Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2385343

Regisztrált felhasználók
száma:
23677

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1630

Utolsó 5 látogatónk:
Csabesz
2019-08-22 15:10:09
Darkk_Pain
2019-08-22 15:01:39
SoulOfCinder
2019-08-22 13:23:24
Grimlock
2019-08-22 11:58:20
kacsa288
2019-08-22 10:57:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Saint Seiya: Meiou Hades Elysion-hen (OVA)
Saint Seiya: The Hades Chapter - Elysion * Saint Seiya Hades Elysion * * *
聖闘士星矢 冥王ハーデス エリシオン編

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:54:50
Létrehozás időpontja: 2009-06-02 17:20:18
Eddig megtekintve: 1461 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: OVA
Műfaj: Akció; Fantasy; Shounen;
Epizódok száma:
6
Japán megjelenés éve: 2008

Ismertető:

A Hades-trilógia utolsó részében Seiyáéknak el kell jutniuk Elíziumba, az istenek nyughelyére, ahova csak istenek és kiválasztott halandók léphetnek be, és ahova Hades magával ragadta Athenát. Még el sem indulnak a Siralom Falán túlra, amikor a fennmaradó Specterek már az útjukba állnak. A Fal túloldalán egy dimenziólabirintusra bukkannak, amely csak az isteneket engedi Elíziumba jutni: ekkor azonban segítségükre siet az Athéna vére által megújult Cloth-uk. Az egy istenség vérével megújított Cloth-oknak ugyanis számos titka van: hogy mi még, azt csak később tudjuk meg.

Elsőként az Athena Cloth-t vivő Seiya érkezik meg az elíziumi mezőkre. Itt útjába áll a két ikeristenség: Thanatos, a Halál és Hypnos, az Álmok istene. Seiya megtudja, hogy Hades Athenát egy hatalmas korsóba (urnába) zárta, amely fokozatosan elszívja az istennő vérét, és amikor az utolsó cseppet is magába szívta, Athena akkor meghal. Hősünk próbálna azonnal a segítségére sietni, ámde Thanatosszal kell szembeszállnia, aki számára Pegazusnak még a legerősebb fegyvere is semmiség.

Közben megtudjuk, mit tesz Ikki, akinek a Cloth-át nem érte Athena vére és ezért a dimenziólabirintus elpusztítaná, ha megpróbálna Seiyáék után menni. Megismerjük Pandorának, Hades nővérének a történetét és a sorsát is. Míg Seiyát legyűri Thanatos, a Szentélyben előkerül régen elveszett és hasztalan keresett nővére, Seika, aki nyomban halálos veszélybe is kerül, mert Thanatos időn és téren át akarja megölni, hogy gyötörje Seiyát.

A Nagy Napfogyatkozás lassan beteljesedni látszik, és az Athenát fogva tartó váza egyre vörösebb a vérétől: hőseink kezdenek kifogyni az időből. Hiába érkeznek meg sorra, még egyesült erővel is ízzé-porrá zúzza Cloth-aikat Thanatos isten ereje. Más esetekben ilyenkor az Arany Cloth-ok siettek volna segítségükre, de mivel azokat nem érte isteni vér, ezúttal nem tudnak maguktól Elíziumba jutni… A legváratlanabb helyről jön az isteni segítség, ámde a remény fellángolása után úgy látszik, ez is hiábavaló volt.

Hát itt van a vége? Eljött az a pont, amikor Seiyáéknak nincs már semmijük, amivel harcolni tudnának? Legyőzik és megsemmisítik őket, ahogy Athenát és a Földet magát is?

Megtudhatják, akik megnézik a trilógia harmadik részét, amely méltó lezárása a Hades Sagának. Képileg hasonlóan kidolgozott és szép, mint az előző kettő fejezet. Az openingje ugyanaz, viszont új, ismét gyönyörű ending dalt kapott. Mivel a többihez képest relatíve rövidebb, itt nem igazán nyújtják el a harcokat, eléggé lényegre törően követik egymást az események. Az egyetlen, amit fel tudnék hozni ellene, hogy a vége egy kicsit kurtán-furcsán lett megoldva, hiányzik az a bizonyos megnyugtató 1-2 perces „boldogan éltek” hangulatú lezárás, ugyanis ez a befejezés még mindig nyitva hagy – nem is lényegtelen – dolgokat. Bár a történet még tovább folytatódik az ötödik Saint Seiya movie-ban, részemről mégis szívesebben láttam volna egy kerekebb lezárását a Hades Sagának. Ettől függetlenül szerintem ez a trilógia volt a Saint Seiya animék közül a legjobb, legélvezetesebb, nemcsak látványban, hanem a történetvezetésben is a legigényesebb. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a – mitológiai körítéssel megoldott – fantasy-akció stílust, és igazából a trilógia a TV sorozat megnézése nélkül, az alapvető dolgok ismeretében tökéletesen élvezhető és érthető.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.