Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542602

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

W~Wish (TV)
Double Wish * * * *
~ウイッシュ~

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:13:07
Létrehozás időpontja: 2009-04-02 19:09:09
Eddig megtekintve: 3158 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2004

Ismertető:

Touno Junna és Senna ikertestvérek, nagyon hasonlítanak és nagyon ragaszkodnak is egymáshoz. Ennek az is az oka, hogy nincsen egymáson kívül más családjuk, archeológus szüleik ugyanis életüket vesztették, és ugyanekkor Junna elveszítette az emlékezetét. Az első dolog, amit vissza tud idézni, ahogy húga szalad hozzá és zokogva a nyakába ugrik a tragédia után. Senna azóta is odaadóan gondoskodik fivéréről és valósággal csügg rajta – kicsit már jobban is, mint az egy átlagos testvérpár esetében elvárható, legyenek bár ikrek.

Az iskola éppen az Oukasaira, egy iskolai ünnepségre készül, mindenki elfoglalt az előkészületekkel. Junnát némileg akarata ellenére „önkéntesen” beléptetik az iskolai segélyklubba, ami a halódó irodalomklub egy fedőakciója, ezért a fiú különösen sokat dolgozik és rohangál. A lelkes előkészületek közben azonban feltűnik Haruhi, akit bár Junna gyerekkori barátnőjének mondanak, szintén Bátyusnak szólítja a fiút, és ha csak teheti, a nyakán lóg. Ez persze fáj Sennának, különösen, mivel fél, hogy Junna elfeledkezik róla, és az ígéretéről is, hogy csak vele tölti az Oukasait.

Az ünnepség után tovább bonyolódik a helyzet. Haruhi megjelentével Junna kezd halványan visszaemlékezni dolgokra – a lány neve is magától jutott eszébe, amikor találkoztak. Csakhogy valahányszor megpróbálja felidézni a múltat, rosszul lesz. Később találkoznak szüleik egy kollégájával, aki érdeklődik egy általuk talált tárgy – afféle napóra – után. És itt kezdenek elszabadulni a dolgok, mert Senna ettől teljesen kiborul, Junna viszont megtalálja a napórát és azokat a régi fotóalbumokat is, amelyekről Senna azt állította, már nincsenek meg. A fotóalbumokban pedig csak magáról és Haruhiról vannak képek, Junna szüleivel, Senna pedig egyáltalán nem szerepel bennük!

Ezek után a napóráról kiderül, hogy egy misztikus tárgy, Junnának pedig súlyos döntést kell hoznia, miután eszébe jut az elfelejtett múlt… De ennek már mindenki maga járjon utána!Az anime alapja egy videojáték, az epizódjai fele olyan hosszúak, mint a szokásos, vagyis 12 perc körüliek. Kezdetben kicsit megtévesztő az egy szem (na jó, majdnem egy szem) fiú körül zsongó sok lány, a rajta veszekedő hugicák – ettől az embernek van egy picit ecchis háremtörténet fílingje, vagy éppen elvárása. Ehhez képest a hirtelen váltás a misztikusra kicsit váratlan, de szerintem csak jót tett az animének. A rövid részek következtében a befejezés kicsit hirtelen, az animét korhatártól függetlenül könnyed kikapcsolódásra ajánlanám. Aranyos, de azért nem hagy maradandó nyomokat, viszont az opening és az ending dala fülbemászó.


Szereplők:

Touno Junna:
A főhős. Kedves fiú, aki nagyon népszerű is, és nem csak lány rajongója van XD. Nagyon ragaszkodik Sennához, és teljesen megdöbben, amikor kezd kiderülni a múlt.

Touno Senna:
Junna ikerhúga, nagyon hasonlít rá, és rajong a bátyjáért. Junna egyszer rádöbben, hogy amióta szüleik meghaltak, Senna mintha csak őérte élt volna, igyekezett mindenben a kedvére tenni és megkönnyíteni az életét, de valójában egy csomó dolgot nem tud, hogy mi zajlik a lány fejében. Senna nagyon házias, az iskolában a főzőklubnak is tagja. Bátyját szeretné kisajátítani magának, és elég rosszul viseli, ha mások közelednek a fiú felé.

Inohara Haruhi:
Az Oukasai előkészületei közben érkezik meg Junnáék iskolájába, az unokanővérénél lakik, aki rendőrnő. Állítólag régen szomszédok voltak, és a kislány sokat játszott együtt Junnával. Most is odáig van érte, ő is legszívesebben kisajátítaná magának, és gyerekesen csüng rajta. Amúgy is elég gyerekes személyiség.

Outori Tsubasa:
Az iskola bálványa és szépe, gazdag, intelligens, vonzó, bár egy kissé visszafogott személyiség. Nincs fiú, aki ne bámulná meg, és ez alól Junna sem kivétel. Némileg önkényesen önkéntesként „besorozza” az irodalom- alias segélyklubba.

Fujie Sana:
Az előző klub tagja (úgy tűnik, mntha Tsubasán és persze Junnán kívül az egyetlen tagja lenne). Igen lelkes lány, aki mindenáron mindenben segítene, de mivel igazi kétbalkéz (és –láb), ezért ez általában katasztrófában sül el. Nagyon magas, sipító hangon beszél, és szinte mindig vidám. Kis állatok a jó barátai.

Iida Akino:
Juna osztályának a szóvivője, komoly lány, aki vonzódik a misztikus dolgokhoz, és ugyanakkor halálra van rémülve tőlük.

Kishida Tomokazu:
Junna barátja, aki ugyan fiú, de mégis vonzalmat árul el Junna iránt, és az sem zavarja, ha lányruhába kell öltöznie, sőt!

Kishida Tomo:
Tomokazu ikerhúga, nagyon félrevonuló, magánakvaló lány. Sztokius, a többiektől távol érzi magát jól, de Junnával valamiért jól megvan. Junna egyszer észreveszi, hogy szinte a semmibe képes eltűnni… Mindenesetre van egy titkos énje, hogy ki is ő valójában, és mi köze van a múlthoz és a Junnáékkal zajló eseményekhez.

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

cheesegirl

2010-06-14 15:22:36

mi az a harem (?) - kérdés

1.

Junichi

2009-04-19 20:02:15

Jó lett a leírás. Teljesen egyetértek mindennel amit írtál. Először én is azt hittem, hogy ez is csak egy "szokásos" hárem anime. De szerencsére kitűnően megoldották. Rövid volt az a 12 perc részenként