Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2503879

Regisztrált felhasználók
száma:
24798

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
sora148
2020-11-23 20:33:51
Grimlock
2020-11-23 18:27:43
Bandi211
2020-11-23 16:35:45
Csabesz
2020-11-23 15:23:20
Sayuki Stella
2020-11-23 14:35:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ugokie Kori no Tatehiki (Movie)
The Fox versus the Racoon * Fox and Asian Racoon Cheat on Each Other * * *
動絵狐狸達引

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-09-26 11:39:31
Létrehozás időpontja: 2009-08-25 16:00:13
Eddig megtekintve: 1765 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Komédia; Nem besorolható; Természetfeletti;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1933

Ismertető:

Ez az anime a korabeli klasszikusokhoz hasonlóan a japán folklórból és hiedelemvilágból meríti témáját. Az angol cím "A róka és a mosómedve párharca" két, a japán néphiedelemben igen jól ismert - és azóta is, a modern animékben is valamilyen formában gyakorta megjelenő - démoni, szellemi lényt, a tanukit és a kitsunét fedi.

A tanuki (狸; タヌキ) egyébként a Nyctereutes procyonoides viverrinus állatfaj, amit magyarul leginkább nyestkutyának nevezünk. A japán név viszont a szótár szerint japán mosómedvét jelent. A latin név második fele utal a mosómedvékhez való (a mosómedve latinul Procyon), a harmadik név a cibetmacskafélékkel (Viverridae) való hasonlóságra, viszont az állat a kutyafélék családjába tartozik. 4 alfaja van, és főleg Szibéria, Mandzsúria és Japán a hazája – ennek ellenére Magyarországon is elő-előfordul egy-egy példány. Hogy miért is nevezzük nyestkutyának, az nem derült ki a számomra, mivel a menyétfélékhez tartozó nyesthez igazán semmi köze. Szóval, igazából nem mosómedvékről van szó, de az egyszerűség kedvéért általában annak nevezzük, az angol nyelvű verziókban is mosómedve vagy mosómedvekutya néven szerepel.

Ez az állat a japán folklórban egy csínytevő, lusta, vidám, ugyanakkor hiszékeny lény, amely alakváltoztató művészetét arra használja, hogy becsapja, és például ijesztgesse az embereket. Mondják, hogy egy falevelet tesznek a fejükre és kántálnak, hogy például szerzetessé változzanak. Faleveleket pénzzé is képesek változtatni. Tanuki-szobrokat Japánban mindenfele lehet látni, gyakorta egy hordócska szakét tartva. A japán legendák szerint a tanuki felfújja a hasát (avagy más, kényesebb testrészét, amit nem nevezek meg… hisz itt gyerekek is járnak XD), és ezen dobol a mancsaival, hogy elijessze az utazókat. Ez így hangzik: pon poko pon poko pon. :D (Ez ismerős lehet azoknak, akik látták Miyazaki Hayao Pom Poko című animéjét, amelynek a főszereplői a tanukik.)

A rókák, avagy kitsunék (狐, きつね,), szintén alakváltoztató lények a japán folklórban, a tanukikkal szemben azonban agyafúrtabbaknak, és időnként rosszindulatúaknak, máskor viszont nemes és hűséges lényeknek ábrázolják őket. Esetenként Inarinak, a rizs shintoista istenének megtestesítői vagy követei. A mintegy 30-40 ezer Inari szentélyt kitsune szobrok jelzik Japánban. Gyakorta fehér szőrrel, egynél több farokkal jelennek meg az ábrázolásokban. Minél több a farok, annál öregebb, bölcsebb, hatalmasabb a kitsune. Ismerős, ugye? :)

De térjünk vissza az animéhez! A japánokat régóta foglalkoztatta, mi történhet, ha egy kitsune és egy tanuki összeakasztja a bajszát. Ebben a rövid sztoriban egy szamuráj alakját öltött kitsune éjszakára egy viskóban keres menedéket, csakhogy tanukik is élnek a közelben. Egy fiatal, tapasztalatlan tanuki hasztalan próbálgatja képességeit a szamurájon, akiben nem ismeri föl a rókaszellemet. Minthogy nem tudja elijeszteni, az apjától kér segítséget. És hogy mi lesz a mágikus párharc kimenetele? Nos, ezt nézzétek meg ebben a kis klasszikus darabban, amelyet Oishi Ikuo rendezett, és december 31-én, azaz Szilveszterkor került első bemutatásra. A P.C. L. Manga társaság készítette, és a Towa Shoji Eiga juttatta el a mozgóképszínházakba.

Ezt a művecskét egyébként azért tartják fontosnak, mert ez szakított elsőként tudatosan a korábbi részletes, reprezentatív figurákkal, amilyenek például Murata Yasuji és Yamamoto Sanae korai műveiben láthatók, és egy - a Fleischer fivérek, főleg a Felix the Cat által befolyásolt - karikaturisztikusabb, egyszerűsített stílust használt.

Nézzétek meg!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.