Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495335

Regisztrált felhasználók
száma:
24709

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
TimeLord
2020-10-26 16:16:18
Xagoo
2020-10-26 13:28:17
AttilaKovács
2020-10-26 12:46:18
Sylvuh
2020-10-26 01:01:53
ErenJager
2020-10-25 22:25:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Noir (TV)
* * * *
ノワール

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-08-27 04:55:28
Létrehozás időpontja: 2008-08-26 10:51:24
Eddig megtekintve: 3444 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Jillian

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Krimi;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2001

Ismertető:

Történet

"Le noir, ce mot désigne depuis une époque lointaine le nom du destin
Les deux vierges régnent sur la mort
Les mains noires protègent la paix des nouveaux-nés.”


Már a sötét középkorban létezett egy titkos szervezet, amit Soldatsnak neveztek. Őket egy cél vezérelte, hogy megmentik a békét és reményt nyújtanak annak a reményvesztett világnak.
Már a sötét középkorban volt két nő, kiket Noirnak neveztek. Céljuk megegyezett, ám az ő útjukat a halál kísérte …
Azóta eltelt több száz év … A világ természetesen ugyanolyan elveszett, de már nincs aki segítsen...
A Soldats még most is létezik, de tévútra tért és a világ feletti hatalomra akar törni.
Most is él két nő, akiket Noirnak hívnak, de már elfeledték a származásuk és azt, hogy miért is vannak itt. Ám az útjukat továbbra is a halál kíséri …

„Noir, az elfeledett név, mely a sorstól származik,
Két szűz, kik döntenek a halálról
Ó sötét kezek, védelmezzétek az új békét!”


A történet Párizs romantikus utcái kezdődik. Teljesen idillikus környezetben, ami csak fokozódik azzal, hogy megjelenik egy csinos, szingli, fiatal hölgy, aki nem más, mint Mireille Bouquet. Idáig az égvilágon semmi különös sincs benne, leszámítva a szakmáját. Ő ugyanis profi bérgyilkosként tevékenykedik.
Teljesen átlagosan telik a napja egészen addig ameddig le nem ül elolvasni az e-mailjeit. Ugyanis egy üzenetet fedez fel, aminek a feladója ismeretlen.
Az üzenet nem túl hosszú, ám annál lényegre törőbb: „Tégy egy utazást a múltba!”, a csatolt file meg egy dal… Egy dal, amit egykor Mireille halott édesapjának a zsebórája játszott. Mondanom sem kell, ez rögtön felkelti az érdeklődését a hölgynek és elindul felkeresni az üzenet feladóját.
A találkozás persze elég érdekesre sikerül. Hisz a keresett személy, Kirika Yumura meglehetősen fiatal lány, aki egy nevet kivéve semmire sem emlékszik a múltjából. Ez a név pedig nem más, mint: Noir.
Ezek után valahogy elkerülhetetlen, hogy Mireille és Kirika ne kössön szövetséget egymással, és ne induljanak el kideríteni a múlt sötét titkait, amik szorosan összefüggnek. Abban biztosak, hogy van egy bizonyos Soldats nevű szervezet, ami mindkettejük életét megkeserítette, és ez az, ami a további életüket is behálózza. De akkor is furcsa, hogy mit keres Kirikánál azaz óra, ami egykor Mireille apjáé volt? Valójában pedig mi is a Noir és a Soldats?
Közös útjuk folyamán összekovácsolódnak, de ezt a barátságot még egy, az út elején kötött megállapodás árnyékolja be: amint az igazság kiderül, Mireille meg fogja ölni Kirikát …


Szereplők

A történetnek négy főbb karaktere van összesen. Ezen kívül még általában a múlt árnyaiból lép elő néha egy-egy karakter, de nekik a jelentőségük általában nem túl nagy, és a karakterük sem eléggé kidolgozott.

Mireille Bouquet:
Ő az, akivel már a sorozat első képkockáiban is találkozhatunk, hisz ő kapja azt a különös üzenetet egy ismeretlen lánytól. Alapvetően Mireille egy gyönyörű, okos, fiatal lány, aki „mellesleg” egy bukott korzikai maffiacsalád utolsó életben maradt tagja. Szakmáját tekintve profi bérgyilkos, aki már a sorozat elején is a „Noir” művésznéven dolgozik. Nagyon profi, a fegyverek és a lőszerek tekintetében is kiemelkedőt nyújt, viszont képességei Kirikához képest gyengébbek.
Seiyuu: Mitsuishi Kotono, aki hangját adta a Sailor Moon főhősnőjének és a Neon Genesis Evangelion Misatojának is.

Kirika Yuumura:
Egy csendes, kedves, visszahúzódó tinédzser lány. Idáig semmi érdekes nem is lenne benne.
Pedig az ő személyében egy meglehetősen érdekes karaktert ismerhetünk meg. Ő az, aki üzenetet küld Mirellenek a történet elején, és egyben ő az a titokzatos „múlt nélküli lány”. Nem emlékszik semmire, abban sem biztos, hogy az ő valódi neve Kirika Yuumura. Ám érdekes módon tökéletesen bánik bármilyen típusú fegyverrel (a géppisztolytól a szemüvegszáron át mindennel). De épp ez a nyugtalanító is benne. Túlontúl jó. Nem véletlen, hogy Mireille még a nyomozás elején megállapodást köt vele. Mert ez a helyzet nem csak Mirellet, hanem Kirikát is frusztrálja.
Seiyuu: Kuwashima Houko, aki többek között a Kamikaze Kaitou Jeanne Maronjaként lehet ismerős.

Chloe:
Igaz csak a történet vége felé jelenik meg, ám annál fontosabb a szerepe. Meglehetősen hideg, de nem csak a harcban, hanem az egész életben is. A karakterét titokzatosság és misztikusság veszi körül. A harci stílusa másabb az előbb említett karaktereknél, többek között ő fegyverként inkább késeket, dobókéseket és néha még desszertvillát is használ. :P Elég szoros a kapcsolata Altenával és Kirikával, akivel egy meglehetősen érdekes barátságot ápol. Nem véletlenül nevezi Kirikát „Shin Noir”-nak, azaz „Igazi Noir”-nak.
Seiyuu: Hisakawa Aya, aki ismerős lehet a Sailor Mercuryként, vagy a Fruit Basket Yukijaként.

Altena:
Ha emlékeim nem csalnak, akkor ő csak a sorozat utolsó 2-3 részében szerepel, viszont karaktere annyira jelentős, hogy ne hagyjam ki a felsorolásból. A Soldats egyik legrettegettebb és legtiszteltebb vezetője, aki egy, a külvilágtól távoli majorban él. Ebben a látszólagos nyugalomban pedig titkos tervét, a „Nagy Visszatérés”-t szövögeti, amiben nagy szerepe lenne Kirikának, Mireillenek és Chloenak is…
Meglehetősen furcsa karakter, hisz harcolni sohasem látjuk őt. Sőt az egyik legnagyobb fegyvere Chloe, akivel már szinte anya-lánya kapcsolatot ápol. A második fegyvere a befolyása és a hatalma. A harmadik pedig, hogy hatalmas sakkjátékos, hisz mindent átlát, és mindent előre kiszámít…
Seiyuu: Tarako, aki a főszereplő, Alice hangját adta az Alice in Wonderlandben.


Kritika

Legyünk őszinték! Elsőre igenis sablonos a történet, ha csak arra gondolunk, hogy van egy hatalmas titkos szervezet, ami már nagyon régóta létezik, van egy amnéziás csaj, aki ritka tehetséget mutat az önvédelem területén, és persze a főszereplő(k) összeütközésbe kerülnek ezzel a hatalmas szervezettel. Igen, ha ez a sorozat csak erről szólna, akkor nem mutattam volna be ezt a történetet.
A sztorival kapcsoltban az elsődleges dolog, amit meg kell emelni, azok a jól kidolgozott szereplők. A másik legfontosabb dolog, az a folyamat, ahogy Mireille és Kirika barátokká válnak. Mert hiába akció sorozat, de akkor is ez a legfontosabb és legszebb része az egész Noirnak.
Ami igazán megfogott, az azonban mégsem ez, hanem a sorozat vizuális világa. A művészi látásmód és a gyönyörű grafika viszi a pálmát. Rengeteg a flashback, ami már az első részben is megfigyelhető. Ezek igaz, hogy jól kidolgozottak, de gyakran annyira lelassítják a történetet, hogy már unalmassá válnak. Ennek köszönhetően pedig a készítők beleestek abba a hibába, hogy a sorozat fő szála csak a történet második felében kezd igazán kibontakozni.
Ugyancsak jellemző, hogy nagyon kevés a párbeszéd, sokszor csak az aktuális „legyilkolandó ellenféllel” kommunikálnak. (Igen, egy tipikus olyan történet, ahol minden napra jut egy rossz fiú.) A főhősök egymást már úgymond „félszavakból is megértik”.
Ha már a vizuális elemeket kifejtettem, akkor nem szabad megfeledkezni az audiós effektekről sem. Mert ha van valami, amit minden visz, akkor az a Noir zenéje! Rockos, gótikus, operás, a hangszerek varázsa és a hangulat… hmm… teljesen magával ragadja az embert. Kár, hogy csak 3 albumot és egy maxit adtak ki. Amúgy a sorozat főcímét, a Copperia no Hitsugit egy népszerű japán együttes, az ALI Project adja elő, a záródalt, a "Kirei na kanjou" pedig Akino Arai előadásában hallgathatjuk meg.
Aki teheti tekintse meg a sorozatot, néhány éve még a német VIVA-n is adták. Annyit viszont meg kell jegyezni (tudom ezt fentebb kellett volna leírni), hogy A SOROZATOT CSAK 16 ÉVEN FELÜLIEKNEK AJÁNLANÁM!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 8
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

8.

Yuuki1997

2011-08-10 18:09:16

Nekem mostanában egy animében az a lényeg hogy legyen benne Romantika egy kis akció és hogy jó legyen benne a rajz

7.

Jillian

2009-08-13 11:11:57

Ha jól emlékszem, anno feltöltöttem egy, az animéhez kapcsolódó torrentet. De ha nem szeretnél a letöltéssel bajlódni, akkor nézz utána a Youtube.com-on!

6.

Jillian

2008-08-28 16:47:58

Ha őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom az utolsó 3 jelenet engem is nagyon meglepett, szinte sokkolt. De így visszatekintve, ezzel a befejezéssel maradtak a készítők a realitás határain belül. Ha máshogy zárták volna le, akkor az egész történetet eddigi mondnaivalóját és cselekményét meghazudtolták volna. :S - zavar
Röviden: nézzétek meg! Nagyon érdemes!

5.

Barbara-chan

2008-08-28 10:48:09

én azt hallottam, hogy a vége nem jó :S - zavar
de az opjába egyszer bele botlottam és az nagyon megtetszett :D - nagy mosoly

4.

Jillian

2008-08-28 10:20:48

Tényleg érdemes megnézni, ne hagyd ki ;) - kacsint