Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2494159

Regisztrált felhasználók
száma:
24700

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
Novaa
2020-10-20 20:59:13
vegel2017
2020-10-20 20:58:24
Grimlock
2020-10-20 19:22:42
Riko
2020-10-20 18:06:47
thumbelina
2020-10-20 18:03:20
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Hanazakari no kimitachi e (Live Action)
Hana Kimi * For You in Full Blossom * * *
花ざかりの君たちへ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-05-23 15:36:42
Létrehozás időpontja: 2010-05-02 00:09:46
Eddig megtekintve: 4015 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Liba

Típus: Live Action
Műfaj: Dráma; Komédia; Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

Írta: Nakajo Hisaya (az eredeti mangát)
Rendezte: Matsuda Hidetomo, Tsuzuki Junichi, Sato Genta
Zene: Kono Shin, Takami Yu, Shida Hirohide

A történet:

Egyszer volt, hol nem volt... Egy furcsa Amerikában élő japán lány úgy döntött, hogy Japánba utazik, és magát fiúnak álcázva, beiratkozik egy fiúiskolába (Osaka Gakuen). Gondolhatnánk: Ez totál hangyás! Biztos bekattant! Pedig nem... :-)
Ashiya Mizukinak nemes küldetése van. Feltett szándéka, hogy újra mosolyogni lássa az iskola egyik magasugróját Sano Izumit, akit évekkel azelőtt látott, még Amerikában. A fiú ugyanis mióta abbahagyta a sportot, szinte sosem mosolyog, és akárhogy is próbálják győzködni, nem hajlandó újra ugrani. Mizuki eleinte még nem is sejti, mekkora fába is vágta a fejszéjét. Meg kell győznie ezt a makacs öszvért; új „fiú”-ként számos próbát kell kiállnia; meg kell birkóznia a helyi iskolai szokásokkal és versenyekkel; de mindenekfelett titokban kell tartania női mivoltát…
Rögtön ahogy belép új osztályába, beavatják, ahogy illik. Egyből fejbe rúgják egy jól irányzott focilabdával, majd azért sikerül kivédenie egy röplabdát és egy teniszlabdát is :D. A fejére föntről érkező rézlavórt már kevésbé, és a helyére menet egy gáncsolást sem… Mindezt már csak megkoronázza, hogy sikerült a reggeli rohanásban Sano cipőszekrényébe pakolnia cipőit, amiket az illető csendesen kilakoltat (Mizuki fejére). És ez még csak a kezdet…
Maga az iskola egyébként békés szellemben működik, részben a szintén nagyon békés, nyugalmat árasztó igazgatónőjének köszönhetően, részben meg azért, mert hát alapjáraton jó „gyerekek” ezek. Az igazgatónő úgy tekint rájuk, mint a kibontakozni készülő virágokra, melyek minden évben mások, és egyszer végül teljesen kinyílnak.
Nos, „virágaink” háromféle kollégiumban érhetnek meg, attól függően, hogy mivel foglalkoznak tanulmányaikon kívül. Ezek lakói minden egyes iskolai rendezvény keretein belül megmérkőznek egymással, különböző díjakért. Az első körlet lakói a tradicionális japán küzdősportok megszállottjai, éjjel-nappal edzenek, és mindig a fehér edzőruhájukban rohangálnak mindenfelé. Vezetőjük Tennouji Megumi. A második részleg lakói mindenféle atléták közül kerülnek ki, focisták, futók, magasugrók, stb… Talán ők a leglazábbak mindhárom csapat közül. Vezetőjük Nanba Minami. A harmadik kollégium a művészeteké: táncosok, színészi ambíciókkal rendelkezők, énekesek, verselők, ki tudja, még mik vannak itt. Vezetőjük Himejima Masao. Mizukinak el kell döntenie, melyik társasággal szeretne lakni. Persze leginkább ott ahol Sano is leledzik. Csak hát közeledik a legközelebbi iskolai verseny, és elterjedt, hogy Mizuki jó futó. Mivel mindhárom kollégium győzni szeretne, három óriási kupac lelkes idióta veszi üldözőbe annak érdekében, hogy az ő csapatukat erősítse. Eredmény: félnapos menekülés, kiköpött tüdő, egy-két „normálisabb” ember megtalálása, plusz egy kutyáé… XD. Végül sikerül választania: a második csapathoz megy, és meglepő vagy sem, Sano szobatársa lesz.
És, máris bukta van… Költözésénél kiesik az egyik dobozból egy halom a fiúról, addigi magasugró teljesítményeiről, és a félbeszakadt pályafutásáról szóló újságkivágás, persze egyenesen az illető lábai elé. Nincs mit tenni, nyíltan el kell kezdeni győzködni, ugorjon újra. Nem adhatja fel, még ha Sano számtalanszor a fejéhez is vágja, hogy idegesíti.
Próbálkozásai közepette számos humoros helyzetbe keveredik, és idővel egyre jobban kezdi megismerni, megkedvelni iskolatársait. Egy igazi barátra is szert tesz többek között, Nakatsu Shuichi személyében. Néha a drámai vonal is felbukkan, főleg Sano múltját illetően, és persze kiderül az is, miért szeretné annyira hősnőnk újra látni azt a bizonyos mosolyt.

Már csak pár kérdés maradt: Mi történik akkor, ha Sano történetesen rájön Mizuki valódi kilétére? Mi van, ha a nőgyűlölő iskolaorvos is? És ha a lány bátyja is? :-S
Találjátok ki, vagy nézzétek meg! (Részemről mindenképp az utóbbi ajánlott ;-D). Nagyon jó kis sorozat: könnyed, emészthető humora van, lehet fetrengeni és nyihogni :-D ; a romantikus vonulat nagyon finoman kidolgozott, mondhatni bájos. Sok szó esik a barátságról és összetartásról. Éééés nem utolsó sorban: EGY RAKAT HELYES PASI grasszál benne, néha félmeztelenül, néha félreérthető (és félre nem érthető :-P) helyzetekben. Mesém itt ér véget. Aki nem hiszi, járjon utána! (Megéri ;-D).

Információk, érdekességek:

Kedves kis történetünk Nakajo Hisaya sokak által kedvelt, azonos című mangájának meglehetősen jól sikerült, japán adaptációja. A manga eredetileg 1996 és 2004 között volt olvasható a Hana to Yume magazinban. Először a tajvaniak készítettek belőle dráma változatot, mely 2006 novembere és 2007 márciusa között volt látható 15 részben. A japán változat 2007 júliusa és szeptembere között futott 12 + 1 special résszel. A manga és az élőszereplős változat között jó pár különbség fedezhető fel, de véleményem szerint ez nem válik a történet hátrányára. Sikeresnek mondható, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az 54. Television Drama Academy Awards-on sikerült bezsebelnie a legjobb sorozatnak járó díjat, valamint a legjobb fő - és mellékszereplőnek járó elismeréseket is.

Opening: Ikenai taiyou - Orange Range.
Ending: Peach - Otsuka Ai.

Hangulatában mindkét dal nagyon passzol a sorozathoz, nagyon fülbemászóak, hamar meg lehet őket szeretni. A sorozat közben felhangzó többi számra sem lehet panasz, nagyon jók, és akkor vannak jelen amikor kell. Azt meg, hogy többek közt mit lehet művelni japán módra, egy fiúiskolában, Avril Lavigne Girlfriend című számára, hát mindenképp megéri megtekinteni :-D!


Szereplők: Mindenek előtt megjegyzem, hogy a teljesség igénye nélkül, mert hát meglehetősen sokszereplős produkcióról van szó :).

Ashiya Mizuki:
Kedves, egyszerű, ám makacs lány. Amit egyszer a fejébe vesz, abból nem enged, amíg véghez nem viszi. Ebből sok konfliktusa keletkezik a családjával és Sanóval is. Eleinte új diákként kicsit esetlen, de kreatív is; mindig van egy jó ötlete ha kell, ezáltal hamar népszerű lesz, és sok barátra tesz szert.

Sano Izumi:
Amolyan hallgatag magányos farkas. Eleinte nagyon morc. Később azonban lesz alkalmunk rájönni, hogy igazából mennyire érzékeny, közösségi lélek. Mivel nem hajlandó ugrani, sokan piszkálják (csak nem fogja fel, hogy az ő érdekében). Nincsen vele tisztában, hogy valójában mennyi barátja van. Mizukitól eltérően az ő családi konfliktusai nagyon komolyak és mélyek.

Nakatsu Shuichi:
Saját meghatározása szerint "forróvérű focista". Én személy szerint a forrófejű jelzőt aggatnám rá, mert hát rengeteg hülyeséget csinál, ami előtt ha két percet gondolkodik, nem égne be nyilvánosan :D. Hamar összebarátkozik Mizukival, nagyon sokat fognak segíteni egymásnak. Egy idő után elkezd neki tetszeni a lány, csak hát ugye így hosszasan kénytelen azon őrlődni, hogy ő nem homo...XD Talán a legviccesebb és leginkább szívünkhöz növő bolond az egész történetben. (Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több videó van róla a neten, mint az egész szereplőgárdáról együttvéve XD).

A többiek ömlesztve: avagy mi minden kellhet egy jó történethez :D
Morcos doki, aki nincs épp oda a nőkért; kedves srác aki szellemeket és aurát lát; egy kedves kutyus aki mindent a házába hord; egy széplelkű igazgatónő egy kedvesen pincsikutya igazgatóhelyettessel; egy csajozógép, akitől akkor teherbe esel, ha csak melléállsz (egy kedves homo követővel :D); egy musical-mániás exhibicionista, egy harcművészet mániás szelíd zsarnok, egy kupac rajongó a testvériskola lánykollégiumából, és még sok más csodabogár... :D

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 6
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

6.

Aqualuna

2011-10-03 20:08:57

Én megnéztem, és nagyon-nagyon-nagyon jó! Tényleg futás megnézni, még ha valaki nem is live action rajongó, ezt szeretni fogja szerintem! ( love - szerelmes)

5.

Zsu-chan

2011-03-10 01:42:20

HanaKimit nem lehet nem szeretni... :D - nagy mosoly Egyébként csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon jó lett a leírás, figyelemfelkeltő és poénos. És reméljük azért nem született több hozzászólás, mert amint elolvasták, mindenki rohant megnézni! :D - nagy mosoly Ha nem, hát magukra vessenek, nem tudják miről maradnak le... :P - nyelvel

4.

Milcsa

2010-06-12 13:32:08

nagyon jó leírás lett : D és biztos nagyon jó anime is :D - nagy mosoly szeretüünk libaaaa *ájlávlibatranszparens*

3.

Liba

2010-06-04 00:27:09

Hát gyerekek nem haltok bele a hozzászólásokba :D - nagy mosoly

2.

Liba

2010-05-23 16:57:30

Én sem szerettem őket különösebben, de miután a barátnőim unszolására megnéztem az első részt, nem bírtam leállni vele .