Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542582

Regisztrált felhasználók
száma:
25484

Online látogatók száma:
5

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
kzsani
2021-04-14 14:07:21
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Akage no Anne (TV)
Anne of Green Gables * * * *
赤毛のアン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-09-15 12:18:48
Létrehozás időpontja: 2009-06-19 11:18:33
Eddig megtekintve: 3233 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Shoujo;
Epizódok száma:
50
Japán megjelenés éve: 1979

Ismertető:

Talán van még, aki nem ismeri Lucy Maud Montgomery, a világhíres kanadai írónő nevét, aki történeteit általában a kanadai Edward Herceg szigetére helyezte, a helyre, ahol maga is született és élt. Történetei ma új reneszánszukat élik, Magyarországon is egymás után jelennek meg regényei, és vetítették az ezekből készült filmsorozatokat is. Az írónő legismertebb regénysorozata, amellyel karrierje is indult, az Anne of Green Gables és folytatásai, melyek egészen addig követik a főhősnő sorsát, míg már az ő gyermekei is csaknem felnőttek. Anne gyermek- és fiatalkorának történetét dolgozza fel ez az anime, amely a Nippon Animation stúdió World Masterpiece Theater sorozatában készült.


Anne Shirley apátlan-anyátlan árvalány, akinek már régóta keserű a sorsa. Most végre az árvaházból az Avonlea nevű falucskába küldik, ahol Matthew és Marilla Cuthbert, a korosodó testvérpár örökbe fogadna egy gyermeket, hogy segítség legyen öreg napjaikra. Igenám, csakhogy történik egy kis bibi. A kifogyhatatlan képzelőerejű, álmodozó és olvasmánybolond Anne, aki bárkinek lyukat tudna beszélni a hasába, és legnagyobb bánata, hogy a haja vörös, tragikus félreértés áldozatává válik. Cuthberték ugyanis fiút szándékoztak örökbefogadni, mert nem tudnak mit kezdeni egy leánnyal. Marilla Cuthbert mindjárt másnap vissza is akarja küldeni Anne-t az árvaházba, ám felbukkan egy másik lehetséges örökbefogadó a szigeten: egy rideg, kemény asszony, akinek csak ingyencselédre volna szüksége az árvalány személyében – egy állapot, amelyet Anne nagyon is jól ismer még árvaház előtti életéből. Marilla nem veszi a lelkére, hogy odaadja a gyereket egy olyan asszonynak, akire még egy kutyát sem bízna rá, ezért aztán úgy dönt, próbát tesznek. Anne maradhat egy időre, majd meglátják, hogy jönnek ki egymással.

Nos, természetesen a próbaidő nem zajlik zökkenőmentesen, és a cserfes, mindenfélét kitaláló meg elképzelő fruska igencsak próbára teszi Marilla idegeit. Matthew-val sokkal jobban kijönnek. Végső soron azonban Anne Cuthbertéknél marad, a Zöld Ormú házban, és beiratkozik az iskolába is, ahol rögvest szert tesz egy kebelbarátnőre a fekete hajú Diana Barry, és egy „ellenségre” a tréfás kedvű fiú, Gilbert Blythe személyében. Jobban mondva, az ellenségesség csak Anne részéről van meg, mert a fiú Répának merészelte csúfolni. Hallatlan! A vörös haja átok!

Anne történetét, nevettető vagy többé-kevésbé tragikomikus kalandjait meséli el az anime a készítés korának és a stúdiónak megfelelő rajzstílusban. Rendezője Takahata Isao volt, aki ellentétben a megszokottal és a saját korábbi munkáival is, ezt az animét a forrásműhöz igen hűségesen készítette el. A háttérrel és környezettel kapcsolatos animációs munkákat Miyazaki Hayao végezte. Az anime egy igazán aranyos darab, szerintem egy hibája van: túl rövid XD. Mindenkinek bátran ajánlom ezt az igazi örökzöldet, amelynek címe szó szerinti fordításban „Vöröshajú Anne”.

Tipp: Olvassátok el L.M. Montgomery könyveit is! ;)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Aqualuna

2009-06-20 19:37:34

GG: Nem véletlen, ugyanis többé vagy kevésbé életrajziak az alapok. De van másféle regénye is pl. a Kék Kastély.
Barbi: Egyáltalán anime volt? :D - nagy mosoly

2.

Barbara-chan

2009-06-20 11:39:24

Én ezt a történtetet még a minimaxon láttam, de az nem ez az anime volt

1.

GG

2009-06-20 05:53:47

Ez az írónő, hogy milyen hasonló alapokra helyezi a történeteit pl. mint az Emily, vagy a Váratlan utazás, de mégis mindig kihoz belőle egy új nagyszerű történetet.