Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542595

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Onegai Twins (TV)
Please Twins! * * * *
おね*2; おねがい☆ツインズ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-11-01 11:12:39
Létrehozás időpontja: 2008-08-07 15:32:57
Eddig megtekintve: 3173 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Ecchi; Komédia; Romantika;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

Ez az anime az Onegai Teacher folytatásaként készült, noha egy teljesen más történetet mesél el, más szereplőkkel. Annyi azonban mégiscsak közös, hogy ugyanazon a helyszínen játszódik, és a Teacher szereplői is megjelennek benne – ki többé, ki kevésbé, és néhol némileg megváltozott karakterrel. A Teacherhez hasonlóan adaptáltak belőle manga és light novel verziót is (nem teljesen azonos kimenetellel).

Még az Onegai Teacher elején Marie meghibásodása révén Mizuho űrhajója egy éjszakán láthatóvá vált – erről az UFO-jelenségről másnap a televízió tudósított. A riporternő mögött a képen látható ház pedig többeknek ismerős, méghozzá kulcsfontosságú. Az egyikük Kamishiro Maiku, egy egyedül élő, magát programozásból eltartó fiú, akit gyermekkorában elhagyott az anyja, és árvaházban nevelkedett. Egyetlen dolog, ami megmaradt múltjából, egy fénykép, amelyen a fenti ház előterében egy medencében egy kisfiú és egy kalapos kislány pancsol. Maiku felteszi, hogy a fiú saját maga – és minthogy végre van nyoma, hol készült a fénykép, azonnal odaköltözik. Nem mintha meg akarná találni az anyját – akinek nem képes megbocsátani, hogy elhagyta -, de reménykedik, hogy esetleg rokonokra bukkanhat, netalán arra a kislányra a képről, aki – talán – a testvére. Minthogy megérkezésekor az öreg ház épp kiadó, kibérli, és beiratkozik a helyi iskolába is.

Egy napon aztán különös látogató érkezik. A vöröshajú, Maikuéval azonos árnyalatú kék szempárral bíró lány, Miyafuji Miina – akivel a fiú korábban már találkozott, amikor épp megmenekült egy molesztáló alak kocsijából – birtokában van ugyanazon fénykép másának, és azt állítja, hogy ő a fiú ikertestvére. Mi több, ügyesen ráveszi Maikut, hogy hagy maradhasson a házban. Ámde még ugyanaznap este egy másik lány is érkezik, a félénk Onodera Karen, akinek szintén ugyanolyan kék szeme van, és nála is van egy fénykép – most aztán melyikük a fiú ikertestvére?

Egyikük sem sejti, hogyan lehet, hogy míg a fényképen ketten, a valóságban hárman vannak. Maiku nem az a fiú, aki cserbenhagyna valakit, aki LEHET, hogy a rokona – így aztán befogadja mindkét lányt, azzal a feltétellel, hogy elvégzik a házimunkát. Persze az együttélés otthon is, és az iskolában is okoz némi kellemetlenséget, különösen, hogy nem sok idő múlva mindkét lány megszereti a fiút – mégpedig nem egészen fivérként. ^^ Ekkor aztán szövetséget kötnek, amely a következő tételeket tartalmazza:

1) Amíg ki nem derül, hogy melyikük a rokon, addig egyikük sem tehet vallomást Maikunak.
2) Ha egyikük megtudja, hogy ő a rokon, azonnal jelentenie kell a másiknak.
3) Az, akiről kiderül, hogy ő a rokon, köteles a másik szerelmét támogatni.
4) Minden Maikuhoz közeledő egyéb személyt eltávolítanak a fiú közeléből, ha kell, erővel.
5) Mindketten Maikuval maradnak.


Az, aki az Onegai Teachert látta előbb, és ahhoz hasonlóra számít, az tévedni fog, mert ennek az animének egészen más a hangulata. Jóval könnyedebb, sokkal inkább a humorra építő, lényegesen kidolgozatlanabb érzelemábrázolással és karakterekkel. Mindazonáltal jó kikapcsolódást és szórakozást nyújthat, például egy fárasztó nap után. Rajzolás tekintetében ugyanaz elmondható róla, mint a Teacherről – némileg nyers karakterábrázolás, szép háttér, összességében véve szerintem egy csöppet visszaesett az animáció színvonala a Teacheréhez képest. Még egy dolog, amit jó tudni – a lányok az idő körülbelül harmadában meztelenül vannak ábrázolva, mert a fürdőben szokásuk megbeszélni a dolgokat. Szóval senkit ne érjen meglepetésként, hogy ez nem csak a szokásos fehérnemű-villogtatós ecchi.


Szereplők:

Kamishiro Maiku:
Egy igen magánakvalónak tűnő fiú – állítólag az új iskolába érkezése után is mindjárt megpróbálta magát elhatárolni a többiektől. Ez azonban valószínűleg csak védekezés, és Maiku valójában érzékeny lélek, aki ha valakit megszeret, ahhoz nagyon ragaszkodik – és mivel őt elhagyták, ő semmiképpen nem tudna elhagyni senkit. Ezért inkább távol tartja magát mindenkitől. Szabadúszó programozóként keresi meg a megélhetését, igen sokat dolgozik, ezért is nagyon komoly – nincs ideje a korabeliekhez hasonlóan játszadozni, szórakozni. Felelősségtudó, de bizonyos szabályokat nem tart kötelező érvényűnek – például motorbiciklin jár iskolába, ami tilos lenne.
Jóképű, de némileg nyers – ugyanakkor amolyan kívül kemény, belül lágy, kifejezetten aggodalmas természet. Eleinte kellemetlennek érzi a lányok megjelenését, főleg, mert általuk sokszor kerül igen zavarbaejtő szituációba, és elvégre ő sincs fából… ámbátor elég jól mutatja a közömböst. Ennek következtében a lányok még azzal is meggyanúsítják, hogy talán a saját neme érdekli.
Mindkét lánnyal gondoskodó és védelmező, és vonzódik is hozzájuk, ami elég kínos, hiszen nem tudja, melyikük lehet a testvére.

Miyafuji Miina:
Élénk, aktív, zajos, némileg tolakodó, látszólag nagyon határozott egyéniség – ugyanakkor benne is ott vannak az árvaság hagyta mély nyomok. Ha egy picit is úgy érzi, nincs joga valahol maradni, akkor hajlamos szó nélkül megszökni – ezzel kissé őrületbe kergetve azokat, akik aggódnak érte. Bár nyíltszívűnek látszik, titkait sokáig nem osztja meg senkivel, nem hajlandó beszélni a múltjáról, hogy honnan jött és mit csinált. Ő az első a két lány közül, aki rájön, hogy szerelmes Maikuba, és nagy dilemmába esik, mert ha rokonok, akkor nem szeretheti ezen a módon, ha viszont idegenek, akkor semmi joga nincs tovább egy házban maradni vele. Pontosabban – velük, hiszen Karennel általában jóval bizalmasabb a viszonya, mintha inkább ők ketten lennének testvérek, és Miina szeretné, ha mindig így hárman maradhatnának, ezért valahol vonakodik kideríteni az igazságot. Ugyanakkor viszont roppant nehezen tartja vissza magát, hogy el ne árulja érzéseit a fiúnak. Egyszer megcsókolja, miután Karen és Maiku egy véletlen baleset folytán a szeme láttára váltanak csókot, ám ez az esemény annyira megzavarja a fiút, hogy végül Miina azt mondja, csak a „hajlamait” akarta ellenőrizni vele.
Bármennyire is próbál vidámnak és erősnek látszani, tépelődő természet, és hiába mondogatja magának, hogy „jól” van, ha tudja, hogy ez nem igaz. Reakcióiban picit szélsőséges, vagy nagyon lelkes, vagy mindjárt a ló túlsó oldalára esik.

Onodera Karen:
Félénk, szégyenlős, ijedős és a végtelenségig udvarias jókislány, aki eleinte még tart is Maikutól, amíg rá nem jön, hogy a harsányan beszélő fiú voltaképpen melegszívű és másokkal törődő ember. Van egy rossz „szokása”, ha meglepődik, megdöbben vagy megrémül, akkor annyit mond „Nyu!” és ezek után elájul. Gyakorlatilag első találkozásukkor is ez történik, mert Maiku és Karen épp fürdés után, némileg hiányos öltözékben nyitnak neki ajtót.
Miina érzelmeit realizálva döbben rá a sajátjaira, hogy bizony ő is szereti Maikut. Egy véletlenül megesett csók után szinte nem is lehet tudni, mit akar – hogy kiderüljön, hogy rokonok, hiszen akkor a csók is rendben van, vagy hogy idegenek legyenek, és szabadon szerethesse a fiút. Kezdetben azt hinnénk, ha rivalizálásról van szó, nem lehet a vetélytársa a jóval agilisebb és bátrabb Miinának, ám a szerelem meglepő dolgokat tud művelni egy lánnyal.

Oribe Tsubaki:
Az iskolai diáktanács elnökhelyettese, egy nagyon vonzó külsejű és intelligens lány, akinek azonban később kiderül, vannak bizonyos komplexusai külsejét illetően – nem bírja elviselni, hogy minden fiú csak tapogatni akarja. Úgy tűnik, szerelmes Maikuba, bár elképzelhető, hogy érzelmei onnan erednek, hogy mellette biztonságban érzi magát, hiszen a fiú nem mutat érdeklődést iránta. Ezért aztán látszólag nyugodtan flörtölgethet vele. Mikor rájön, hogy Maiku tiltott dolgot tesz – motorral jár iskolába – csereüzletet ajánl fel: ő hallgat, a fiú viszont elvégez némi számítógépes munkát a diáktanácsnak. Később munkakapcsolatukból baráti lesz, Maiku leginkább vele osztja meg gondjait, például amit hirtelen támadt rokonsága okoz neki.

Shimazaki Kousei:
Az iskola egyik legvonzóbb fiúja – aki úgy tűnik, Maiku iránt érdeklődik, bár utóbbi részéről folytonos heves elutasításban van része, de ez nem látszik letörni a kedvét. Mivel mindig a nyomában mászkál, és ezért folyton együtt látják őket, egyes iskolai pletykások már egy párként is gondolnak rájuk – ez igencsak hozzájárul ahhoz, hogy Miina és Karen komolyan aggódni kezdenek Maiku hajlamait illetően, nemkülönben, hogy Maiku látszólag nem reagál a női bájakra (valójában éppen csak addig tudja fegyelmezni magát, amíg kimenekül a szituációból). Shimazaki szenvedélyes természet… és egyáltalán nem biztos, hogy csak Maiku érdekli. ^^

Shidou Haruko:
Shidou Matagu húga, egy meglehetősen kaotikus lány. Ő az, akiről az embernek első pillantásra az ötlik eszébe: tyúkeszű liba. Tényleg nagyon éretlen és naiv, ugyanakkor lelkesen érdeklődik minden iránt (pláne ha kis köze is van valami románchoz). Hiperaktív és be nem áll a szája. Barátságot köt Miinával és Karennel.

Szereplők az Onegai Teacherből:

Mizuho-sensei:
Ő az egyetlen, akinek karaktere nagyjából változatlan: a gondoskodó tanárnő, és a kicsit gyermeki, szabadlelkű nő keveréke. Két év telt el a korábbi események óta, Kei és a többiek már valószínűleg végeztek, mert házasságuk már nem mélységes titok.

Kei, Koishi, Hyosuke, Kaede, Yamada-sensei:
Gyakorlatilag csak rövid időre felbukkanó statiszták ebben az animében.

Ichigo:
Róla kiderül, hogy a diáktanács elnöke, és némileg más karaktert mutat, mint a Teacherben. Sokkal morbidabb. Itt előszeretettel lesi ki mások – lehetőleg intim – titkait, mi több, hobbiból még fényképeket is készít róla, és aktívan közreműködik zavarbaejtő szituációk kikutyulásában, egy gonosz kis kacajjal az ajkán. Még mindig szereti „elrendezni” a dolgokat, ha pedig valaki nem engedelmeskedik az akaratának, akkor jaj az illetőnek, mert akkor Ichigo „tesz valami komolyat”. ^^”

Shidou Matagu:
Az ő karakteréből komplett pojácát csináltak: egy szánalomraméltó, ráadásul perverz bohócot, aki még húgát is – plusz minden egyéb nőnemű személyt – túláradóan lelkes rajongással kísér, és akit mindig mindenki elutasít és magára hagy.

Marie:
A helyi UFO-folklór részeként úgy tűnik, mindenki tud róla, mint egy különös kis lényről, aki rendszeresen megjelenik itt és ott. Karen még a Maikuhoz való érkezése előtt találkozik vele, és Fushigi-channak („kis csoda”) nevezi, amíg meg nem tudja a valódi nevét. Nagyon megnyeri rokonszenvét egy Prech nevű, általa is kedvelt ropogtatnivalóval, amivel Marie szemlátomást sosem tud eltelni (és ami nyilvánvalóan a Pochy csokispálcika megfelelője a Teacherből XD). Újabban gyakran tölti idejét a Kamishiro-ház körül.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

GG

2008-08-10 16:05:06

Gratula! Szép leírás!