Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2503948

Regisztrált felhasználók
száma:
24798

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
Lavina
2020-11-24 03:16:00
sora148
2020-11-23 20:33:51
Grimlock
2020-11-23 18:27:43
Bandi211
2020-11-23 16:35:45
Csabesz
2020-11-23 15:23:20
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Shakugan no Shana (TV)
Red Eyed Shana * Shana * Shana of the Burning Eyes * *
灼眼のシャナ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:57:52
Létrehozás időpontja: 0000-00-00 00:00:00
Eddig megtekintve: 2490 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Komédia; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

Írta: Takahashi Yashichiro
Karakter design: Ito Noizi
Zene: Outani Kou
Stúdió: J.C.Staff

Történet: Sakai Yuji egy teljesen hétköznapi diáknak hiszi magát, aki éli mindennapjait. Persze mint mindig most sem ilyen egyszerű a dolog, ugyanis egy nap, az iskolából hazafelé tartva egy új világ tárul fel előtte. Egy olyan világ, amely elétárja az igazságot, mégpedig azt, hogy már réges-régen halott… Az utcán minden megdermed a fiú kivételével és vöröses fény árasztja el a környéket. Két rémséges szörny tűnik fel, akik rémületet kelteve Yujiben, megeszik az embereket. A fiút már célba is vette egy szörnyeteg ám ekkor közbelép egy lány, akinek láng színű haja és szeme van. Miután megmenti a fiút és legyőzi a szörnyeket, közli Yujivel, hogy ő bizony már meghalt és csak egy maradék, vagyis Torch, akinek a testében egy kék láng lobog, de amikor a láng kialszik, végleg megszűnik létezni a világban. De ugyanekkor Yuji nem egy közönséges Torch, hanem egy Mistes, aki különleges képességgel bír, ugyanis nem dermed meg, mint mindenki más. A lányt Shanának hívják és egy Flame Haze, aki arra hivatott, hogy legyőzze a Tomogarákat és a Rinneket, akik felfalják az embereket és veszélyeztetik a világ létezését is. Yuiji kicsit nehezen emészti meg a történetet, de miután Shanához csapódik, mindent megtesz, hogy segítsen a lánynak a harcban, hogy megmentse azokat, akik számára fontosak.


Szereplők:

Sakai Yuji: 15 éves; 165cm magas; Torch, Mistes, Shana segítője. Kedves és segítőkész fiú, Shana társa, ha lehet ezt mondani. Amikor megtudja, hogy ő már meghalt, egy kicsit kétségbeesik, de igyekszik minnél hamarabb megbirkózni a gondolattal és arra összpontosít, hogy Shana segítségére legyen. Különleges kapcsolat alakul ki köztük, ami abban is megnyilvánul, hogy amikor fogják egymás kezét, Shanának megnő az ereje.

Shana: Kb. 11 éves körüli; 141 cm magas; Flame Haze; társa Alastor. Elhivatottan küzd a Tomogarák és Rinnek ellen. Hideg és hűvös természete Yuji mellett lassan olvadozni látszik, de sosem enged fel teljesen. Határozott és céltudatos egyéniség. Flame Haze-ként mindig a maximumot nyújtja. Eleinte a falra mászik Yuji idegesítő kérdezősködéseitől, de később megkedveli a fiút és bár önmagának nem vallja be, de látszik rajta, hogy beleszeret a fiúba. Kedvenc étele a Melon pan (dinnyekenyér), szinte mindig ezt eszi, ha szomorú, vagy ha csak éhes.

Alastor: Shana társa, aki medál alakjában jelenik meg. Ő a mennyország lángja Egy bizonos technikával meg lehet idézni, de ez előfordul, hogy a Flame Haze életébe kerülhet.

Yukari Hirai: 15 éves; 160cm magas; ember, később Torch. Keveset tudni róla, mivel sajnálatos módon a második részben eltűnik. Viszont hamar kiderül, hogy szerelmes Ikébe, amit szeretne bevallani a fiúnak, ám ez sosem történik meg. Yuji viszont amíg ezt meg nem tudja, addig megpróbál közeledni a lányhoz, mégsem érez csalódottságot, amikor rájön a lány érzelmeire. Utolsó napját Torchként Yujivel tölti és a fiú mindent megtesz, hogy megakadályozza az eltűnését, de mindhiába.

Hayato Ike: 15 éves; 164cm magas; ember. Yuji legjobb barátja. Fogalma sincs róla, hogy Hirai szerelmes belé, arról pedig végkép nincs, hogy legjobb barátja kicsoda is valójában. Megpróbálja összehozni Yujit és Kazumit, nem sok sikerrel, mivel Shana mindig kettejük közé áll.

Yoshida Kazumi: 15 éves; 158cm magas; ember, Khamsin segítője. Szerelmes Yujibe, de sokáig nem meri bevallani. Ike segít neki közelebb kerülni a fiúhoz, de Shana személyében minduntalan akadályba ütközik. Amikor végre van elég ereje ahhoz, hogy bevallja érzéseit, rá kell jönnie, hogy Yuji tulajdonképpen már halott. Mélyen megrázza a tudomására jutott tény, de igyekszik megbirkózni vele. Khamsin segítőjévé a kíváncsiság teszi, hogy megtudja, vajon Yuji Torch-e vagy sem.

Margeri Daw: 20 év körüli; 173cm magas; Flame Haze; társa Marco. Eleinte összetűzésekbe kerül Shanával, de a későbbiekben már összefognak. Hatalmas erejű Flame Haze, akinek kissé egyedi stílusa van. Kihívóan viselkedik és alkoholistának is mondható. De ettől eltekintve jószívű és segítőkész. Még a történet elején megmenti Eitát és Satout, akik hálából a továbbiakban a segítői lesznek. Varázsigékkel és hatalmas farkassá változva harcol. Célja, hogy bosszút álljon egy bizonyos Ezüst Lángon.

Marco: Margeri Daw társa, aki könyv formájában jelenik meg. Kicsit idegesítő és fellengzős a modora, amit Margeri olykor egy utéssel, vagy rúgással honorál. Képessége a repülés, ami néha nagyon is jól jön társa számára.

Keisaku Satou: 15 éves; 167cm magas; ember, Margeri Daw segítője. Vagány srác, aki rászolgál rossz hírnevére. Rendszeresen lóg a suliból és a tanulást is hanyagolja. De ez csak a felszín, mert igazából kedves és segítőkész. Egyetlen és legjobb barátja Eita, aki mindenhová követi. Talán csak azért nincsneke barátai, mert fél, hogy gazdagsága és vagyona miatt szeretnék és nem magáért. Nagyon ragaszkodik Margeri Dawhoz,, talán bele is szeretett egy kicsit.

Tanaka Eita: 15 éves; 175cm magas; ember, Margeri Daw segítője. Satou legjobb barátja, mindig mindenhová követi. Így történik hogy ketten együtt lesznek Margeri Daw segítői. Keveset tudni róla, a magánéletéről nem beszél. De azt észrevenni, hogy ő is gyengéd érzelmeket táplál Margeri iránt.

Ogata Matake: 15 éves, 170cm magas; ember. Mindenki barátja, így is ehetne jellemezni. Életvidám személyiség, aki összefogja a csapatot és nem hagyja, hogy ellentétek kapjanak lángra. Titkon szerelmes Eitába, de a fiú ebből semmit nem vesz észre, vagy csak nem akar.

Sakai Chigusa: ember. Yuji édesanyja és a későbbiekben szinte Shana pótanyukája lesz. Szó nélkül befogadja a lányt és pátyolgatja. Mindent meg beszél a gyerekekkel és szeretettel gondoskodik róluk.

Khamsin: 130cm magas, Flame Haze; segítője Kazumi; társa Behemoth. Hirtelen tűnik fel és szó nélkül lát munkához. Hatalmas oszlopokat helyez el és a segítője segítségével, aki jól ismeri a várost. Feladata a kiegyenlítés.

Behemoth: Karkötő formájában jelenik meg. Nem igazán tudni róla semmit.

Wilhelmina Carmel: 166cm magas; Flame Haze; társa Tiamat. Shana védelmezőjeként szolgált, amikor még tanonc volt. Erős harcos és céltudatos. Keveset tudni a múltjáról, de a felbukkanása is hirtelen történik.

Tiamat: Wilhelmina társa. Párta formájában jelenik meg, de harc során álarccá változik.

Friagne: 185cm magas; Tomogara. Célja, hogy elfoglalja a várost. Különös kötődés van közte és Marianne között, ami szinte már több mint rajongás. A ferdehajlamú férfi kezén található egy gyűrű, mely segít neki blokkolni a támadásokat, később a gyűrű Yujihez kerül.

Marianne: 50cm magas; Rinne. Egy baba, akit a gazdája imádattal övez. Ő szintén rajong a gazdájáért és mindent megtesz, hogy örömet okozzon neki. Feladata, hogy emberi energiát gyűjtsön Friagne számára.

Tiriel: Tomogara. Ismét egy furcsa pár tagja. Testvérével párban élnek és több van köztük, mint testvéri szeretet. Minduntalan, úton-útfélen csókolóznak nem éppen visszafogott módon. Határozott egyéniség és erős akaratú. Megszerez mindent, amit akar.

Sorato: Tomogara. Tiriel tetvére. Jóval visszafogottabb egyéniség, mint Tiriel. Szinte már gyámoltalannak tűnik, de ez csak a látszat, mert amikor harcra kerül a sor nem kímél senkit. Célja, hogy megszerezze Shana kardját a Nietono no Shanát.

Sydonai: 186cm magas; Tomogara. Tiriel és Sorato kísérőjeként tűnik fel. Eleinte nem vesz részt a harcokban. A Sötét Palotában él másik két társával. Harc közben egy szárnyas állattá változik át.

Rammie: Tomogara. Ő a holtak begyűjtője és csak olyan Torchokat eszik, akik már úgyis eltűnnének, ezért Shana inkább megvédi Margeritől, mintsem elpusztítaná. Neki is van célja, mégpedig, hogy a jövőbe láthasson, ehhez azonban rengeteg életenergiát kell gyűjtenie. Békében válik el Shanától és Yujitől.

Hecate: 142cm magas; Tomogara. A Sötét Palotában él. Csendes lány, aki szinte sosem szólal meg. A tökéletes ürességet testesíti meg, ami személyiségében is megnyilvánul. Feladata mások emlékeinek megszerzése, ami nem is olyan kis dolog.

Bel Peol: 170cm magas; Tomogara. Az ellentétek úrnője és vélje, hogy mindent elpusztítson. Ő a harmadik lakója a Sötét Palotának.


Az írónő: Noizi Ito
1977. augusztus 9.-én született Hyogoban. Első munkája a Bee-be-beat! volt. Az utóbbi időben sorra jelentek meg a sikert aratott történetei, mint például a Suzimiya Haruhi no Yuutsu, ami különös és néha zavarba ejtő világával emelkedik ki az animék közül. Nem különb hatása van a Shakun no Shana animének sem, ami szintén egy misztikumoktól övezett világban zajlik érdekes kérdéseket vetve fel ezzel és elgondolkoztatva mindenkit, aki végignézi.


Melon Pan – a recept:
Tészta:
1 csomag szárított élesztő (vagy fél csomag rendes élesztő)
3/4 bögrényi meleg víz(száraz élesztő esetén), vagy tej (rendes élesztő esetén + kevés cukor)
3/4 bögrényi cukor
3 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
2 felvert tojás
fél ek. só
3 és 1/2 bögrényi liszt.
A tetejére:
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
1/2 bögre vaj vagy margarin
1 tojássárgája
Elkészítés:
Az élesztőt hagyjuk 5 percig a meleg vízben vagy tejben, amíg szépen fel nem jön. Egy keverőtálba beletesszük a cukrot, az olvasztott vajat, vagy margarint, 2 felvert tojást, sót, majd öntsük hozzá az élesztőt. Addig keverjük amíg szép egyenletes tészta nem lesz belőle. Majd hozzáadjuk a lisztet szépen fokozatosan, amíg sima ragacsos tésztát nem kapunk. Kilisztezett edényben hagyjuk kelni a tésztát 1-1,5 órányit, amíg a duplájára nem dagad. Kivesszük kicsit megcsapkodjuk és kinyújtjuk, amíg a tészta elasztikus formát nem kap, majd készítünk belőle kb 18 gombócot. kb 2 ujjnyi távolságban helyezzük el őket kivajazott és lisztezett tepsiben (a zsírpapír is jó). Kicsit lapítsuk meg mindegyik gombócot.
A tetejére:
A cukrot, a lisztet, a fahéjat, a sót rakjuk egy kisebb keverőtálba, majd vagdossuk bele a vajat, és robotgéppel keverjük össze, amíg egyenletes masszát nem kapunk. A tojássárgáját is keverjük bele. Majd ebből is formázzunk kb 18 gombócot, lisztes felületen 1 spatula segítségével lapítsd ki (az átmérője legyen kb 3ujjnyi), majd ezeket helyezzük a 18 tésztagombóc tetejére. A tetejét bebarázdázzuk. Takarjuk le megint az egész tepsi tartalmát, s hagyjuk kelni 30 percet, amíg a duplájára nem dagad. 250C° fokon süssük kb 10 percig, vagy amíg enyhén meg nem barnul.


Mitológia, nevek jelentése:

Alastor: Érdekes módon ez a név a Görög mitológiában negatív istenséget jelöl. A bosszúállás és az alvilág szelleme. A néphit szerint a bosszú átka, amely valamely gaztett révén egy családban tanyát ver, és nemzedékről nemzedékre egyre szörnyűbb bűntetteket idéz elő. Különösen a nagy tragédiaköltők emlegették ilyen értelemben, mint például az Atreidák házán ülő átkot, amely végső soron Tantalosz bűnéből fakadt.

Behemoth: Az ó-egyiptomi P- ehe-mau azt jelenti, hogy vízi ökör, hatalmas állat, melyről Jób könyve (40. fej. 15-32) szól; valószínűleg a vízi ló.

Marco: Magyar megfelelője a Markó név, mely a Márkus néz becézése és jelentése Mars hadistenhez tartozó, neki szentelt. Ez talán magyarázat a vérmérsékletére és harcolni vágyására.

Vilhelmina: Latin-német eredetű; jelentése: erős akaratú védelmező. A jelentése összefüggésben áll Wilhelmina személyiségével.

Marianne: Magyar megfelelője a Marianna, aminek jelentése: Marius családjához tartozó; Szűz Máriához tartozó.

Hecate: Ő uralkodik a kísértetek és az éjszakai jelenések fölött. A hármas keresztutaknál szokott éjfélkor megjelenni fekete kutyái kíséretében, és elviszi a számára ott elhelyezett ajándékot. Háromfejű alakban is szokták ábrázolni (olykor nappal, holddal és hajnalcsillaggal a homlokán), vagy három testben. Ezt úgy kell értelmezni, hogy egyik arca a múlt, másik a jelen, a harmadik a jövő felé tekint; vagy egyik teste az égi (néha ezt azonosíthatják Szelénével), a másik a földi (ezt olykor azonosítják Artemisszel, ezért úgy tartják, segít a hozzá imádkozó szülő asszonyoknak, illetve felelős a gyermekek nevelkedéséért), a harmadik az alvilági megjelenése. Attribútumai: a fogyó hold, a fáklya, a tőr; a növények közül a sisakvirág; az állatok közül a fekete kutya, fekete menyét, esetenként a fekete macska és a fekete kanca is. Az újpogány vallásokban az Istennő három aspektusa (szűz, anya és bölcs idős asszony) közül a harmadikat, a női élet három szakasza közül a menopauza utánit testesíti meg.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.