Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2332648

Regisztrált felhasználók
száma:
23078

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1608

Utolsó 5 látogatónk:
GG
2019-03-25 00:19:55
zoliman4
2019-03-24 23:15:36
Nester
2019-03-24 21:57:32
killus
2019-03-24 21:13:32
Vmi...
2019-03-24 20:53:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Natsume Yuujin Chou (TV)
Natsume's Book of Friends * * * *
夏目友人帳

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:43:57
Létrehozás időpontja: 2009-01-28 08:54:46
Eddig megtekintve: 1981 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Fantasy; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2008

Ismertető:

Egy fiú aki szellemeket lát és egy szellem aki megkeseríti mindennapjait. A történet akár ilyen egyszerű is lehetne, de mégsem az. A Natsume Yuujin Chou írója Midorikawa Yuki 2005-ben kezdte alkotását és 5 köteten keresztül követhettük nyomon Natsume kalandjait a szellemek világában. Az anime megjelenése 2008 nyarában indult el és bár a kevésbé ismert történetek közé tartozik, mégis érdemes rászánni az időt, ugyanis 2009 januárjában már a második sorozatot is elkezdték.
A történet főszereplője egy átlagosnak hitt fiú, hiszen ő is iskolába jár, mint mindenki más és küzd az élet nagy kihívásaival, de van egy áldásos képessége, képes látni a szellemeket aki az emberek között élnek. Gyerekkorában gyakran furcsának találták e-miatt hiszen akkor még nem tudta hogy mások nem látják azt amit ő lát, de idővel megtanulta, hogy mások jelenlétében ne vegyen tudomást a szellemek ottlétéről. E képességét minden bizonnyal nagymamájától örökölte aki szintén látta a szellemeket, ám ő egy kicsit tovább ment és megpróbálta korlátozni a szellemek képességeit egy könyv által amit Yuujin Chounak (Barátok könyve) hívnak és Natsume örökölt. Amint a szellemek tudomást szereztek arról, hogy kinél van a könyv, Natsumének egy pillanatnyi nyugta sincsen hiszen mindenki a szabadulását szeretné, hol erőszakkal, hol könyörgéssel. Ekkor lép a képbe macska alakjában egy szellem Madara (becenevén Nyanko-sensei), akinek éppen az a célja, hogy Natsume halála után megszerezze a könyvet, így ő az egyetlen, aki védelmébe veszi a fiút és vigyáz, hogy a könyv ne kerüljön rossz kezekbe, miközben Natsume sorra oldozza fel a könyv és a szellemek közötti szerződést.

Szereplők:

Natsume Takashi:
Árvaként nő fel, mivel szülei meghaltak és apja rokonsága vette magához. A szellemek világát titkolja előlük, mert nem akar nekik aggodalmat okozni. A szellemek gyakran tévesztik össze nagyanyjával, hiszen nagyon hasonlítanak, ebből adódóan azonban a szellemek többsége haragszik rá. Eleinte nehezen akar beleegyezni Nyenako-senseiel való együttműködésbe, de szüksége volt a szellem védelmére, mivel gyakran törtek az életére. Ő az egyedüli, aki képes a könyvbe vésett neveket visszaadni tulajdonosuknak így felszabadítva őket, ám ezzel rengeteg energiát veszít és megviseli az eljárás.

Madara/Nyanko-sensei:
Egy rejtélyes macska szellem, aki első ránézésre egy dölyfös, kövér kandúr, ám igazi alakjában egy igen hatalmas és erős lény, akitől retteg minden szellem. Ő az egyetlen szellem, aki macska alakban képesek látni az emberek, így mint házimacska csapódik Natsume családjához. Gyakran jelenik meg lány alakban is, ha kommunikálni szeretne más emberekkel.

Natsume Reiko:
Natsume nagymamája, aki elsőként rendelkezett a képességgel, hogy lássa a szellemeket. Mivel gyerekkorában gyakran közösítették ki különcsége miatt így egyetlen társai a szellemek voltak. Hatalma igen nagy volt, amit ki is használt és a szellemek kénytelenek voltak engedelmeskedni neki. Különféle játékokat játszott velük és ha veszítettek a nevükkel fizettek, amit Reiko egy könyvben rögzített nyálával és lélegzetével. Madara volt ez egyedüli szellem akit nem tudott legyőzni.

Tanuma Kaname:
Egy másik diák, aki nem rég költözött a környékre, és elég beteges természet, de képes érzékelni a szellemeket. Ám csak kisebb mértékben, így például árnyakat lát, vagy csupán csak a jelenlétüket érzi.

Sasada Jun:
Hiszi, hogy Natsume képes látni szellemeket és folyton erről faggatja barátját, ám a válasz mindig ugyanaz, vagyis hogy nem.

Natori Shuuichi:
Szintén szellemlátó, így elkerülhetetlen, hogy kapcsolatba kerüljön Natsumével. Színész és ördögűző egyben ami azt jelenti hogy nem igazán bánik kesztyűs kézzel a szellemekkel. Egy gyíktetoválás van a testén, ami folyton máshová vándorol.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Barbara-chan

2009-01-31 14:58:48

nocsak eszter is megnézte eme remek művet :D - nagy mosoly
vélemény: nagyon szép történetű anime, a zene is illik az animéhez és már itt a második évad isX3