Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542382

Regisztrált felhasználók
száma:
25483

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
Lavina
2021-04-14 00:55:06
xXEvelinXx
2021-04-13 22:49:39
Bence1122
2021-04-13 22:38:52
Minionlili
2021-04-13 21:57:54
talexaa
2021-04-13 21:54:21
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Angel Sanctuary (OVA)
Tenshi Kinryouku * * * *
天使禁猟区

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-03-30 05:22:22
Létrehozás időpontja: 2009-03-29 16:31:02
Eddig megtekintve: 3281 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: OVA
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
3
Japán megjelenés éve: 2000

Ismertető:

Mudo Setsuna nem egy átlagos fiú: szép, mint egy angyal, de állandóan harcba, verekedésbe keveredik, és ilyenkor komisz, mint egy ördög. Ha azonban a húga, Sara a közelben van, akkor teljesen elgyengül, és ilyenkor őt verik meg kíméletlenül. Sara nem szereti, ha verekszik – ő pedig mindennél jobban szereti Sarát. A helyzet ugyanis az, hogy akarva-akaratlan, Setsuna szerelmes a húgába!
Szüleik elváltak, Sara az anyjukkal él, csak havonta egyszer találkoznak. Anyjuk gyűlöli Setsunát, aminek két oka is van. Egyrészt az asszony jól gyanítja a fiú nem éppen testvéries érzéseit és meg akarja menteni tőle Sarát, másrészt pedig Setsuna nem egy normális fiú. Mert ha valaki minden balesetből egy karcolás nélkül kerül ki, az például nem éppen normális, ugye? Márpedig balesetek történnek, az utóbbi időben ezekről Kurai, egy kis démon, és "nővére" gondoskodnak.

Igen, jól olvassátok, démonok (kvázi ördögök) a Gyehennából, amelyet ugyan elpusztítottak az angyalok, ám ők mégis túlélték. Kurai egy lázadó angyalnak, Alexielnek köszönheti életét, aki saját angyaltársai ellen fordult, és ezért később büntetést kapott. Testét és szellemét elválasztották egymástól, s utóbbinak egy emberi testben kellett újjászületnie. Márpedig Kurai Setsuna asztrális kisugárzása alapján biztos benne, hogy őbenne van Alexiel reinkarnációja – csupán fel kellene ébreszteni benne az angyal hatalmas erejét. Ezért a megrendezett balesetek… bár a két kétes nemű XD démon bosszúságára úgy tűnik, Alexiel, vagy inkább Setsuna egyelőre meg akar maradni ebben az emberi formában.

Más is feni rá a fogát, hogy Alexiel felébredjen. Rosiel, Alexiel fivére, aki szerelmes volt bele és visszautasítást kapott, majd legyőzetett általa, s akit a föld börtönébe zártak, kiszabadul – egy Katan nevű kerub a tilalom ellenére feltöri az őt elzáró pecsétet. Mit akar Rosiel: megkapni vagy megölni Alexielt? És kicsoda Kira Sakuya, Setsuna iskolatársa és „barátja”, aki mindig a közelében volt és láthatóan jó sokat tud róla? Több-e ő is, mint emberi lény, és mi az oka, hogy Setsuna mellett maradt: vajon ő is csak Alexielt akarja?

Setsunát idegesíti, hogy egyszerre mindenki a nyomában van Alexiel miatt, akinek létezését (pontosabban saját identitását) eleinte vonakodik elismerni. A későbbiekben pedig egyszerűen nem akar ezzel törődni, mert őt mindez nem érdekli: egyetlen dolog élteti a világon, és az Sara. De mi történik, ha napvilágra kerül a lány iránti tiltott vonzalma, és arról húga is tudomást szerez? Sara miatt akar Setsuna önmaga maradni, így a lány a legnagyobb gátja Alexiel visszatérésének, ezért célponttá válik. Meg tudja vajon védeni őt Setsuna? Mi történik vele, és mi a világgal, ha Alexiel mégiscsak felébred? Kicsoda az egyszer-egyszer feltűnő, különös és már-már Istenét megközelítően nagyhatalmú angyal? És milyen szerepet szán tulajdonképpen ez az igencsak vegyes társaság Alexielnek?


Az OVA csak a kezdeteket meséli el, éppen ezért nincs lezárva, nincs igazi befejezése, pusztán utalás, hogy mi minden történhet még, ha „folytatódik a játék”. Az anime alapja Yuki Kaori 1995-2001 között a Hana to Yume magazinban megjelent, 20 kötetes mangája. Az OVA lényegében egy ehhez szánt - körülbelül az első 3 kötet anyagát feldolgozó - étvágygerjesztő, amelyet a Bandai Visual és Hal Film Maker készített. A történet alapján egy sorozat dráma CD is megjelent.

A sztoriból kitalálható, hogy ez az anime a felnőtt korosztálynak való, mivel igencsak tabudöntögető, és emellett véres jelenetekben sincs benne hiány. A helyes és helytelen, a jó és rossz fogalmát nem éppen a megszokott módon szemléli, és a pozitív és negatív hősök kiléte (vagy mibenléte) illetve tulajdonságai sem éppen a szokványosak. Vallásos érzelműek legalább kétszer gondolják meg, hogy meg akarják-e nézni, mert az egyház biztosan kiátkozná, készítőivel egyetemben. Ugyanez vonatkozik azokra, akik szeretik, ha a szokványos nézőpontok szerint történik a szereposztás: az angyalok jók, a démonok rosszak, és így tovább… Aki a figyelmeztetés ellenére megnézi, és sérelmesnek találja, az magára vessen… én szóltam!

Még egyszer: Csak felnőtteknek!

Akinek felkelti az érdeklődését, annak pedig javasolnám, hogy az OVA megtekintése után olvassa el a mangát is.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Aqualuna

2009-03-30 18:52:05

Eszter: Hát én megkaptam a kibillentést, amikor annó először láttam. 7 év után néztem újra. ^^" A legjobbak közé én nem raknám, de mindenképpen érdekes a sajátos morálja, vagyis inkább amit az elfogadott moralitással szemben felvet. És hát a bátorsága sem mindennapi XD - fetrengo nevetés

2.

Echan

2009-03-30 08:08:14

Fantasztikus történet szívszorongató jelenetekkel. Sokáig a hatása alatt voltam a történetnek, amikor megnéztem. Így őszintén mondhatom, hogy ez egyik legjobb anime amit láttam a mai napig. Ám a figyelmeztetés jogos, mert könnyen kibillentheti az emberet a lelki egyensúlyából.

1.

GG

2009-03-30 05:30:11

Ez tényleg eléggé sok határt feszegető anime. Nagyon örülök, hogy pont a szerintem legjobban stílusába illő AMV klipet raktad fel hozzá! Ehhez az animéhez pont ez a kedvenc AMV-m.