Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496127

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
11kong11
2020-10-30 23:13:43
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Saint Seiya Tenkai-hen Jousou ~Overture~ (Movie)
Saint Seiya: The Heaven Chapter ~Overture~ * * * *
聖闘士星矢 天界編 序奏 ~Overture~

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:54:19
Létrehozás időpontja: 2009-06-03 18:54:57
Eddig megtekintve: 1535 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2004

Ismertető:

Ez az utolsó Saint Seiya movie. Némileg paradox módon, noha 4 évvel korábban készült, mint a Hades OVA-k, időben a Hades trilógia utáni eseményekről szól. Ez a történet nem része a manga sztorijának, amely a Hadesszel való harccal pontosan ott fejeződik be, ahol a Hades OVA Elysionja. (A mangának ugyan léteznek további részei, ám ezek jó része még Seiyáék kora előtt, a többi pedig már életükben, de még Szent lovaggá válásuk előtt játszódik.)
Az Overture szó a zeneművészetből jön, és nyitányt jelent. Ez a történet ugyanis a Hades Saga lezárása mellett egyben az előfutára egy újabb harcnak, amely a Mennyben (= Tenkai) zajlik majd, talán egyenesen Zeusz ellen. A manga írója, Kurumada Masami ugyanis tervezte műve folytatását, előbb a Menny (Heaven) fejezettel, majd még egy résszel, amelyben Chronos és Rhea, az ős-istenek ellen folyt volna a harc. Azonban 1991-ben a Hades fejezetek végén a manga népszerűsége visszaesett, ezért a mangakának fel kellett függesztenie a további részek készítését. 2004-ben nyílt a folytatásra új lehetőség, ám ekkor a manga forma helyett az anime mellett döntött, ám az Overture movie elkészítése után a további animék készítése több ok miatt fennakadt. Jelenleg úgy tűnik, a folytatások mégiscsak manga formájában fognak megszületni - idővel. ^^


„Ha az emberiség emberiessége túlszárnyalja az istenekét… mit tesznek akkor az istenek? Miféle büntetést mérnek ki reá?”

Athena és Szent lovagjai számos istenséggel harcoltak és le is győzték azokat. Ez felbosszantotta az isteneket, ezért most három Mennyei Harcost (Angyalt) küldenek le a Földre, hogy büntetésből istentagadásukért pusztítsák el Seiyát és barátait.

Seiya túlélte ugyan a Hadesszel való harcot, ám elveszítette erejét és lelke mély kómába zuhant. Athena ápolja és vigyáz rá. Amikor megérkeznek a Mennyei Harcosok, megakadályozza, hogy megöljék a magatehetetlen Seiyát. Megjelenik a Harcosok úrnője, aki nem más, mint Artemis, A Hold Istennője, Athena nővére, és elmondja, hogy az istenek meg akarják büntetni a tiszteletlenségükért Athena Szentjeit. Athena kész megvédeni őket, hiszen, mint mondja, amit elkövettek, azt érte tették, ő hát a hibás. Seiya és társai életéért cserébe kész feladni istennői mivoltát és a Föld őrzőjének tisztjét átadni nővére kezébe. Ezek után Artemis a Szentélybe küldi, hogy bűnhődjön az emberek helyett és megtisztulva szülessen újjá.

Athena eltűnése eszméletre kelti a tetszhalott Seiyát. Bár állni is alig tud, elindul a Szentélybe, ám mikor odaér, a régi Szentélyt romokban és vízzel elöntve találja. Athenát mintha kitörölték volna, most Artemis az úrnő itt, és Shaina meg az életben maradt Bronz Szentek mintha átálltak volna az ő oldalára. Elküldik Seiyát, mondván, hogy ő nem Athena Szentje többé, mert Athena sem istennő, és egyébként is elhagyta őket és a Földet. Seiya nyugodtan élhet, ha nem jön többé a Szentély közelébe, azonban ez természetesen nem opció hősünk számára. Shaina és a többiek meg is támadják – vajon csak próbára akarják tenni, vagy tényleg megtagadták egykori hitüket?

Seiya nem ellenfél, mert nem engedelmeskedik neki a kozmosza. Lezuhan egy katakombaszerű helyre, ahol megtalálja a Pegazus Cloth-t félig víz alatt. Vajon a Cloth-a is elutasítja most? Közben Shunt megtámadja az egyik Mennyei Harcos. Segítségére siet bátyja, és Hyoga meg Shiryu is harcolnak valahol. Úgy tűnik, mégiscsak el akarják pusztítani őket, és talán az egész emberiséget, hiába folyatja Athena a vérét értük. Az Arany Lovagok lelkét örök börtönbe zárták büntetésként: vajon Athena összes Szentjének ez lesz a sorsa?

Természetesen amint megtudják, mit tesz most éppen Athena, hogy vére hullatásával halni készül az emberiségért, rögvest hozzá akarnak sietni. Seiya a legelszántabb, ám szinte alig van ereje, bajtársai mégis lefoglalnak két Mennyei Harcost, és feláldozzák magukat, csak hogy ő tovább mehessen. A harmadik Harcosról kiderül, hogy valaha ő is ember volt, ám feladta emlékeit és emberi érzelmeit, és most leghőbb célja, hogy összemérje magát az oly sok isten ellen győzedelmeskedő Seiyával, és megölje őt.

Mi fog történni: képes lesz-e Seiya most is diadalmaskodni? Eljut-e Athenához és le tudja-e beszélni arról, amit tervez? Vagy tán Athena tényleg elhagyta őket? Artemisnél még hatalmasabb isten áll a háttérben, mindkét istennő bátyja, Apolló (úgy tűnik, itt „elfelejtődött” a harmadik Saint Seiya movie története, mert ez az Apolló mintha nem lenne azonos az ott legyőzött Abellel, pedig elvileg nem lehetne más ^^”). Eagle Marin is jut némi szerephez a történetben, ugyanis végre megtalálja oly rég keresett öccsét. Hogy ki is ez? Seiya és társai valóban megtagadják-e az isteneket? Mi az emberiség tökéletlen létének az isteni létezésnél mégis tökéletesebb csodája?


Mindezekre a választ a movie-ban érdemes megkeresni. Előre megmondom, nem is lesz minden olyan egyszerű vagy egyértelmű, ez a movie ugyanis részben eltér a korábbiaktól, ugyanis helyenként jóval filozofikusabb. A képi megoldások gyönyörűek, tisztán látszik a magas színvonalú számítógépes animáció ereje, ám be kell vallanom, nekem a Hades sorozat grafikája mégis jobban tetszik valahogy. Kicsit furcsán jön ki a keveredés, amit az okoz bizonyos dolgokban, hogy a movie előbb készült, mint az a történet, amelynek az „utóhangját” adja. Például Seiya és társai Cloth-a még az Athena vérével való megújulás előtti formában látható. Seiya bajtársai, bár néhol hosszú harci szekvenciákba bonyolódnak, valahogy mégiscsak statiszta érzetét keltik, mivel a fő cselekmény Seiya és Athena körül bonyolódik. A történetvezetésben való hibái ellenére vannak igazán gyönyörű, érzelmileg és értelmileg is megfogó jelenetek és gondolatok benne, hogy csak egyet említsek: amikor Seiya arról vall, hogy miért is harcol ő Athenáért. Vagy talán inkább Saoriért?

A végének a megoldása eléggé érdekes, nem olyan, mint a Saint Seiya történeteké általában, a lezárás nyitott marad, lehet tehát töprengeni rajta. Akik szeretik azokat az animéket, ahol nem mondanak el mindent, és nyitott a befejezés, bizonyára elégedettek lesznek ezzel a változattal. A movie sugall egy lehetséges befejezést, talán egy jövőbeli képet… na de nem árulok el mindent.

A következő videó zenéje a movie ending dala:
"Never-Seitoushi Seiya No Theme-" (előadó: Make Up)
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.