Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2528860

Regisztrált felhasználók
száma:
25221

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1663

Utolsó 5 látogatónk:
kincsohehe
2021-02-24 17:08:21
askmum
2021-02-24 17:07:05
Grimlock
2021-02-24 17:03:32
TimeLord
2021-02-24 16:39:21
Regii1230
2021-02-24 15:00:59
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Munto (OVA)
* * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-10-21 13:11:56
Létrehozás időpontja: 2008-09-15 15:35:27
Eddig megtekintve: 5169 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: OVA
Műfaj: Életkép; Fantasy; Mágia;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

A Mennyek országai odafönt lebegnek az égen, egy a miénktől eltérő téridőben, hatalmas szigetekként. Valaha egybe tartozott a mi világunkkal, ám lakói, akik továbbfejlődött emberek voltak, réges-régen megtanulták az Akuto nevű energia használatát. Ezután egy elszigetelt utópiaként hozták létre a Mennyei Világot, ahol az idő nem létezett. Így, minthogy a földi világban még mindig volt idő, a két világ lassan elszeparálódott egymástól.

A Mennyei Világ lakói az Akutót használó, hatalmas, mondhatni „isteni” lények voltak. Egy napon azonban rájöttek, hogy az addig végtelennek tartott energiaforrás mégsem kifogyhatatlan, és elkezdték visszafogni magukat használatáról. Szövetséget kötöttek, melyet a hét bölcs tanácsa irányított, annak érdekében, hogy minél kevésbé pazarolják az életükhöz szükséges Akutót – mert Akuto nélkül a Mennyei Világ lakói, de még élettelen részei sem képesek létezni, hanem egyszerűen semmivé foszlanak. Ez történik azokkal is, akik a Mennyből leesnek a saját téridősíkjukban levő földre, amely kihalt, élettelen pusztaság. A téridő barriert pedig nem lehet áttörni, ezt kiválasztott lények, az ún. outsiderek biztosítják, akik egyik Mennyei Országnak sem tartoznak hűséggel, csupán őrizniük kell a barriert.

A történet kezdetekor a Mennyek tanácsa el akarja pusztítani a Mágikus Királyságot, a Mennyek egyik országát, mert ez a birodalom pazarlóan bánik az Akutóval. Sorra hullanak le a Királyság Pillérei, a hét oszlop, amely fenntartja a repülő szigetet, amelynek királya Munto. A Mágikus Királyság ifjú uralkodója egy jóslatként látott víziót követve leugrik az alsó világba, hogy ott megtalálja a Sors Adta Leányt, az egyetlent, akinek megvan az ereje visszaadni az Akutót, és megmenteni Munto országát is így. A lány pedig Yumemi, aki kicsi kora óta képes látni az égen lebegő szigeteket, bár elnyomja ezt a tulajdonságát, hiszen sokszor bolondnak nézték miatta.

De vajon képes lehet-e Munto, - aki hirtelen robban be Yumemi életébe, és a tér-idő barrieren keresztül próbálja meg őt elérni - rávenni Yumemit, hogy „adja neki az erejét”? Meg tudja-e győzni a lányt, aki egyrészről nem is tud róla, és el sem igen hiszi, hogy ilyen különös „erővel” lenne megáldva, ráadásul Munto sem éppen bizalomgerjesztően kéri a segítségét? Pedig úgy látszik, a Mennyei Világ pusztulásával a földi világ is veszedelembe kerül… De Yumeminek közben még aggódnia kell egyik barátnőjéért, miközben a másik meg őmiatta aggódik, és mindenáron szeretné megakadályozni, hogy Yumemi a látomásaival törődjön…


Szereplők:

Hidaka Yumemi:
13 éves iskolás lány. Töprengő típusú, csendes és szelíd, nincs önbizalma, inkább letagadja különös képességeit, mert kiskorában sokat nevették ki érte. Attól fél, hogy nem normális, és Munto megjelenése megijeszti – legszívesebben semmi közösséget nem vállalna ezzel az egész dologgal, pláne, hogy Muntót is csak ő látja-hallja, tehát lehet, hogy tényleg kezd „bedilizni”.

Ono Ichiko:
Yumemi osztálytársnője, és óvodás koruk óta barátnők. Ő az egyik, aki elhiszi, amit Yumemi lát, a repülő szigeteket, és szerette volna ő is látni őket, ám mivel ez nem sikerült, mostanában inkább azon fáradozik, hogy a „földön tartsa” Yumemit. Komoly, nagyon gondoskodó, határozott, és némileg parancsolásra hajlamos lány, aki mélységesen aggódik barátaiért, és gondjukat viseli.

Imamura Suzume:
Yumemi másik osztálytársnője és gyerekkori barátnője. Gyermeklelkű, kissé „egyszerű” lány, aki ezzel sok aggodalomra ad okot barátainak, mert túlságosan naiv. Ugyanakkor mindig sugárzóan vidám és jó kedélye másokra is napsugarasan hat.

Takamori Kazuya:
Suzume idősebb barátja, akiről rengeteg rosszat hallani, igazi fenegyerek. A legújabb hírek szerint „össze akarnak házasodni” Suzumével, amitől Yumemi és Ichiko nagyon aggódni kezd barátnőjükért, mert úgy látszik, ki akarja használni a jóhiszemű és gyermeki lelket.

Munto:
A Mágikus Királyság fiatal uralkodója, büszke, makacs, de jó szívű, nagy hatalma van, de még ez sem elég önmagában, hogy megmentse a világát. Egy jósnő segítségével egy vízió megmutatja neki a lehetséges jövőt, és benne azt a személyt, aki megváltoztathatja, a Sorsadta Leányt. Őt megtalálni készakarva lezuhan a földre, ahol próbál életben maradni addig, amíg rá nem veszi Yumemit, hogy ossza meg vele az erejét. Erre kevesebb, mint 48 órája van.

Gass:
Egy outsider, akinek feladata a tér-idő barrier őrzése. Abban az esetben, ha elhanyagolja kötelességét, és segít valakinek átjutni a barrieren, egy átok sújtja testét, amitől lassan el kell rohadnia.

Gntarl/Gunther/Guntarl:
Neve különböző leírási módokban létezik. Ő a Mennyei Szövetség haderejének főparancsnoka, ravasz, veszedelmes, ambiciózus, és hidegvérű katona, ő irányítja a Mágikus Királyság elpusztítását, és Munto pusztulását is siettetni igyekszik, utána küldvén egy a régi „istenek” idejéből származó Akutóval működő „babát”, ami egy hatalmas harci fegyver.


A videó az 1. és 2. OVAból is tartalmaz részleteket.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 8
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

3.

Barbara-chan

2008-09-16 19:38:52

grat a leíráshoz

2.

Aqualuna

2008-09-16 14:26:08

Nagyon nagy örömmel teszem. puszi - puszi

1.

GG

2008-09-16 05:25:28

Köszönjük, hogy ilyen sok szép leírást küldesz be nekünk.