Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2470246

Regisztrált felhasználók
száma:
24462

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1648

Utolsó 5 látogatónk:
RKO12
2020-07-09 23:49:30
gwsgwegw
2020-07-09 22:41:16
ThisMatthew
2020-07-09 21:45:48
Tron-kun
2020-07-09 20:44:05
zoliman4
2020-07-09 20:36:59
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Futatsu no Spica (TV)
Twin Spica * * * *
ふたつのスピカ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:10:58
Létrehozás időpontja: 2008-09-18 12:59:47
Eddig megtekintve: 1956 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
20
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

Az eredeti mangát Yaginuma Kyou írta a sci-fi műfajában, de az anime nekem ennél többet is hozott. Az első oldalak 2001-ben jelentek meg a Comic Flipper magazinban. A történet maga egy csapat, álmokkal és reményekkel teli középiskolás diákról szól, akinek minden vágya, hogy asztronauta lehessen belőlük. De ez nehéz feladat hiszen a rengeteg jelentkezőből csak az arra legérdemesebb diákok kerülhetnek be és nekik is rengeteget kell bizonyítani, hogy elérjék végső céljukat.
A történet címe egy duplacsillagzatról kapta a nevét, melynek két bolygója egymás körül keringve sodródik az űrben. Ez a legfényesebb csillag az égen, így szabad szemmel is könnyen észrevehető már alkonyatkor. A két bolygó afféle jelképként szolgál a történet során, amihez sok mindent hozzálehet kötni, barátságot, kitartást, álmok megvalósítását.

Az anime két idősíkra bontható és a múltban kezdődik, amikor is a főszereplő Kamogawa Asumi alig 1-2 éves és máris elveszíti édesanyját egy szörnyű balesetben, mely egy egész városrészt elpusztít. A baleset okozója egy űrhajó, ami a fellövés után nem sokkal le is zuhan, romba döntve ezzel mindent maga körül és rengeteg embert maga alá temetve. Asumi azon szerencsések közé tartozik, akik túlélték a katasztrófát, édesanyja önfeláldozásának hála. Asumi így sosem láthatta anyukáját, mivel az kómában és teljesen befáslizva feküdt 5 éven keresztül egy kórházban míg aztán feladták a reményt, és halála után már csak egy marék hamu lett belőle. Asumi édesapjával maradt, aki mindent megtett, hogy lánya ne érezze édesanyja hiányát, de ez még neki is nehezére esett. Szívszorító jelenetek után értette csak meg a kislány, hogy sosem tudhatja meg, hogyan nézett ki édesanyja, milyen volt az illata vagy a mosolya. A tragédia éveken át nyomot hagyott mindkettőjükben. Amikor a kislány megkérdezte tanárnőjét, hová ment az anyukája, az azt válaszolta neki, hogy egy csillag lett az égen. Ettől kezdve pedig, Asumi nem akart mást, csak „rakétavezető” lenni, hogy meglátogathassa édesanyját. Időközben egy új barátra is szert tett, méghozzá egy szellemre, akiről kiderült, hogy valaha annak az űrhajónak a pilótája volt, ami lezuhant. Így Asuminak közvetlen segítsége is akadt álmai megvalósítása érdekében. Éveket teltek el és a kislányból nagylány lett, aki a pályaválasztás előtt áll, de nem volt kétséges, hogy mi szeretne lenni. Jelentkezett az asztronauta képző iskolába, ahol különféle teszteken kellett átesnie, hogy bekerülhessen. Szegény családból származva nem volt könnyű feladat neki eljutni ide és édesapja is keményen dolgozott, hogy megkeresse a rávaló pénzt. Miután bekerült az iskolába új barátokat szerezett, és régiekkel is találkozott. De mindenki másmilyen személyiséggel rendelkezett így a színes társaság csak nehezen tudott összerázódni, ami gyakori konfliktusokhoz vezetett. Asuminak is alkalmazkodnia kellett és keményen küzdenie, hogy végigvigye terveit, elérje célját.

Nagyon szép történet telis tele drámai néhol tényleg szívszaggató jelenetekkel, de ugyanakkor akad benne bőven komikus helyzet is. Megmutatja, hogy milyenek az igazi barátok és hogy mennyire mások az emberek. De legfőképpen azt, hogy nem szabad feladni az álmokat, és ha az ember tényleg akar és hisz, akkor mindent el lehet érni.

Szereplők:

Kamogawa Asumi:
Mindig vidám és kedves lány, aki kisnövése ellenére mégis hatalmas akaraterővel rendelkezik. Mindent céltudatosan csinál és nem esik kétségbe az első szembejövő akadálytól. Könnyen barátkozik mindenkivel és annak is belopja magát a szívébe, aki ezt a legkevésbé szeretné. Végtelenül türelmes alkat és hisz abban amit csinál.

Lion-san:
Az igazi nevét nem tudni. Egy szellem, aki a földön ragadt és nem is szándékozik tovább álli, hiszen ide kötik érzelmei. Asumi egészen kicsi kora óta látja és jó barátok lettek. Mindig segítőkészen áll a lány mellett és rengeteg támogatást adott neki álmai elérésében. Az arcát sosem mutatja idegeneknek, mindig egy oroszlánfej takarja el, így még Asumi sem látta soha.

Ukita Marika:
Asumi egyik osztálytársa akinek nehéz gyerekkora miatt elég kemény karaktere van. Nehezen barátkozik, inkább csak elmar maga mellől mindenkit, de Asumi még az ő szívét is meglágyítja. Sosem mutatja ki gyengeségét, inkább meghalna mint hogy valaki szenvedni lássa, pedig valójában beteg és gyógyszereket szed, de ezt jól titkolja.

Fuchuuya Shinnosuke:
Asumi gyerekkori barátja, aki mindig a háttérből segített a lánynak. Hogy miért választotta ugyanazt az iskolát mint Asumi, azt csak sejteni lehet, de itt sem hagyja cserben a lányt. Lovagias jellem, de ezt nem szereti kimutatni, inkább csak morog. Talán többet is érez Asumi iránt mint puszta barátságot, ám ezt is titkolja.

Oumi Kei:
Asumi elő barátnője az osztályban. Nagyon közvetlen lány, de talán hirtelen haragú is, így Marikával elég nehezen jön ki. Sokat beszél, és gyakran olyan területre téved, ahová nem kellene, de sosem tolakszik.

Suzuki Shou:
Kiváló tanuló, aki mindig vidám. A többiek egy kicsit furcsának találják az állandó pozitivitását. Asumi azonnal megkedveli és megérti őt, hiszen nagyon hasonló személyiségűek. Mindent megtesz, hogy elérje célját, és ettől semmi nem tántoríthatja el.

Kamogawa Tomorou:
Asumi édesapja, aki felesége halála után egyedül nevelte fel a lányát. Önfeláldozó természet és mindent megtesz, hogy segítse Asumi jövőjét. Még akkor is ha ez nagyon nehéz és azzal jár, hogy lánya egyre távolabb kerül tőle.

Kamogawa Kyouko:
Asumi édesanyja. Meghal még a történet elején, de mégis fontos szerepe van, hiszen ő inspirálja Asumit, hogy asztronauta legyen. Kedves és szeretetteljes természet volt, pont olyan amilyet Asumi szeretett volna. Egy alaklommal találkozhattak is, amikor Asumi elájult.

Sakashita Ringo:
A Kamome lánykollégium vezetője. Szeret sokat beszélni és mindig vidám. Mindenkit kedvel, és őt is mindenki kedveli annak ellenére, hogy furcsa egy kicsit.

Shibata Kasane:
A Shishigou incidens egyik túlélője, aki örökre magán viseli a katasztrófa jegyét egy sérülés formájában. Asumi gyerekkori barátja.

Sano-sensei:
Negatív karakter, aki Asumi előrelépését hivatott hátráltatni. Úgy hiszi, hogy Asumi apjának hibája a katasztrófa, amely elpusztította a fél várost.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.