Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542609

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
Chrian89
2021-04-14 22:58:54
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

To Aru Majutsu no Index (TV)
Toaru Majutsu no Index * A Certain Magical Index * Index Librorum Prohibitorum * *
とある魔術の禁書目録

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-07-21 14:38:28
Létrehozás időpontja: 2010-07-02 11:37:20
Eddig megtekintve: 4832 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Komédia; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2008

Ismertető:

Ez a sorozat az elődje a To Aru Kagaku no Railgun-nak. A kettő egymás melléktörténete (spin off-ja).

A történet:
Kamijou Touma az Akadémiavárosban lakik. A város fejlettsége 20-30 évvel jár a Föld többi városa előtt és a lakók 80%-a diák. A város létezésének célja, hogy espereket képezzenek ki. Touma azonban mégiscsak „különc” alaknak számít, hiszen ő a legbalszerencsésebb ember az egész városban. Az egyik reggel azonban különös dolog történik vele: Az erkély párkányán egy apácát (egy 12 éves apácát xD) talál. Még azon a reggelen kiderül, hogy a balszerencséje a jobb kezéből eredeztethető, valamint ezen felül még egy képessége van. Mégpedig hogy a a jobb keze minden természetfeletti képességet képes blokkolni és hatástalanítani erősségtől függetlenül.
A lány Indexnek hívja magát és vallomása szerint 103 ezer (bizony, 103.000!!) könyv van az agyában szórul szóra eltárolva. Éppen emiatt a Mágikus Szövetség körözi őt és mindenáron el akarják fogni. Az első mágus kis híján hamuvá égeti főhősünket, a második meg apró darabokra szeretné feldarabolni. Touma azonban nem enged és védelmezi Indexet. Meg is járja miatta a poklok poklát xD.
Később feltűnik Mikoto Misaka (a Railgun) és köré is egy terjedelmes sztori fonódik.
De nem mondok többet, mert nem marad idő a sorozat megtekintésére, ha ezt olvassátok napokon keresztül xD.

A városról:
Akadémiaváros 20-30 évvel jár a legmodernebb technikák előtt és 1,8 millió lakosa van (ebből 80% diák). Szinte minden automatizált a közlekedéstől a közterületfenntartásig és rendfenntartásig. Ez utóbbit azonban kiegészíti a Judgement (magyar fordításban talán legjobb szó rá az igazságügyi szolgálat), az Anti-Skill és még jópár terroristaelhárító csoport. A várost azért hozták létre, hogy a tanulókból különleges képességgel rendelkező embereket faragjanak. Ők az esperek. 0-tól 5. szintig sorolják be őket, ahol 0 a képesség nélküli, 5 az elit képességű (és összesen 7 ilyen van) esper. Minden espert nyilvántartanak és képességeiket évente 2-szer mérik fel.

Opening:
1: "PSI-missing" Ea. Kawada Mami
2: "masterpiece" Ea. Kawada Mami

Ending:
1: "Rimless" Ea. IKU
2: "Chikaigoto ~Sukoshi Dake Mou Ichido” Ea. IKU

A zene tökéletes, a karakterek szépek, tetszetősek, a történet viszonylag jól leköt. A harcok és azok effektjei pofátlanul jók, egész pontosan sorozatosan elfelejtettem becsukni a számat. Talán csak az nem tetszett, hogy 4-5 részes darabokra van felbontva a teljes sorozat, így közöttük valahogy keveslem az átmenetet.

Szereplők:

Kamijo Touma:
A legbalszerencsésebb ember az egész városban, valamint a főhősünk. Alapvetően kedves fiú és nem hagy senkit pácban. Jól kijön Indexszel, de azért sosem sikerül egy hullámhosszra kerülnie vele. Jobb kezével minden természetfeletti képességet képes hatástalanítani.

„Index” Librorum Prohibitorum:
12 éves apáca, akinek agyában 103.000 könyv tartalma van elraktározva. Igazából egy forrófejű kisgyerek, aki gyerekes mivolta miatt furcas döntéseket tud hozni ^^. Nagyon megkedveli Toumát, főleg miután a fiú megmenti az életét. Ruházata egy jellegzetes köpeny amely az első rész tizenvalahanyadik percéig a mozgó templom, azután………már nem az xD.

Mikoto Misaka:
A hét 5. szintű esper közül a harmadik legerősebb. Kedves lány, képessége az elektromosság manipulálása (a végletekig). Rettentően fel tudja dühíteni, hogy Touma a legerősebb támadását is hárítani tudja :). Később persze megkedveli a fiút, főleg miután megoldódik egy nagyon fontos probléma. Egy kicsit szerelmes is lesz- hopsz, felejtsd el ^^.

Shirai Kuroko:
Misaka szobatársa a lánykollégiumban, 4-es szintű teleporter. Már-már azt lehet rá mondani a lányokat szereti… na jó, csak Misakát xD. Az igazságügyi szolgálat tagja, mindig segítőkész, viszont nagyon önfejű és a saját útját járja.

Magnus Stiyl:
Tűzmágus, egy rettentően haladó gondolkodású személy. Állandóan valami csikk van a szájában. Van egy tűzlénye, amit kártyákkal tud életre kelteni. Igencsak veszélyes ellenfél, viszont mindig a már meglévő utat járja, nem szeret újakat keresni.

Kanzaki Kaori:
Egy nagyon, nagyon, nagyon nagy katanával járkál és hihetetlenül lengén öltözik. Stiyl társa. Együtt próbálják védelmezni Indexet, de persze Touma ezt a szerepet gyorsan átveszi tőlük. Alapjáraton kedves nő, csak ő is szűk látókörű.

Tsukuyomi Komoe:
Touma osztályfőnöke, aki nagyon szeret fürdőbe járni és iszonyatosan beenni. Csak van egy kis bökkenő. Maximum 9 évesnek néz ki. Persze tudása alapján nyilván sokkal idősebb, de a növésben és testi fejlődésben egy kicsit…….visszamaradt xD. A kritikus helyzetekben (rejtvényekben ugyan) mindig segít.

Accelerator:
A legerősebb 5-ös szintű esper. Misaka életét keseríti, bár nem úgy, ahogy gondolná a kedves néző. Annál sokkal brutálisabban. Egy bizonyos harcban megmérkőzik Toumával is. Ha látott már valaki beképzelt alakot, akkor gondolja újra, mert Accelerator túltesz rajta :D.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Shiratori kun

2010-07-21 16:20:57

Köszönöm! A későbbiekben is igyekszem majd tartani a színvonalat! :D - nagy mosoly

1.

Aqualuna

2010-07-21 14:42:35

Jók a leírásaid, mint mindig.