Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2446960

Regisztrált felhasználók
száma:
24147

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1643

Utolsó 5 látogatónk:
dony77
2020-04-10 02:14:02
Gman
2020-04-10 01:10:18
Lisyndra
2020-04-10 01:02:50
Bandika
2020-04-09 23:44:24
vegel2017
2020-04-09 22:49:20
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Cream Lemon: New Generation (OVA)
* * * *
くりぃむレモン ニュージェネレーション

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-07-22 11:26:14
Létrehozás időpontja: 2009-07-21 14:51:51
Eddig megtekintve: 4093 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: OVA
Műfaj: Dráma; Ecchi;
Epizódok száma:
4
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

Ez az anime a Cream Lemon című, 1984-ben indult hentai OVA sorozat (az egyik legkorábbi ilyen) késői leszármazottja. No, nem kell „megijedni”, mert az illusztris elődökkel szemben tartalmilag legfeljebb az ecchi kategóriáig jut el, némi meztelenséggel és egy átlag animében is nyugodtan előforduló ágyjelenetekkel. Még azt sem mondhatnám, hogy különösebben erotikus felhangja van, bár a történetek természetesen arra mennek ki, hogy valahogyan összehozzák a fiú főszereplőt a lánnyal. Ami a történeteket illeti, meglehetősen primitívek – mondhatni, ebben követi az OVA a hentai „hagyományokat”.

Lényegében három különálló történetről van szó, és mindegyik inkább drámai-romantikus húrokat kíván pengetni, semmint egy ecchire jellemző pikáns humort.

Az első rész az eredeti Cream Lemon sorozat egyik fő szálának, az Ami-történeteknek az újrafeldolgozása. Egy mostohatestvér-párról szól, akik egymásba szeretnek. Ebben az esetben Ami egy magába forduló, csendes és visszahúzódó lány, akit az iskolában gyakran zaklat egyik társnője, mostohabátyja, Takashi pedig a kedves megmentője, egy igazi rendes és csinos fiú, aki iránt más lányok is érdeklődnek.

A második rész főszereplője Ken, aki vidékről a városba utazik, hogy végre megszabaduljon anyja állandó gyámkodásától. Szeretne barátnőt is magának, és ennek sajátos módját választja: „dobozolt” műbarátnőt vesz. Ez nem egészen úgy sikerül, ahogy várta, és mivel többször is próbálkozik, a végén ott találja magát a nyakán egy gyereklánnyal, egy középkorú, kövér hölggyel, és egy öregecske harmadikkal. Ezek után ismeri meg a szomszédban lakó Sorát, aki pont olyan, amilyen barátnőt szeretett volna. No persze, a történet végén van egy csavar, amelyben Soráról kiderül a valóság.

A harmadik rész a „csápos-szörnyes” hentai-ok világára utal. Yusuke, egy naiv és jólelkű fiú valójában szörnyvadász – a szörnyek persze mind nőneműek. És ami azt illeti, Yusuke sem képes eltenni őket láb alól, egyszerűen nem viszi rá a lelke. Van egyfajta tapasz, ami eleinte képes visszafogni a bennük munkálkodó gonoszt, a baj csak az, hogy ez nem tart a végtelenségig. Yusuke partnernője, Yai – aki szörny élete előtt imádkozó sáska volt ^^” – már öt éve viseli, ám az utóbbi időben kezdenek olyan álmai lenni, hogy felfalja a fiút. Van azonban egy módszer, amely véglegesen képes megszelídíteni egy szörny-lányt… Na, mit gondoltok, mi lehet az? ^^”

Az utolsó részben ismét Amival találkozunk. Takashi elutazott máshova tanulni, és a lány a problémájára – hogy szerelmes a mostohabátyjába – az interneten, egy csevegő-oldalon keres tanácsot hasonszőrűek között. Gyakorlatilag majdnem az egész rész a képernyőn folyó szövegelésről szól (legalább nem kellett sokat fizetni az animátoroknak ^^), időnként megfűszerezve Ami néhány emlékével illetve elképzelésével, amit a témák egyike-másika kelt benne. A végén pedig kisül, hogy Takashi is ott van a csevegőpartnerei között.


Összességében az első részen kívül a többi abszolút színvonaltalan, és szerintem eléggé időpocsékolás megnézni. Nekem a rajz és főleg a karakterdizájn sem nyerte meg a tetszésemet: valahogy túlságosan hideg, mű-érzést keltett bennem. (Na, ezt most nem fogom tudni jobban megmagyarázni ^^.) Az első rész még elmegy, ha valaki netán meg akarna próbálkozni vele. A két középső rész egyszerűen butaság, az utolsónak pedig semmi értelme.

Hogy valami jót is mondjak róla, az endingje egy kellemes kis dal („be SMiLE”), Ryo Shihono előadásában. Körülbelül ez az egész OVA legjobb pontja. :)

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

kisagi96

2010-06-24 10:47:44

szerintem cute

1.

Barbara-chan

2009-07-22 11:39:29

Eddig csak az első rész keltette fel az érdeklődésemet XD - fetrengo nevetés