Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2503877

Regisztrált felhasználók
száma:
24798

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
sora148
2020-11-23 20:33:51
Grimlock
2020-11-23 18:27:43
Bandi211
2020-11-23 16:35:45
Csabesz
2020-11-23 15:23:20
Sayuki Stella
2020-11-23 14:35:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kaze no Shoujo Emily (TV)
Emily of New Moon * Emily - Girl of the Wind * * *
風の少女エミリー

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:28:38
Létrehozás időpontja: 2009-06-18 15:29:47
Eddig megtekintve: 2000 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Romantika; Shoujo; Történelmi;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

Emily Byrd Starr egy tizenegy éves, hatalmas képzelőerővel és írói vénával megáldott kislány, aki Kanadában, Edward Herceg szigetén él édesapjával. Édesanyját kicsi gyermekként elveszítette, és sajnos most édesapja is súlyos beteg.

Kisvártatva Emily magára marad. Anyai ágú rokonai, a büszke és gőgös Murray-k jönnek el érte, hogy valamelyikük magához vegye és gondoskodjon róla. A baj csak az, hogy valahogy egyikük sem tolong ezért a feladatért, ezért aztán végül sorsot húznak. Emily nem igazán szimpatizál a legtöbbjükkel, és végül a rideg és szigorú, vénkisasszony Elizabeth Murray, a család feje vállalja el, hogy felneveli a kislányt.

Elizabeth néni egyáltalán nem érti meg Emilyt, ráadásul kifejezetten ellenséges érzelmei vannak Emily apja iránt, akihez húga, Juliet az ő beleegyezése nélkül ment férjhez. Elizabeth ugyanis a Murray-khez méltatlannak tartotta a férfit, egy szegény újságírót, ezért Emily anyja megszökött vele. Elizabeth néni ezen kívül utálja a macskákat – ezért nem engedi meg, hogy Emily magával hozza cicáját, egyetlen megmaradt társát – és ráadásul kifejezetten ellenzi a kislány írói hajlamait is. Egyáltalán nem tudja megérteni kis unokahúgát, vagy talán nem is igyekszik. Emily az ő méricskélő, mindenben helyreutasító kezei alá költözik a Murray-k ősi házába, New Moonba.

Elizabeth nénivel egy fedél alatt él idősebb húga, a kedves és szelíd Laura, valamint egy unokafivérük, a vidám és jószívű Jimmy is. Különösen utóbbi látszik magát jól megérteni Emilyvel, és gyakran igyekszik könnyíteni helyzetén, a beilleszkedés nehézségein. New Moonban dolgozik Perry Miller, az Emilyvel nagyjából egyidős béresfiú is, akivel szintén összebarátkozik. Hamarosan életében először iskolába is beiratkozik, ahol egy ellenséget, és egy jó barátnőt is talál, utóbbit a vad, temperamentumos Ilse Burnley személyében. Megismerkedik egy rokonlélekkel is, a finom lelkű, zseniálisan rajzoló fiúval, Teddy Kenttel.

Emily történetét, mindennapi kalandjait, bánatait, örömeit meséli el ez a bájos anime, amely Lucy Maud Montgomery, a világhíres kanadai írónő regényei alapján készült. Ha valaki netalán nem ismerné Lucy Maud Montgomery nevét, és az Anne of Green Gables és Road to Avonlea (magyar címe: Váratlan utazás) címek sem mondanak semmit – két sorozat, amely mind film, mind könyv formájában megjelent Magyarországon is – annak szívből ajánlom, hogy pótolja ezt a hiányt, mert az írónő kedves, elgondolkodtató, természet- és emberszeretetről, emellett nagy emberismeretről árulkodó történetei kicsit-nagyot egyaránt elvarázsolnak, és aki kihagyja az életéből, az határozottan veszített valamit.
Az Emily hazánkban talán kevésbé ismert műve – bár az ebből készült tévésorozat és könyv is megérkezett hozzánk, de nem tett szert olyan nagy ismertségre, mint fentebbi társai. Részemről nekem ez a kedvencem, már csak ezért is be kell valljam, hogy elfogult vagyok ezzel az animével. Vannak benne kisebb és nagyobb változtatások is – erre készüljön fel az, aki netán olvasta a regényt -, de összességében sikerült megragadnia Montgomery írásainak a hangulatát, a kivitelezés pedig gyönyörűre sikerült, különösen ami a háttereket, a környezetet, a természeti képeket és a képzeletben lejátszódó dolgokat illeti.

Csak ajánlani tudom mindenkinek - gyermektől a nagymamákig - aki egy megkapó, elbűvölő, néhol megnevettető, máshol megríkató, és kicsit régimódi hangulatú történettel szeretne gazdagodni. Shoujo kedvelőknek pedig kifejezetten feltenném a kötelező listára! ;)


Szereplők:

Emily Byrd Starr:
Fantáziadús kislány, akinek az írás a szenvedélye. Egyszerűen nem tud meglenni nélküle. Szélasszonysággal beszélget, megszemélyesíti a fákat, és mindenről leírja, ami az eszébe jut. Kifejezetten szeret verseket is költeni, és még maga sem döntötte el, költő vagy író szeretne-e lenni. Amikor elragadja az ihlet – a Villanás, ahogy ő nevezi – akkor se lát, se hall, egészen más világban leledzik.
Édesapját mélyen szerette, és minden nap titkos levelet ír hozzá Újságnak nevezett naplójában.
Emily kedves és vidám teremtés alapjában, de tud komisz és konok is lenni. Komisz főleg akkor, ha megbántják őt vagy szeretteit. Minden érdekli, szeret tanulni, néha kicsit hirtelen, és fél a kísértetektől.

Ilse Burnley:
Emily kebelbarátnője. Vadóc lány, a helybéli doktor lánya, aki mindig elfoglalt a pácienseivel, és Ilsével nemigen törődik. Így aztán ő csak úgy „vadon” nő. Mellesleg az apuka is különc ember. ^^
Emilyhez hasonlóan, édesanyját ő is igen korán elvesztette.
Nagyon robbanékony, szereti a vitát, de ugyanolyan gyorsan el is múlik a haragja, ahogy jött. Nem fél semmitől, és szereti tréfából ijesztgetni Emilyt.

Perry Miller:
Béresfiú New Moonban. Árva, egy öreg nagynénijénél él, és mivel nagyon szegények, dolgoznia kell a megélhetésükért. Eredetileg olvasni sem tud, pedig minden vágya, hogy tanulhasson. Jogász és politikus akar lenni, egy nap bejutni a parlamentbe, és úgy tervezi, ha felnő, feleségül veszi Emilyt.

Teddy Kent:
Szelíd, művészlelkű fiú, aki csodálatosan rajzol, és festő szeretne lenni. Éppolyan szenvedélye a rajzolás, mint Emilynek az írás, ezért aztán kezdettől jól megértik egymást. Birtoklásvágyó özvegy édesanyja megkeseredett asszony, aki csak magának akarja a fiát, és mindenkire és mindenre féltékeny, ami eltávolíthatja tőle Teddyt – így a rajzolásra is.

Elizabeth Murray:
A Murray család feje, Emily nagynénje. Rideg, szigorú, a Murray-hagyományokat – még ha divatjamúltak is – nagyon tisztelő vénkisasszony, akinek pontos elképzelései vannak arról, mit és hogyan tehet, vagy nem tehet egy Murray. Merev nevelési elvekkel rendelkezik, és nemigen mutat érzelmeket.

Laura Murray:
Elizabeth csendes, visszafogott természetű húga. Leginkább háztartási munkák közben látjuk. Ő sem ment férjhez, és New Moonban él.

Jimmy Murray:
Elizabeth és Laura unokatestvére, aki szintén velük egy háztartásban él. Ő a férfi a ház körül, aki ellátja a gazdaságot. Vidám, megértő – bár kicsit talán különös – ember, aki nagyon szereti a virágokat. New Moonban ő érti meg Emilyt legjobban, és sokszor ő a megmentő a bajban.

Rhoda Stuart:
A helybéli bankár lánya. Gazdag, elkényeztetett teremtés, aki megszokta, hogy az van, amit ő akar, és Emilyt kezdettől nem állhatja. A kétszínűség nem áll távol tőle, és ha csak lehet, szeretné Emilyt kínos, megalázó helyzetben látni.


Érdekesség: A regény Japánban a Kawaii Emily címet viseli.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.