Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2479520

Regisztrált felhasználók
száma:
24546

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1649

Utolsó 5 látogatónk:
tabi0731
2020-08-14 15:10:15
Tades523
2020-08-14 14:58:30
vegel2017
2020-08-14 14:57:26
_Mei-chan_
2020-08-14 14:53:10
szakura
2020-08-14 14:50:22
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Chocchan Monogatari (Movie)
Chocchan's Story * * * *
チョッちゃん物語

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-09-24 14:44:41
Létrehozás időpontja: 2009-08-24 11:54:01
Eddig megtekintve: 1657 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Történelmi;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1996

Ismertető:

A történet Kuroyanagi Cho igaz történetét meséli el. Történelmi családregény, amely a második világháború időszakában mutatja be egy fiatalasszony küzdelmeit a túlélésért, gyermekei védelméért, miközben férje harcol – egy jellegzetes sztori abból az időszakból, amely országtól függetlenül mindenhol megtörtént. (Hogy csak egy példát említsek, az én nagymamám is pontosan ilyen viszontagságokon esett át asszonykorában, édesanyámmal vándorolva és keresve nagyapámat és nagybátyámat, akik fogságba estek.) A movie Kuroyanagi Cho emlékiratai alapján készült, aki édesanyja volt Kuroyanagi Tetsukónak, aki később a japán televízió korai időszakának híres színésznője volt, és az UNICEF nagyköveteként szerte a világon tevékenykedett. Cho – becenevén Chocchan – mellett főleg őrá fókuszál az anime.

A történet ott kezdődik, amikor Chocchan, a fiatal lány hazatér szüleihez, hogy elmondja, férjhez akar menni szerelméhez, Kuroyanagi Moritsunához, aki hegedűművész. Az apja ellenzi a házasságot, és megtiltja lányának, aki viszont ragaszkodik ehhez – következményeként Chocchant elküldik a szülői házból. Férjével Tokióba költöznek, és hamarosan megszületik az első babájuk, Tetsuko – becenevén Totto-chan, akit még három gyermek követ. Boldogan élnek mindaddig, amíg ki nem tör a háború, ami szegénységet és éhínséget hoz magával. Bár folyamatosan eladogatják, ami mozdítható, hogy egy kis pénzhez jussanak, ez sem mentheti meg a hirtelen megbetegedő második gyermeküket, egy kisfiút, Meijit. A tragédia után nem sokkal Moritsunának is be kell vonulnia, és Chocchan magára marad három gyermekével. Szüleire nem számíthat, Tokió egyre veszedelmesebb, ezért vidékre vándorolnak, hogy túlélhessenek, ám ott sincs igazán biztonság. Tetsuko, az egyre érettebb kislány látja, ahogy anyja egyre gondterheltebb, és talán el is veszíti már a reményt, hogy viszontláthatja valaha gyermekei édesapját, akinek emlékezetéül a tűzön-vízen át megmentett egyetlen tárgyat, Moritsuna hegedűjét hurcolják magukkal mindenfelé...


Ez az anime nem olyan, mint általában a többi világháborús eseményekre koncentráló. Nem a tragédiákat emeli ki, hanem inkább valóban memoár-szerűen elregéli Chocchannak és családjának a történetét, életük fontos, fordulópontot jelentő eseményeit. Olyan végignézni, mintha egy régi napló lapjait pergetnénk végig. Kedves, nosztalgikus, kicsit régies ízű. Ahhoz képest, hogy a kilencvenes évek közepén készült, rajzolása némileg elmarad a várttól. A karakterdizájn kicsit a Nippon stúdióban jellemző dizájnra emlékeztet engem, bár nincs köze ahhoz a stúdióhoz. Az animációt a Triangle stábja készítette, akiknek ez egyik legkorábbi munkájuk, akárcsak a rendező Tokita Hirokónak. Ez talán még kicsit érezhető rajta.
A zenei aláfestést jónak találtam, mivel a történetben már eleve adott volt a hegedű, legtöbbször ezt a hangszert, vagy más komolyzenét használtak hozzá.

Akit érdekelnek az igaz történeteken alapuló, önéletrajzi ihletésű animék, illetve a családregények, azoknak mindenképpen érdemes egy pillantást vetniük erre a moviera. Élvezetét sajnos megnehezíti, hogy összesen egy változatban, az eredeti japán szinkronnal és finn(!) felirattal érhető el. Azért a lényeg nyelvtudás nélkül is végig jól érthető.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.