Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495465

Regisztrált felhasználók
száma:
24710

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
duxyd2
2020-10-27 08:23:24
Angel77
2020-10-27 07:47:00
gyorgyi
2020-10-26 23:58:34
Grimlock
2020-10-26 19:54:29
szabolcs05119
2020-10-26 18:54:05
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Zettai Shounen (TV)
Absolute Boy * * * *
絶対少年

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-10-15 17:47:26
Létrehozás időpontja: 2009-03-10 10:59:08
Eddig megtekintve: 2414 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Kaland; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

Az Ajia-de Animation Works és a Bandai Visual közös produkciójaként jelent meg ez a 26 részes történet és 2005. május 21-től 2005. november 19-ig vetítették először. A történet két külön fejezetre osztható, hiszen két teljesen más helyszínen két főszereplővel is találkozhatunk. Közös vonásuk, hogy mindketten találkoznak bizonyos furcsa fénylényekkel, amiket úgy hívnak, hogy angyali anyagok és gonosz anyagok. Noha mindkettejüket foglalkoztatják a paranormális lények, eközben saját életük is zajlik, így sok mindent megtudhatunk róluk.

Az első tizenkét rész főszereplője Aizawa Ayumu, egy 16 év körüli srác, akinek a szülei elváltak és a nyári szünetben éppen állatorvos apját látogatja meg egy vidéki kisvárosban. Ideje nagy részét kerékpározással tölti a környező területeken és igyekszik minél inkább kivonni magát a társadalmi érintkezés alól, hiszen csak pár hetet tölt ott, így nem igazán akar senkihez közel kerülni. Ám egy napon egy Miku nevű lány toppan elé, és elküldi, hogy megkeresse egy rég elveszett barátját a közeli patak környékén. A régi barát pedig nem más mint Wakkun, egy kisfiú, akivel Ayumu még gyerekkorában találkozott, ám míg főszereplőnk időközben felcseperedett, Wakkun még mindig 5 éves és rendületlenül várja Ayumu érkezését. Mint kiderül Wakkunt senki nem látja, csak Miku és Ayumu és az hogy miért nem nőtt meg, azért van, mert nem élő, hanem egy szellem. Wakkun másik két barátja Dosshiru és Shisshin, két mechanikus kinézetű repülő lény, akit az emberek legtöbbször csak sárga fénygömböknek látnak és feltűnésük hamar a városba vonzotta egy természetfölötti eseményekről híradást adó műsor riporternőjét, aki szakadatlanul kutatja a környéken feltünedező különös jelenségek okát. Hamar rájön, hogy Ayumu többet tud, mint amit elárul, de a fiú mindig elmenekül, amikor meglátja. A titokzatos események sora tovább szaporodik, amikor is egyre gyakrabban fordul elő, hogy a környék összes elektromos szerkezete megbolondul. Mindennek a tetejében él a városban egy macska, akit mindenki csak OkakaBaba-nak hív és valamiért egyesek azt gondolják, hogy egy Kappa lakozik benne, ezért folyton üldözik és meg akarják fogni. Ám talán nem is tévednek nagyot, legalábbis abban, hogy különleges macska, hiszen mindig feltűnik, ha a kis sárga lények előjönnek és együttes erővel még az embereket is megmentik egy természeti katasztrófától.

A 13. résztől kezdődően a történet ugrik az időben és pár év múlva egy nagy városban, Yokohamában járunk. Eleinte csak új szereplőkkel találkozunk, kivéve OkakaBaba-t, ugyanis itt is feltűnik a kóbor macska. Tanigawa Kisa egy depressziós gimnáziumi tanuló, aki kihagy egy osztályt. Esténként céltalanul kóborol az utcákon, mindenféle kacatokat gyűjtve, amikor egy napon találkozik egy furcsa kis lénnyel. Hasonlít az előző részekben megismert sárga fénylényekre, ám ez fehéren világít és teljes alakjában is különbözik. A lány hazaviszi új szerzeményét és Bun-channak kereszteli el. Megpróbálja titokban tartani Bun-chan létezését, de hamar kiderül, hogy ez nem sikerült és barátai közül többen is tudomás szereznek róla, de a titkát megőrzik, legalábbis egyelőre. Ekkor érkezik a városba Sukawara Akira, immáron független újságíróként és rögtön feltűnik neki, hogy a környéken titok lappang és forró nyomon el is kezd kutatni szövetségesre találva Kisa egyik ismerősében, aki tud a furcsa lényről. Ez után nem sokkal megjelenik régi ismerősünk Ayumu is és a sors hamar összehozza OkakaBabaval és nem meglepő módon a két fénylénnyel Dosshiruvel és Shisshinnel is. Ugyanekkor azonban baljós hangulat támad, mert láthatatlanul megjelenik a város fölött egy különös és roppant hatalmas képződmény. A történet fonalának két szála szép lassan találkozni látszik és elkerülhetetlen módon összefut Ayumu Kisával, ám a találkozás tragikus véget ér, ugyanis Dosshiru és Shisshin megölik Bun-chant, az okot azonban senki nem tudja. Kisa mély depresszióba zuhan és elkeseredetten próbálja Bun-chant újraépíteni mindhiába, mégis az az érzése támad a nézőnek, hogy még hallunk róla. A történet így egyre bonyolultabbá és rejtélyesebbé válik, ahelyett, hogy minden a helyére kerülne. Mindenki csak találgat, hogy vajon mi a célja a fénylények megjelenésének, vagy egyáltalán kik ők és miért támadnak egymásra?

Az anime grafikailag nem okoz különösebb meglepetést. Egy pici 3D-t ugyan csempésztek bele, de ezt túlságosan ellensúlyozza az egyszerű képi világ, így inkább natúrnak tűnik az egész. A történet előrehaladta meglehetősen lassú és nehézkes, komoly erőfeszítést igényel néha a folytatása elalvás nélkül és amikor már félre tenné az ember, hirtelen jön valami meglepő fordulat, ami ismét a képernyő elé szegez pár rész erejéig, hogy aztán megint ne történjen semmi egy ideig... Kicsit sok benne a monológ, a rejtély felgöngyölítésének filozofikus megközelítése. Mindenki találgat és mindenki másnál keresi a válaszokat. A szereplők kapcsolata csak lassan alakul ki és igen körülményesen.


Szereplők:

Aizawa Ayumu:
Kicsit magának való fiú, aki nem szívesen teremt kapcsolatot senkivel, ám akarata ellenére is szerez barátokat. A történet során csak lassan tudunk meg dolgokat a múltjáról, hiszen sok mindenre nem emlékszik. Wakkunt eleinte fel sem ismeri, csak később jön rá, hogy köze van a gyerekkorához. Érzelmeit ritkán mutatja ki, viszont őszintén kimondja amit gondol. A lányok hamar megkörnyékezik, de nem jutnak vele sokra. Szüleihez fűződő viszonya laza, nincs sokat otthon és az anyját is csak ritkán hívja fel.

Miyama Miki:
A helyi vegyesbolt tulajdonosának nagyobbik lánya. Mindig kedves és segítőkész és nagyon hamar megkedveli Ayumut, ám közel nem nagyon tud kerülni hozzá. A mástól kapott ajánlatokat viszont kereken visszautasította. Húgát úgy neveli mintha anyja volna.

Miyama Miku:
Miki húga. Fiatal kora ellenére, igen határozott jellem és mindig kimondja azt amit gondol. Szinte mindenkinek beszól és egy kicsit mufurc is. Ayumut először nem nagyon kedveli, mégis segít neki megtalálni Wakkunt és gyakran üzeneteket is ad át neki. Valamivel többet tud az idegen lényekről, mint mások.

Sakakura Ryuuske:
Minden lében kanál fiú, akinek szent meggyőződése hogy OkakaBaba egy kappa és el akarja kapni. Már az elején gyanakvással figyeli Ayumut, hiszen a fiú gyakran tűnik fel a patak környékén. Kiderül, hogy gyerekkorukban is ismerték egymást, igaz nem voltak valami jó viszonyban, most azonban valami barátságféle kialakult köztük.

Unno Shione:
Fiatal lány, aki az elsők között látja meg a furcsa fényeket és felfedezi, hogy az állatok szemében visszatükröződve láthatja a valódi alakjukat. Szerelmének tárgya Takuma, viszont hamar kiderül, hogy a fiú nem igazán szereti és csak kihasználja. Ennek ellenére ő mégis ragaszkodik hozzá. Ám, amikor szakításra kerül a sor. Ayumunál próbál vigaszt keresni.

Kaburaki Takuma:
Kissé ellenszenves fiú. Keveset látni, és keveset is beszél. Ugyan elfogadta Shione szerelmi vallomását és elvileg járnak, a kapcsolat ápolásának nem sok jelét mutatja. Ellenben gyakran van Miki környékén és udvarolni is kezd a lánynak, aki visszautasítja, mondván hogy Shione-nal jár.

Wakkun:
Egy kisfiú, aki évek óta arra vár, hogy Ayumu visszatérjen hozzá és játsszanak. Amikor végre elérkezett ez a pillanat úgy tett, mintha semmi nem történt volna. Alapjában véve kedves fiú, de nem akarja tudomásul venni, hogy ő a másvilághoz tartozik, és nem láncolhatja magához az embereket.

Sukawara Akira:
Riporternő, aki kitartóan kutatja a titkok rejtélyét. Kicsit rendetlen, de mindig vidám és mosolygós és mindig kész megküzdeni egy jó riportért. Már az elején sejti, hogy Ayumu többet tud és megpróbálja kihúzni belőle a titkokat, ám sikertelenül jár. Ám kitartása mégis meghozza a maga gyümölcsét és tanúja lesz a városka megmentésének.

Tanigawa Kisa:
Visszahúzódó csendes és legfőképp magányra vágyó típus, aki nem szereti, ha megmondják neki mit csináljon és inkább tüskéket növeszt mint barátokat szerez. Bun-chan számára a legideálisabb "barát", hiszen nem beszél hozzá fölöslegesen és mindig lehet rá számítani. Az elvesztése nagyon megviseli és magát okolja érte. A gépek világában érzi magát otthon, naphosszat csak bütyköl és furcsa tárgyakat alkot meg fémhulladékból.

Yamato Rieko:
Kisa közeli barátnője, de még ő sem képes elég közel kerülni Kisához, ugyanis gyakran az iskola folytatásával nyaggatja. Közös ismerősüktől szerez tudomást Bun-chan létezéséről és rendkívül rosszul esik neki, hogy barátnője kívülállóként kezeli, ezt szóvá is teszi neki.

Makabe Masaki:
Kisa barátja és egy véletlen folytán szerez tudomást Bun-chan létezéséről. Eleinte nem is nagyon akart hinni a szemének. Reiko az első akinek mesél az esetről, majd Kisának is elmondja, hogy látta a lényt. Ugyan Kisa megkéri, hogy tartsa ezt titokban, de mégis nehezen tudja magába fojtani a dolgot. Gyengeségét kihasználva Sukawara kiváló segítőt talál a személyében.

Kobayakawa Shigeki:
Kisa barátja és bizalmasa, mert ő az egyetlen, akit szabad akaratából beavat a titkába. Bár megbízható ember és a titkot megőrzi, mégis rá terelődik Kisa gyanúja, hogy kiszivárogtatta Bun-chan létezését.

OkakaBaba:
Egy öreg kóbor macska, aki időnként feltűnik, majd ismét eltűnik.

Taruto:
Shione csivavája, aki sokszor hívja fel gazdája figyelmét a különös lények közelségére.

Roku:
A kertész kutyája, furcsa mód pedig kalapot visel.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

magus1

2009-05-16 12:43:11

érdekesen hangzik :D - nagy mosoly
remélem hamarosan fel lesz töltve az anime is :D - nagy mosoly