Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2551493

Regisztrált felhasználók
száma:
25636

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
csrthehouseel
2021-05-17 22:25:04
Andor6
2021-05-17 22:10:25
danitigi
2021-05-17 17:17:51
amani
2021-05-17 15:49:32
H.Keiko
2021-05-17 14:27:52
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Koi Suru Tenshi Angelique ~ Kokoro no Mezameru Toki ~ (TV)
Angelique -When the Heart Awakens- * * * *
恋する天使アンジェリーク ~心のめざめる時~

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2013-10-24 11:19:45
Létrehozás időpontja: 2009-02-22 19:56:00
Eddig megtekintve: 4387 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Hárem; Kaland; Komédia; Mágia; Romantika; Sci-fi;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

A történet egy 11 kötetes manga alkotás után készült, melyben megismerkedhettünk a történet alapjaival és az univerzum működéséért felelős Királynővel, Udvarhölgyével és a 9 őrzővel, akik a világ egyensúlyáért feleltek. E sorozat megjelenését megelőzte még több OVA is, illetve ez után a történet után is tovább folytatódott az Angelique sorozat, csak más szálakon, más szereplőkkel. Így mondhatni elég változatos történet alakult ki belőle, de maradjunk ennél a sorozatnál.

Az Univerzum óriási gondokkal küzd és szükségük van egy megváltóra, az Etoilra, aki segít visszaállítani a világban a megbillent egyensúlyt és megmenteni a Seijuu Univerzumot a pusztulásról. Ugyanis annak királynője örök álomban nyugszik, vele együtt pedig a saját világa is jégbe fagyva várja, hogy ismét életre kellhessen. Sacred Földön ezért meghirdetnek egy válogatást, de arról nem esik szó, hogy miért, így a világ számos pontjáról özönlenek oda lányok, akik áhítozva figyelik az Udvarhölgy minden szavát és természetesen le sem veszik a szemüket a jóképű őrzőkről. Remélhetőleg köztük van a jövő Etoilja is, ám a válogatás mindinkább reményt vesztetté válik, ugyanis senki nem felelt meg a kívánalmaknak. Egy lányt kivéve, aki meg sem jelent a válogatáson. Ám a sors útjai kifürkészhetetlenek és a megszeppent, menekülni készülő Angét, egy titokzatos erő mégis a palota alagsorába hajtja és nem sokkal ezután már ki is derül, hogy ő a keresett Etoil. Ám az önbizalomhiányban szenvedő lánynak kell egy kis idő, mire elfogadja a helyzetét és bár végül elfogadja küldetését, nem könnyű beilleszkednie a palota világába és állandóan maga körül tudni az őrzőket. A Királynő szívhez szóló beszéde és a palotabéliek kedvessége azonban hamar felbátorítják és egy idő után már minden gördülékenyen megy a maga útján. Ange Sacreát gyűjt az őrzőktől, amit aztán a világegyetemeket összekötő folyón keresztül átvisz a Seijuu Univerzumba és ott szabadon eresztve, igyekszik megtalálni a természet egyensúlyát is visszaállítani a rendet. Ez hosszadalmas munka és nem kis bátorság kell a részéről, hogy Sacreát kérjen az őrzőktől, hiszen nem mindenkivel sikerült első pillanattól kezdve jó kapcsolatot kialakítania. De kitartó munkájának hála elnyeri szép lassan jutalmát és Seijuu szép lassan zöldbe borul, a jéghegyek pedig olvadoznak. Ám van valami, ami mégis meggátolja a teljes sikert. Ange időnként saját érzelmeivel küzd, ugyanis találkozik egy idegennel a Seijuu Univerzumban, aki nagyon hasonlít egy férfira, akibe szerelmes volt, ám érzelmei nem találtak viszonzásra és ez óriási sebet ejt a szívén. Ettől a váratlan találkozástól azonban összezavarodik és elveszti az irányítást. Így hatalmas erőként feltámad egy titokzatos lény, melynek célja elpusztítani mindent, ami az emberiség létéhez kötődik. Ange feladata így már nem csupán az, hogy egyensúlyba hozza a világegyetem dolgait, hanem egyensúlyba kell hoznia önmaga érzéseit. Ami talán nehezebb, mint gondolta.

Szereplők:

Ange:
A kiválasztott Legendás Etoil. Igazán kedves és önfeláldozó lány, szinte mindig mosolyog, még akkor is a ha szomorú, de vannak pillanatok, amikor megfeledkezik magáról és utat enged szomorúságának. Könnyen meg lehet sebezni, és nehezen gyógyulnak a szívén ejtett sebek, de kitartó és tettre kész, amivel jól palástolja ezt a tulajdonságát. Mindent megtesz azért, hogy másokon segítsen és gyakran még a saját életét is kockára teszi. Érzelmei csapdájában ugyanakkor hirtelen depresszióba képes esni, ahonnan csak nagyon nehezen tud lábra állni. A régi szerelem érzése még mindig kíséri és ez óriási nyomást gyakorol rá, mert nem meri elfogadni mások iránta táplált érzelmeit.

Az Univerzum Királynője (Angelique Limoges):
- Kora: 17 éves
- Magassága: 160 cm
- Súlya: 43 kg
Eredetileg ő is csak egy hétköznapi lány volt, ám királynővé választása után ő lett az univerzum új királynője. Tele van szeretettel és jó szándékkal. Mindenben támogatja Angét és teljes mértékben átérzi a lány minden rezdülését. Ideje nagy részét az univerzum kémlelésével tölti, így csak nagyon ritkán tér vissza a földre. De ahol szükség van rá, ő mindig ott van.

Rosalia
- Kora: 17 éves
Angelique vetélytársa volt anno, de másodikként az udvarhölgy szerepét töltheti be, ám ez nincs ellenére, hiszen így is nagy segítségére lehet a világ igazgatásának. Határozott egyenes jellem, de mindig kedves és segítőkész. Jó barátságba kerül Angével és a királynő jobb kezeként rengeteg feladata van.

Julious:
- Kora. 25 éves
- Magassága: 188 cm
- Súlya: 70 kg
- Sacrea: fény
Határozott és tekintélyt sugárzó jellem. Sosem jön ki a béketűrésből és minden őrző hallgat rá. Ő vezeti a megfigyeléseket és nyomon követi Ange ténykedéseit. Szinte sosem látni mosolyogni, de ez talán azért van, hogy ne veszítsen tekintélyéből. Ennek ellenére, tekintete mégis melegséget sugároz.

Clavis:
- Kora: 25 éves
- Magassága: 190 cm
- Súlya: 73 kg
- Sacrea: sötétség
Julious ellentéte és nincsenek is jó kapcsolatban. Tekintélyt sugároz, de mindig rideg és mogorva, ritkán lép a fényre. Nehéz megkedvelni, de mégis a történet során megismerünk pár dolgot a múltjából, amitől másképp tekintünk rá. A szíve mélyén jóakaratú és megkedveli Angét, de a sötétség Sacreájaként nem bővelkedik pozitív jellemzőkben.

Oscar
- Kora: 22 éves
- Magassága: 189 cm
- Súlya: 79 kg
- Sacrea: tűz
Talán a legrámenősebb alkat minden őrző közül. Igazi macsó, aki szeret a lányoknak udvarolni, így gyakran ejti zavarba Angét is. Tüzes paripán lovagol és ideje nagy részét távol tölti a palotától. Erős akaratú, de kedves és tud bánni az emberekkel, így a közeli falvak lakói körében nagy népszerűségnek örvend.

Lumiale:
- Kora: 21 éves
- Magassága: 183 cm
- Súlya: 67 kg
- Sacrea: víz
Finomlelkű és légiesen könnyed. Kedvenc időtöltése a hárfázás és a vízcsobogás hallgatása. Gyönyörű zenéjét mindenki szívesen hallgatja. Keveset tudni meg róla, de Ange hamar megkedveli, és jól kijön vele. Ő is nagyon megszereti a lányt és gyakran aggódik miatta, amikor Angét valami nyomasztja.

Randy:
- Kora: 18 éves
- Magassága: 174 cm
- Súlya: 61 kg
- Sacrea: szél
Vidám természetű, mindig mozgásban lévő fiú. Sosem látni szomorúnak, és mindenkit szeret jókedvűnek látni. Kedves és jó szívű, aki szeretne minél közelebb kerülni Angéhez.

Marcel:
- Kora: 14 éves
- Magassága: 164 cm
- Súlya: 46kg
- Sacrea: zöld, természet
Vidám, jó kedélyű fiú, aki a legfiatalabb az őrzők között, de jól kijön mindenkivel. Rajong Angéért és mindent megtesz, hogy a segítségére legyen.

Luva:
- Kora: 26 éves
- Magassága: 177 cm
- Súlya: 65 kg
- Sacrea: föld, tudás
Csendes természet és ideje nagy részét a könyvtárban tölti. Ange gyakran betér hozzá tanácsot kérni és más őrzők is szívesen fordulnak hozzá, ha segítségre van szükségük. Ange iránt hamar kialakul benne a szerelem érzése, ám tudja jól, hogy a lánynak nem az ő érzelmeire van szüksége, így magában tartja a vallomást.

Olivie:
- Kora: 22 éves
- Magassága: 180 cm
- Súlya: 63 kg
- Sacrea: álom
A kinézete ellenére férfi, csak kissé nőies karaktert adtak neki, ezzel jelképezve az álmok határtalanságát. Vidám természet és igen jól érti a lelki dolgok nyelvezetét. Szinte barátnőként van Ange mellett és ha szükség van rá lelki támaszt nyújt a számára. Gyakran olyan dolgokra is rájön, amikre mások nem is számítanak, de nem szószátyár, így csak akkor fedi fel a dolgokról a leplet, amikor ideje van.

Zephel:
- Kora: 17 éves
- Sacrea: acél
A mechanikus szerkezetek mestere. Kissé mogorva és önfejű, és inkább egy zaklatott kamasznak tűnik, mint őrzőnek, akinek irányításra van szüksége. Angét megismerve összezavarodik és megijed érzéseitől, amik feltámadnak benne, így idővel elhamarkodott szavak csúsznak ki a száján, amivel olyan lavinát indít el, amit nem képes uralni.

Arios:
- Kora: 28 éves
- Magassága: 187 cm
- Súlya: 72 kg
Titokzatos férfi, aki a Seijuu Univerzumban tűnik fel először, és kísértetiesen hasonlít Ange régi szerelmére, amitől a lány összezavarodik. Eleinte ellenségként kezelik, hiszen nem tudják mi a célja, de később kiderül, hogy ő is egy őrző egy másik univerzumból és célja megvédeni az Etoilt. Ám nincs könnyű dolga, hiszen Ange beleszeret és kénytelen a lányt visszautasítani, hiszen összezavarodott lelkével nem képes a lány megmenteni a világot.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2009-02-23 18:51:08

Miért emlékeztet ez engem - a leírás alapján - a Pretearre? XD - fetrengo nevetés