Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542604

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Yume Tsukai (TV)
* * * *
夢使い

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:15:31
Létrehozás időpontja: 2009-05-22 17:23:23
Eddig megtekintve: 2924 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Mahou Shoujo (Magical Girl); Természetfeletti;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

Kik azok az Álomhasználók?

Olyan emberek, akiknek megvan az a különleges képessége, hogy ártalmatlanná tudják tenni az emberek elméjéből megszökött, a realitás világába átlépett álmokat (rémálmokat), amelyek paranormális jelenségeket, és többnyire nagy káoszt okoznak. Előfordul ugyanis, hogy egy ember álma olyan erős lesz, hogy függetleníti magát a létrehozójától, sőt, akár meg is támadhatja azt, vagy éppen másokat.

Amikor valami furcsa, normálistól eltérő dolog történik, lehet, hogy egy ilyen álom áll a háttérben. Eltűnnek emberek, nem lehet bejutni helyekre, szörnyetegek tűnnek föl – ilyen és ehhez hasonló jelenségekkel foglalkoznak az Álomhasználók, így a Mishima család tagjai, két leánytestvér, és egy nagynéni. Később más Álomhasználók is feltűnnek, hogy segítsenek, ha kell, és kiderül, hogy a lányok édesapja is Álomhasználó volt, mégpedig valaki, aki forradalmasította a tradíciókat.

Az álmok ellen speciális kosztümben lépnek fel, kezükben fegyverként egy – engem leginkább busóálarcra emlékeztető – maszkban végződő bottal, és JÁTÉKOKKAL. Magát a harcot is Játéknak nevezik, légyen bármilyen komoly. A rémálom legyőzéséhez és rendes álommá való visszaváltoztatásához szükség van némi közreműködésre a létrehozójától, és végső soron őrá van bízva a döntés: mi legyen az álom sorsa; az Álomhasználók nem avatkozhatnak be az emberek életébe és döntéseibe. Persze, ha valaki nem tud döntést hozni, annak csúnya következményei lesznek… Az álmok általában szeretet, vágyak manifesztációi, és mindegyikben van némi tragikus elem, az anime részei különböző álmokkal kapcsolatos eseteket beszélnek el, és inkább csak lazán kapcsolódnak, bár a végén megtudhatjuk azt is, mi történik, ha egy Álomhasználó rémálma szabadul a világra…


Az anime alapjában véve egy magical girl stílusú darab – leszámítva, hogy van fiú Álomhasználó is :) – és bennem nem hagyott különösebben mély benyomásokat. Képileg szépen kidolgozott, és az opening-ending zenéje is tetszett, mégis valahogy nem igazán fogott meg. Egyszer meg lehet nézni, de szerintem nem igazán veszít senki sokat azzal, ha kihagyja.


Szereplők:

Mishima Touko:
A Nichiyousei (Vasárnapi Csillag) Álomhasználó. Warabe Yuusai-ként is nevezik, ezt a titulust apjától örökölte, és ő tulajdonképpen egyfajta vezető. Tehetsége, hogy belepillantson az álmokba, és álomtöredékekből összerakja az álmot, megfejtse értelmét, és hogy ki a létrehozója.
17 éves, narkolepsziás (rengeteget alszik), és nemigen mozdul ki otthonról, hacsak nem egy eset megoldására. Ennek megfelelően húga szerint borzasztóan igénytelenül öltözködik. Állandóan egy kitsune (rókaszellem) noh maszkot visel féloldalasan, ami apjuk mementója.

Mishima Rinko:
Touko 10 éves húga, a Kayousei (Keddi Csillag) Álomhasználó, és egy „Szuper Általános Iskoláslány”, ahogy nevezi magát. Nagyon intelligens, ám nem kissé koravén, agilis és sokszor arrogáns is. A legfiatalabb létező Álomhasználó, aki nagyon komolyan veszi ezt a feladatot, és lelkesen, aktívan dolgozik.

Mishima Misako:
Touko és Rinko apjának húga, a lányok nagynénje. 29 éves szűz, aminek fontos szerepe van: ugyanis az Álomciklonnak nevezett fegyvert csak egy szűz csókja képes aktiválni. Bár ő is Álomhasználó, nem ismerjük a nevét, és nem is harcol személyesen az álmok ellen, hanem az Álomciklon és az azt aktiváló szerkezet szentélyének felelőse. Nagyon érzékeny a korára, különösen mivel ifjúkori szerelme, Hajime folyton felhánytorgatja neki, hogy ő már egy harmicéves öreganyó (bár egyidősek XD). Pedig MÉG CSAK HUSZONKILENC!!!!! XD

Tachibana Hajime:
A Kinyousei (Pénteki Csillag) Álomhasználó. Ő máshol él, de időnként segítségül hívják a lányok, mert tehetséges Álomhasználó. Misakóval egyidős (osztálytársak voltak), bár inkább egy kamasznak tűnik fel, harsány, és némileg extrém a megjelenése, ezenkívül lolita komplexusa van: csupán a gyereklányok tetszenek neki, Rinko (aki mellesleg nemigen állhatja) az egyik bálványa, akit a barátnőjének szeret(ne) hívni. A tizenéves lányok már meglett hölgyek, a huszonévesek öreganyók, a Misakóhoz hasonlók pedig őskori kövületek a szemében. XD Ebből aztán számos konfliktus származik. XD

Sagawa Satoka:
A Doyousei (Szombati Csillag) Álomhasználó. Újonc, tapasztalatlan Álomhasználó, aki – noha idősebb, mint Rinko – még jóval kevesebbet tud a kelleténél erről a munkáról. Barátja, a szelíd Satoru Álomhasználó volt, és egy bevetésen életét vesztette, Satoka őutána lett Álomhasználó. Még mindig szereti, és gyászolja a fiút. Mementóként az ő kalapját viseli. Nagasakin él (ellentétben a Mishimákkal, akik Tokióban), és rettenetesen gazdag, limuzinnal, inassal, még privát repülővel is rendelkezik. Nagyon kedveli az édességeket, harcolni is általában ezeket használja játékszerek helyett.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.