Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2414451

Regisztrált felhasználók
száma:
23868

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
Skhyt
2019-12-08 07:52:11
killer8704
2019-12-08 07:48:44
vegel2017
2019-12-08 00:44:49
rp1975
2019-12-07 23:04:13
Grimlock
2019-12-07 22:45:32
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ganbare! Kickers (TV)
Fight! Kickers * * * *
がんばれ!キッカーズ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:11:51
Létrehozás időpontja: 2009-05-01 19:03:27
Eddig megtekintve: 1964 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Komédia; Romantika; Sport;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 1986

Ismertető:

Azok, akik nézték a német csatornák anime sorozatait (főleg abban az időben, amikor Magyarországon még nemigen lehetett animét látni), biztosan ismerősnek fogják találni ezt a sorozatot is, hiszen laza utánaszámolás alapján is több mint tucatszor adhatták le. Szinte nem volt olyan, hogy valamelyik német csatorna gyerekműsorában éppen ne szerepelt volna, a sok közül. A története erősen emlékeztet a Captain Tsubasáéra, bár ez a sorozat talán némileg több hangsúlyt fektet a focin kívüli életre, úgymint iskola, és akár romantikus érzelmek is.

Mangája, amelyet Nagai Noriaki készített, a romantikus foci gyerekmanga besorolást kapta, nem mellesleg megnyerte az 1987-es Shogakukan Manga Awardot, mint a legjobb gyermekmanga. Animéjét a Studio Pierrot készítette el, és összesen 26 epizódot számlált, ám ebből mindössze 21-et vetítettek Japánban (míg Európaszerte 26-ot, máshol 23-at). Egy 40 perces special is készült a történethez, ami lényegében a Vörös Ördögökkel való meccsek újravágása egy alternatív befejezéssel.


A történet úgy kezdődik, hogy a színhelyül szolgáló városba költözik családjával Daichi Kakeru (Gregor), aki lelkes és igen tehetségesen focizó fiú. Azonnal belép új általános iskolája focicsapatába, amelynek neve Kickers, azaz, ahogy szerte a környéken gúnyolják, a „Mindigvesztes Kickers”. Az itteni fiúk ugyanis bár mind nagyon szeretnek focizni, tehetségnek azonban eléggé híján vannak, kivéve a kapust és csapatkapitányt, Masaru Hongót (Mario). Sajnálatos módon, a fiúk némi rendnek és fegyelemnek is híján vannak, legalábbis ami a rendszeres, kemény edzést illeti, és igazából sokuk úgy érzi, nincs is értelme tovább focizniuk: minek, ha úgysincs semmi esélyük másra, mint kútmély vereségre? Node megérkezik Kakeru, aki eddigi otthonában egy híres gyerek-focicsapatban játszott: tehetsége, motivációja, a korábbi csapatában elsajátítottak segítségével, meg jókora merészséggel felrázza a Kickers fiait: kihívja ugyanis egy mérkőzésre a környék legjobb, rettegett csapatát, a Vörös Ördögöket. No persze, ezeket még meg is kell győzniük, hogy kiálljanak egy ilyen pancser csapattal, ennek érdekében Kakerunak focipárbajt kell vívnia az Ördögök kapitányával és kapusával, a legyőzhetetlenként emlegetett Uesugival (Viktor).

Miután Kakerunak sikerült motiválnia és edzésre késztetnie a Kickers csapattagjait, nem sokra rá edzőt is szereznek, és beneveznek a helyi focirangadóra is. Emellett érzelmi szálak is kezdenek szövődni, a lányok által rajongott Hongo és Kakeru nővére, valamint Kakeru és Uesugi húga között.


Az anime, bár sok mindenben emlékeztet valóban a Captain Tsubasára, egy attól fiatalabb gyerekközönséget céloz meg, és műfaján belül nagyra becsülik. Dicsérik a történetvezetést, a karakterfejlődést, a remek egyensúlyt a fő- és a mellékszereplők között. Minden egyes szereplő egyéni jellegzetességekkel bír, sokkal jobban meg lehet ismerni az egyes karaktereket, mint a Tsubasában. A környezetábrázolást, a háttérgrafikát szintén dicsérik. Megjegyezném, hogy egy gyermek szemével nézve a grafikával nincs is semmi baj, de az idősebb korosztály alighanem kidolgozottabb figurákat szeret látni. Szintén egyfajta előny, hogy még szinkron vagy felirat nélkül is jól érthető, kicsit a csendesfilmekhez hasonlóan nagy hangsúlyt kap a képi történetmesélés, a szöveg általában elég egyszerű. Ezért aztán valóban kiválóan alkalmas a kisebb gyermekek korosztályának is.


Érdekességek:

• Kakeru családjának kutyáját Maradonának hívják. Az anime készítésének idejében az argentin focilegenda igen népszerű volt világszerte.
• Az anime japán vetítése nagyon rosszul volt időzítve: a Captain Tsubasa ekkor még mindig ment, és le is győzte. A Kickers jóval egyszerűbb és gyermekibb karakterei ugyanis csak jóval kisebb közönségtábort vonzottak, ezért aztán a sorozatot korábbi befejezésre kényszeríttették (és csak 21 részt adtak le belőle).
• Az olasz szinkronos verzióban Kakeru a Shutetsu iskolából érkezik új lakhelyére. Ez volt az az iskola, ahol a Tsubasából ismert Wakabayashi Genzo tanult, vagyis az olaszok szándékosan próbálták szorosabbra vonni a két anime között a kötelékeket, nagyobb népszerűséget remélve így a Kickersnek is.

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

cheesegirl

2010-06-15 20:49:16

ez kicsit hasonlít a tsubasa kapitányra vagy nem (?) - kérdés

1.

GG

2009-05-02 09:50:18

Igen, ezt is láttam abban a bizonyos német anime korszakban. De ott is a Tsubasa után játszották, így tényleg nem tudott annyira érvényesülni. De azért nem volt rossz.