Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2460090

Regisztrált felhasználók
száma:
24322

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1644

Utolsó 5 látogatónk:
fodordani97
2020-05-27 09:51:52
starla-001
2020-05-27 09:20:06
CarlosWaylant
2020-05-27 00:36:32
LZsofHUN
2020-05-26 23:28:44
kuktikula
2020-05-26 21:52:25
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ef - a tale of memories (TV)
* * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-12-17 09:00:03
Létrehozás időpontja: 2008-12-16 09:11:04
Eddig megtekintve: 2076 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Romantika;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

Ez a nagyszerű anime egy igazán megható és szívbemarkoló történetet mesél el a számunkra. Több szálon indul el az esemény két teljesen különböző helyen, de a történet során szép lassan feltűnnek a kapcsolatok és a párhozamok köztük.

Aso Renji és Shindo Chihiro:
A fő történet szál róluk szól. Aso Renji egy semmit tevős napján egy elhagyott vasútállomás mellett sétál el és meglát egy ott ülő lányt akinek az egyik szeme be van kötve. A lányt Shindo Chihironak hívják és félénk természetével hamar megkedvelteti magát. A következő napokban többször is találkoznak annál a vasútállomásnál és Chihiro minden egyes alkalommal furcsán viselkedik eleinte. Megkérdezi a fiú nevét újra és újra, mintha nem ismerné meg, de mégis hamar barátokká válnak.
Hamarosan kiderül, hogy a lány furcsa viselkedésének oka nem más, mint hogy egy szörnyű baleset miatt az agya 13 óra után minden emlékét kitörli, így az előző napra sosem emlékszik. Minden napját egy naplóba írja le, ezért lehetséges, hogy egyes dolgokra mégis csak emlékszik. Renji megértően áll a helyzethez és nem hajlandó feladni a barátságukat, ami egyre inkább szerelemmé növi ki magát. Chihori nagy álma, hogy egyszer írjon egy regényt, és a fiú elhatározza, hogy segít neki ebben, amit eleinte a lány ellenez, de végül mégis csak elfogadja. A pár egyre közelebb kerül egymáshoz, de Chihiro retteg attól, hogy minden nap elfelejti a vele történeteket így megpróbál ébren maradni, de ettől csak romlik az állapota. Végül Chihiro más befejezést szán a regények, mint amit eredetileg terveztek és megígérteti Renjivel, hogy csak akkor olvassa el, ha egyedül lesz. A lány fél, hogy beleőrül abba, hogy reggelenként, amikor felébred egyre öregebbnek néz ki a tükörben, de ő mégis úgy emlékszik, mintha még mindig tizenéves lenne. Ezért úgy dönt, hogy véget vet a barátságuknak és kitépi a lapokat a naplójából, amik a Renjivel töltött idők emlékeit őrzik. Ám a fiú nem hajlandó elfogadni ezt.

Hirono Hiro és Miyamura Miyako:
Karácsony estén Hiro biciklijét ellopja egy lány, aki egy pénztárca tolvajt üldöz a városon át. A fiú utána ered, és a nagy kalandból egy beszélgető este lesz. A pénztárca ugyan nem lesz meg és a bicikli is összetörik. Az iskolában kiderül, hogy Miyako is oda jár, mint Hiro, csak mindketten nagy iskolakerülők hírében állnak és ezért nem találkoztak még. Hiro az iskolaidőt legtöbbször a tetőn tölti el, ugyanis manga szerző és ilyenkor van ideje alkotni. Miyako egy kissé tolakodó személyisége nem hagy kétséget afelől, hogy Hiro nem fog megszabadulni tőle egykönnyen. Mindig egymásba botlanak mindenhol és a lány nem titkolt szándéka, hogy megszerezze magának a fiút. Ám akadályba ütközik, ugyanis van egy másik lány is a fiú életében. Shindo Kei, Chihiro ikertestvére gyerek kora óta ismeri Hirot és fülig szerelmes belé, de ezt sosem meri nyíltan kimondani. Miyako felbukkanása feldühíti és érzi, hogy ha nem tesz ellene semmit, akkor el fogja veszítni szerelme tárgyát. Mindent megtesz, hogy távoltartsa a két fiatalt egymástól, de reménytelennek tűnik a helyzet. Hiro észrevétlenül szeret bele Miyakoba és mire feleszmél, már egy ágyban is találják magukat, de eközben megbánt valakit, aki fontos a számára és ezt nehezen tudja megemészteni.

Tsutsumi Kyosuke és Shindo Kei:
Karácsony estén Kyosuke és barátnője karácsonyi videó klipet forgat az utcán. Mindketten az iskolai filmszakkör tagjai. Ekkor lesz figyelmes a fiú egy lányra az utcán aki nem más mint Kei. Még napokkal később sem tudja elfelejteni és abban reménykedik, hogy újra találkozik vele. Azt viszont nem is sejtette, hogy legjobb barátjának Hironak a gyerekkori barátja. Később ott hagyja a filmszakkört a barátnőjével együtt, hogy több időt tudjon együtt tölteni a barátaival és persze Keivel. Teljesen világos a számára, hogy Kei Hiroba szerelmes és nem is akar közéjük állni. Elfogadja a helyzetet és csak a háttérben meghúzódva figyeli az eseményeket, ám amikor lehetőség adódik a számára előlép és Kei vigasztalására siet.

A történet végére mindenki megtalálja a maga párját, de közben rengeteg drámai pillanatnak lehetünk szemtanúi. Megindító történetek ezek, amit nem érdemes elszalasztani. Az anime grafikai és vizuális megjelenése jellegzetes. Tele van utalásokkal, átvitt értelemmel és stilizált képekkel, mindezt pedig fokozza a zenei világ.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

cheesegirl

2010-06-14 21:05:20

MEGVAGY!!!! ÉS NEM HAGYLAK ELFUTNI!!!!!! MUHAHAHA
véletlenül se hidje senki azt hogy hülye vagyok ^_^ - izzadság