Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543485

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Wedding Peach (TV)
Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach * Legend of the Angel of Love: Wedding Peach * * *
愛天使伝説ウェディング・ピーチ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-10-17 14:23:30
Létrehozás időpontja: 2009-08-11 21:22:34
Eddig megtekintve: 6143 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Jillian

Típus: TV
Műfaj: Kaland; Mahou Shoujo (Magical Girl); Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
51
Japán megjelenés éve: 1995

Ismertető:

Történet

Szinte minden lánynak van egy olyan korszaka, amikor beleesik egy tökéletesnek tűnő srácba, állandóan az illetőről álmodozik, és fejben már a „hetedhétországra szóló” esküvőjét is eltervezi. Nincs ezzel másképp történetünk főhőse, Hanasaki Momoko sem a két legjobb barátnőjével, Tanima Yurival és Tamano Hinagikuval egyetemben. Az eset pikantériája, hogy mindhármuk szerelmének tárgya nem más, mint az iskolai focicsapat sztárja, Yanagiba Kazuya. Persze jó barátnők lévén ezt nem is nagyon titkolják egymás elől, és még a módszereik is hasonlóak, hisz az iskolaújság munkatársaiként próbálnak a fiúhoz közelebb férkőzni.
Természetesen egy igazi shoujo történethez méltóan nem merül ki ennyiben a történet, és máris jön a csavar. Ugyanis az eddig átlagos kis életet élő három lányról szép lassan kiderül, hogy mindnyájan egy-egy híres angyal reinkarnációi, feladatuk a szerelem és az igazság védelme a gonosz démonokkal szemben, és az, hogy összegyűjtsék még időben a „Szent négyes” elnevezésű négy varázslatos ékszert. A lányok persze nem csak ezeknek a fontos feladatoknak élnek, hanem mellette ugyanúgy élvezik az életet, keresik azt a bizonyos „Nagy Ő”-t, akiről szép lassan kiderül, hogy végig az orruk előtt volt…
Közben a néző gyönyörködhet a csodaszép esküvői ruhákban, hallgathatja a kellemes zenéket, nézheti a helyes fiúkat, nevethet a csajok bolondozásain, és nyomon követheti a rózsaszín, a földtől kicsit eltávolodott csatákat, amik nélkül az igazat megvallva nem is lenne az igazi ez az egész történet.


Szereplők

Hanasaki Momoko – Wedding Peach
A történet meglehetősen Momoko centrikus, bár erre szerintem bárki rájöhet, aki már egy képet is látott a sorozatról. Momoko egy tipikus shoujo hősnő, butuska, ügyetlen, de mindig vidám, hatalmas a szíve. Szereti a fagyit, a földrajzot, a rózsaszín színt és az ő virága a barackvirág. A családi háttere meglehetősen zavaros, hisz édesanyja még kiskorában eltűnt az egyetlen emléke róla egy gyűrű. A lány az édesapjával együtt él, akitől örökölte a fotózás tehetségét és szeretetét is. (Ebből következik, hogy ő az újság fotósa.)
A történet elején róla derül ki legelőször, hogy angyal, ráadásul nem más, mint a legendás Wedding Peach reinkarnációja, nem véletlen, hogy ő rendelkezik a legnagyobb erővel a lányok közül. Az első fegyvere egy kissé giccses kompakttükör, a csokra, ami képes egy gyertyává változni, és az édesanyjától örökölt gyűrűje, amiről kiderül, hogy a Szent négyes első drabja, a „valami régi”.
Az események előrehaladtával egyre nyilvánvalóbb lesz, hogy a Momokohoz való fiú nem más, mint a focicsapat kapusa, a kissé szemtelen, de aranyos Fuuma Yousuke.

Tanima Yuri – Angel Lily
Nem tagadom, nekem végig ő volt a kedvencem, és a szereplők nevei közül is szerintem az övé az egyik legszebb magyarra fordítva: „liliom a völgyből”. ^.^ Yuri egy nagyon kifinomult, udvarias, csinos, pedáns és kedves lány. Szereti az angol órát, a kék színt, a pudingot és az ő virága a liliom. A szülei divattervezők, néha modellként a bemutatókon is részt vesz. Az újságban ő tölti be a riporter szerepét.
Angel Lily a második angyal, aki megjelenik. Ő egy rúzs segítségével tud átváltozni, és ez is lesz az első fegyvere. A későbbiekben az övé lesz a Szent négyes második darabja a „valami kék”, ami egy pár fülbevalóra utal. Emellett ő az a harcos angyal, akinek a szerelmi története a legrégebbre nyúlik vissza…

Tamano Hinagiku – Angel Daisy
A harmadik barátnő, aki hármuk közül a legmakacsabb, a legsportosabb, (ez persze a Kazuyáért való küzdelemben nagy előnynek tűnik) és persze nagyon élénk, társaságkedvelő, néha kissé durvának tűnhet, de a lelke nagyon is érző szívet rejt. Hinagiku szüleinek van egy hatalmas virágboltja, néha itt segédkezik a lány. Hinagiku mindemellett szereti a sárga színt, a sushit, a testnevelést, és a növénye a margaréta.
Angel Daisy a harmadik harcos aki megjelenik, de gyakorlatilag az ő megjelenésével a második szezonig nem is csatlakozik hozzájuk új angyal. Daisy átváltozója és egyben első fegyvere egy aranyszínű karóra. A későbbiekben az övé lesz a „valami kölcsönkapott”, ami egy nyaklánc képében jelenik meg.
Hinagiku az, aki legrégebbről ismeri azt a fiút, aki később a választottja lesz. Ugyanis a kiszemeltje nem más, mint gyermekkori barátja, Takuro.

Scarlet O’hara – Angel Salvia
A lányokhoz legkésőbb csatlakozó harcos, aki nevét az elfújta a szél női főszereplőjétől kölcsönözte. A negyedik angyal nagyon a lobbanékony természetű, magába zárkózó, érettebb, makacs, de kissé magányos lány, akinek egy szomorú múltbéli esemény árnyékolja be az életét. A többiekkel ellentétben ő egy drága, bentlakásos iskolában tanul, és nem nagyon vannak barátai, a lányokkal is csak nehezen találja meg a közös hangot. Scarlet szereti az olasz ételeket (pl. lasagne), az angolt és a lilás, ibolyás színeket, az ő növénye a zsályavirág.
Nála található a Szent négyes utolsó tagja, a „valami új”, ami egy diadém. Ezt ő már a megjelenésekor viseli, a többiekkel ellentétben nem csak később bukkan rá. A legfontosabb fegyvere egy kard. A többiekkel ellentétben túl sokáig nem viseli az esküvői ruháját, szinte mindig rögtön harcosangyallá változik.

Yanagiba Kazuya – Limone
A lányok szerelmének tárgya a szinte tökéletes, okos, helyes, sportos fiú, aki ráadásul a sulijuk, a Saint Flower Garden focicsapatának csapatkapitánya is. Valójában neki is van egy másik énje, akiről sokáig ő maga sem tud, ez pedig nem más, mint Limone angyal, aki már rögtön a történet elején Momoko segítségére siet, amikor megtámadja egy Jamapii nevű démon. Neki jutott az a tipikus helyes megmentő szerepe, aki a lányok segítségére siet, amikor azoknak nehézsége támad a harc folyamán. A történet előrehaladtával kiderül, hogy egykor ő és Lily szerelmesek voltak egymásba, és újra feltámadnak az érzelmeik egymás iránt.

Fuuma Yousuke – Vento
A történet férfi főszereplője a szemtelen, pimasz, de még is nagyon szeretnivaló srác, aki már a story elejétől fogva vonzódik Momokohoz. Persze jó anime hőshöz méltóan ezt nem vallja be neki rögtön, hanem eleinte csak folyamatosan piszkálja és szívatja, vagy gúnynevet ad neki, (Momo-P) de később a végsőkig is kitart a lány mellett. Ő is szeret focizni, de a csapatban az ő posztja: a kapus. A csapatból kerül ki a legjobb barátja is, Kazuya.
Yousuket az édesanyja neveli, mivel az édesapja még évekkel ezelőtt elhunyt egy hajószerencsétlenségben. A róla megmaradt legkedvesebb emléke egy csengő, aminek mondanom se kell, a jövőben még fontos szerepe lesz.
A történet előrehaladtával kiderül, hogy Yousuke sem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik, hisz az ő felmenői között az egyik legerősebb démon található meg, akinek a fiú örökölte is a képességeit. Gondolom mindnyájan kitaláltátok, hogy egy angyal és egy ördög szerelme meglehetősen veszélyes és nem kifejezetten ésszerű dolog az ilyen háborús időkben…

Aphrodite
Az angyalok királynéja, a szeretet és a szépség istennője, aki ráadásul Wedding Peach nagynénje. (Momoko édesanyja, Celeste ugyanis a húga). Gyakran Momoko tükrén keresztül ő látja el tanácsokkal a lányokat.

Reine Devila
Egykor ő sem volt rossz, de egy viszonzatlan szerelem szomorú következményeként gonosszá változott, és ő lett az ördögök királynője. Később felesküdött arra, hogy elpusztít mindent, aminek köze van a szerelemhez vagy a szeretethez.

Amano Takuro
Egy tipikus visszahúzódó, kissé magányos, ügyetlen, de nagyon jó eszű fiú, aki eleinte Momoko iránt mutat gyenge érzelmeket. Majd a fiú hirtelen változáson megy keresztül, amiben természetesen a démonok keze is benne van. Később a lányok segítségével megmenekül és Hinagiku gyermekkori barátja újra rendes életet élhet. És a kapcsolata is a lánnyal egyre szorosabb lesz… ;)

Jamapii
A sorozat első részében jelenik meg, amikor is Wedding Peachnek kell megküzdenie a kis démonnal. Később a lány meggyógyítja, és a háziállataként fog élni.

Anime vs. Manga

Mint oly sok esetben, itt is a manga szolgált az anime alapjául. A manga Tomita Sukehiro és Yazawa Nao munkáját dicséri. A manga a Shogakukan kiadó gondozásában jelent meg, 1994-ben és összesen 7 kötetben. (6 rendes történet, a hetedik már inkább egy extra kötetnek felel meg). Általánosságban véve az a tévhit terjed a rajongók között is, hogy a manga és az anime története megegyezik, de ez nagy tévedés, hisz a fő történeti események és a karakterek kivételével szinte két teljesen más storyval van dolgunk. Vegyük a legfontosabb, bárki számára észrevehető eltéréseket:

- A lányoknak a harcos ruhája változik a történet folyamán, csak az utolsó néhány kötetben jelenik meg az anime nézői számára is ismert harcos ruha.
- Mivel a történet itt rövidebb, ezért a démonok száma is jóval kisebb, és általában véve mindegyik sokkal tovább is szerepel. (pl. Potamos az utolsó kötetben is szerepel)
- De az anime hatalmas előnye, hogy már csak a hosszából kifolyólag is jobban ki tudta bontani az eseményeket, több az ellenfél is, az új barát is, és változatosabb helyszíneken zajlanak az események.
- Yuri haja szőke, Hinagiku is másképp hordja a haját.
- Wedding Peach első fegyvere egy fényképezőgép.
- A négy ékszer külsőleg sem egyezik meg.
- A lányok esküvői ruhában (is) tudják használni a Szent négyest.
- A Szent négyes titka a lányok és családjuk múltjában keresendő, mindegyiknek köze van hozzájuk, és mindegyik tárgy az iskolához is kapcsolódik.
- A Szent négyest a végső csatában egyesítik először.
- Yuri és Hinagiku egyszerre tudja meg, hogy ők is angyalok.
- Yousuke máshogy vallja be, hogy szereti Momokot. (sokkal aranyosabban :))
- A mangában főleg Momoko szerelmi szála kerül előtérbe, úgy jön Hinagiku, Yurira már nem jut túl sok idő. :(
- Salvia nem a halott barátnője miatt gyűlöli meg a démonokat, ráadásul itt csak különösen egyre haragszik.
- Scarlet és Kazuya sokkal bensőségesebb viszonyt alakít ki, együtt is élnek.
- Limone nem veszíti el az emlékeit.
- A történetben szerepel Yousuke anyja, és Momokoval jóban is van.
- Yousuke apja él, és sokáig gonosz.
- A hatodik kötetben szerepel egy „Scarlet szerelme” c. epizód, de ez nem egyezik meg az OVA-val, és ennek a vége megint tipikus WP-s.
- A történet lezárása itt sokkal rózsaszínűbb, a felnőttek közül is mindenki újra egymásra talál.
- A karakterek jóval szerethetőbbek és aranyosabbak, de komolyan! Pl. amíg az animében Momoko már néha picit fárasztó tud lenni, addig a mangában ezt az olvasó egyáltalán nem érzi.

***

Remélem kedvet kaptatok mind az animéhez, mind a mangához! Mindkettő nagyon kellemes kis kikapcsolódás, így feltétlenül érdemes megnézni! :) Már csak azért is, mert nem véletlenül tartják sokan a Sailor Moon után az egyik legjobb magic-girlnek.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 12
Korábbi hozzászólások:
1. 2. 3.

12.

ceres

2011-11-24 19:56:58

nem találom a magyar feliratot

valaki mondja meg h hol van

11.

usagi-chan

2011-07-11 17:50:57

Jó kis anime nekem nagyon jó!!! :D - nagy mosoly

10.

Jillian

2009-09-26 01:18:05

De jó, lesz felirat!
Most figyeltem, h a videón végig ott virít a logó, de azt sztem a videó készítője rakta rá, mert (nagy bánatomra) ezzel a képsorral nem adták le. :( - szomorú A vágás meg az elején van a feliratnál, mert nem akarták a japán szöveget benne hagyni. Asszem ennyi

9.

Barbara-chan

2009-09-21 11:37:43

Jól van na, majd felkerül ide is, este átadom szandrának :P - nyelvel

8.

Aqualuna

2009-09-21 11:36:17

Hát szégyelld magad, Barbi, hogy ide nem. :P - nyelvel