Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2407771

Regisztrált felhasználók
száma:
23836

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
Cicus92
2019-11-14 23:13:58
danitigi
2019-11-14 22:49:22
funda
2019-11-14 22:44:01
mpoi54
2019-11-14 20:37:24
TimeLord
2019-11-14 20:24:03
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Takahashi Rumiko Gekijou: Ningyo no Mori (TV)
Mermaid Forest * Rumic Theater: Mermaid Forest * * *
高橋留美子劇場 人魚の森

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:04:46
Létrehozás időpontja: 2008-12-03 13:32:47
Eddig megtekintve: 2254 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Horror; Kaland; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

Az anime alapját egy manga adja, amit Takahashi Rumiko írt. A néz ismerősen csenghet azoknak, akik olvasták az Inuyasha mangát, ugyanis ő az írója mindkét történetnek. Ebből kifolyólag az anime rajz stílusa nagyon hasonló, de a történet merőben eltér. Egyetlen hasonlóság talán az, hogy itt is a múlt és a jövő között alakul ki kapocs a főszereplő által. A mangát 1984-ben adták ki 4 kötetben, így már nem mondható mai darabnak.
Az anime sorozaton kívül készült még 2 OVA is, amik a manga egyes részeit emelik ki.

A történet egy legendán alapszik, miszerint ha valaki eszik egy hableány húsából az örök életet nyer. Ám a legenda nem beszél arról, hogy a hableányok húsa valójában gyilkos méreg és csak keveseknek jut az a szerencse, hogy örök életet nyerhetnek az elfogyasztásával. A legtöbben vérengző zombivá válnak, akik tudattalanul gyilkolnak mindenkit, aki körülöttük van, végül pedig elpusztulnak. De vannak, akikre csak részben hat a méreg, de testileg lelkileg megviseli őket az átalakulás, és az örök élet reménye ítéletideig tartó kínszenvedéssé válik a számukra. Főszereplőnk Yuta is kap a hablány húsából, de ő a szerencsésebbek közé tartozik, ha lehet így mondani. Igaz örök életet nyer, de mivel ő sosem vágyott erre igazán így átokká válik a számára. Vándorútra kel, hogy találjon egy hableányt, aki elárulja neki, hogyan változhat vissza normális emberré, és halhat meg úgy ahogyan szeretne. Közel 500 éve vándorol már és útja során számos kalandban van része, ahogy követi a hableány legendáját. Út közben megismer egy lányt, Mana-t, akit a hableányok nevelnek fel, és tartanak fogságban, hogy az emberhús elfogyasztása által örök fiatalságot nyerjenek. Yuta megmenti a lányt, és magához veszi. Az elkövetkezendő évszázadokat együtt vándorolják át, elválaszthatatlan társakként. A történet során több olyan emberrel is találkoznak, akik ettek hableány húst, de az ő életük nem volt olyan szerencsés, mint Yuta-é és Mana-é. Aki megízlelte a mérgező húst és túlélte elvesztette mindenét, ami emberré tette, szinte beleőrültek az öröklétbe és a körülötte élő emberek életét is megkeserítette.

A történet maga lebilincselő és meglehetősen szokatlan. Mivel gyakran vannak benne erőszakos jelenetek és a főszereplők, szinte minden részben legalább egyszer meghalnak, majd feltámadnak, elég véresre, néhol kegyetlenre sikerült, így a cím senkit ne tévesszen meg, hiszen nem egy könnyed hableányos történettel állunk szemben.

Szereplők:

Yuta:
Több mint 500 éves. Még halászként jutott hozzá a hablány húshoz és barátja unszolására kóstolta meg. Mindenki meghalt, aki evett belőle, egyedül ő élte túl, így nem csoda, ha átokként éli meg az eseményeket. Minden egyes alkalommal, amikor megsérül, a sebei rövid időn belül begyógyulnak és a halálból is vissza képes térni legfeljebb fél nap után. Útja során rengeteg hozzá hasonló emberrel találkozik, de az életük koránt sem olyan könnyed, mint neki. Célja, hogy találjon egy hableányt, aki hajlandó segíteni rajta, de ez reménytelen vállalkozásnak tűnik, mert a legenda nyomán csak erőszakot és halált lel. Manával való találkozása után az élete egy kicsit könnyebb lett, hiszen végre volt valaki, aki mellette áll és nem kell elhagynia. Kapcsolatuk inkább baráti, de a romantika persze mindig megbújik a háttérben. Határozott és nagyon jószívű fiú, aki mindig kész segíteni a bajban és a saját életét is feláldozná másokért.

Mana:
Kislány korától kezdve öregasszonyok nevelték, akikről később kiderült, hogy maguk is hableányok, és fiatalságuk visszanyeréséhez van szükségük egy olyan lány húsára aki hableány húst evett. Így Mana is örök életet nyer és az utolsó pillanatban menti ki Yuta a fogságból, mielőtt még feláldoznák. Látszólag törékeny, de nagyon erős, akaratos lány, aki szeret az saját útján járni, amivel sokszor okoz fejtörést Yutának és persze mindig bajba kerül.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.