Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496128

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
11kong11
2020-10-30 23:13:43
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Sengoku Basara (TV)
Devil Kings * Devil Kings Basara * * *
戦国BASARA

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-06-20 19:20:01
Létrehozás időpontja: 2009-05-27 15:42:54
Eddig megtekintve: 2562 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Ingrid

Típus: TV
Műfaj: Akció; Természetfeletti; Történelmi;
Epizódok száma:
Jelenleg is futó sorozat!
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

Az anime előzménye egy PS2-es játék, amit 2005 júliusában adtak ki a CAPCOM gondozásában ugyanezen a címen. Ezt követően 2006-ban megjelent 3 részes mangaként, majd rá pár nappal kiadták a játék folytatását.

A játék igen nagy hírnévre és rajongótáborra tett már szert, amit még csak fokozott a manga, mert hát meg kell hogy valljam, igen szemrevaló férfiakat vonultatnak fel mind a játékban, mind a mangában, amivel a női szíveket azonnal elrabolták a készítők ^__~ És hogy mivel hódított a játék? A nagyszerű és látványos harcokkal. Ezt a sikert lovagolta meg a manga és most az anime is. És ami kiemelkedő benne, az a történelmi hűség. De akkor most lássuk, mivel hódít az anime!

A történet a XVI-XVII. századi, Sengoku-kori Japánban játszódik, amikor még a kisebb országok folyamatos harcban álltak egymással. Japánt félig független tartományok alkották, amiket a daimyo-k (földesurak) irányítottak. Ezek a tartományurak folyamatos harcban álltak egymással, aminek a tétje a föld és a dicsőség volt. Fontosabb személyek közülük Echigo tartományból Uesugi Kenshin, valamint az egyik főszereplő, Sanada Yukimura. Yukimura mestere Takeda Shingen Kai tartományának ura, akit más néven Kai Tigriseként is emlegetnek. Mikawa tartományban Tokugawa Ieyasu, Omiban pedig Azai Nagamasa a földesúr. És végül másik főszereplőnk: Date Masamune, vagy más néven az Egyszemű Sárkány, aki Oshü tartománynak a feje.
Egy nap Takeda hódító hadjáratra indul Yukimurával Uesugi földesúr ellen. Uesugit csapdába akarják csalni. Ennek következtében a sereg 2 csapatra oszlik: az egyik csapatot Takeda, a másikat Sanada vezeti. A csapatok éjjel indulnak, de Sanada csapatát feltartja egy nem várt találkozás Masamunéval. A két harcos megmérkőzik egymással egy démoni, egész éjen át tartó ütközetben. A harc döntetlennel zárul, de a mindketten jól bevésik emlékezetükbe a másik nevét és arcát, így válva egymás örök riválisává.
A háború lassacskán egész Japánon végigsöpör. Ebből a káoszból akar kiemelkedni Owari tartomány ura, Oda Nobunaga, a Hatodik (Mennyei) Ördög Király. Nobunaga már csak karnyújtásnyira van attól, hogy az egész országot az irányítása alá vonja. Ez a tény viszont igen piszkálja főszereplőink csőrét. Bizony nem hagyhatják, hogy Nobunaga ilyen könnyen győzzön. Így kezdetét veszi a közös kaland, a közös harc, ami egész Japánt felperzseli!

Azt szerintem mondanom sem kell, hogy a szereplők mind képzett harcosok más-más harcstílussal és különleges képességekkel. Sanada például mestere a lándzsaforgatásnak. Piros ruhája is szemlélteti tüzes erejét, aminek köszönhetően a harc során meg tudja idézni a tűz elemet. Masamune kék ruhája sem véletlen, aki pedig a villám erejét tartja irányítása alatt, és ha ez nem lenne elég, akkor ő pedig a kardforgatás mestere (gyakran látjuk majd egyszerre 6 karddal is harcolni). A többi szereplő rejtett képességéről inkább nem rántom le a leplet. :)

Az anime (és a játék meg a manga) fő érdekessége a történelmi realitás. Vagyis a történetben előforduló karakterek mind élő személyekről lettek megmintázva. Valamint a történet maga sem kitaláció, a Sengoku-kori harcok valóban hasonlóképpen folytak le. És a személyek ábrázolása is megegyezik a valósággal. Például bármily hihetetlenül is hangzik, Masamune tényleg félszemű volt, és Takeda mester harci sisakján valóban szarvak díszelegtek. Valamint a nevek, mint Egyszemű Sárkány, sem kitalációk. Tehát a készítők valóban kényesen ügyeltek a történelmi megegyezésre, amit egy csipetnyi fantasyval fűszereztek meg.

Fontosabb történelmi személyek az animéből:

Date Masamune: 1567-1636
Sanada Yukimura: 1567-1615
Takeda Shingen: 1521-1573
Uesugi Kenshin: 1530-1578
Tokugawa Ieyasu: 1543-1616
Azai Nagamasa: 1545-1573
Imagawa Yoshimoto: 1519-1560

A képi megjelenése az animének szerintem valami gyönyörű! A táj kidolgozott, a harcok és a mozgások élvezhetően, részletesen vannak ábrázolva. A harcok során találkozhatunk sketch jellegű képekkel, de ezek nem veszik el a harc élvezetét, inkább épp ellenkezően, még élvezetesebbé, izgalmasabbá teszik azt. Ami nekem különösen tetszett, az a néha beremegő kép, amit a lovas sereg vonulása okoz, ezzel még több realizmust vegyítve a jelenetbe. CGI grafikát is adagoltak az egyes harcjelenetekbe, de ezt néha észre sem venni, annyira beleillik a harc hevébe. Ahogy a harc fokozódik úgy változik a harcoló felek ábrázolása. A zene is tökéletesen illik a képi világhoz és az animéhez. Az opening zenéjéért az Abingdon School Boys a felelős, ami egy pörgős rock szám, az endinget pedig a Dustz készítette, ami szintén pörgős rock zene, de talán nem annyira, mint az opening. Az ED és az OP is igen tetszetős, alaposan felkelti a néző érdeklődését az anime iránt, és megalapozza a hangulatot is.

Nekem személy szerint nagyon tetszett ez az anime. A harcok jók, élvezetesek és kellően pörgősek, valamint a szereplők karaktere is igazán megfogott. A történelmi hűség pedig külön jó pontot érdemel. Szerintem érdemes tenni vele egy próbát mindkét nemnek. Hisz drága női társaim, ugyan ki tudna ellenállni Yukimura kockás hasának, tüzes természetének, vagy Masamune bársonyos hangjának és férfias sármjának? XD A férfiak pedig szerintem mindent megtalálnak ebben a filmben, amit keresnek: szupererőt, fantasztikus harcosokat, lehengerlő harci hangulatot és szemrevaló harcos amazonokat! ^__^
Néha ugyan akad egy-egy véresebb jelenet, de ez a mennyiség szerintem bőven belefér az animébe. A történelmi háttér miatt pedig néha könnyen belekavarodhatunk a rejtett szálakba, amik a szereplőket kötik össze, de ez ne jelentsen nagy gondot, a történet haladtával úgyis minden a helyére kerül.

Szerintem a 2009-es tavaszi animék között ez az egyik legjobb, szóval bátran vágjon bele mindenki, jó szórakozást hozzá! X3

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Ingrid

2009-06-04 22:44:51

Húha tényleg! Bocsánat... Akkor ezt most bepótolom:

Oda Nobunaga: 1534-1582

Nahát ennek örülök! Ezek szerint elég érdekesre sikeredett az ismertetőm XD - fetrengo nevetés

1.

Aqualuna

2009-06-04 17:18:06

Felcsigáztad az érdeklődésemet... ;) - kacsint

Kis kiegészítés: úgy látom, Nobunaga lemaradt a történelmi személyek listájáról, pedig hát... XD - fetrengo nevetés