Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2518669

Regisztrált felhasználók
száma:
25031

Online látogatók száma:
8

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1659

Utolsó 5 látogatónk:
Dragon782
2021-01-15 21:33:08
Ragnar20
2021-01-15 21:28:52
Kaname7
2021-01-15 20:45:21
bartuczgabor
2021-01-15 20:07:25
Kriszti2001
2021-01-15 19:51:21
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Senkaiden Houshin Engi (TV)
Soul Hunter * * * *
仙界伝 封神演義

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:57:22
Létrehozás időpontja: 2009-06-17 17:02:56
Eddig megtekintve: 2029 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Fantasy; Kaland;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 1999

Ismertető:

Az anime alapja a Fujisaki Ryu által készített, Houshin Engi című manga. A történetet egy ősi kínai regény, a Fengshen Yanyi inspirálta, ami körülbelül „Az istenek teremtése” címmel lehetne lefordítható. A kínai mitológiát és történelmet alapul véve, az anime a Yin Dinasztia (másként Shang Dinasztia) korszakának végén játszódik, és lényegében központi konfliktusa a dinasztia sorsa, fennmaradása vagy bukása körül forog.

Ebben az időszakban két világ létezett, a Halandók (emberek) és a Halhatatlanok (senninek) világa. Utóbbiak halhatatlanságát úgy kell érteni, hogy maguktól, természetes módon nem halnak meg, viszont külső dolgok végezhetnek velük. A Halhatatlanok közé számítanak a veszedelmes démonok is, akik közül ebben az időszakban számos rászabadult az emberi világra, és ott bajt és káoszt okoz. Közülük a legveszedelmesebb egy nőnemű rókadémon, Dakki, aki megbabonázta és teljesen a hatalmába kerítette a Yin birodalom fejét, Zhou császárt. Ettől fogva a császár pusztán az ő bábja, aki az egykori igazságos uralkodóból tirannussá változott, mivel amit Dakki kíván, azt akarja ő is.

A továbbiakban a történetet egy Halhatatlan, Shinkohyo szemével figyelhetjük meg.

Látván, hogy Dakki és a démonok kezdik pusztulásba dönteni a Földet, a Halhatatlanok Mennybéli Tanácsa az égben lebegő Kunlun hegyén úgy dönt, közbeavatkoznak. Igenám, de kit küldjenek le a Földre? Számos tehetséges, értékes Tanítvány található a Halhatatlanok világában, ámde Genshitenson mester, Kunlun irányítójának javaslatára inkább olyasvalakit választanak, aki lusta, nem figyel a leckéire, elalszik meditáció közben… Egyszóval valakit, akiért nem kár, ha elpusztul a démonokkal való csatározásban. ^^” Ez a valaki pedig nem más, mint Taikoubou, Genshitenson saját Tanítványa, akiben egyszer nagy lehetőségeket látott, és felhozta a Földről a senninek közé. De a fiú úgy tűnik, nem váltotta be a várakozásokat, most tehát egy eléggé semmirekellő sennin-tanonc :), és Genshitenson úgy látszik, nem bánná, ha megszabadulna tőle.

Taikoubou minden tiltakozása ellenére megkapja a Lélekvadász projekt megbízatását: le kell mennie a Földre, és ott levadászni 365 gonosz démont, akiknek a nevét egy papírtekercsen meg is kapja – és természetesen köztük a legnagyobb falat, az őket irányító Dakki. A legyőzött démonok lelke az égben lebegő Lelkek Oszlopába távozik (ezt a procedúrát hívják houshinnak), ahol lepecsételődik, míg újjá nem születik majd valamikor. Taikoubou kap maga mellé egy segítő társat, a spirituális bestiát, Sibuxiangot, akinek a hátán repülhet, és egy Paopeit, amelyet fegyverként használhat. A Paopei-ek lényegében mágikus tárgyak, amelyek legtöbbször fegyverként vagy repüléshez használatosak – a sennin tréning egy része abból áll, hogy megismerjék ezek fajtáit, és hogy hogyan kell bánni velük.

Taikoubou kelletlenül lát neki kötelezettségének: minthogy semmi kedve 365 démon után szaladgálni, úgy dönt, csak a főnöknőjüket, Dakkit fogja levadászni, és akkor a többi úgyis eltűnik. Ezen a ponton avatkozik bele a figyelő Shinkohyo… Említettem róla, hogy ő egy Halhatatlan démon? :) Shinkohyo nyilvánvalóan szörnyen unatkozik hosszú életében, ezért szereti, ha minél kaotikusabbak az események, mert akkor érdekesebb a műsor: úgy figyeli a két világ történéseit, mint egy érdekes filmet. Most úgy dönt, próbára teszi kicsit a zöldfülű Taikoubout. A „próba” úgy sül el, hogy Taikoubou belátja, Dakki egyelőre talán mégis kicsit túl nagy falat, és nekilát erős szövetségeseket keresni.

Eközben a Yint egyre tovább bomlasztja Dakki a mesterkedéseivel. Ő maga minden jót meg akar kapni – és ennek a nép látja a kárát, akiknek szenvedése nem érdekli már a báb császárt. Aki fel meri emelni a szavát a nép érdekében – azaz az uralkodó ellen – jaj annak! Így csalja csapdába Dakki a Tartományok urait is. Minden Tartománynak – Nyugat, Kelet, Észak és Dél – van egy ura, amolyan helytartó, ezek egyik felét kivégezteti, másikat pedig bebörtönözteti. Köztük van a megbecsült, bölcs Ki Shou is, a Nyugat Ura. De Dakki nem elégszik meg ennyivel, hanem koholt vádakkal börtönbe vetteti a császárnét is, és rátenné a kezét a két koronahercegre is... A Yinhez hű két fő ember – a sennin Bunchuu és a császár után második leghatalmasabb úr, a rettenthetetlen harcos Kou Hiko herceg jól látják, hogy uruk többé nem önmaga, és felmerül a dilemma: továbbra is legyenek-e hívek hűségesküjükhöz, avagy a sanyargó nép, a dinasztia érdekeit nézzék? Dakki ellen mintha semmit nem tehetnének, pedig az nem rest kiteregetni a kártyáit, és Kou Hiko családjának az életére is tör.

Eközben Taikoubou mind jobban belekeveredik az emberek ügyeibe, és valami lassan kezdi azt súgni neki, hogy őt csak pojácaként küldték a Földre, és a Lélekvadász projekt nem egészen az, aminek látszik. A Lelkek Oszlopa emberi lelkeket is kezd befogadni! Taikoubou tétovázik küldetése és az emberek sürgető szüksége között, pedig Kunlunból még egy felügyelőt, Youzent is küldenek, hogy az megvizsgálja az akcióit.

Mi a valódi cél a Lélekvadászat mögött? Mi lesz a Yinek sorsa? Kiszabadul-e a Nyugat Ura? Mit tesznek a fiai? Mi történik Kyohi császárnéval és a fiaival? Milyen utat választ Bunchuu és Kou Hiko? Lehetnek-e ők ketten barátból és szövetségesből ellenfelek? Milyen módon avatkozik bele a Halhatatlan világ még a dolgok menetébe? Le lehet-e győzni a különös erőforrással bíró Dakkit? És végső soron, Taikoubou számára ki a barát és ki az ellenség?

Megtudja, aki megnézi az animét.


Ez egy jó anime. Nem mestermű, de attól függetlenül egy jó anime, amely számos erénnyel rendelkezik, és méltatlanul kap viszonylag kevés figyelmet. Kiváló a történet, és végre nem egy sablonos sztori, egyszóval eredetiségben és a váratlan fordulatok terén megkapja tőlem a maximális pontszámot. Egy pillanatra sem unalmas, és igen sokrétű – a romantika kedvelői kivételével nagyjából mindenki megtalálja benne a számítását, azt, ami tetszhet neki. A komikustól a tragikusig terjed a skála, van benne humor, dráma, akció, hullámzó érzelmek és elgondolkoztató morális problémák, és a kimenetet nem lehet előre megjósolni. A karakterek kiválóak és sokfélék, és nem egyszer kiderül, hogy valaki nem pontosan az, ahogy elsőre látszik, vagy inkább, van egy mélyebb rétege is az énjének, ami nem került rögtön napvilágra. A grafika színvonalas, minőségi, a zene jó aláfestésül szolgál a történetnek, az opening és az ending is jól sikerült, utóbbi egy kifejezetten fülbemászó lírai dal. A fiatalabb gyerekeken kívül mindenkinek ajánlanám, hogy tegyen vele egy próbát. A történet sok szálon fut, ez és a történelmi háttér miatt elsőre kicsit bonyolultnak tűnik majd, de pár rész után a helyére kerülnek a dolgok, ám ezután is tartogat bőven meglepetéseket. Külön pozitívumként említeném, hogy a főbb szereplők életéről egyre később és később tudunk majd meg többet, a legvégén kerül sorra a főszereplő – ez egy érdekes, nem megszokott megoldása a karakterek ábrázolásának: előbb formálhatunk saját magunk véleményt, milyen az illető, és utána kapjuk meg a támpontot, miért is olyan.


Szereplők: (zárójelben az eredeti, kínai név szerepel)


Halhatatlanok = senninek:

Taikoubou (Tai Gong Wang):
Kiképzés alatt álló sennin. Fiatal: hiszen még csak 72 éves XD. Alighanem idősebb/régebbi, kiképzésében előrehaladottabb tanonc lehet, mert a Halhatatlanok a megkülönböztető Suusu megszólítást alkalmazzák rá. Még Youzen is! (A manga alapján viszont ez Genshitenson legjobb tanítványának szóló megtisztelés is lehet.) Eredetileg emberként született. Úgy tűnik, leginkább semmittenni szeret Tanítványi minőségében. Elsőre meglehetősen balfácánnak látszik: olyan fickó, aki éhségében – pénz híján – nem átall beállni füvet legelni „paripája” (azaz Sibu) mellé, ettől persze irtózatos hascsikarást kap, és bár elvben értenie kellene a gyógyír elkészítéséhez, gyakorlatban mégis orvosra van szüksége. Persze neki sem tud fizetni, de megoldják a dolgot. ^^” Ez a megoldás – és sok más, amit Taikoubou csinál – Sibu szerint egy csöppet sem menő, sokkal inkább kínos.
Taikoubou időnként szeret felvágni (ha nincs is mindig mire), és szereti a látványos belépőt, továbbá csöppet sincs ellenére, ha másokat kell vezényelnie. Kifejezett tehetsége van ahhoz, hogy veszedelmes és/vagy cikis szituációkba kerüljön, és néha úgy viselkedik, mint egy gyerek, néha viszont irritálóan hűvös tud lenni. A kissé csiszolatlan, könnyed külső mélyén azonban jó szív rejlik, amely mindig előtérbe helyez másokat – ha veszély fenyeget, mindig kész megvédeni barátot és ártatlanokat. Meglepően jó a beleérzőképessége, ami az emberek érzéseit illeti, és idővel meglátjuk, hogy nincs híján intelligenciának sem. Inkább ésszel, mint erővel igyekszik elérni dolgokat, harc közben az ötletadó szerencse mellett ravaszságra hagyatkozik, jó stratéga. Ha kell, kitartó és makacs is tud lenni (a jó értelemben).
Kicsit fura ruhákat visel (még a senninekhez képest is). Kedvenc időtöltése a horgászás, jóllehet, mióta sennin lett, csali nélkül űzi és egyenes horoggal (egy sennin nem ehet halat)! Ha gondolkozni akar, vagy nem tudja, mit tegyen, elvonul magányosan horgászni. Az orvossághoz kisgyerekként viszonyul, viszont nagyon szereti a barackot.
Véleménye, hogy az embereknek saját akaratuk szerint kell cselekedniük, és a Halhatatlanok világának nem lenne szabad beavatkoznia ebbe. Ennek ellenére magának is sikerül eléggé belekeverednie az emberi történelem folyásába.
Paopei: Dashinben
Formája: Teleszkóposan kihúzható pálca.
Tulajdonságai: a levegőt tudja manipulálni, például széllökéseket vagy légörvényt létrehozni.
Szellembestia: Sibuxiang

Nataku (Nezha):
Paopei-ember.
Paopei és emberi lény hibridje, testéhez csatlakozva számos Paopei található, már ezekkel is született, kiemelkedve anyja hasából. Apja némileg nehezen fogadta el, anyjával viszont kölcsönösen rajonganak egymásért. Egy véletlen hiba következtében Nataku egyszer felingerelt egy sárkányt, ezért meghalt, ám miután apja elpusztította síremlékét, egy sennin segítségével egy lótuszvirágból új életre kelt. Ezután elindult bosszút állni apján – ekkor találkozik Taikoubouval, akinek előbb ellenfele, később útitársa lesz.
Megjelenésében és személyiségében leginkább afféle cyborgra emlékeztet. Érzelmei nemigen vannak, vagy legalábbis nemigen fejezi ki őket úgy, mint egy normális ember. Anyja viszont egyértelműen a gyengéje, míg apjával enyhén szólva nehezen jönnek ki. Maga sem tudja igazán, hogy micsoda is ő, viszont szeretné megtudni. Szeret harcolni, és szereti az erős ellenfeleket. Mivel nem vakítják el emóciók, elég tisztán átlátja a helyzetet, és nem tudja feladni a küzdelmet.
Paopei: Kenkouken
Formája: Vastag fém karpántok. Nataku mindkét karján van egy.
Tulajdonságai: Egy célpontra egymástól függetlenül kilőhetők, érintkezéskor robbanást okoznak, majd visszatérnek Nataku karjára. A célpontot követik, amíg el nem találják.
Paopei: Fuukarin
Formája: Két fém kerék Nataku lábai alatt.
Tulajdonságai: Repülésre szolgál.
Paopei: Koutenryou
Formája: Vörös ruhadarab (palástszerűség) Nataku dereka körül
Tulajdonságai: A vizet képes rezgések által manipulálni. Az animében nem sok szerepe van.

Raishinshi (Leizhenzi):
Elhagyott csecsemőként Ki Shou találta meg egy erdőben, amikor Choukába (a Yin főváros) igyekezett. Mivel egy jóslat szerint 100 gyermeke lesz, és eddig minden próbálkozással is „csak” XD 99 jött össze, fiává fogadta. Ezután megjelent Kunlunból Hakutsuru Doji azzal az üzenettel, hogy a Halhatatlanok lehetőséget látnak a gyermekben, és magukhoz akarják fogadni, hogy kitanítsák. Ki Shou hálásan elfogadta a megtiszteltetést.
Nem sokkal Ki Shou Choukából való szabadulása után jelent meg újra a fiú, már kamaszként. Bőre sötét lett, fülei hegyesek, és vállára metál szárnyakat növesztettek. Kezén és lábán fura karomban végződő „kesztyű” és csizmaszerűség.
Önjelölt hős, aki Robin Hoodként akar élni: repdes az égen, és ahol gazfickók jelennek meg, ellátja bajukat, és segít az embereknek. Taikoubouval való találkozása után kapja a sugallatot, hogy talán „nagyobb halakra” is vadászhatna. Bár eleinte ellenségeként viselkedik, később ő is útitársa lesz.
Raishinshi nagyon forrófejű. Nagy a szája, szeret dicsekedni, és szörnyen robbanékony. A meggondoltság messze áll tőle, a felfogása nem éppen a leggyorsabb. Viszont a végletességig becsületes – hiszen egy hősnek azt muszáj, nem? Még sokszor gyerekes, és nagy szíve van, amelynek mélyén elég érzékeny, különösen, ha apjáról van szó. Natakuval állandóan harcolnak egymással.
Paopei: Tesouyoku
Formája: Összecsukható szárnypár.
Tulajdonságai: Általa repülhet Raishinshi, ezen kívül a szelet és a villámokat kontrollálja. Széllökést vagy villámcsapást tud előidézni.

Youzen (Yang Jian):
Tanítvány Kunlunban, akit még a Mesterek is Géniusznak neveznek. Ő ugyanis azzal a ritka képességgel bír, hogy mindenféle segédeszköz, tehát Paopei nélkül bármilyen formába át tud változni. Zseniális alakváltó, az utolsó részletig képes utánozni bármit, de ezen kívül is igen tehetséges, és olyan gyors felfogású, hogy általában még Genshitenson mester előtt kimondja, amit utóbbi elvár tőle. Kémként küldik Taikoubou után, hogy ellenőrizze, amit csinál. Útitársául szegődik, de Taikoubounak megmondja, hogy csak akkor hajlandó engedelmeskedni neki, ha előtte kiáll egy próbát és bebizonyítja rátermettségét; ellenkező esetben elveszi tőle a Lélekvadász projektet és maga lát a teljesítésének.
Youzen meglehetősen kifinomult, amivel időnként mások idegeire tud menni, például amikor sietős útjuk lenne, ám ő a panoráma szépségében gyönyörködve andalog. :) Elemző alkat, különösen szereti megmagyarázni – általában még Taikoubou előtt – hogy mit miért tett úgy, ahogy. Mondhatni, kissé tudálékosnak tűnhet olykor. Jóakaratú, és vakon hű Kunlunhoz és a Halhatatlanokhoz, ami nem feltétlenül előny.
Paopei: Sansentou
Formája: Háromágú szigonyhoz hasonlatos fémvilla.
Tulajdonságai: 3 hatalmas hullámot képes kelteni, amely bizonyos távolságon belül bármit felszeletel. Hátránya, hogy ehhez meg kell lengetni, ami időt igényel, ezért nem lehet hirtelen, gyors támadásra használni.
Paopei: Koutenken
Formája: Nagy, fehér, gyapjas kutya.
Tulajdonságai: Bár gyakran tévesen szellembestiának hiszik, Koutenken egy Paopei, amely támadásra is használható, mint egy őrkutya, ugyanakkor repülni is képes, és így Youzen hátasául szolgál. A sebessége azonban meglehetősen limitált :).

Bunchuu (Wen Zhong):
Halhatatlan léte ellenére a Yin minisztere és katonai stratégája. 300 éve – megalapítása óta -szolgálja a dinasztiát, azóta 30 császárt nevelt fel. Többek között Zhou-t is tanította. A végletekig hűséges a dinasztiához, amely az élete értelmét adja, ezért, bármilyen eszközzel, de meg akarja védeni és tartani. Még ha ez azt is jelenti, hogy a jelenlegi császárt le kell cserélni az egyik trónörökössel. Még ha szembe is kell emiatt szállni az egyetlen barátjával. Még ha belepusztul is… Komoly, és rettenetesen konok ez ügyben, mondhatni, a Yin dinasztia a mániája.
Igazi harcos, aki még kegyetlen húzásoktól sem riad vissza, hogy célját elérje. Mint mondjuk Halhatatlanokat uszítani a Nyugat (Seiki) ellen, hogy ne fenyegethessék a meggyengült Yint. Ugyanakkor van bene egy erős becsületérzés is, például nem használ Paopeit Halandó ellen. Nem mintha nagy szüksége lenne rá, két hosszú kardjával így is félelmetes ellenfél.
Harmadik szeme is van, amit normálisan csukva tart.
Paopei: Kinben
Formája: Ostor.
Tulajdonságai: Bár az animében nem kerül említésre, a Kinben nem egy közönséges Paopei, hanem a hét Szuperpaopei egyike. Csak egyetlen gazdát fogad el. Ostorként természetesen ütni lehet vele: nagyon gyorsan osztogatja a csapásokat. Emellett akár kilométerekre is elérhet.
Szellembestia: Kokukirin

Kou Tenka (Huang Tian-Hua):
Kou Hiko fia, aki a Halhatatlanok világában tanult. Vonásaiban eléggé hasonlít apjára, természete hasonlóan nyers és őszinte, ám némileg lazábban viselkedik. Olyan ruhákat visel, mint egy rocker (ezért elég különösen néznek rá abban a korban), és állandóan egy gallyacskát rágcsál. Kicsit olyan figura, mint egy hősies cowboy: sohasem adja fel, és csak köp a veszélyre. Örökölte apja harci szellemét és tehetségét. Ezen kívül az a különleges tehetsége, hogy igen jól tud mindenféle Paopei-jel bánni, még ha először is fogja a kezébe (normál esetben a használónak kell némi idő, míg kitanulja adott Paopei természetét). Ezen kívül jól tud gitározni, jóllehet, csak két dalt ismer. :)
Paopei: Bakuya no Houken
Formája: Lézerkard (igen, igen! Mint a Jedi lovagoké XD).
Tulajdonságai: Hát… egy kard. ^^ Könnyen átvág kemény dolgokat is, viszont mivel maga energiából áll, ezért olyan dolgot nem tud megsérteni, ami magába szívja az energiát.
Paopei: Karyuuhou
Formája: Két villámra emlékeztető formájú fémrúd.
Tulajdonságai: A tüzet képes kontrollálni. Ha eldobják, olyan lángokat idéz meg, ami a követ is megolvasztja. Bumerángszerűen viselkedik. Eredetileg nem Tenkáé, Taikoubou veszi el egy legyőzött yokaitól, később a Paopeiekkel zseniálisan bánó Tenkának adja.

Genshitenson:
Kunlun hegyének vezetője. Igen ravasz és titokzatos. Nyilvánvalóan nagytudású és hatalmas erejű sennin. Nem riad vissza hazugságtól, vagy mások egyéb manipulálásától, és nem kell készpénznek venni mindent, amit mond. Sajnálatos módon ezt alárendeltjei, a Tanítványok nem tudják. Felmerül a kérdés, vajon jószándékú-e, vagy sem, és miféle cselszövésben mozgatja a szálakat? Mellesleg ő a Lélekvadász projekt kitalálója.
Paopei: Houshin Dai
Formája: A Lelkek Oszlopa.
Tulajdonságai: Igen, ez lényegében egy Paopei, egy lebegő oszlopszerű sziget, amelyen a „pecsét” kínai felirat látható. Ez fogadja be a legyőzött démonok lelkeit, és zár alatt tartja, míg el nem jön az idejük az újjászületésre. Genshitenson ereje járul hozzá a fenntartásához, így gyakorlatilag ez az egyetlen Paopei, amelyet az animében valóban „használ”. Ezen kívül még más Paopei-e is van, például a Hirai-i, egy Koukin Rikishi szerű, csak jóval fejlettebb és hatalmasabb robot, ám ezt az animében Hakutsuru használja Genshitenson utasítására.

Hakutsuru Doji:
Lényegében ő is egy Tanítvány (doushi). Ami érdekes benne, hogy megjelenését tekintve egy nagy, fehér, roppantul torz DARU! Talán nem túl erős vagy intelligens, ám nagyon lojális Genshitensonhoz, és igazi szolgalélek, ez aztán Kunlun parancsolójának jobbkezévé teszi. Mivel önerőből tud repülni, ezért gyakran üzenetvivőként alkalmazza, míg a harcban technikai érzéke teszi hasznossá: ügyes irányítója a Koukin Rikishiknek, Kunlun óriás Paopei robotjainak.

Ouma:
A Kuryu szigetéről való elit, ún. Shisei harcosok egyike, akik Bunchuu-hoz hűek. Ő a csoport vezetője. Elég arrogáns, és szeret pusztítani.
Paopei: Kaitenjyu
Formája: Gömbszerű objektek a köpenyén és benne.
Tulajdonságai: Amikor a gömböket kilövi, akkor mint egy rakéta, becsapódnak a célba és felrobbannak. Igen nagy a pusztító erejük. Mentálisan irányíthatóak, a robbanás is így váltható ki, ezért megfelelő lelki állapot kell működtetésükhöz – ha gazdájuk dühös vagy zavart, akkor nem működnek.

Youshin:
A Shisei harcosok egyike, általában Kouryuukennel működik együtt. Nagyon higgadt, kevés beszédű.
Paopei: Hekichijyu
Formája: Egy-egy kisméretű gömb Youshin két kézhátán.
Tulajdonságai: A föld elemet kontrollálja.

Kouryuuken:
A Shisei harcosok egyike. Ő is elég arrogáns, és kissé öntelt.
Paopei: Kongejyu
Formája: Két nagyméretű kék gömb.
Tulajdonságai: A vizet manipulálja tetszés szerint. Akár szökőárat vagy vízfalat, akár vízből készült fegyvert lehet vele előidézni. Az egyik gazdájánál van, a másik pedig valahol a tengerben, előbbi ugyanis a párja környezetében levő vizet használja föl.

Likouha:
A negyedik Shisei harcos. Kistermetű, kicsit talán lányos fiú. Abban is van némi lányos, ahogy viselkedik.
Paopei: Bankoujyu
Formája: Hatalmas sárga gömb.
Tulajdonságai: A levegőben lebeg, miközben gazdája rajta ül. A fény erejét használva sugarakat lő az ellenfélre. Ha megtámadják, automatikusan kitér, gazdája ezért elég gondtalanul viselkedhet.

Taiitsu Shinjin (Tai-Yi Zhen-Ren):
Tehetségei a gépezetek, Paopei-eket készít és bármit meg tud javítani.

Fugen Shinjin (Pu-Xian Zhen-Ren):
Taikoubou jó barátja. (A mangából kiderül, együtt képezték ki őket.) Feje felett glóriát visel. Szelíd lélek, aki nem akar senkit sem megsérülni látni, próbálja a harcot mindig megelőzni. Ugyanakkor van egy finoman kalandvágyó énje is: Taikoubout elkísérte, amikor az a Földre szökött, mert honvágya volt.


Szellembestiák = reijyu:

Suupuushan (Sibuxiang):
(megjegyzés: angol nyelvterületen, így feliratban is a kínai nevet használják, ezért a leírásban én is ennél maradtam)
Becenév: Supu (Sibu)
Taikoubou „paripája”. Kinézetre inkább egy nagyfejű, fehér vízilóra emlékeztet, gyakran le is vízilovazzák, ami egy cseppet sem tetszik neki! XD Általában komolyabban veszi a dolgokat, mint Gazdája, és hajlamos aggodalmaskodni, ilyenkor aztán gyerekesen tud siránkozni. Ezért nem tűnik annyira bátornak, viszont ha kell, mindig lehet rá számítani. Sokat restelkedik mókás módon, amiért Gazdája „egyáltalán-nem-hősszerű” :), de mivel akkor is a Gazdája, tűzbe megy érte, ha kell: szereti és a végtelenségig hűséges hozzá.
Paopei (?): az Újjászületés Glóbusza
Formája: Kékes gömb, amit Sibu mindig a kezei között szorongat.
Tulajdonságai: Nem akarok róla bővebbet elárulni, de a neve szerintem elég beszédes. (Nem vagyok biztos benne, hogy Paopei e, mert így említve sosincs, de mindenestre mágikus tárgy.)

Kokukirin:
Bunchuu repülő hátasa. Egy hatalmas, fekete rovarfélére (amolyan sáskaszerűségre) emlékeztet. Keveset szól, és gazdájának mindent megtesz. Még ha csak üzenetet is kell elvinnie vagy eltűrnie mást a hátán.

Kokutenko:
Shinkohyo repülő hátasa. Külsőre egy helyes, foltos fejű macska. Nem közönséges szellembestia, hanem a valaha élt legfejlettebb reijyu. Különleges képessége a Senrigan, azaz Ezer Mérföldes Látás képessége – ez teszi lehetővé, hogy Shinkohyo kedvére „mozizzon” a világban történteken. Kokutenko ezen kívül millió mérföldekre is hall, nagyon gyors és intelligens, ennek ellenére nem tudja teljesen kiismerni gazdáját. Noha elég beszédes, van benne valami távolságtartó és titokzatos, akárcsak gazdájában.

Shinyo:
Su Kokuko társa. Egy nagyméretű fehér papagájra emlékeztet (legalábbis engem). Gazdája vállán szokott ülni, de repülni is tud, és minden madárnak képes parancsolni, így azokat akár fegyverként is bevetheti.


Halandók = emberek:

Kou Hiko (Huang Fei-Hu):
A Yin birodalom második embere, a címe Herceg. Ősei generációkon keresztül szolgálták a Yint, ezért nagyon lojális a császárhoz. Ugyanakkor igazságos ember, aki a szívén viseli a nép sorsát. Nagyon tisztelik mind a civilek, mind a katonaságban. Legendás hadfi, aki emberfeletti erővel bír. (Bár az animéből kevésbé derül ki, de valóban emberfölötti fizikális ereje van, ami nem pusztán a harcban merül ki.) Lelki és akaratereje legalább akkora. Szerető szívű és gondoskodó ember, akit csak az törhet meg, ha szerettét veszíti el. A trónörökös hercegek védelmező mentora, akire bálványként felnéznek. Jó és hű barát, legjobb barátja Bunchuu.

Kashi (Jia Shi):
Kou Hiko hűséges felesége, Tenka anyja. Kína egyik legszebb asszonyának tartják. Maga is katonai családból származik, ezért bátorságban nem szenved hiányt. Gyengéd, de ugyanakkor erős asszony.

Kou Kihi/ Koushi (Huang Shi):
Kou Hiko húga. Az animéből nem derül ki ilyesmi, de a manga alapján a császár háremének egyik tagja. Bátor, mint a bátyja. Igen közel áll sógornőjéhez. Nem rest megvédeni másokat, még ha ehhez kétségbeesett dolgot kell is tennie.

Ki Shou (Ji Chang):
A Nyugat Ura. Jóindulatú, bölcs vezető, akit igen tisztelnek. Népe igazi vezére, akiért rajonganak. Korábban a császárnak is megbecsült tanácsadója volt. Hisz a jóslatokban, amiket kis kínai jelekkel díszített lapocskákból olvas ki. Egy jóslat szerint 100 gyermeke lesz. Egy másik szerint elevenen fog visszatérni Choukából (dacára Dakki intrikáinak). Híres zenészi tehetségéről, a kínai hegedűn való játéka szépségét csak legidősebb fia tudja felülmúlni.

Ki Hakuyuko (Ji Bo-Yi-Kao):
Ki Shou legidősebb – és alighanem a legkedvesebb - fia. Nagyon lojális és szerető szívű apjával szemben. Ezért, bár az azt mondta, maradjon Seikiben (a nyugati országrész fő városa), elindul Choukába, hogy kiszabadítsa, amikor Dakki csapdája következtében bebörtönzik. Ajándékokat is visz. Mivel igen jóképű fiatalember, megtetszik Dakkinak, ami felszítja a császár féltékenységét. Dakki sajnos tud gondolatot olvasni, és így tudja, hogy Hakuyuko apját akarja megmenteni, ezért őt is körmönfont – és a józan észnek eléggé nevetséges – módon csapdába csalja, kihasználva a császár féltékenységét.
Apjától tanul a kínai hegedűn játszani, és ebben még nála is tehetségesebbnek bizonyult.

Ki Hatsu (Ji Fa):
Ki Shou második fia. Bár intelligens, ám forrófejű. Van benne lázadó hajlam. Később próbál apja nyomdokába lépni. Az anime végén nevet változtat, Zhou Wu-Wangra.

Ki Tan (Ji Dan):
Ki Shou negyedik fia. Nagyon komoly, szigorú és felelősségteljes személyiség. Jó politikus, de híján van bátyjai karizmájának.

Yin Zhou/Chuuoh (Zhou Wang):
A Yin dinasztia császára. Eredetileg jó császár, népe védelmezője és barátja, valamint szerető férj és apa. A szép nők azonban úgy látszik, a gyengéi. Áldozatául esik a démon Dakki csábításának, és ezek után már nem ura önmagának. Egyre inkább Dakki hatalma alá kerül, aki úgy játszik vele, ahogy csak akar, elérve akár azt, hogy hűbérúrhoz méltatlanul viselkedjék, és halálos sértést mérjen legközelebbi követőire, akár azt, hogy hites felesége és gyermekei anyja ellen forduljon. Zhou teljesen tehetetlen.

Kyohi (Jiang Fei):
Zhou első felesége, a császárné és a trónörökös hercegek anyja. A Kelet Urának lánya. Szép, intelligens, gondoskodó anya. Az ország legkifinomultabb hölgyének nevezik. Nagyon fontos számára a méltóság, és hogy fiából érdemes császár legyen egy napon. Eredetileg boldog házasságban éltek férjével, amíg meg nem jelent Dakki. Amikor árulással vádolják meg, gyermekeit Kou Hiko családjára bízza.

Inshi (Yin Shi):
Nataku anyja. Gyönyörű nő, aki azonban többnyire szörnyen kislányos módon viselkedik. A fiáért meghalna , és igyekszik Nataku és az apja közé állni, ha elfajulnak a dolgok. Natakuval szemben kicsit túlságosan is védelmező és nem látja a hibáit se fiának, se férjének.

Li Sei (Li Jing):
Nataku apja. Chinto prefektúra elővédjének parancsnoka. Rendes ember, bár fiának mivolta eléggé nehezen feldolgozható számára. Ennek ellenére szereti őt, viszont nem tudnak zöld ágra vergődni egymással. Annyira nem, hogy mikor Taikoubou először találkozik velük, Li Sei éppen menekül fia elől, aki lövöldözik rá a Paopeiével. ^^” Li Sei NAGYON gyorsan tud futni! XD Valaha ő is tanult Kunlunban, ám a dolog túl bonyolult volt neki, és visszatért a Földre.


Halhatatlan démonok = yokai:

So Dakki (Su Da-Ji):
5000 éves nőstény rókadémon (és egyáltalán nem olyan, mint a japán rókadémonok, a kitsunék; itt a rókadémon arra utal, hogy eredeti alakja egy nőstény róka volt). Gyönyörű és kegyetlenül gonosz, aki élvezi az embereket szenvedni látni. Ravasz, mint a róka – ez nagyon is igaz rá: mindenkinél előbbre jár terveiben, és ha Dakki tervet sző, ott valaki meghal, többnyire egy ártatlan és jó ember. Szó szerint játszik az emberek életével, és bár csontja velejéig gonosz, az emberek előtt általában ártatlanul, naivan kislányos szerepet ölt – még akkor is, ha tudja, átlátnak rajta.
Fajtája előtt viszont hideg, számító, manipulatív, kalkulatív arcát mutatja. Kiválóan kiismeri az emberi lelket. Egyike a három legerősebb yokainak, egyszerre több Paopeit is képes használni, és még Bunchuu Kinbenjének is ellen tud állni. Vagy annál különb fegyvernek. Szinte elpusztíthatatlannak tűnik, és valami titkos erőforrásra támaszkodik, mert olyasmikre is képes, amikre különben nem kellene legyen. Hogy mit akar? Hatalmat, luxust, káoszt… úgy körülbelül. Ráadásul tér és idő nem akadály neki, ezért aztán használhat például számítógépet is, és rendezhet rockpartit.
Paopei: Keiseigenshou
Formája: Egy nagy stólaszerű ruhadarab.
Tulajdonságai: Védelmezni tudja tulajdonosát támadója ellen. A hét Szuperpaopei egyike, és ennek van a legnagyobb védelmező ereje. Ezen felül, egy bizonyos illatot áraszt, amely az alapja Dakki „Csábítás” nevű varázslatának. Bárki belélegzi ezt az illatot, az a Csábítás bűvereje alá kerül, és ettől fogva gyakorlatilag Dakki kontrollálhatja kedve szerint. Ezen a módon vonta hatalmába Zhou császárt is.
Paopei: Gokaschichikinou
Formája: Két kézi legyező.
Tulajdonságai: Levegőhullámokat kelt, amely támadásra vagy védekezésre egyaránt könnyedén használható. Egy embert úgy sodorhat el vele, mint egy tollpihét.
Paopei: Bankohan.
Formája: Egy fekete, összekapcsolódó gömbökből álló tárgy.
Tulajdonságai: A gravitációt manipulálja, pontosabban növeli az ellenfélre nehezedő nyomást. Eközben egyre több és több gömböcske nyúlik ki belőle, úgy, mint egy növekvő molekulamodellből, vagy valami osztódó egysejtűből. Egészen 10000 G-ig (vagyis a normál gravitáció 10000-szereséig) képes növelni a nyomást, amit még talán egy sennin sem képes túlélni. Viszont ha valaki nem tudja tökéletesen uralni a Paopeit, akkor őt magát is érinti a hatása, és belehalhat. Eredetileg nem Dakki Paopei-e, érdekes módon úgy tűnik, mégis tudja kontrollálni.

Ou Kijin (Wang Gui-Ren):
Dakki fiatalabbik húga. Noha ő tűnik idősebbnek, mind megjelenését tekintve, mind komolyságában. Leginkább Dakki utasításait és Kibi kívánságait teljesíti. Eredetei alakja egy molylepke.
Paopei: Shiju Hagoromo.
Formája: Stólaszerű anyagdarab.
Tulajdonságai: A molylepkének a hímporát bocsátja ki magából, amely belélegezve mérgező, ezen kívül rendkívül gyúlékony – elég egy szikra. Védelmezi is viselőjét.

Ko Kibi (Hu Xi-Mei):
Dakki idősebbik húga. Megjelenése egy tarka és igen cserfes papagájéra emlékeztetett, valódi formája madár. Roppant gyerekes, és az idő nagy részében bolondosan viselkedik. Szereti a szép férfiakat, és a helyesen kinéző dolgokat, lényeket általában. Például Sibut. ^^”
Paopei: Nyoi Hagoromo
Formája: Stólaszerű anyagdarab.
Tulajdonságai: Minden Paopeit le képes másolni, ami megtámadja. Ez egészen oda vezet, hogy Kibi maga is alakot vált, és az ellenfélnek végül saját magával kell szembenéznie. Sőt, Kibi ereje még az eredeti Paopeinél is erősebbé teszi a másolatot.

Shinkohyo (Shen-Gong Bao):
A legerősebb yokai doushi a világon. Eléggé ellentétes karakter, mind megnyilvánulásaiban, mind cselekedeteiben. Szereti figyelni a dolgokat, mert ez szórakoztatja. Külsőre leginkább egy bohócra emlékeztet, macskakarmokkal a kezén. Még szellembestiája, Kokutenko sem képes kiismerni, mit gondol, és mit miért tesz. Járatos a történelemben (persze, mert a javát maga is átélte XD). Több mint 5000 éves, ezért aztán leginkább az vezérli, hogy érdekesebbé tegye a „műsort”. Kinek az oldalán áll vajon? Egyáltalán áll valamilyen oldalon, vagy tetszés szerint váltogatja a szerepeket? Az ő neve áll első helyen a Taikoubounak átadott Lelkek Tekercsén, és elsőként ő ütközik össze vele, hogy próbára tegye. Azonban nyilvánvalóan nem használja teljes erejét, és mivel elég érdekesnek találja a Tanítványt, életben hagyja.
Paopei: Raikouben
Formája: Fagylalttölcsér-szerű fogantyújú, háromágú ostor.
Tulajdonságai: A legerősebb a Szuperpaopeiek közül. Villámcsapásokat produkál.
Szellembestia:Kokutenko


Akiket nem lehet egyértelműen besorolni:

Su Kokuko:
Su Koukónak, az Észak urának öccse. Bátyja Choukában, börtönben halt meg Dakki miatt, ekkor ő lett az utódja. Kunlunban tanult, aztán visszatért a Földre. Nem igazán tiszta, hogy ember-e vagy Halhatatlan: nem használ Paopeit, viszont van egy szellembestiája.
Intelligens fiatalember, akinek azonban némileg sajátos útjai vannak a dolgok elintézésére.
Szellembestia: Shinyo

Yinxiao:
Az idősebbik trónörökös herceg, Zhou császár és Kyohi első fia. Eredetileg persze közönséges ember, ám aztán a Halhatatlanok világa elragadja öccsével együtt, és bizonyos „átalakításokat” eszközöl rajtuk. Ekkor tehát már ők is alighanem Halhatatlanok.
Korához képest kicsit túl komoly, tisztában van a rá váró felelősséggel, és minden szándéka ennek megfelelni. Becsületes, ám tapasztalatlansága miatt nem mindig tudja jól megítélni a helyzetet, és ekkor meggondolatlanul cselekszik.
Paopei: Bantenin
Formája: Egy ágyúfélére emlékeztet, amely a herceg bal karjával egybeforrt. Mikor inaktív, kisebb, aktiválásakor gyakorlatilag teljesen magába nyeli Yinxiao karját.
Tulajdonságai: Egy lebegő pecsétet lő ki az ellenfél elé, aki, ha megmozdul, azonnal meghal. Ezenkívül egy bizonyos idő lejárta után így is, úgy is meghal. Igazán rettenetes fegyver, főleg egy tapasztalatlan fiúra bízva!

Yinhong:
A fiatalabbik trónörökös herceg, Zhou és Kyohi második fia. Megjelenésében és viselkedésében is inkább lányos, fiúnak amolyan „síró-picsogó” lenne. Igen érzékeny. Később kénytelen megtanulni, hogy a lábára álljon, ha meg akarja menteni apját és a birodalmat. Őt is elrabolják bátyjával a senninek világába, és szintén átalakítják. Nagyon ragaszkodik szeretteihez, és békeszerető természete úgy tűnik, jobb iránytűje bátyja kötelességtudatánál.
Paopei: Onmyokyo
Formája: Fém háromszög Yinhong mellkasán (ruháján).
Tulajdonságai: Tükrökkel veszi körbe az ellenfelet, amelynek megmutatja az igaz formáját. Ezután a tükrökön energiasugarak futnak végig és végül elpusztítják az ellenfelet.


Zárószóként elmondanám, hogy akinek felkeltette az érdeklődését az anime, annak ajánlanám a mangát is, amiben ugyan bizonyos dolgok másként vannak, ám sokkal teljesebb történetet mond el, jobban megértetve az összefüggéseket, és a Houshin Engi világának felépítését. Mivel ez a leírás már így is épp elég hosszú lett ^^”, ezekre a magyarázatokra itt most nem tértem ki.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.