Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496126

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
Edward13
2020-10-30 13:48:43
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Saint Seiya: Meiou Hades Meikai Hen (OVA)
Saint Seiya: The Hades Chapter - Inferno * Saint Seiya Hades Inferno * * *
聖闘士星矢 冥王ハーデス冥界編

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:55:04
Létrehozás időpontja: 2009-05-09 15:16:10
Eddig megtekintve: 1605 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: OVA
Műfaj: Akció; Fantasy; Shounen;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

Folytatódik a Hades Saga.

A trilógia második fejezetében Seiya, Shiryu, Hyoga és Shun, valamint a megmaradt Arany Lovagok, Libra Dohko és Kanon a Nyolcadik Érzékük felébresztése segítségével leszállnak az Alvilágba, hogy megkeressék ott Athenát – Virgo Shaka társaságában – és odaadják az istennő vére által új életre keltett Athena Cloth-t. Ha ugyanis Athena páncélruhája nélkül néz szembe Hadesszal, akkor semmi esélye sincs ellene.

A Cloth-t Seiya viszi, akinek Shun társaságában – mivel a társaság tagjai szétszóródtak az Alvilágban való landoláskor – először is át kell kelnie az Acheron folyón, majd a Pokol Börtönein, köztük az Ítélet Termén, szembenézve a Börtönök Specter őreivel, és a három Birával, akik a legerősebb Specterek, hogy eljussanak a Giudeccába, ahol Hades tanyázik. Ha ez még nem volna elég, ott van Hades nővére, Pandora is, valamint felbukkan Lyra Orpheus, a Lant csillagkép Ezüst Lovagja, akinek hatalma a legenda szerint az Arany Lovagokéval vetekszik, és aki egyszer nyomtalanul eltűnt Athena Szentélyéből. Orpheus az Alvilágba ment, hogy Hadestől visszakérje kedvese, Euridyce életét, ám egy gonosz trükk miatt Euridyce félig kővé vált a Második Börtön területén, Orpheus pedig mellette maradt. Athena szolgálatát elárulva most Hades embere: de vajon valóban teljesen elfeledte Szent mivoltát?

Hogy a kellemetlen meglepetéseknek ne szakadjon vége, az ártatlan, gyengéd Shunról kiderül, hogy talán ő maga Hades – vagy talán csak elbitorolja testét az Alvilág istene? Ekkor bukkan fel végre Phoenix Ikki, hogy megmentse szeretett öccsét. Ám kiderül, hogy Hades irtózatos tervet indított útjára: egy óriási, végtelen Napfogyatkozást iniciált, amely mindörökre megfosztja a Földet a Nap éltető sugaraitól, s így a Föld is Hades birodalma, a halottak világa lesz. Ennek bekövetkeztét mindenáron meg kell akadályozni, ám képes lesz-e Ikki megölni a még teljes erejét nem birtokló Hadest Shun testében, főleg ha ezzel öccsét is meg kell ölnie? Kicsoda voltaképpen Shun: Hades vagy Andromeda?

Athena felbukkan, felfedve magát Hades előtt, és páncélruhája hiányában próbál vele szembeszállni: életét is kész feladni cserébe, hogy megmentse Shunt és a Földet! Eközben Seiya félholtan van eltemetve a Cocytus jeges poklában… Hades pedig a Siralom Falán túlra ragadja Athenát, amely falon csupán istenek juthatnak keresztül, halandó ember nem. Hogyan juthatna el így a Cloth Athenához?


A Hades trilógia második része két félre osztódik, az első hat epizódot Meiou Hades Meikai Hen Zenshou néven emlegetik, ez két évvel a Sanctuary fejezet után készült el, míg a második hat rész, a Meiou Hades Meikai Hen Koshou a rá következő évben. Az eredeti seiyuuk az Inferno OVAban már jórészt lecserélődtek. Mindkét részt Katsumata Tomoharu rendezte a Toei égisze alatt, és igazából történetileg sem különülnek el. És természetesen a történetnek ezzel a 12 epizóddal még mindig nincs vége, hiszen még hátra van a Hades Saga befejező fejezete.

Az animáció minősége a Sanctuary fejezethez hasonlóan kiváló, akárcsak az új opening és az igen szép ending dal. Ha valamit fel akarnék hozni negatívumként, az főleg az lenne, hogy Shiryu és Hyoga ebben az OVAban eléggé csak tengenek-lengenek, igazából semmi lényeges szerepet, figyelmet nem kapnak. Számomra erős pozitívum, hogy itt még az eddigi Saint Seiya animéknél is sokkal jobban érezhető a görög mitológia hatása, mind az Alvilág felépítését, mind pedig Orfeusz és Euridiké legendáját tekintve. Az OVAt ismét csak a harcdús akció-fantasy animék kedvelőinek ajánlom, természetesen az első – Sanctuary – fejezet megtekintése után, mert anélkül nem igazán értelmezhető.


Megjegyzés:
Sajnálatos módon az OVA második felének angol felirata hagy némi kívánnivalót maga után, a két utolsó rész esetében kifejezetten pongyola, és nem létezik más változatban. Olaszul, franciául vagy spanyolul tudók esetleg találhatnak igényesebb feliratot, érdemes megpróbálni. (Ezzel szemben az első rész felirata minden igényt kielégít: ezt egy másik fansub csoport készítette. Nagy kár, hogy a felénél abbahagyták. :( )
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.