Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542598

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Boku no Hatsukoi wo Kimi ni Sasagu (Live Action)
I Give My First Love to You * * * *
僕の初恋をキミに捧ぐ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-07-13 20:38:48
Létrehozás időpontja: 2011-06-17 22:47:10
Eddig megtekintve: 3818 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Jillian

Típus: Live Action
Műfaj: Dráma; Romantika;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

Be kell valljam, hogy a LiveActionok világa kissé távol állt tőlem, ám amikor észrevettem, hogy az egyik kedvenc mangám története a filmvásznon is megelevenedik, akkor úgy éreztem, hogy ezt most nem szabad kihagynom. Talán elsőre nektek is feltűnt, hogy a LiveAction címe eléggé hasonlít, egy az Animeweb olvasói számára is nagyon népszerű történetére, a Boku wa Imouto ni Koi wo Suru-ra. A hasonlóság nem véletlen ugyanis a mangaka (Aoki Kotomi) a két történet esetében ugyanaz, ami már szerintem önmagában is azt jelzi, hogy most is egy nagyon szép és romantikus történettel állunk szemben.


Történet:

Kevés szívszorítóbb dolog létezik annál, mint amikor egy súlyosan beteg kisgyereket lát az ember. Takuma egy nagyon aranyos kisfiú, ám súlyos szívbeteg, de mégis szerencsésnek mondhatja magát, mert egy olyan barátja van, mint Mayu (aki nem más, mint a kisfiút kezelő orvos, Dr. Taneda Takahito kislánya). A két kisgyerek egy nap véletlenül fültanúja lesz egy beszélgetésnek, ami Takuma szülei és Dr. Taneda között zajlik le. A beszélgetésből kiderül, hogy a kisfiú állapota nagyon súlyos, és valószínűleg a 20. születésnapját sem fogja tudni megélni, ugyanis a betegsége miatt a szíve nem tudja követni a teste növekedését. A két kisgyerek, de főleg Mayu borzasztóan elkeseredik. A kislány a saját gyermeki módszerével próbál minden tőle telhetőt megtenni Takumáért. Ez jelen esetben abban merül ki, hogy elindul négylevelű lóherét keresni. Persze addigra már Takuma is utoléri, mire végre talál egyet, így mindketten kívánnak egyet. Mayu azt kívánja, hogy Takuma gyógyuljon meg. Takuma pedig azt, hogy legyen űrhajós és hogyha felnő, akkor Mayu legyen az ő felesége. ^.^

Az évek múlnak. Mayu és Takuma egy osztályba járnak, épp a felvételire készülnek. Takuma szorgalmas, Mayu kevésbé. Takuma élete határok közé van szorítva, nem sportolhat, nem ehet azt, amit szeretne, nem izgathatja fel magát semmin sem, mert az rossz hatással lenne az egészségére. De Mayu elfogadja ilyennek, ő lesz Takuma tökéletes társa, szerelme és az őrangyala is egy személyben. Ám azzal Takuma is tisztában van, hogy a napjai meg vannak számlálva, és a jelenlegi állapotok nem tarthatóak fent sokáig, ezért úgy dönt, hogy titokban egy elit, bentlakásos középiskolába felvételizik, ahová Mayu nem fogja tudni követni. Ám elszámítja magát, ugyanis Mayu tudomást szerez Takuma terveiről, összeszedi magát és őt is felveszik ugyanabba az iskolába.

Ám az igazi bonyodalmak csak ekkor kezdődnek, hiszen megváltozik az eddigi környezet, új emberek között kell élniük, akik nem biztos, hogy jó szemmel nézik a kettejük között kialakult kapcsolatot. Vajon kitartanak-e egymás mellett ebben az új helyzetben is? Vajon túléli-e a szerelmük mások közeledését is? Vajon lesz-e remény arra, hogy Takuma meggyógyuljon? És ami a legfontosabb, Takuma meg tudja-e tartani a Mayunak tett ígéretét? Mindez természetesen kiderül a LiveActionből.


Szereplők:

Kakunouchi Takuma:
A fiú, aki kiskorában megígérte Mayunak, hogy egy nap feleségül veszi a lányt. Az évek múltával Takuma egy szorgalmas, jó tanuló fiú lesz, ám számos dologról kénytelen lemondani, emiatt pedig nem élhet teljes életet.

Taneda Mayu:
Takuma szerelme, és legjobb barátja. A végtelenségig ragaszkodik a fiúhoz, és gyakran anyáskodik felette. Amikor csak teheti a kórházba is elkíséri a fiút.

Dr. Taneda Takahito:
Mayu édesapja, Takuma orvosa. Az elején félti Mayut az esetleges csalódástól, amit a fiú elvesztése okozna.

Uehara Teru:
Mayunak és Takumának volt régebben az osztálytársa. A lány ugyanabban a betegségben szenved amiben Takuma. Tetszik neki a fiú és ezért manipulálni próbálja.

Suzuya Kou:
Az új iskolában Mayu és Takuma évfolyamtársa, népszerű fiú, akinek tetszik Mayu. Ennek egyik jele, hogy gyakran „Hime”-nek, vagyis „hercegnőnek” szólítja. De ami a legfontosabb: az igazi bonyodalmakat ő indítja el ...


Az utolsó szó jogán:

Egy kiváló LiveActionnel van dolga a nézőnek, amiben remek a színészi játék, és a gyermekszínészek is nagyon kawaiik! ^.^ Emellett a zenére, a rendezésre és a helyszínekre sem lehet nagy panaszunk. A műfaját tekintve leginkább a romantikus és a drámai elemek keverednek a filmben. De ezek a romantikus jelenetek sem sziruposak vagy csöpögősek, inkább sokkal mélyebb érzelmekről, és az egymás iránti szeretetről és tiszteletről tanúskodnak.
Ha teheted, feltétlenül nézd meg ezt a nagyon szép történetet, ami garantáltan fog tetszeni, ha szereted a kicsit mélyebb, felkavaróbb, drámai történeteket. Vagy ha csak szeretnél egy kicsit egyedül egy szép filmen pityeregni, vagy a pároddal összebújva egy szép romantikus filmet nézni!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 5


5.

Jillian

2011-08-15 00:07:40

A manga végét én még csak youtubeos videón láttam, de aki tudja, hogy hová van feltöltve (angolul is tökéletes lenne,!), az valahogy jelezze! Bár attól kicsit félek, (és nyugtassatok meg, hogy ne legyen igazam) hogy - ahogy a mangakával kapcsolatban már több esetben is tapasztaltam -, a rázósabb következményektől esetleg megriad, és kissé rózsaszínen zárja le a történetet. Ami egyrészt jó, mert megnyugtat, hogy "boldogan élnek, míg meg nem halnak", de kicsit meghazudtolja az egész történet alaphangulatát, ami egy rázósabb, esetleg tabu téma esetén szokatlan tud lenni.

4.

GG

2011-08-09 12:15:11

Ezek után meg fogom nézni, mi lett a manga vége. Nagyon komoly a film, drámai, művészi, az egyik legjobban összerakott LiveAction. Jók az alakítások is, a képek csodásak, de a vége...

3.

Aqualuna

2011-08-09 12:11:26

Ez megnyugtató... Én most láttam, lenyűgözően csinálták meg, de minimum fél héti depi garantált utána, legalábbis nekem. :( - szomorú

2.

vicacicaa18

2011-07-14 23:41:14

Én olvastam a mangát is,és láttam a Live Action-t is!A manga jobb!
Az nem tetszett,hogy a vége teljesen más a Live Action-nek! :S - zavar

1.

Aqualuna

2011-07-14 13:00:07

Mivel mostanában elég sok mangát olvasok, ezé is fölkerült a listámra.