Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2296336

Regisztrált felhasználók
száma:
22798

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1598

Utolsó 5 látogatónk:
bubika1210
2018-11-18 00:24:06
Don Diablo
2018-11-18 00:01:50
Dohogo
2018-11-17 23:54:14
gyorgyi
2018-11-17 22:58:50
Momo15
2018-11-17 22:49:03
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 857 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 26 

D.C. II: Da Capo II (TV)
* * * *
D.C.Ⅱ~ダ・カーポⅡ~

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:05:39
Létrehozás időpontja: 2008-09-03 20:42:08
Eddig megtekintve: 1958 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Junichi

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Romantika;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

Az anime Tasuku Saika novellája alapján készült, 2007-ben vetítették tv-ben, van belőle PC játék is, sőt Play Station-re is megjelent.

A történet a Da Capo sorozat folytatása, igaz más szereplőkkel, de találkozhatunk ismerős karakterekkel.
Hatsuma Jima szigetén a cseresznyefák újra virágoznak. A Da Capo 2 sorozat után kb. 50 évvel játszódik
A sztori egy álommal kezdődik, melyben egy lány szerelmet vall egy fiúnak. A fiú felébred. Ő nem más mint Yoshiyuki Sakurai, a Sakurai házban él, ott ahol a az előző évadokból ismert Sakura lakott. Sőt még mindig itt is lakik, időközben ő lett a Kazami Akadémia igazgatója, de egy cseppet sem változott, nem öregedett. Ez a nagy cseresznyefa varázserejének köszönhető.
A régi szereplők közül egyedül Suginamival találkozhatunk, aki ravaszabb és kreatívabb, mint valaha. :D
De ott van Nanaka , aki Kotori Shirakawa egyik rokona, nagyon hasonlítanak egymásra, valamint Yume és Otome, akik Nemu kiköpött másai. (A sorozatból kiderül majd, hogy miért is, de szerintem azoknak, akik látták az előző évadokat egyértelmű lesz. :D)
Az első részben egy fesztiválon vagyunk ahol beteljesedik az álom, megtörténik a szerelmi vallomás. Koko szerelmet vall Yoshiyukinak. a fiú igent mond. Ők már régóta ismerik egymást, a lány mindig is gyengéd érzelmeket táplált a fiú után. Az ő szerelmi száluk vonul végig a történeten, sok poénnal, de erőteljes drámai részekkel is. Az ember egyszer sír, máskor nevet az eseményeken.
Koko egy zenekar tagja is, ő az egyik gitáros, Wataru, Yoshiyuki barátja, a dobos és Nanaka az énekes. Még egy gitáros hiányzik a bandából, mert a korábbiak nem vették elég komolyan a dolgot és Watraru kirúgta őket. Aztán az egyik próbán megjelenik Yoshiyuki is, amikor Koko-t keresi. Nem tudja, hogy a lány bandatag, és épp próbálnak, ebből rájön, hogy alig tud valamit a lányról. Aztán a próba végén meg lesz az új gitáros. Lehet találgatni, hogy kicsoda :D
De hogy ne legyen ilyen egyszerű a sztori, Suginami és Yoshiyuki rátalálnak egy robotra az igazgató szobájában egy titkos teremben. Mivel véletlenül aktiválják, a robot először nagyon dühös lesz Yoshíyukira.
A robot neve Minatsu, külsőre ugyanolyan, mint egy átlagos középiskolás lány, de azért senki ne gondolja, hogy ilyen egyszerű a történet. Titokban kell tartani az iskola többi tanulója elől, hogy ő egy robot. Ez nem is bizonyul olyan egyszerűnek. Sokszor tanúi lehetünk Yoshiyuki földöntúli gyorsaságának, hogy mentse a helyzetet. Elég nehéz lenne kimagyarázni egy füstölgő fület igaz? :D Minatsu utálja az embereket. El lehet képzelni, hogy mennyire tetszik neki, amikor Yoshiyukit bízzák meg, hogy gondoskodjon róla az iskolában és segítsen neki beilleszkedni. Először nagyon nem szereti Minatsu a fiút, de az idő előre haladtával ez változik. Rájön, hogy nem minden ember gonosz, és a robotok ugyanúgy fájdalmat okozhatnak az embereknek, mint fordítva. Egyre több időt töltenek együtt Yoshiyukival, Koko pedig egyre kevesebb figyelmet kap a fiútól.
Vajon rájönnek, hogy Mintasu egy robot? Ha igen milyen következményei lehetnek? Befogadják? Vagy elutasítják, hogy egy robot úgy járjon iskolába mint egy ember?
Hogy alakul Koko és Yoshiyuki kapcsolata? Átvészelik a nehézségeket?
Ha kíváncsiak vagytok rá nézzétek meg ezt a 13 részes sorozatot!
Nekem nagyon tetszett, csak ajánlani tudom. Az opening kifejezetten jó, az ending sem volt rossz. A grafika nagyon szép, de ez egy 2007-es animétől el is várható.

Akinek megnyerte tetszését a Da Capo sorozat előző 2 évadja, feltétlen nézze meg a folytatást is :D


Néhány szó a főbb szereplőkről:

Yoshiyuki Sakurai:
A történet főszereplője, kedves segítőkész fiú, mindenki szereti, vagy ha nem is, előbb-utóbb megkedvelik. A szerelem terén még tudatlan :) Sakura san-nal él egy fedél alatt, Yume és Otome szomszédságában. A 2 lány minden reggel felkeresi, együtt mennek iskolába. Junichi Asakurához hasonlóan ő is tud japán sütit, wagashi-t varázsolni.

Yume Asakura:
Otome huga, kitűnő tanuló, az iskolában nagyon népszerű a fiúk körében. Főzni azt nem nagyon tud, de nagyon igyekszik. Yoshiyuki sokat is viccelődik vele emiatt. Nagyon szereti Yoshiyukit.

Otome Asakura:
Yume nővére, a diáktanács elnöke, az iskolában mindenki szereti, mert nagyon kedves lány és jól végzi a dolgát mint elnök. Őt is mély szálak fűzik Yoshiyukihoz. A 2 lány együtt nőtt fel Yoshiyukival, egész gyerekkorukat együtt töltötték.

Nanaka Shirakawa:
Kotori rokona (hogy miképp azt nem árulom el, nézzétek meg az első 2 évadot :D), nagyon szép hangja van, énekel is a zenekarban, ő az iskola bálványa, akárcsak Kotori volt. A fiúk megőrülnek érte. Megismerkedik Yoshiyukival és mit hoz a „sors”? Ő is szerelmes lesz belé…

Koko Tsukishima:
Yoshiyukival egy iskolába járt, idővel szerelmes lett a fiúba, az első részben már szerelmet is vall neki. Ő is tapasztalatlan a szerelem terén, ezért is indul nehézkesen a kapcsolatuk. Kedves aranyos lány, a zenekarban gitáros.

Minatsu Amakase:
Egy robot, akit Suginami és Yoshiyuki találnak. Mint már említettem először nem szereti az embereket. A történet előre haladtával egyre inkább ő kerül a középpontba, sok mindent megtudunk a múltjáról, érzéseiről.

Wataru Itabashi:
A zenekar harmadik tagja, ő a dobos. A sorozat során sokat lehet rajta nevetni. Keresi a szerelmet, de azért minden lányt jól megnéz magának. :D

Suginami:
Az előző 2 évadból jól ismert figura, nagyon okos és ravasz, mindenhez ért, furfangos csapdákat tud kitalálni, mindig vannak rejtett céljai. Szerintem nagyon jó húzás volt beletenni ebbe az évadba is :)

Anzu Yukimura:
Yoshiyukiék osztálytársa, jó tanuló, kitűnő memóriával rendelkezik, a többiekhez képest kicsit csendesebb lány. Különleges karaktere, személyisége van, majd rájöttök...

Akane Hanasaki:
Szintén osztálytárs, Koko egyik legjobb barátnője. Anzuval együtt sokat szervezkednek, hogy Yoshiyuki és Koko közt segítség az eseményeket. Ők biztatják Koko-t, hogy mondja el igazi érzéseit a fiúnak.

Sakura Yoshino:
Az egyetlen karakter, aki minden évadban megjelenik. Nem öregszik, mindig fiatal marad. Ő az iskola igazgatója, és Yoshiyuki az ő házában lakik. Van egy háziállata, egy kiskutya, akit Harimaonak hívnak.. Mindig kedves vidám egyéniség. Megőrizte egyéniségét, az előző évadokhoz hasonlóan.

Eddigi hozzászólások száma: 5


5.

Damatus

2015-03-01 03:48:09

Esetleg egy linket tudna valaki adni h hol találom ezt az évadot? nagyon nem akarja kidobni a böngésző...köszi előre is!

4.

Junichi

2008-09-18 14:54:38

Nem veszi, köszi, szívesen evszem a tanácsokat, és szeretnék is őszinte véleményeket hallani.

3.

Aqualuna

2008-09-16 14:42:31

Nekem a leírás eleje picit kaotikus. De ez ne vegye el a kedved, aztán egész szépen belejöttél.

2.

Junichi

2008-09-04 15:39:09

Kösz! Remélem a tiéd is jól fog sikerülni. Eddig jól haladsz sztem :D - nagy mosoly

1.

Milcsa

2008-09-04 15:37:36

üdv goku szép leírás lett :P - nyelvel