Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495340

Regisztrált felhasználók
száma:
24709

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
TimeLord
2020-10-26 16:16:18
Xagoo
2020-10-26 13:28:17
AttilaKovács
2020-10-26 12:46:18
Sylvuh
2020-10-26 01:01:53
ErenJager
2020-10-25 22:25:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Majo no Takkyuubin (Movie)
Kiki's Delivery Service * Kiki, a boszorkányfutár * * *
魔女の宅急便

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:40:18
Létrehozás időpontja: 2009-01-04 18:38:25
Eddig megtekintve: 2799 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Fantasy; Kaland; Természetfeletti;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1989

Ismertető:

Amikor egy boszorkány eléri a tizenharmadik évét, akkor teljesen egyedül új városba kell költöznie, ahol legalább egy évet el kell töltenie tanoncként, és ez alatt az idő alatt képességeit kamatoztatva gondoskodnia kell magáról – azaz meg kell találnia a megélhetését. Kiki, a történet hősnője már alig várja, hogy elindulhasson – útjára felveszi a tradicionális fekete ruhát és csak Jiji nevű fekete cicája (szintén boszorkány-hagyomány) kíséri el. Kiki seprűjén lovagolva egy viharos éjszaka után rátalál egy gyönyörű tengerparti városra, ami rögtön megtetszik neki. Eldönti, hogy itt telepszik meg, főleg, mivel más boszorkányok sincsenek még a városban, ámbátor úgy tűnik, a lakosság nem is igen lelkesedik a boszorkányok iránt. Van még egy aprócska probléma, éspedig, hogy Kiki a repülésen kívül nemigen ért semmilyen boszorkánymesterséghez.
Egy szerencsés találkozás után Osonóval, a kedves és vidám péknével Kiki végre talál szállást, és megszületik az ötlet: repülőképességét kihasználva csomagküldő futárszolgálatot nyit. Persze ez nem megy zökkenőmentesen, eleinte nemigen akad kuncsaftja, és ha mégis, akkor is akadnak kisebb bajok, például mit csináljon a boszorkányfutár, ha az ajándéknak szánt csomagot egy dühös varjak által lakott erdőben elveszíti? Ennek a kalandnak köszönhetően ismerkedik meg Ursulával, aki egy festőlány, és egyedül él egy kunyhóban az erdő közepén. Másik barátja lesz Tombo, egy vele egyidős fiú, aki bolondja a repülésnek, és ezért amint először megpillantja Kikit, mindent elkövet, hogy összebarátkozzon vele – bár ezen kísérleteit a kislány eleinte rendre elutasítja.
Hiába talál azonban kedves embereket, akik törődnek vele, Kiki valahogy mégsem igazán találja a helyét, valahogy kívülállónak érzi magát, és ahogy elveszti az önbizalmát, egyszerre meggyengül a varázsereje is. Úgy tűnik, többé képtelen repülni, viszont Tombo éppen ekkor kerül halálos veszedelembe, ahonnan csakis Kiki mentheti ki seprűjén.


A Kiki, a boszorkányfutár az ötödik Studio Ghibli film, melynek producere, forgatókönyvírója és rendezője egyaránt Miyazaki Hayao. Az eredeti történet Kadono Eiko azonos című gyermekregényéből származik, amelyet 1985-ben adtak ki. Míg a könyv a teljes tanoncévet felöleli, a movie csak körülbelül az adott nyár végéig írja le az eseményeket. Bizonyos fontos drámai részek, például Kiki varázserejének elvesztése, az eredeti regényben sohasem történnek meg. Ezekkel a változtatásokkal az írónő egyáltalán nem volt kibékülve, ez még a film elkészültét is veszélyeztette, de végül mégis megadta az engedélyt.

A történet Miyazaki egy nyilatkozata alapján valamikor az 1950-es évek táján játszódik egy alternatív világban, ahol a II. Világháború nem történt meg. A hátterek elkészítéséhez olyan valós helyszíneket használtak fel, mint Stockholm, Adelaide, Dél-Ausztrália, a Gotland nevű svéd sziget, Írország, Párizs, továbbá Tokió Ginza nevű negyede.
A címben szereplő takkyūbin (宅急便) szó japán írásmódú változata a Yamato Transport társaság védjegye. Használatát a társaság nemcsak hogy engedélyezte (bár érdekes módon a japán törvények alapján ez nem is volt szükséges), hanem lelkesen támogatta is a film elkészültét, minthogy logója egy kölykét a szájában vivő fekete macska – méghozzá nagyon hasonlatos Kiki kis barátjához, Jijihez :).

További érdekesség, hogy ez az anime eredetileg egy kb. 60 perces specialnak készült, ám aztán egy 103 perces movie-vá nőtte ki magát. 1989-ben megnyerte az Animage Anime Grand Prix díját, és ez volt a legnagyobb bevételt hozó film ebben az évben a japán mozivásznon. A későbbiekben számos egyéb (én még 11-ről tudok) különböző díjat szerzett. Angol verziója a Disney-vel való együttműködés által készült el, és később musical-változatot is létrehoztak.

Mint Miyazaki legtöbb alkotása, ez a mű is élvezetes szórakozás lehet kicsinek-nagynak egyaránt. Többen megemlítik, hogy hangulatában a Tonari no Totoróra emlékeztet – bár szerintem utóbbi sokkal vidámabb és könnyedebb - , ami talán nem volna meglepő, ha tudjuk, hogy Miyazaki gyakorlatilag a Totoro rendezői székéből egyenesen a Kiki rendezői székébe ült át, bár eredetileg nem akarta elvállalni, éppen, mert a Totoróval volt elfoglalva… ám végül, mivel nem találtak más, elképzeléseiknek megfelelő rendezőt, a Kikit is az ő neve fémjelzi, szerintem szerencsére.


Főbb szereplők:

Kiki:
13 éves, fekete hajú és szemű kislány, aki egy nagy piros masnit hord a hajába kötve. Mihelyt megkezdi tanoncévét, csupán fekete ruhát viselhet, ami eléggé elszomorítja, mert nevetségesnek érzi magát a többi lány között új városában. Mint minden lány, ő is szereti a szép - és színes - holmikat, bár nem engedheti meg magának. Lelkesedéssel várta az indulást otthonról, a kinövést a gyerekszobából, ám rá kell döbbennie, hogy az élete ettől kezdve egyáltalán nem lesz könnyű és gondtalan, és a dolgok jóval nehezebbek, mint ahogy képzelte. Kezdeti önbizalma és tettrekészsége némileg megsínyli ezt, elcsüggedése az oka varázsereje későbbi elvesztésének is.

Jiji:
Kiki barátja, egy fekete cica, akinek érti a beszédét. Jiji aggodalmas és némileg szarkasztikus természet. Miyazaki szerint ő jelképezi Kiki gyermeki énjét. Bár fiú cica, az eredeti és a magyar verzióban is női szinkronhangot kapott.

Tombo:
Tulajdonképpen Kopori a neve, a Tombo amolyan becenév: szitakötőt jelent. Lelkes, agilis, amolyan mindenbe-beleüti-az-orrát típusnak tűnik első látásra, némileg talán tolakodó is, és nem erőssége az udvarias jó modor – ezért aztán Kiki kezdetben fel is húzza az orrát, és nem hajlandó vele barátkozni. (Ebben azért lehet némi szégyenlősség is a kislány részéről.) Mániája a repülés, tagja egy gyerekklubnak, amely egy embermeghajtású repülőt épít – és természetesen ő akar majd felszállni vele. Kiki kezdetben repülőképessége miatt nyűgözi le, de később a felszín alá látva rájövünk, hogy Tombo tulajdonképpen egy jó fiú és őszinte barát.

Osono:
Egy kis pékség tulajdonosának a felesége, vidám, lelkes, barátságos személy, szeret nagyokat nevetni. Ő az első, aki kedves Kikivel, és a szárnyai alá is fogadja, mint egy igazi tyúkanyó. Fiatal nő, az első gyermekét várja, addig is anyáskodik Kikivel, aki kisegít a boltban, cserébe a bolt fölött kapott szállásért. Osonónak köszönheti első megbízatását, és a futárszolgálat ötletét is.

Ursula:
Egy festéssel foglalkozó lány, aki egyedül lakik az erdőben. Magabiztos, karakteres, eléggé öntörvényű. Összebarátkozik Kikivel, és később amolyan nővér-szerepben próbálja visszaadni az önbizalmát.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

GG

2009-01-05 05:08:36

Szép leírás egy szép animének!