Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543490

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Shakugan no Shana Second (TV)
* * * *
灼眼のシャナⅡ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:58:24
Létrehozás időpontja: 2009-03-13 18:58:44
Eddig megtekintve: 2898 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

A második szezonban a történet gyakorlatilag ott folytatódik, ahol abbamaradt. A Bal Masqué terveit ugyan sikerült keresztezni, ámde nem győzték le őket, úgyhogy – bár a Seirei-den elpusztult, ezért máshová költöztek – csendben és titokban újabb nagyszabású, őrült tervet szövögetnek. Természetesen ebben a részben fontos szerepet szánnak a Reiji Maigónak, azaz Yuji továbbra is veszélyben forog… De ne szaladjunk ennyire előre!

Az anime viszonylag lassan, a későbbiekhez kevéssé kapcsolódó mellékszállal kezdődik. Egy kisebb Tomogara egy Hougu segítségével egy múltbeli álomvilágban ejti csapdába Yujit, majd később Shanát és Yoshida Kazumit is. Ha már sikerült rátennie a kezét Yujira, megpróbálja megszerezni belőle a Reiji Maigót, ám ez a terv csúfos kudarcba fullad: kiderül ugyanis, hogy a Reiji Maigót egy Őrzővarázslat vigyázza, amely aktiválódik, ha valaki megfogja a Hougut. Miután ez kiderül, Wilhelmina – aki most Shanával él – elkezd információt gyűjteni a Reiji Maigóval kapcsolatban.
Yuji – a Hougunak és a vele a Seirei-denben történteknek a következtében – hirtelen hatalmas erő birtokosa lett. Ennek megfelelően még keményebben kell edzenie, mint korábban. A későbbiekben igazán erőssé válhat – még Fuzetsu létrehozására is képes. Ám ez újabb gondot okoz, ugyanis kiderül, hogy a fiú lángja ezüstszínű – pontosan, mint Margery Daw halálos ellenségéé, akiről senki sem tudta, hogy ki lehet.
Ugyanakkor még egy különös jelenség nyugtalanítja Shanáékat: osztályukba új diáklány érkezik, Konoe Fumina, aki arcra megszólalásig hasonlít Hecatéra. A gyanús lány Yujit választja ki az osztályban mentorának, szinte kisbabaként kapaszkodik belé – amúgy egy gazdag, és a mindennapi élet dolgaiban teljesen gyámoltalan teremtés, aki legtöbbször úgy viselkedik, mint egy hároméves kisgyerek. Yuji kénytelen gondját viselni, ám ez a szoros kapcsolat egy csöppet sem tetszik sem Shanának, sem Yoshidának – mindketten keserűen féltékenyek Fuminára.

Időközben fény derül egy s másra a Reiji Maigo létrejöttéről – s úgy tűnik, eredeti készítője, Pheles, szintén az ellenségük, mert vissza akarja szerezni a Hougut. Azonban kiderül, hogy a Reiji Maigo már nem az, aminek lennie kéne – és ebben egy Sabrac nevezetű, rettenetes Tomogara bérgyilkos keze van.

No de mi köze van Yujinak Sabrachoz? Miért akarja Pheles kétségbeesetten visszakapni a Reiji Maigót, és hogyan sikerül azt Hecaténak lepecsételnie? Mi a Bal Masque titkos terve és mikor szándékoznak lecsapni? Mi szerepe van mindebben Konoe Fuminának – már ha tényleg van köze hozzájuk? Hogyan birkózik meg féltékenységével Shana és Yoshida, és vajon közelebb hozhatja-e őket a közös rivális iránti érzés? Mi történik Satouval és Tanakával: rajongásuk Margery iránt fennmarad-e, vagy kiábrándulásba vezet? Pheles kinek az oldalára áll végül, és milyen „ajándékot” ad Yoshidának? Yoshida hajlandó-e megfizetni a hatalmas árat, amit ez a tárgy megkövetel tőle, ha meg akarja menteni azt, akit szeret? Sikerül-e Yujinak megbirkóznia a sorsával, és elfogadni azt, és vajon tud-e majd választani a lányok közül is?

Megannyi kérdés, és elárulom, nem mindegyikre kapjuk meg a végső, egyenes választ. Némelyikre igen, mások nyitottan maradnak, vagy csak utalást kapunk rá, hogy mi történhetett. Ebben a történetben még benne maradt egy folytatás, egy harmadik szezon lehetősége – annál is inkább, mivel a light novel sorozat, amely az összes Shakugan no Shana műnek az alapja, még mindig nem ért el a végéhez (jelenleg a 19 kötetnél tart).


A második szezonon a kivitel minőségét illetően semmi kivetnivalót nem találni: az animáció még szebb, mint az első szezoné, a zene, az openingek és endingek hasonlóan jók. Néhány dolgot kicsit felújítottak, például a Fuzetsu most egy kicsit másképp néz ki. A történet eléggé nyögvenyelősen kezdődik, kicsit sokat nyújtják az elejét, ami leginkább a lányok féltékenykedésével telik, igazából csak úgy az epizódok kétharmad részénél indulnak be a dolgok, de akkor egy kissé túlzottan is. Ami figyelemreméltó, az a karakterfejlődés minden esetben, egyetlen kivétellel. A kivétel Ike: ő inkább visszafejlődni látszik, számosszor a clown szerepét kénytelen betölteni. Közben próbálná Yoshida tudomására hozni az érzelmeit. Ilyen gondja egyébként nem csupán neki van: kiderül, hogy Shana vallomását az előző szezon végén Yuji nem hallotta, ezért aztán ő is azzal kínlódik, hogy hogyan vallja/ne vallja be a fiúnak a szerelmét. Amúgy sokkal lágyabb, lányosabb, emberibb lett az epizódok során, ami egy kicsit még Wilhelminára is igaz. Yoshida Kazumi határozottabb lett, és bizony Yuji is sokat változott. De vajon előnyére? Ezt döntse el mindenki maga, ha megnézi az animét.


Új szereplők:

Konoe Fumina:
Új lányként érkezik az osztályba. Állítólag eddig külföldön élt, és most először tér „vissza” Japánba. Úgy tűnik, nagyon gazdag, és eddig olyan szinten mindenben kiszolgálták, hogy még a táskából a könyvei elővételéhez vagy az átöltözéshez is „inas” segítségét igényli. Arcvonásai a pontos mása Hecatének – de vajon tényleg ő az, esetleg más módon van köze hozzá? Yujit választja ki pártfogójának, és a fiú sehogy sem hagyhatja magára, mert egyedül nem boldogul semmivel.
Amúgy kedves, ám kissé különös lánynak látszik, aki teljesen egyedül lakik egy hatalmas házban az inasával. Nagyon szereti a madarakat.

Pheles:
Ő egy nőnemű Tomogara, a Reiji Maigo megalkotója (vagy legalábbis az egyik megalkotója). A Hougu korábbi tulajdonosába szerelmes, aki valaha ember volt, majd Mystes lett, és végül, úgy hírlik meghalt. Phelest is halottnak vélték különben, de ez nem igaz: a Reiji Maigót keresi, mert azáltal visszaszerezheti szerelmét.

Johan:
Mystes, a Reiji Maigo előző tulajdonosa, és Pheles szerelmese. Halálával került a Hougu Yujiba, ámde lehetséges, hogy Johan mégsem halt meg?

Sabrac:
Tomogara bérgyilkos, akit legyőzhetetlenként tartanak számon. Lehet, hogy van köze az Ezüsthöz, Margery halálosan gyűlölt ellenségéhez?

Sakai Kantarou:
Yuji apja. Ideje legnagyobb részében távol van otthonától, mindenfelé utazgat, ám a második szezon során váratlanul – bár csak időlegesen – hazaérkezik. Kicsit különös humorérzéke van.

Chvojka Yuri:
Fiatal Flame Haze fiú, akinek az a célja, hogy segítsen másokon. Ezzel a hozzáállással Flame Haze-ként nem sokra viszi – Margery védelmében halt meg.

Valac:
Yuri társa, egy tőr formájában jelenik meg. Úgy tűnik, előző szövetségesei közül egyik sem élt túl soká.

Facor:
Egy démonszerű, szárnyas-szarvas Tomogara, a Bal Masque szolgálatában.

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

morwen

2011-09-12 20:52:03

ha jól tudom ősszel jön a harmadik, utolsó évad, újabb 24 részel. Én tuti több szerepet adtam volna Yoshidának, de leginkább több mangát szeretnék Yoshidával, lehetőleg angolra fordítva :P - nyelvel

1.

Keiko

2009-03-14 10:17:19

Már jó ideje annak, hogy láttam és szerintem megnit j lett, vagy kicsivel jobb mint az első. A vége megint elsietett de nem vészes, a grafika pedig nagyon ott van.