Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2519024

Regisztrált felhasználók
száma:
25037

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1660

Utolsó 5 látogatónk:
Panzerkw
2021-01-17 06:56:23
Minjimin
2021-01-17 00:19:47
brako999
2021-01-16 23:13:03
Takács Edina
2021-01-16 22:02:32
dozso007
2021-01-16 21:09:01
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Shikabane Hime: Aka (TV)
Corpse Princess * * * *
屍姫 赫

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:58:50
Létrehozás időpontja: 2009-01-18 09:34:41
Eddig megtekintve: 3087 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Horror; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2008

Ismertető:

Az eredeti manga alkotója Akahito Yoshiichi és 2005-ben kezdték el kiadni, ami egészen 2008 szeptemberéig tartott. A történet egyik főszereplője Hoshimura Makina valaha épp oly közönséges emberi lény volt, amint mindenki más, és első ránézésre még mindig annak tűnik. Sokan nem is tudják a szörnyű titkát, ami nem más, mint hogy ő egy zombi, egy Shikabane Hime. Shikabanéknak hívják azokat a valaha volt emberi lényeket, akik nem bírtak elszakadni életüktől és halott testükben ragadt a lelkük. Ezek a zombik különféle alakokban öltöttek néha testet és embereket ölnek. De vannak olyan Shikabanék, akik fölöttük állnak és azért szövetkeztek az emberekkel, hogy elpusztítsák saját fajtájukat, gátat szabva ezzel a gyilkosságoknak. Ők a Shikabane Himék, akik nap mint nap harcba szállnak a Shikabanékkal és újra és újra elszenvedik a halál kínjait, hiszen a halált csak maga a halál képes legyőzni.
A történet világában a Shikabane Himék támogatójaként egy rendszer jött létre. Szövetségek alakultak, melynek irányítói szentélyek és annak papjai. Figyelik az élőholtak felbukkanásait és a megmagyarázhatatlan jelenségeket, valamint segítik a Shikabane Himék ténykedéseit.
Kagami Ouri egy ilyen szentély melletti árvaházban él. A szentély őrszeme, Tagami Keisei pedig nem más, mint Makina feltámasztója. Az árvaház lakói persze mit sem sejtenek a szentélyben történtekről, ám egy este Ouri nem képes gátat szabni kíváncsiságának és felfedezi Makina vérző testét miután egy nehéz küzdelemből visszahozták félholtan. Az ijedtségtől persze nem mer megmukkanni sem, így hát nem is derül ki, hogy rájött a titokra, ám elhatározza, hogy elköltözik egy saját lakásba azt remélve, hogy távol maradhat az eseményektől.
Az zombik dolgai azonban nem hagyják nyugodni, folyton belekeveredik valamibe és Makinával is összehozza a sors. A fiú vonzódik a lány iránt, bármennyire is ellenérzése van ezzel szemben, és Makina is hiába próbálja távol tartani az eseményektől és a túlvilág ügyeitől.
A történet egy kissé brutális, hiszen élőholtakról szól, de ennek ellenére rengeteg érzelem szorult bele.


Szereplők:

Kagami Ouri:
Egy teljesen hétköznapi középiskolás fiú, aki a Tagami Keisei temploma melletti árvaházban él. Nagyon kötődik Keiseihez, szinte mintha testvérek lennének, pedig nem vérrokonok. Erős akaratú fiú, aki nem képes tétlenül nézni az eseményeket és önkéntelenül is belekeveredik a túlvilág ügyeibe. Tiszteli Makina bátorságát és erejét, de ugyanakkor félti is őt, hiszen nőként tekint rá és gyengéd érzelmek is feltámadnak benne iránta.

Hoshimura Makina:
Egy élőhalott az emberek oldalán, vagyis Shikabane Hime. 108 élőholtat kell megölnie, hogy lelke megtisztuljon, és a túlvilágra juthasson. Hidegvérű teremtés, aki nem esik pánikba, és bármit megtesz, hogy megmentse azokat az embereket, akik közel állnak hozzá. Fizikai ereje hatalmas, de ennek ellenére legtöbbször pisztollyal harcol. Különösen közel áll Keiseihez, ezért megviseli amikor a férfinek baja esik. Ourit is kedveli, de mindig megtartja a két lépés távolságot.

Tagami Keisei:
Néha komoly, néha gyerekes. Nehéz teher a vállán az élőholtak vadászata és látni Makina szenvedéseit, de keményen küzd. Jó szívű ember és imádja a gyerekeket. Nem habozik kockáztatni az életét másokért.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Meeii

2010-07-04 21:17:24

nagyon beteg és nagyon bejön,mind a leírás és a bemutató alapján is.
ezért köszönet..