Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2413830

Regisztrált felhasználók
száma:
23865

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
barbarastar
2019-12-06 13:42:27
StellArt
2019-12-06 12:59:38
kacsa288
2019-12-06 12:55:33
Grimlock
2019-12-06 12:49:36
Akemi810
2019-12-06 12:34:52
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Dragon Half (OVA)
* * * *
ドラゴンハーフ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-10-24 07:20:40
Létrehozás időpontja: 2008-08-25 20:10:08
Eddig megtekintve: 1580 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Liba

Típus: OVA
Műfaj: Akció; Fantasy; Kaland; Komédia; Paródia;
Epizódok száma:
2
Japán megjelenés éve: 1993

Ismertető:

Írta: Mita Ryusuke
Rendezte: Sadamitsu Shin’ya
Karakter design: Koyama Masahiro
Zene: Tanaka Kohei

Történet:
Mink egy lány, aki félig ember, félig pedig sárkány, amint erre a cím is utal. Korabeli tinédzser társaihoz hasonlóan teljesen bele van esve Dick Saucer popsztárba, akihez egy szerencsés véletlen folytán egyszer közel kerül. Pusztán csak egy bökkenő van. Mégpedig az, hogy a bálvány másik állása sárkányvadász, és így Mink gyakorlatilag célpont és ellenség lehet.
Mikor ezt Mink végre tudomásul veszi, kissé elszontyolodva elindul megkeresni a csodaszert, melynek segítségével emberré válhat.
Útján barátnői Lufa és Pia, valamint Mappy (Pia állatkája) kísérik el, és számos veszély leselkedik rájuk. Vegyük mindjárt példának Vina hercegnőt, a Saucer rajongói klub elnökét, és annak apját Siva királyt.
A király annak idején Rouce-t , Mink apját küldte egy „veszélyes” sárkány, Mana ellen. Ám ő ahelyett, hogy megölte volna, inkább elvette feleségül :-))). Siva azóta is dühös ezért. Mink-en keresztül akarja tőrbe csalni az apát, remélve, hogy így majd ő veheti el a frissen özvegyülő Mana-t.
Tervei megvalósításában segítségére van Rosario a csekély értelmű udvari varázsló, és Damaramu a „nagy”… harcos. Ám Siva a későbbiekben Saucer-t sem fél bevetni…
A második részben azt is megtudhatjuk, hogyan boldogul Mink a Brutal Killer harcművészeti tornán. Na meg azt is, hogyan került egyáltalán oda…

Az anime Mita Ryuusuke mangája alapján készült, mely a Monthly Dragon Magazine-ban (Gekkan Doragon Magajin) volt olvasható 1988 és 1994 között.
1993-ban lett belőle egy 2 részből álló OVA. Számítógépes játék is készült belőle.
A manga és az OVA-k között azért vannak különbségek. Például a szereplők számát tekintve: a mangában jóval több szereplőt ismerhetünk meg. De vannak egyéb eltérések is történeti elemekben (ezek nem túl jelentősek), szereplők korában, hajszínében, elnevezésekben.
Igazán szórakoztató rajzfilm, mindenkinek ajánlott, aki nem vágyik komoly, tartalmas mondanivalóra, és szereti a kiadós rekeszizom tornáztatást.

Szereplők:

Mink: Rouce és Mana lánya. Ha nem lenne félig sárkány, talán egy tejesen átlagos, naiv lányka lenne. Kissé szerencsétlen, szinte vonzza a bajt és persze az ellenségeit. Barátai mindig vele vannak. Mindenesetre nem kell túlzottan félteni, nagyon erős. Időnként előbújnak kis sárkányszárnyai, és a lángfújkálásban sem utolsó. Fülig szerelmes Saucer-be, igazi megszállott. Feltett szándéka megkeresni az emberré változtató varázsszert.

Rouce: Mink apja, Mana férje. Nyugdíjas sárkányvadász, valaha a legnagyobb lovag volt a birodalomban. Kissé féltékeny Saucer-re, mert Mink többre tartja mint őt. Egyébként egy perverz, lusta szoknyavadász.

Mana: Vörös sárkány, aki szép szőke nővé tud változni. Azért ilyenkor is látni, hogy sárkány mivel kis sárkányfülei megmaradnak. Főleg akkor van sárkány formában, ha mérges Rouce-ra. Ilyenkor alaposan helyrerakja, főleg perverz mivolta miatt.

Lufa: Mink legjobb barátnője. Származását tekintve ő egy elf. Gyógyító ereje van, de a varázslást mindig elszúrja. Gyakran veszekszik Pia-val. Lelkes Saucer-rajongó.

Pia: A törp fajba tartozik, Mink és Lufa barátnője. Túlzottan gondoskodó szülei akaratából állandóan páncélt visel. Szintén rajong Saucer-ért. Állatkája Mappy.

Mappy: Egy barátságos, hörcsögszerű lény, igazából varázsegér. Pia testőrállata. Gazdája védelmében medve méretűvé képes megnőni, és ilyenkor igazán nem fest barátságosan. Remekül használható Lufa ellen , ha Pia idegeire megy.

Dick Saucer: Tipikus szépfiú, igazi sztáralkat. Szőke és délceg, mi kell még? Híres énekes, aki a saját belépőjét énekelgetve mellékállásban sárkányokra vadászik. Nagy hatással van a lányokra, hivatalos rajongói klubja van, melynek vezetője Vina hercegnő. A király átverése folytán azt hiszi Mink gonosz, és meg akarja ölni.

Vina hercegnő: Siva király lánya. Anyja a nyálkák fajába tartozott, így ő félnyálka. Fekete mágiával elérte, hogy emberi teste legyen, de eredeti alakjában egy lila színű, fényes kis nyálkakupac. Odavan Saucer-ért, és Mink-et halálos ellenségének tekinti, mindent megtesz, hogy megkeserítse az életét.

Siva király: Vina apja. Haragszik Rouce-ra , amiért az nem megölte, hanem elvette Mana-t. Ám miután rájött, hogy Mana egy szép nő, inkább ő venné el, kiiktatva Rouce-t. A szereplők közt talán a legkevésbé intelligens, és nagyjából vele azonos értelmi szinten lévők veszik körül. Gonosz csatlósai: Damaramu és Rosario.

Rosario: Siva meglehetősen idétlen udvari varázslója és tanácsadója, aki igencsak odavan „nagy” tudományától. Sablonos, olykor tündérmesékben használt módszerei vannak, amiken még egy kétéves is átlátna. Varázsolni nemigen tud, mások lenyűgözésére is csak szárazjéggel képes ködöt kelteni.

Damaramu: Siva harcosa, igazi buta izomagy. Mindig egyes szám harmadik személyben beszél magáról. Elég szerencsétlen alak. Biológiailag is ténylegesen kisebb agya van az átlagnál, ezt ő „tömörebbnek” nevezi. Társa Roshi.

Roshi: Damaramu dinoszaurusz madara. Elég nagy ahhoz, hogy repülés közben elbírja gazdáját. Sorsa később Mink jóvoltából pecsételődik meg.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

theBarbarian

2009-03-16 13:00:47

ngon jó anime. hülyére röhögtem magam rajta

1.

Aqualuna

2009-01-10 18:52:14

Jól sikerült a leírás - bátran írjál többet is!