ha ennek köze van a női nemhez. XD Eleinte kissé sekélyesnek tűnik, de van egy komolyabb, mélyebb érzésű oldala is – jól elrejtve.
Tervei szerint a Tokió Egyetemre megy továbbtanulni, és államférfi lesz – ettől még gyengédebb érzelmek sem tarthatják vissza.

Shidou Matagu:
A baráti társaság legkevesebb „rivaldafényt” kapó tagja. Viszonylag komoly, és szerelmi ügyekben szégyenlős fiú, aki időnként azon sír, hogy ő az egyetlen a társaságból, akinek nem sikerül barátnőt szereznie. Rajong a csillagászatért, és legnagyobb álma, hogy egyszer találkozzon egy földönkívülivel – sejtelme sincs róla, hogy a tanárnője, akibe kissé bele is esik, pontosan az.

Edajima Minoru:
Kei nagybátyja, a helyi klinika orvosa. Ennek ellenére nem túl komoly személyiség, mert nem tudja elnyomni kéjenc hajlamait, és sosem tudja megállni, hogy a környezetében megforduló női lényeket ne „kommentálja”, amiben felesége jelenléte sem akadályozza meg. Időnként nyíltan kijelenti, milyen féltékeny Kei irigylésreméltó helyzetére Mizuho férjeként (illetve később Koishi vonzódása tárgyaként), és egyébként is előszeretettel ért félre mindent unokaöccsével kapcsolatban, mert mindig rögtön valami „perverz” dologra gondol. Viszont tény, hogy sokszor segít a párocskának kimenekülni egy-egy húzós helyzetből, vagy éppen abból a célból, hogy az ifjú házasok jól összejöjjenek. Még nászutat is fizet nekik Okinawa tengerpartjára…

Edajima Konoha:
Minoru felesége, és a klinika nővére. Kicsit „lestrapált” háziasszonynak néz ki, aki csendben megbújik férje mögött, bár látszik rajta, hogy nyilván vonzó nő volt – és szereti erélyesen emlékeztetni a férjét arra, hogy tulajdonképpen még most is az. Csupán egyetlen jó hangsúlyos „Drágám!” és Minoru összekapja magát. Később kisül, hogy a hölgynek is vannak rejtegetett kéjenc hajlamai, és valójában ő a domina a házban! XD
Kei-el szemben azonban halkszavú, gondoskodó nagynéni.

Kazami Hatsuho:
Mizuho anyja, akire lánya olyannyira hasonlít, és aki annyira megőrizte fiatalos vonásait, hogy az első találkozáskor Kei össze is téveszti „élete párjával”, amiből a betoppanó Mizuho persze messzemenő következtetéseket von le. ^^ Hatsuho nem titkolja, hogy tetszik neki a fiú, elvégre „anyának és lányának hasonló az ízlése”, ez ugye természetes? Még kisebbik lányának abbéli javaslatára is lelkesen ráállna, hogy Kei váljon el Mizuhótól, és inkább legyen a mama férje. Szereti játékosan cukkolni családtagjait, és nagyon kíváncsi, főleg ami intim részleteket illet…

Kazami Maho:
Mizuho húga, aki már látatlanban utálja Keit, és ez még csak fokozódik, amikor megismeri. Ennek oka, hogy rajongva csodálja nővérét, akihez egyszerűen nem méltó egy primitív földlakó, pláne nem egy sápadt, beteges kinézetű kölyök, akinek még gerince sincs… szerinte. Mindent megpróbál, hogy megszabadítsa nővérét ebből a házasságból, mert szerinte Kei csak boldogtalanná teheti, még attól sem retten vissza, hogy megpróbálja felrobbantani vagy egy idegen dimenzióba teleportálja a fiút. Később mikor kicsit többet megtud a fiúról, valamint arról, milyen mélyen szeretik egymást nővérével, végül sikerül elfogadnia Keit, bár ezt be nem vallaná – mint ahogy azt sem, hogy esetleg az ő ízlése is hasonló lehet a családja idősebb nőtagjaiéhoz… :)

Marie:
Mizuho űrhajójának a Rendszere, egy kis, úszóövszerű holmin lebegni képes bábuszerű, kvázi-eleven főkontrollprogram, amely önjavító és szóbeli parancsokat tud végrehajtani, még ha fizikálisan nincs is Mizuho közelében. Sajnos történik vele egy kis baleset – amikor Kei rájön, hogy új tanárnője földönkívüli és kétségbeesetten menekülne, szabadulási kísérlete közben megüti a kis programot, és az ennek következtében elkezd rosszul funkcionálni. Ebből pedig számos, olykor nem is veszélytelen kalamajka adódik…
A későbbiekben kiderül – nem tudni, hogy a meghibásodás következtében-e -, hogy Marie érzelmeket is képes produkálni.

Miruru:
Maho – Mariehez hasonlatos, csak nyilvánvalóan nőnemű – Rendszere. Úgy néz ki, mint egy kis varázspálcás tündérbábu, és kölcsönös szerelembe esik Marie-vel. Romantikus típus… ;)

Yamada Masami sensei:
Az iskola másik tanára, kicsit elvadult egyéniség, akiből rendesen két szónál többet nem lehet kihúzni – kivéve, ha a technikáról és főleg a repülésről van szó! Mert erről viszont lyukat tud beszélni a – valószínűleg teljesen érdektelen – közönség hasába. Hosszú bozontos haja és borostája mögé rejti érző szívét, és egy együléses repülőgépet épít egy versenyre – ám ez nem megy buktatók nélkül. Diákjai olykor segítenek neki, és mindig Herikawáéktól rendeli meg a kosztját, amit Koishi szállít ki neki. A lány szerint – aki szerelmi bánatában is ide menekül magát kibeszélni – ha levágatná a haját és megszabadulna a borostáktól, bolondulnának utána a hölgyek.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 5


5.

magus1

2010-01-11 18:43:37

szerintem a legszimpatikusabb a történetben Edajima Minoru :D - nagy mosoly

4.

magus1

2009-10-30 14:41:00

nekem tetszik

3.

Milcsa

2008-08-07 22:05:57

XD - fetrengo nevetés szerintem nagyonjó anime bár a twins nekem is jobban tetszik :P - nyelvel

2.

Aqualuna

2008-08-06 11:15:34

A többség jobbnak találja, mint a Twins. Persze ez is ízlés dolga. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.

1.

GG

2008-08-06 05:06:28

Őszintén szólva régebben halottam erről az animéről de én is előítélettel kezeltem. De most a leírásod alapján - ami remek lett - már komolyan érdekel.