Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2402043

Regisztrált felhasználók
száma:
23794

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
kizu
2019-10-23 09:21:20
Csabesz
2019-10-23 08:09:16
Gman
2019-10-23 07:59:58
9754086211
2019-10-23 05:07:44
Crisis Scar
2019-10-23 01:07:36
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Hello! Lady Lynn (TV)
Hello! Lady Lin * * * *
ハロー!レディリン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:20:19
Létrehozás időpontja: 2009-07-01 11:39:57
Eddig megtekintve: 1813 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
36
Japán megjelenés éve: 1988

Ismertető:

Ez az anime a Lady Lady!! folytatása.

Három év telt el azóta, hogy legutóbb láttuk Lynnt. Most a St. Patrick leányiskolában tanul, egy lovaglócsapatáról híres iskolában, és nagy-nagynénikéjénél, Isabel Montgomerynél él, két cica – Prince, Mary valamikori macskája, és Queen, Lynn talált cicája – valamint egy óangol juhászkutya, Leonardo társaságában. Nővére, Sarah, nagyapjuknál a Woburn kastélyban lakik, ahol a herceg még mindig csak idősebb unokáját fogadja el. Apjuk pedig szakadatlanul dolgozik, hogy visszaszerezhessék a Marble kastélyt és ismét boldogan élhessenek együtt.

A történet kezdetén Lynn ismét egy meghatározó találkozást él át egy lóval. Ez a ló Andrews, az iskola női lovaskapitányának, Vivian Spencernek arab díjugrató lova, aki egy nap gyakorlás közben megijed egy mókustól és ledobja a hátáról Viviant. Ő ezért megveri, amitől a ló teljesen megvadul, kitör, és vadul száguldozni kezd a városban. Lynn az akinek végül sikerül Andrews-t megfékezni, ettől kezdve aztán Vivian meglehetősen ferde szemmel tekint rá.

Andrews-t veszélyesnek minősítik és meg akarnak szabadulni tőle, ám Isabel néni megveszi Lynn-nek a lovat. Ezután meg kell nyernie bizalmát, és kiderítenie, mitől és miért fél. Közben a Montgomery kastélyba új lakó érkezik, a kis Sophie, egy kis francia lány, aki Isabel néni elhunyt férjének távoli rokona, és mint ilyen, anyjával az örökségre pályáznak. Ehhez természetesen le kell járatni először Lynnt, akit Isabel néni nagyon a szívébe zárt. A kislány kitűnő színésznőként az ártatlan, érzékeny gyermek benyomását kelti, ám valójában tökéletes kis intrikus. Ő jön rá Andrews gyengéjére is, hogy retteg a mókusoktól, és ezt ki is használja.

Közben megjelenik egy régi jó barát, Edward, aki egy itteni fiú kollégiumba jön tanulni, és szintén lovagol. Vivian belebolondul a fiúba, ám Edward régi rajongása Lynn iránt most is megvan, és egyre gyengédebb érzelemmé válik. Vivian ezután már igazán gyűlöli, és több módon is megpróbálja tönkretenni a kislányt. Lynn pedig még mindig Arthurban látja a szép herceget.

Egy régi ellenség is feltűnik, Mary Wavebury, aki szintén a St. Patrickra jár ezentúl, és továbbra is szereti megnehezíteni Lynn életét. Az iskolában hagyományosan odaítélik annak a leánynak, aki a leginkább hozzájárul jó hírnevükhöz, a speciális díjat, a Lady Crest-et (ami lényegében egy érdemérem szerű kitüntetés), amivel az Ifjú Lady St. Patrick cím is jár. Természetesen Lynn-nek – és sok más lánynak – a legnagyobb vágya, hogy ő kaphassa meg. Ámde Lynn-nek még sok mindennel szembe kell néznie, mert Andrews nem hajlandó többé akadályt ugrani, ismét anyagi nehézségbe kerülnek, amikor apjuknak leég egy raktára, és Mary cselszövése következtében a kislánynak Arthur is mélységes fájdalmat okoz…


Ez az anime épp olyan tündéri leányregény, mint a Lady Lady!!, csak még sokkal romantikusabb, és többféle szálon mozognak benne az események. Sajnos épp olyan nehéz megszerezni, mint az első szezont. Ugyanúgy leginkább olaszul, esetleg spanyolul, franciául vagy arab nyelven lehet megtalálni. Az olasz változat sajnos meg lett vágva és rövidítve (igazából nem derült ki számomra, hogy kihagytak-e teljes részeket is, mindenesetre 32 darab, nagyjából 17 perces epizód formájában található meg). Aki teheti, és gyengéi a shoujo-k, annak mégis ajánlom, hogy nézze meg, nem fog benne csalódni (kivéve, hogy kicsit kurta-furcsa módon fejeződött be számomra ^^” – ámbár ez könnyen lehet a vágás következménye). Ahogy már az első szezon leírásában is említettem, ez az anime a nagymamámmal közös különleges személyes kedvencünk volt.


Szereplők:

Lynn Russell:
A történet idején már nyolc éves (bár szerintem ő is, nővére is kicsit idősebbnek tűnnek a tényleges koruknál). Első éves a St. Patrick lányiskolában, a lovas klub tagja, de eleinte csak az istálló körüli munkákat végzi – bár abban is nagyon lelkes és lelkiismeretes. Ugyanaz a kedves, bájos és vidám kislány, akinek megismertük, és akit lassan mindenki a szívébe tud zárni. Változatlanul rajong a lovakért, és Andrews-zal különlegesen szoros kapcsolatot épít ki. Vajon milyen eredménnyel indulnak majd együtt a díjugrató versenyen? Sikerül-e Lynn-nek elérnie az álmát, a Lady Crest-et? És hogy újra Marble kastélyban élhessenek együtt? Vagy lehet, hogy választania kell majd a két álom között?

Sarah Frances Russell:
Lynn öt évvel idősebb féltestvére, aki bár a csak őt elfogadó nagyapjuknál lakik, továbbra is erős testvéri köteléket oszt meg kishúgával. Apjuktól mindketten kaptak egy azonos, szív alakú arany függőt, ami a Marble kastélyt ábrázolja, és egy családi kép van benne, ez jelképezi közös vágyukat, hogy újból együtt lehessenek otthonukban. A függő belsejébe ezen kívül három szó van bevésve, ami egy igazi Ladyt jelképez: Kegyes, bátor és nemes.
Sarah egészsége már megjavult, és egyre jobban fuvolázik – mint az édesanyja.

George Russell:
Sarah és Lynn apja, Marble vikomt. Továbbra is nehéz terhekkel és felelősséggel kell megküzdenie: azon dolgozik, hogy visszaszerezze családi otthonát, a Marble kastélyt. Bár nem lehet lányaival, mélyen szereti őket.

Richard Russell:
Woburn hercege, George apja, a lányok nagyapja. Szigorú arisztokrata, aki fia kisebbik lányát annak nem nemesi származása miatt nem fogadja el unokájának. Még azt sem tűri el, hogy a jelenlétében beszéljenek Lynn-ről. Vajon tényleg semmi nem képes megingatni ezt a merev hozzáállást?
Mostanában gyengélkedik, ezért Sarah-t maga mellett szereti tartani.

Isabel Montgomery:
Richard Russell húga, a lányok nagy-nagynénje. Ő fogadta magához Lynnt, amikor a család elvesztette a Marble kastélyt, és nagyon szereti, boldog, hogy vele van a kislány. Ezen kívül igyekszik a nemesi viselkedést is elsajátíttatni vele.

Midorikawa Misuzu:
Lynn japán édesanyja, aki három éve egy autóbalesetben, lányát védelmezve vesztette életét. Lynn álmaiban mindig megjelenik, mint őrangyal és tanácsadó.

Arthur Drake Brighton:
A Brighton grófi család idősebb fia. Továbbra is a tökéletes szőke herceg mind Lynn, mind Sarah számára. Komoly, gondoskodó és felelősségteljes.

Edward Brighton:
Arthur öccse. Lynn számára gyerekkori barát, ám az ő érzelmei ettől némileg gyengédebbeké válnak Lynn iránt. A Winston Churchill fiúakadémiára érkezik tanulni – állítólag, mert így Lynn közelében lehet, legalábbis bátyja evvel ugratja. Csinos és remekül lovagol, amiért Vivian belebolondul. Jó barátja Philipnek, a fiú lovasklub kapitányának.

Sophie Montgomery:
Isabel Montgomery férjének távoli unokahúga. Francia származású. Noha úgy néz ki, mint egy kis porcelánbaba, az ártatlan és édes külső mögött egy ügyes kis cselszövő rejlik. Sophie húzásaival Lynnt akarja rossz fényben feltüntetni. Minderre az anyja tanította ki, akit nagyon szeret, és mindent megtesz, hogy elégedett legyen vele.
Mindenhová magával hurcol egy babát, amit a mamájától kapott egy születésnapjára. Lassan rájövünk, hogy igencsak magányos gyermekkor jutott neki osztályrészül.

Jeanne Montgomery:
Sophie anyja. Szép, de hideg és számító természet, lánya nem igen érzi mellette az anyai szeretet melegét. Mindig nagyon elfoglalt, Sophie-ra nem sok időt szán. Megijedvén attól, hogy Montgomery grófnő túlságosan kedveli Lynnt, a nyakára küldi a lányát, akinek el kell lehetetlenítenie Lynnt, miközben ő maga tökéletesen viselkedik. Azzal fenyegeti az egyedülléttől rettegő Sophiet, hogy különben internátusba küldi.

Vivian Spencer:
A St. Patrick lányiskola lovasklubjának kapitánya. A lovaglás királynőjeként emlegetik kiváló eredményeiért, és nagyon csodálják. Ezért enyhén szólva el is várja, hogy ő legyen a körülrajongott középpont. Szép, de nagyon szigorú és kemény is tud lenni, nem áll távol tőle a kegyetlenség, ha felbosszantják, vagy valami nem tetszik neki. Lynnt eleinte azért kezdi utálni, mert sikeresen megszelídítette Andrews-t, aki előzőleg neki nem engedelmeskedett. Lynn ezzel némi hírt és népszerűséget is szerzett, amire féltékeny, de igazán csak akkor kezdenek elfajulni a dolgok, amikor Edward több figyelmet szentel Lynn-nek, mint neki. A későbbiekben érkező Maryvel összeszövetkezik Lynn ellen.

Catherine Baker:
Vivian kuzinja, első éves új lány a St. Patrick iskolában, és kiváló lovas. Ő az egyetlen, aki megülheti Vivian új lovát, Elizabeth-et. Lynn legnagyobb riválisa a díjugrató pályán, aki emellett azonban barátként gondol rá, és sokszor közbe is lép az érdekében.

Philip Anderson:
A Winston Churchill fiúiskola lovasklubjának kapitánya. Edward barátja, ezen kívül úgy tűnik, érzelmeket táplál Vivian iránt.

Mary Wavebury:
Svájcból tér vissza, és a St. Patrick iskolába kerül. Lynnt viszontlátván fellángol benne a régi gyűlölet, s miután felismeri Vivian hasonló érzéseit, látszólag szövetkezik vele. Azonban neki megvannak a maga kis tervei, és mivel maga is a Lady St. Patrick címre pályázik, minden vetélytársat el akar takarítani az útból, akármilyen módszerrel. Maga kiváló teniszjátékos lett, és veszedelmesebb cselszövő, mint valaha. Lynnről azt terjeszti, hogy miatta hiúsult meg az anyja esküvője, az Arthurral való ismeretséggel meg szívesen villogna, főleg, ha ezzel meg is bánthatja ellenfeleit.

Lara:
Lynn barátnője és osztálytársa. Szintén tagja a lovasklubnak, az istálló körüli munkákat Lynn-nel együtt végzi.

Dorothy:
Lynn másik barátnője és osztálytársa. Kissé félénk lány, aki eleinte a lovaktól is tart, de később ő is belép a lovasklubba.

Suzie:
Lynn osztálytársnője, aki nemigen van odáig érte. Az iskolai fegyelmi bizottságnak is tagja, és gyakran leckézteti Lynnt, sőt, igazából azt sem bánja, ha keresztbe tehet neki. Ő is vetélytársat lát Lynn-ben, ugyanakkor egyéb vetélytársa is akad saját klubjában. Ő ugyanis szintén teniszezik. Maryt nagyon csodálja a sportban mutatott sikereiért.

Paul:
Lynn jó barátja, vele nagyjából egy idős kisfiú. Kicsit úgy van Lynn-nel, mint Edward kisebb korában. Szeretne a kislány figyelmében lenni, ezért minden szívességet megtesz neki. Általában biciklivel közlekedik mindenhova, és gyakran van Lynn segítségére egy „fuvarral”.

Eric:
Paul bátyja. Egyedül vezet egy kisebb boltot, és neveli testvéreit. Szerelmes Peggybe.

Peggy:
Egy nagyobb bolt tulajdonosának lánya, aki a tejet szokta házhoz szállítani motorral. Szerelmes Ericbe, de az apja azt akarja, hogy „jól” menjen férjhez.

Nancy:
Eric és Paul öt év körüli kishúga.

Henry:
A Montgomery kastély mindenes komornyikja. Többek között ő látja el az istálló körüli teendőket is és tanítja Lynnt lovagolni.

Patricia:
A Montgomery kastély házvezetőnője. Kiváló szakácsnő.

Jim Clark:
A St. Patrick iskola lovasklubjának némileg hanyag megjelenésű, új edzője. Ő fedezi fel Lynn tehetségét és támogatja, hogy indulhasson versenyen.

Victor Reynolds:
Mary nagyapja, Magdalene Wavebury apja, és Britannia egyik legnagyobb üzleti társaságának elnöke. Őt megismerve nem csoda, hogy milyenek az utódjai. Mary eléggé az ujja köré tudja csavarni, általa szeretné megszerezni a Marble kastélyt magának.

Phyllis és Mathilda:
Vivian jobb és balkeze, vak hívei és követői. Amit Vivian mond, az szentírás és senki ne merje megsérteni a királynőt! Ők is harmadévesek és a lovasklub tagjai.

Andrews:
Gyönyörű és okos arab telivér ló, ugróképességét anyjától örökölte, aki bajnok volt. Csikókorában anyja az ő védelmében pusztult el, ez is egy közös dolog benne és Lynn-ben, továbbá az oka, amiért fél a mókusoktól.

Prince:
Mivel állandó szereplő mindkét sorozatban, úgy gondoltam, megérdemel ő is egy kis bemutatást, mert Prince egy igazi személyiség. Hosszú hófehér szőrű macska, aki nem fajtatiszta, ezért hagyja aztán el korábbi úrnője, Mary. Lynn megsajnálja és befogadja. Ezek után szinte rá sem lehet ismerni a korábbi „gonosz” macskára, csak akkor mutatja meg a karmait, ha Lynn-nek akar ártani valaki.

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Aqualuna

2009-07-02 10:23:38

A Polsat2-n ment, lengyelen. Nem rendes szinkronnal, hanem rámondással. Folyamatosan adták tovább a Lady Lady!! után, csak sajnos akkor nem tudtuk végignézni, mert közben kódolták a csatornát, úgyhogy a legvégét csak most láttam, olaszul.

1.

GG

2009-07-02 04:56:40

Az előző sorozatot láttam valahol, de erre nem emlékszem. De ti milyen nyelven néztétek a nagymamáddal?