Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2407769

Regisztrált felhasználók
száma:
23836

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2019-11-14 22:49:22
funda
2019-11-14 22:44:01
mpoi54
2019-11-14 20:37:24
TimeLord
2019-11-14 20:24:03
kizu
2019-11-14 19:42:56
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Futakoi (TV)
Twin Love * * * *
双恋

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-05-03 18:57:06
Létrehozás időpontja: 2008-08-16 16:45:30
Eddig megtekintve: 2451 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Komédia; Romantika;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2004

Ismertető:

Egy jellegzetes hárem anime, amelyet fiatalabbak is megnézhetnek, mert kivételesen nem ecchi, inkább romantikus komikus dráma. Mint a hárem jellegű animéknél általában, itt is a központban egy viszonylag tulajdonképpen átlagos, kedves természetű – és döntésképtelen ^^” – fiú áll, aki hirtelen abban a helyzetben találja magát, hogy számára is meglepő módon, egyszerre több lány is romantikus érzelmeket táplál iránta, akik közül neki választania kellene. A választás persze nem biztos, hogy megtörténik az ilyen animék végére – mint ahogy ebben az esetben sem. De ez nem is csoda, hiszen ezúttal alsó tagozatos középiskolás, azaz 14-15 éves fiatalokról van szó, akiknek romantikus gondjaik mellett egy sokkal reálisabb problémával, azaz vizsgákkal és felvételivel is meg kell birkózniuk.

A főszereplő, Futami Nozomu az anime elején visszaérkezik abba a vidéki városkába, ahol gyermekkorában lakott, és ahol óvodába járt. Ez után az idő után elvesztette édesanyját és elköltöztek, máshová járt általános iskolába. Ám most saját kívánságára visszajöhetett, hogy itt fejezze be a középiskola utolsó évét – apja ugyanis, aki csillagász, remek munkaajánlatot kapott Hawaii-n, és Nozomu nem akarta, hogy miután az ő fölneveléséért annyi mindenről lemondott, ezt a lehetőséget is föláldozza. Ő maga viszont Japánban akarta befejezni az iskoláit – gyerekkori terve, hogy egykor maga is csillagász legyen, mint apja. Még egy dolog van gyermekkorából, egy emlék, ami visszatérésekor szülővárosába felidéződik benne: két kis barátnője, egy ikerpár, akik gyermekkori szomszédjai és óvodás társai voltak – és akik annak idején ígéretet tettek, hogy ha felnőnek, mindketten a menyasszonyai lesznek. Természetesen Nozomu nagyon kíváncsi, hogy a lányok még mindig itt élnek-e, és alig várja, hogy újra találkozhasson velük. Ez meg is történik, ám rajtuk kívül várja még néhány ikerpárral való találkozás. A városban van ugyanis egy legenda: egyszer egy ikerpár tagjai ugyanazon férfibe szerettek bele, ám mivel az képtelen volt választani közülük, fájdalmukban kismadarakká változtak. Még mindig áll egy szikla egy szentély melletti halmon, az Ikrek Halmán, és állítólag ez az oka, hogy a környéken feltűnően magas a nőnemű ikrek születésének a száma. Nozomu pedig hamarosan megtapasztalhatja, hogy is érezhette magát a mondabeli férfi, csakhogy neki nem is csupán két lányból kellene választania, mert mintha mágnesként vonzaná az ikreket. Helyzetét az sem könnyíti meg, hogy van egy vetélytársa, és számos irigye, továbbá az ikrek legendájával kapcsolatosan valami átkot is emlegetnek…


Nem tett rám mély benyomást ez az anime, legnagyobb részben inkább butuskának találtam, talán csak az utolsó 2-3 epizód kötött le jobban. A rajzolás sem érdemel külön említést, összességében egy felejthető darab, amelynek nem megnézésével sem mulaszt senki sokat szerintem. Inkább a gyermekkorhoz közelebb járóknak nyújthat esetleg jobb szórakozást.


Szereplők:

Futami Nozomu:
Tipikus hárem-anime főszereplő, egy kedves és jólelkű fiú, aki azonban nem tud elég határozott lenni, és könnyen elragadja az ellenkező nem iránti vonzalom érzése. Gyerekkori vágya, hogy csillagász legyen: álma, hogy egyszer majd felfedezzen egy saját csillagot, aminek ő ad majd nevet. Azonban ezt a tervet nem lesz olyan könnyű elérni, mert Nozomu eleinte nem valami jól teljesít az iskolában. Később keményen nekifekszik a tanulásnak – hajtóereje az a kívánság, hogy ugyanabba a fölső tagozatos középsuliba járhasson, mint gyermekkori barátnői, az Ichijou testvérek, akik viszont élen járnak a tanulmányaikban. Nagyon fontos számára ez a két lány, bár ezt eleinte mindig tagadja, és azt ismételgeti, hogy csak óvodáskori pajtások, ámbátor a lányok régi-régi vallomása is mély benyomást hagyott benne. Hogy mennyire fontosak is neki, elsőként akkor realizálja, amikor egyiküknek komoly udvarlója akad egy másik gyerekkori barát személyében, akit ráadásul Nozomu mindenben különbnek érez magánál. Ott vannak ezen kívül a Sakurazuki ikrek is, két gazdag lány, akik most tanulnak meg boldogulni a világban, és ebben meglehetős sok segítségre van szükségük – Nozomu pedig nem tudja elutasítani támaszkérésüket, sem érzelmeikben megsérteni őket, amikor a lányok szerelmet vallanak neki. Miközben Nozomu maga sem tudja, mit is érez igazából, leginkább e négy lány között őrlődik, de még rajtuk kívül is akadnak epizódszereplők az életében.

Ichijou Kaoruko és Sumireko:
Nozomu gyermekkori játszótársai, akik akkoriban mindketten „házassági ajánlatot” tettek a kisfiúnak. Most ugyanabba az iskolába járnak, ahova Nozomu is átiratkozik, jóllehet más osztályba, és az iskola szépeinek számítanak – na, ha nem is annak, de mindenesetre nagyon népszerűek, még egy fiúkból álló fanklubjuk is van, amiről azonban a lányok nem tudnak. Mindketten sokáig őrizgették a Nozomuval való barátságuk emlékét, és nagyon boldogok, hogy a fiú visszajött – lényegében mindketten gyengéd érzelmeket is táplálnak iránta, ám ezt előle és egymás elől is titkolják. Kaoruko a nyitottabb, kezdeményezőbb, Sumireko nyugodtabb és csendesebb, elgondolkodó személyiség. Mindketten féltékenyek a másikra: Sumireko úgy érzi, ő csak amolyan harmadik kerék volt Nozomu és Kaoruko mellett, mindig utánuk kellett futnia, mindig Kaoruko volt az, aki elsőként kimondta vagy megtette, amit ő is akart. Kaoruko ezzel szemben Sumireko példamutató komolyságát irigyli, szerinte testvére volt mindig az ész, az értelmi szerző, az irányító kettejük közül, ő csak megcsinálta, amit a másik kitalált, és igyekezett nem veszíteni vele szemben.

Sakurazuki Yura és Kira:
Egy nagyon gazdag üzletember kis hercegnőként felnevelt lányai. A papa sokat utazik, a lányok neveléséért lényegében egy öreg inas felelős, aki kissé túlzottan is rajong értük. A két lányt még a széltől is óvták, ennek következtében fogalmuk sincs a való életről: apjuk, hogy felkészítse őket erre, különböző „tesztek” elé állítja őket, aminek része az, hogy normális iskolába járjanak, valamint olyan szörnyen nehéz dolgok, mint például egy bevásárlás elvégzése. XD A tanácstalan lányok így futnak először Nozomuba, akivel némi félreértésbe keverednek, amiért később úgy érzik, tartoznak a fiúnak – ám ezek után is mindig újabb és újabb szívességet kell kérniük tőle, mert nélküle nem tudnák kiismerni magukat a világban. Egyazon osztályba is kerülnek. Kira és Yura kedves, lágy természetű lányok, akik beleszeretnek a fiúba, és ezt közösen be is vallják neki. Nem akarják, hogy válasszon közöttük, csak hogy fogadja el az érzéseiket – ám idővel némi viszonzásban is reménykedni kezdenek.

Kenmochi:
A Sakurazuki lányok neveltetéséért és jólétéért felelős öreg inas, aki saját bevallása szerint életét is adná védenceiért. Az azonban csöppet sem tetszik neki, hogy Nozomu a lányok életébe cseppent, és szemmel láthatólag egyre fontosabb szerepet játszik benne. Féltékeny a fiúra, és mivel az képtelen döntésre vergődni, hogy végső soron Ő kit is szeret, úgy véli, csak bánatot okozna kedvenceinek, ezért mindent bevet, hogy végleg elválassza őket.

Hinagiku Miyabi:
Nozomu háziasszonya, nála lakik a fiú a szentélynél. Kedves és bölcs asszony, özvegy, egy ikerpár anyja.

Hinagiku Lala és Lulu (vagy Rara és Ruru):
Miyabi kislányai, még gyerekek, de első pillanatban kipécézik maguknak Nozomut, mint jövendőbeli férj-jelöltet, és szigorúan megtiltják, hogy „megcsalja” őket. Vidám, de egy kicsit túl ragaszkodó lányok. Van egy kedvencük, egy Billy nevű kecskegida, aki minden lánnyal roppant aranyosan és bájosan viselkedik, ám Nozomura gyilkosan féltékeny, és kifejezetten rosszindulattal viseltetik iránta, amit azonban úgy tud eladni, hogy mindenki más azt hiszi, valósággal rajong a fiúért.

Chigusa Ui és Koi:
Igen szégyenlős és ijedős lányok, a helyi állatorvos lányai, akik segíteni szoktak apjuknak a rendelő körül. Nozomuval akkor ismerkednek meg, amikor a fiú elviszi hozzájuk a beteg Billyt, majd segít megoldani az állatok között a viharos idő miatt támadt kavarodást. Nozomu ugyanis minden állattal jól kijön – kivéve az egy Billyt. :)

Shirogane Souju és Sara:
Soujuval akkor találkozik Nozomu, amikor a lány a szentély környékén rajzolgat, és összebarátkoznak. Kezdetben nem is tudja, hogy neki is van egy ikerpárja. Souju tehetségesen rajzol, ám fizikálisan igen gyenge, beteg, ezért rendesen iskolába sem tud járni, és ikerhúga, Sara, anyatigrisként óvja és védelmezi. A finom Soujuval ellentétben Sara nyers és agresszív, ezért nem is talál barátokat. Amikor tudomást szerez Nozomu barátságáról testvérével, kémkedni indul a fiú után, majd szabályosan megtiltja, hogy az más lányokkal találkozzon, egyáltalán szóba álljon.

Momoi Ai és Mai:
A legérettebb ikerpár a történetben, bár ők nem bonyolódnak semmi romantikába. Ai Nozomuék osztályának igen csinos tanárnője, míg Mai az iskolaorvos.

Kosaka Keisuke:
Nozomu óvodáskori jóbarátja, akivel szintén sokat játszott, például modelleztek. Most közös osztályba járnak. Keisuke az a „népszerűtlen” fiú, akit ugyan roppant érdekelnek a lányok, ám sajnos ezt az érdeklődést egyik sem látszik viszonozni. Szabályosan átnéznek szinte azon, hogy ő is létezik – különösen, amikor Nozomuval együtt tartózkodik. Ez nagyon bosszantja, és számosszor hangoztatja irigységét Nozomura, jóllehet nem habozik a barátja asztalán maradó „morzsákból” csipegetni. Mókás figura, akit nem is lehet komolyan venni – mint ahogy általában ő sem veszi komolyan önmagát.

Hiyama Yuuya:
Nozomuék másik óvodai társa, aki az Ichijou lányokkal egy általános iskolába is járt, jóllehet most nem közös a középiskolájuk. Gyerekkorától fogva az a vágya, hogy ha felnő, rakéták tervezésével foglalkozhasson. Intelligens fiú, aki mély benyomást tesz mindenkire. Nem csak okos, a küzdősportokban is jártas. Sokkal érettebbnek tűnik mindenben, mint Nozomu, aki szabályos kisebbrendűségi érzéssel küzd vele szemben. Hát még, amikor Yuuya megmondja neki, hogy már régóta Kaorukóba szerelmes, és mintegy „engedélyt kér”, hogy szerelmet vallhasson neki. Bár ha nem kapja meg, akkor is megteszi…

Gonda:
Nozomuék iskolatársa, az Ichijou lányok rajongói klubjának vezéregyénisége – egyébként pedig kimondottan díjbirkózó alkat. Ennek a fanklubnak célja, hogy minden esetlegesen riválisként számba jöhető kívülállót elijesszenek, vagy ha kell, erővel eltávolítsanak az Ichijou lányok környékéről. Nem mintha maguknak akár így, akár úgy bármi esélye lehetne bálványaiknál… Mindenesetre Nozomu életét eléggé megnehezítik.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

magus1

2010-05-03 19:20:00

ez nagyon jó anime
biztos hogy meg fogom nézni