Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2506227

Regisztrált felhasználók
száma:
24830

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1656

Utolsó 5 látogatónk:
davideoff1
2020-12-02 21:32:47
Nester
2020-12-02 19:02:32
Rachel719
2020-12-02 18:53:19
Grimlock
2020-12-02 18:49:55
Kingink
2020-12-02 15:12:14
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (TV)
Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex * GitS: SAC * * *
攻殻機動隊 Stand Alone Complex

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-10-01 20:23:02
Létrehozás időpontja: 2010-09-05 23:53:21
Eddig megtekintve: 2071 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Mecha; Sci-fi;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2002

Ismertető:

Ghost in the Shell (avagy A páncélba zárt szellem). Ezzel a címmel kezdődött anno az a sorozat, amely mára az egyik legismertebb és legkedveltebb sci-fiként ismert az animék világában. Nem mellesleg a Mátrix rendezői is ebből a sorozatból merítették ötletüket a nagy sikerű filmükhöz.

Történet:
Nem a közeli, viszont nem is a túl távoli jövőben vagyunk. Lezajlott a 3. és 4. világháború. Ekkorra már a technológia megengedi, hogy egy kisebb vagyonért önmagunkat egy olyan szintetikus, teljesen emberinek látszó testre cseréljük, amely akár titánium páncél is lehet… a bőr alatt, miközben vérkeringésünk megmarad, ételre viszont egész más típusból lesz szükség, valamint sokkal kevesebb is kell. Természetesen az agyat is fel lehet turbózni, ez már kisebb összegbe kerül, így az emberek 99%-ának cyber agya van. Ez lehetővé teszi az internetre csatlakozást a nap 24 órájában, a Föld bármely pontjáról, a gondolkozás sebességének sokszoros gyorsítását, számítógépekre való közvetlen csatlakozást és még számtalan dolgot. Egy emberi test 98%-ban helyettesíthető mesterségesen.
Történetünk a „Public Security Section 9” csoport tevékenységét követi nyomon, aminek feladata (ahogy a névből is lehet következtetni) a rendőrségtől és a katonaságtól független, terrorista-elhárítás. A csapat 8-fős, segítségükre pedig több páncélozott, teljesen értelmes, gondolkozó tank, avagy Tachikoma van állandó készenlétben. Alighanem a Tachikomák az egyetlen humorforrások az egész sorozat alatt.
Majdnem minden részben egy-egy külön bűntény megoldását láthatjuk, azonban lassanként kiderül, hogy mégsem állnak egymástól olyan messze ezek a terrorista-támadások. Ebben az évadban a „Vigyori-ügy”-re fog fény derülni. Nem szívesen árulok el róla részleteket, hiszen pont ez a lényeg az animében, de annyit azért elmondok, hogy egy nagyon összetett és bonyolult ügy, mely csak az utolsó részben oldódik meg.

Opening:
„Inner Universe” ea. Origa
Ending:
„Lithium Flower” ea. Scott Matthew

Vélemény: Egy nagyon komoly anime egy nagyon érdekes sztorival. Pronak talán ezt mondanám, ill. hogy az opening is szintén különleges, ritkán hallani hasonlót. Kontrának valószínűleg csak a bonyolultságot és a szokatlanul nehéz kifejezéseket lehetne titulálni, bár ha valaki szereti az ilyesmit, akkor nincs kontra.^^ Vigyázat, nem véletlenül van kint a 16-os karika!


Szereplők:

Kusanagi Motoko őrnagy:
A Public Security Section 9 csapatának feje, bár nem főparancsnoka. Az akciókért ő felelős. Mindig nyugodt és az esetek nagy részében már azelőtt tudja az ellenfél következő lépését, mielőtt az elhatározta volna. Természetesen ez csak a csatatérre igaz, hiszen ha az ügyekben is hasonló képességgel bírna, a sorozat talán ha 8 részt megérne.^^ Az őrnagy arról lett híres, hogy teljesen mesterséges testét és cyber agyát a világon az egyik legprofibbként tudja kezelni és a legnagyobb szinkronban használni.

Batou:
Másnéven „Nagy Ember”, gondolom nem kell magyarázzam. :) Motoko „egyik karjának meghosszabbítása”, vagy egyik „jobb keze”. Nem is tudom, melyik a jobb. Mindenesetre veterán harcos, aki majdnem olyan éles reflexekkel és képességekkel rendelkezik, mint az őrnagy. Némileg forrófejű, de harcban képes gyorsan visszafogni magát és „taktikai módra” váltani. A szemei sem valódiak, a testéről nem is beszélve.

Togusa:
A csapat egyetlen tagja, akinek kizárólag az agya mesterséges. Éppen ezért ritkán küldik csatatérre, pedig neki is kiváló képességei vannak. Feladata nagyrészt a kutatás segítése Ishikawa mellett. Amúgy Batou-val és Motokóval szokott csapatot alkotni.

Aramaki Daisuke:
A teljes csapat vezére, a Section 9 hivatalos képviselője és tulajdonosa. A küldetések tőle származnak, misszió közben Ishikawa mellett ő is szolgáltat információt, igaz nem a célpontokról, hanem a felsőbb körökben elterjedt szóbeszédekről, a miniszterekről, stb. Nélküle elég gyorsan tehetetlenné válna a csapat.

Pazu és Borma:
Általában ők mennek közvetlen közelbe a célpontokkal Motokóék mellett. Lényegében ez a két csapat csinálja a küldetések közvetlen tűzharcának lebonyolítását. Ugyanolyan elit katonák, mint bárki más a csapatban.

Saito:
A Section 9 mesterlövésze. Bal szeme eleve olyan mesterséges szem, amely kizárólag a mesterlövész puskával együtt lát. Ezért utcán afféle kalóz szemtakarót hord. Saito feladatköre a taktikai segítségnyújtás, hiszen ő messziről és jól rálát pl. a célépületre.

Ishikawa:
Az informátor. Cyber agya lehetővé teszi, hogy a szükséges információkat percek alatt megtalálja az egész internethálózatban, még sok ezer tűzfal mögött is. Nélküle sosem lenne egy megoldott ügy sem.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2010-09-13 20:02:15

Érdekes, 3D opening. Jól felismerhető Mátrix elemekkel.