Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2461498

Regisztrált felhasználók
száma:
24337

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
kuktikula
2020-06-02 13:13:10
Neliel00
2020-06-02 12:22:08
babity
2020-06-02 12:01:05
telescope
2020-06-02 11:00:31
vegel2017
2020-06-02 10:28:14
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Konnichiwa Anne (TV)
Before Green Gables * * * *
こんにちは アン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-06-21 18:54:41
Létrehozás időpontja: 2009-07-19 12:02:22
Eddig megtekintve: 1679 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Shoujo; Történelmi;
Epizódok száma:
39
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

2009. nevezetes év az Anne of Green Gables történetek számára. A regény éppen a 101. évfordulóját, míg az Akage no Anne anime sorozat a 30. évfordulóját ünnepli. Ennek örömére a Nippon Animation stúdió, az újonnan (2007-ben) felélesztett World Masterpiece Theater sorozata keretében a szám szerint 26. WMT animeként ismét elővette. Ezúttal azt tudhatjuk meg, mi is történt, mielőtt a kis Anne Shirley Avonlea-be, a Zöld Ormú házba érkezett. Az anime narrátora ugyanaz a Yamada Eiko, aki az Akage no Anne-ben is betöltötte ezt a szerepet. (Jellemző egyébként az Anne történetek népszerűségére Japánban, hogy az eredeti történetből még manga is született, a Candy Candy szerzője, Igarashi Yumiko készítésében. ;)

A Konnichiwa Anne premierje Japánban a Kanadai Nagykövetségen, március 9-én volt, majd televízióban április 5-én kezdték vetíteni. Története Budge Wilson: Before Green Gables című regényén alapul. Budge Wilson több mint 30 gyermektörténet sikeres, díjnyertes írója, és az Anne korai gyermekkoráról szóló regényt Lucy Maud Montgomery örököseinek beleegyezésével írta meg. A regényt japánra Konnichiwa Anne címen Usagawa Akiko fordította le.

A történetben megismerhetjük a kis Anne életét a Thomas házban, ahová szülei halála után még totyogós csecsemőként befogadták, és ahol gyakorlatilag szolgaként kezelik. Mrs. Thomas megkeseredett, az életbe és a gondokba belefáradt asszony, akinek még saját gyermekei számára sincs többé egy jó szava. Férje iszákos munkakerülő, illetve ha dolgozik valamit, abból sem sok pénzt látnak. Az asszony és legnagyobb lánya maguk is dolgoznak. Eliza Thomas varr, ő az egyetlen, akitől kedvességre számíthat Anne, és a lány az, aki mindig hazahoz és elolvas neki különböző könyveket – a történeteket és verseket, amelyek úgy megragadják Anne fantáziáját. A két kisfiú, Horace és Edward igazi rosszcsontok, akik kegyetlenül gúnyolják folyton Anne-t, elsősorban a vörös haja és szeplőssége miatt. Van még egy pici baba, Harry, és a következő gyermek már útban van. Ilyen körülmények között az árvának nem lehet könnyű élete, ám Anne vidám természete és képzelete segítségével – valamint a cica, Lochinvar társaságában – elviseli a nehézségeket.


A sorozat méltó folytatása a WMT animék sorának. Bár a célközönség a gyermekek, ez is abba a kategóriába tartozik, amelyet bárki bátran megnézhet. A karakterdizájn nekem nem annyira tetszik, mert kicsit elnagyolt, ellenben a hátterek már a modern animéknek megfelelő aprólékossággal, gyönyörűen elkészítettek. Ehhez jön még egy vidám opening és ending. Aki szereti az Anne-történeteket illetve általában Lucy Maud Montgomery történeteit, vagy csak egy kedves kikapcsolódásra vágyik korunk mindennapjaiból, annak ajánlom, tegyen egy próbát a sorozattal.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.