Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2569906

Regisztrált felhasználók
száma:
25824

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1676

Utolsó 5 látogatónk:
prisca_valeri
2021-07-29 16:18:14
pqklyh
2021-07-29 15:32:32
Csabesz
2021-07-29 15:21:28
Gman
2021-07-29 12:15:26
Grimlock
2021-07-29 11:17:02
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Sekai Meisaku Douwa Oyayubi Hime (Movie)
World's Famous Stories for Children: Thumb Princess * Thumbelina * Hüvelyk Panna * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-27 22:54:37
Létrehozás időpontja: 2008-09-15 15:49:40
Eddig megtekintve: 4642 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Kodomo;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1978

Ismertető:

Azt hiszem, ennek a Hans Christian Andersen tündérmesének a történetét – amelyet magyarul Hüvelyk Panna vagy Pöttöm Panna néven ismerünk – senkinek sem kell bemutatni, hiszen ez a világhírű dán író-költő egyik legismertebb meséje. Az egyik első saját tündérmeséje is volt, amelyet 1835-ben adtak ki legelőször, és azóta számtalan nyelven, számtalan formában feldolgozták.

Az anime movie változatát a Toei Animation készítette a hetvenes évek végén. Abban az időben számos más tündérmese jellegű movie került ki ebből a stúdióból, amelyek jól megismerhetőek sajátos stílusuk, hangulatuk folytán. Gyerekeknek igazi kis paradicsom ez a gyűjtemény, amelynek legtöbb darabját Magyarországon is szinkronizálták és vetítették. A Hüvelyk Pannát valamikor a kilencvenes évek végén a Duna TV tűzte műsorára, és bár sajnos lemaradt a szinkronszínészek ismertetése, azért az ember számos ismerőst hallhat meg – két szinkronhang, amiben biztos vagyok, Hacser Józsa (Bumbu) és Tábori Nóra (Pocok néni). Röviden szólva, ennek az animének a magyar szinkronja igényesre, találóra, és nagyon élvezetesre sikeredett.

Ami a képi megjelenést illeti, tipikusan a gyermekközönségnek készült, a figurák viszonylag egyszerűek, ugyanakkor bájosak – a karakterdizájn Tezuka Osamu nevéhez fűződik, akárcsak az eredeti anime figura, Bumbu, a darázsfi alakja is, aki Hüvelyk Pannának a legjobb barátja, amolyan fogadott fivére; de nem csupán ő, az összes szereplő elbűvölő, mint például Breki, a békafi, aki csak brekegni tud, beszélni nem, és akinek szülei – kövér, házsártos békaasszonyság és nyüzüge, siránkozó papucsférje, a két legmulatságosabb szereplő az animében :) – elrabolják hazulról Hüvelyk Pannit, hogy a fiukhoz adják feleségül. Aztán ott van még az anyáskodó, racionális Pocok néni, aki befogadja a tél leszálltával majd megfagyó, Tulipánország királyfiját – vőlegényét – keresve vándorló Pannit; a bumfordi, zavarában dadogó és fülig piruló Vakond úr, aki csak a szép lányokat szereti, nagy bánatára Ducili kisasszonynak, a kis rágcsálólánynak, aki viszont érte van odáig; Pehely és Pille, a lepkepár, akikkel útja során találkozik Panni, és természetesen Fecske asszony, akinek megmenti az életét és aki cserébe felajánlja, hogy elviszi őt az új tavasz beköszöntekor Tulipánországba.

A történet elmondása – dacára némely jellegzetesen animés elem közbeiktatásának – hamisítatlan Andersen-mese ízű, a cselekmény lendülete pont jó, viszi magával az embert a romantikus, nevetnivaló, szomorú vagy megható részeken keresztül, mindehhez egy nagyon szép, lírai zenei téma adja meg az alaphangot.

Ajánlom nem csak gyerekeknek, hanem mindenkinek a családban, a nagyszülőkig bezáróan! Szerintem egy felejthetetlen, örökzöld kis darab.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

tunszi5

2021-01-21 20:05:01

Hol tudom letölteni ezt a mesét? Olyan régóta keresem )